מצביעים למתכון המנצח

racheli23

New member
שאלה לגבי המתכון.

האם כל האפיה היא על טורבו? גם בהתחלה וגם כשמורידים את החום?
 

רומי58

New member
עוגיות חלבה ופיצפוצי אורז

מתכון לעוגיות עם שילוב מדהים טעימות במיוחד, קל להכנה , סוף הדרך! החומרים: 4 כוסות פיצפוצי אורז. 1 כפית נס קפה. 2 כפות סוכר. (אפשרי גם להישתמש בסוכר חום) 3 כפות דבש. 50 גר' חמאה. (למתכון פרווה אפשר מרגרינה) 100 גר' חלבה וניל מפוררת. 50 גר' שומשום (לא קלוי). להכנה: 1. בסיר רחב על להבה בינונית מערבבים יחד את החמאה, חלבה, דבש, סוכר ונס קפה במשך מספר דקות עד לקבלת תערובת אחידה. 2. מסירים מהאש, מוסיפים לסיר את פיצפוצי האורז ומעבבים היטב. 3. קולים במחבת נפרדת על להבה בינונית את השומשום. אחר כך מוסיפים את השומשום הקלוי לתוך הסיר עם שאר התערובת ומערבבים. 4. משטחים את כל התערובת על גבי תבנית משומנת .(תבנית מלבנית גדולה) 5. מאחסנים במקרר כ- 3 שעות , אחר כך מוציאים את התבנית מהמקרר וחותחים לריבועים.
 
עוגיות שוקולד מושלגות טעימות בטירוף!!!

המצרכים: 2/3 כוס סוכר 100 ג' חמאה מומסת 2 ביצים כוס קמח 1 כפית אבקת אפיה 1/2 כוס קקאו 300 ג' שוקולד צ'יפס לנפות לקערה את כל החומרים היבשים (סוכר, קמח, אבקת אפיה, קקאו). להוסיף את החמאה המומסת ולהתחיל לערבב. להוסיף ביצה אחת ולהמשיך לערבב ואח"כ להוסיף את הביצה השניה. להגיע לתערובת אחידה ואז להוסיף את השוקולד צ'יפס ולהמשיך לערבב. (כמובן שהכל ניתן לעשות גם ידנית וגם במיקסר) להניח לתערובת לפחות לילה במקרר. לאחר לילה- להוציא בשתי כפיות מהתערובת, ליצור כדור (אבל לא לשחק יותר מידי עם התערובת כדי שלא תימס לגמרי מחום היד..) לגלגל באבקת סוכר ולשים בתבנית לאפות 8 דק' בחום 180 מעלות. העוגיות ישארו רכות, אבל הן יתייצבו כשיתקררו. אין על העוגיות האלו!!!!
 
למעלה