עוגיות שוקולד צ`יפס חמאת בוטנים בקערה אחת
רכיבים 1 קערה! מה שצריך לעוגיות הכל כך טעימות האלה: זו קערה אחת ,כף וכמה דקות של ערבוב. ואם רוצים להתפנפן ושיהיו מעוצבות, אז יש להקדיש עוד כמה דקות לעיצוב. עוגיות במרקם נעים לאוהבי ז`אנר חמאת הבוטנים ,למרות שטעם חמאת הבוטנים אינו שולט מדי בעוגיות. הרבה שואלים מה עם קמח - אז ,כן העוגיות הן ללא קמח . עוגיות שוקולד צ`יפס חמאת בוטנים בקערה אחת . ציוד : תבניות התנור מרופדות בנייר אפיה המתכון מתאים לכ- 30 עוגיות רכיבים : 260 גרם (1 כוס ) חמאת בוטנים 200 גרם (1 כוס) סוכר חום כהה אפשר גם סוכר דמררה (חום בהיר) 1 כפית א.סודה לשתיה 1 ביצה טרופה במזלג 185 גרם (1 כוס שוקולד צ`יפס מריר.) הכנה: מחממים תנור ל- 180 מעלות בקערה מערבבים : חמאת בוטנים ,סוכר,א.סודה ,וביצה עד אחידות (אפשר גם להשתמש במערבל בוו הגיטרה). מוסיפים את השוקולד צ`יפס ומערבבים ,העיסה יוצאת מעט פירורית לא לחשוש היא מתגבשת בכדרור בין הידיים . מכדררים כדורים בכמות של כף כל אחד ומניחים בתבנית ,משטחים מעט כל עוגיה לעובי של בערך ס"מ (לא קריטי) אופים* 8-10 דקות (*הערה למטה) עד שמתכהות מעט (אם משתמשים בסוכר דמררה – עד הזהבה .) לעוגיות מעוצבות** : (** הערה למטה) מי שרוצה שיצאו לו גם טעימות וגם מעוצבות ,משיג את המכשיר של המעמולים שבמקרה לפני המון זמן מצאתי כזה בשוק בתקווה שאכין מעמולים . ישב במגירה זמן ממושךךךך אז מעמולים עוד לא עשיתי . אבל עוגיות מעוצבות כאלה כן . קדימה לעיצוב(מי שרוצה) לוקחים בעזרת כפית כמות מהבצק ולוחצים לתוך המכשיר לצורה המבוקשת . ללחוץ חזק ולוודא כי הבצק הגיע לכל החריצים ,אם יש עודף פשוט להחליק עם היד ולהוציא . כדי לחלץ את העוגיה מהמכשיר כאן צריך להפעיל כוח פיזי מתון ,פשוט להפוך את המכשיר כשהבצק בפנים ולדפוק בעוצמה על שולי הקערה או כל שוליים חזקות של כל כלי או פטנט אחר עד שהעוגיה נופלת ,להניח בתבנית. לחזור כך עד שנגמר הבצק . ***טיפטיפון*** * מאוד חשוב להמנע מאפיית יתר פן העוגיות יהפכו לאבני אינתיפדה. גם אם נדמה שהן עדיין רכות מדי ולא מוכנות ,לא להבהל זה בסדר הן ייתיצבו ויתקשו כשייתקררו **למעוצבות – כל עוגיה לדחוס הכי חזק שאפשר לתוך המכשיר כדי להוציא את המירב מהצורה. **למעוצבות - לא לחשוש אם עיסת בצק פירורית היא מתגבשת בלחיצה לתוך המכשיר. **** מי שמכין עם סוכר דמררה הבהיר יותר ,ייצאו לו עוגיות הבהירות יותר מבתמונות וזה בסדר.
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1821185