../images/Emo13.gifעוגיות חלבה מ-ע-ו-ל-ו-ת!!!
אני מבטיחה שמי שמכין אותן, פשוט לא יפסיק ללקק את האצבעות. המתכון במקורו הממש ראשוני מבני סיידא, אך לאחר כמה נסיונות חוזרים, שיניתי אותו (יש שינויים בחום האפייה, בכמות הטחינה הגולמית ובאופן ההכנה- אני ממליצה על סבלאג'= הכנת בצק פריך עם חמאה קרה במעבד המזון,)לטעמי ויצא מעולה! מחממים תנור ל- 160 מעלות טורבו. במעבד מזון עם להב שמים 3 כוסות קמח, 1 שקית אבקת אפייה (12 גרם), 1 כוס סוכר, 200 גרם חמאה קרה ישר מהמקרר. מעבדים בפולסים לפירורים ומוסיפים כוס ורבע טחינה גולמית. (לא עם תבלינים, כן?
), מעבדים עד לקבלת בצק חלק- אם צריך, מעבדים מעט ביד . אני מגלגלת את הבצק לנקניק ארוך ועם סכין חותכת לחתיכות שוות. ומכל חתיכה יוצרת עיגול ופוחסת אותו מעט. יוצאים כ- 45 עיגולים= עוגיות. אופים 20 דקות או עד שרואים פיצוצים בעוגיות כמו בתמונה והעוגיות ממש מתחילות להזהיב. הן צריכות להיות לבנות ברובן. מוציאים ומצננים. לא לגעת עד שמצטננות לחלוטין. תיהנו!!! פשוט אי אפשר להפסיק לאכול!