בראוניז
החומרים הדרושים: 260 גרם שוקולד מריר 250 גרם חמאה 4 ביצים שלמות 300 גרם סוכר (½ 1 כוסות) 50 גרם קקאו איכותי (5 כפות) 150 גרם קמח רגיל (1 כוס ועוד כף אחת) 1/2 כפית מלח ים (אפשר גם מלח שולחן רגיל) 100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס 100 גרם שוקולד חלב קצוץ גס תוספות אפשריות לגיוון: 1. אפשר להוסיף 100 גרם אגוזי מלך קצוצים (1 כוס) 2. לטעם וניחוח של קפה אפשר להוסיף 2 כפות קפה נמס מומס במעט מים אופן ההכנה: 1. בסיר, על אש נמוכה ממיסים יחד את השוקולד המריר והחמאה תוך כדי עירבוב, לא צריך להרתיח, רק עד שהשוקולד נמס והבלילה חלקה. 2. מקררים את השוקולד לטמפרטורת החדר. 3. במיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים שלמות וסוכר במשך 4-5 דקות עד שמקבלים בלילה תפוחה ובהירה. 4. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים לביצים המוקצפות את תערובת השוקולד, מערבלים פחות מדקה, רק עד שמקבלים תערובת אחידה. 5. מנפים פנימה קקאו, קמח ומלח ושוב מערבלים בכמה סיבובים בודדים, רק עד שמקבלים תערובת אחידה. 5. מוסיפים את השוקולד הלבן והחלב (אני קוצצת עם סכין חדה). 6. מרפדים היטב תבנית אפיה, זו הגדולה של התנור, יוצקים את הבלילה לתבנית ומשטחים באופן אחיד. 7. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות 23 דקות, להיזהר מאפית יתר! אתם תראו שהשוליים מעט סדוקים, החלק העליון של המאפה נראה אפוי ומבריק אך כשנוגעים במרכז מרגישים שהוא עדיין רך. 8. אחרי שהמאפה התקרר היטב שולפים אותו עם נייר האפיה מהתבנית ופורסים לריבועים עם סכין חדה. 9. שומרים בכלי סגור היטב עד שנגמר....