על איכות הסביבה וחשבונות אישיים../images/Emo31.gif
קמתי הבוקר ושוב אני רואה את מעלליו של תולש המודעות הסדרתי ומלחמתו האיומה בכל סממן הקשור לכפר האורנים.בנוסף , הודעה פומבית בפורום לפיד שמייד מנסה ללבות את האש בין תושבי שני היישובים. "אירילה האיום" כפי שמתכנה בידי חבריו, שוב יוצא למלחמת חורמה בישוב השכן לו, ומעניש אותו והפעם אפילו בקנס קספי! יפה מאוד! ימלמל לעצמו הגולש התמים, כך צריך לעשות לעבריניי שילוט! שילמדו לא לזהם, את לפיד וסביבותיה במיוחד! ואני מסכים, באמת, בחיי, מסכים! "אני אראה להם" חושב לעצמו אירילה, קם, ובחמת זעם תולש את השלט הסורר. אבל, אל תשלו את עצמכם תושבים יקרים, האם אכן נושא איכות הסביבה עומד בראש מעייניו של אירילה, או שמא חשבונות ילדותיים עם הישוב המצליח והפורח שנמצא מתחת לאפו והוא מסתכל עליו בעיניים כלות, מלמטה? הבה ונבחן זאת: נניח וקרוב משפחתי עובד במשרד לאיכות הסביבה ובין שאר תפקידיו, במקרה, גם בעל השפעה על מינויים של נאמני איכות הסביבה. נניח ואירילה (בתור נאמן איכות סביבה מקצועי ללא משוא פנים) רואה שלט ,כפי שצירפתי, שאחראים לו גורמים בועד הישוב שלו שמהם הוא חושש ולא רוצה להסתבך, והוא פשוט מתעלם ממנו באלגנטיות- (מה שקשה מאוד לעשות בשלט הנמצא ביציאה מלפיד, על גבי תחנת אוטובוס והוא מזהם לא רק את לפיד אלא גם את כל באי הישובים באיזור,כפי שניתן לראות בתמונות המצורפות). כעת לאחר צירוף הראיות (שאירילה היקר, פשוט לא ראה ולא היה כה נחוש- עד כדי תשלום קנס-להסירן), ישנן שתי אפשרויות בפני נאמן הסביבה המקצועי: 1. לקחת את הצילומים כאן,להשתמש בהם כראיה ולשלוח במיידי, בנוסף לדוח לתושב כפר האורנים, דוח לאחראים לשילוט שזיהם את האיזור ביישובו ,בסכום גבוה יותר מ 250 ש"ח כפי שהוא מחוייב לעשות על פי תפקידו. 2. לשלוח קנס רק לתושב כפר האורנים ולהתעלם מהראיות שמונחות על שולחנו, להוכיח קבל עם ועדה שכל מלחמתו ההרואית במזהמי איכות הסביבה, היא חשבון אישי קטנוני עם תושבי כפר האורנים ללא שום קשר לערכי איכות הסביבה, ולצפות לביטול מינויו כנאמן איכות הסביבה מכיוון שפעל על פי שיקולים אישיים. ברם, משרדי הממשלה יוצאים לפגרת הפסח, ולכן אירילה,יש לך כשבועיים לשלוח את הדוחות יחדיו אל המשרד. אני אישית (כי הפעם ממש הרגזת אותי גרשון
), הולך לבדוק האם הגיע קנס הן לתושב כפר האורנים והן לועד הישוב לפיד ,והמידע יגיע אליי ישירות ומיידי. אני מציע לך לפעול כפי שכתב המינוי מחייב אותך ולהיות נאמן לערכים שבשמם מונית, ולא לחששך מועד יישובך. השעון מתקתק. תיק תק, תיק תק, תיק תק .... חג שמח ונקי!