הפקקים

idopel

New member
האם אתה מוכן לשלם

האם אתה מוכן לשלם עבור כל כביש שאתה נוסע בו? אני מניח שנסעת למידיעין לאחרונה, האם שילמת על השימוש בכבישיה? בתל אביב? או למעשה בכל מקום בארץ. נשמע לא הגיוני? גם הדרישות שלך.

אתה צודק במאה אחוז

אני לא משלם על כביש במודיעין ולא בתל אביב כי הוא לא שלי.לעומת זאת ספקטור וחולדאי כן משלמים על תחזוקת הכביש כי זה שלהם. אז תחליט כביש לפיד שלך או לא שלך? אם תגיד לא שלך זה של לפיד לדעתי אתה צודק אבל אתה לא אומר את זה אתה וחבריך טוענים שזה כביש הגישה החוקי שלכם אז יש משמעות לאמירה הזו אתה כבר לא יכול להגיד זה לא שלי קח תזמן שלך תעשה חושבים ותגבש דעה שלך או לא שלך? כי אם שלך נא לשלם ואם לא שלך תמשיך לנסוע על גבם של תושבי לפיד שמשלמים עבורך עלות האחזקה של כביש הגישה שלך

ronpel

New member
מאד פשוט

הכביש דרך לפיד כמובן שלא שלנו ואף פעם לא נאמר זאת. מה שכן נאמר שהמעבר והחיבור הוא חוקי ותוכנן ע"י מתכנני לפיד בידיעה שנאלץ לעבור משם. אין גם וויכוח שזה מטרד לתושבי לפיד והיינו שמחים כולנו אם היה לנו כביש גישה נוסף. קיימנו פגישה עם יו"ר הוועד בלפיד וננסה ביחד לקדם במיידי את הקמת הכביש מכיוון 443 צומת מכבים.

עוד פעם הדרך הזו?

אתם "מוכרים" אותה כבר שנים ולא קורה כלום תיסלם על הגירסה החדשה הדרך לא תוכננה ע"י המתכננים שלכם כמו שאתה אומר כל הזמן עכשו קבלו במחיאות כפיים את הגירסה החדשה: "הדרך תוכננה ע"י מתכנני לפיד" זו טענה מופרכת לא הגיונית חרטה ברטה ואיך אתה מסביר את מה שכתבת רק לפני כמה ימים בפורום לפיד

ronpel

New member
תקרא שוב

הדרך במקור תוכננה רק לישוב מנורה ( תוכנית מע"צ לצומת + תוכנית לכביש גישה ) כאשר תיכננו את הישוב לפיד "התלבשו" על תוכניות אלו ותכננו את הרחובות בלפיד בהתאם. כביש הגישה הפך לרחובות הרי ירושלים והזית שמשמשים היום לחיבור. זה אולי לא תכנון טוב אבל זה מה שעשו. כפי ידוע לך הכביש הנוסף נולד רק אחרי הגשת תב"ע 211.2 בשנת 2000 להגדלת הישוב כפר האורנים. שם הוחלט ע"י וועדת התכנון כי אין לאפשר את הגדלת הישוב ללא תכנון כביש גישה נוסף זה. הוועדה קיבלה את התנגדות הישוב כך שלא ינתנו התרי בניה עד להקמת הכביש ומאז לא ניתנו התרים לקרקע זו. זה בדיוק מה שנכתב בפורום בלפיד - מכיוון שכל המטרה שלך זה להתסיס על בסיס הסילופים הידועים -אין טעם להמשך הדיון מבחינתי. אתה יכול לחזור לפורום של לפיד ולהמשיך זאת שם. במקום להשקיע אנרגיה בוויכוחים - כדאי שנאחד כוחות וננסה לקדם כביש זה מול המועצות ומשרדי הממשלה בלי קשר ליזמים הפרטיים.

די לתרעלת !!!!

כמה מתושבי לפיד מאסו כפי הנראה בהתקוטטויות והתבכיינויות האין סופיות באתר שלהם והחליטו להרחיב אותם לאתר כפר אורנים. גם כאן , הם לא מעיזים להתייצב מאחורי המילים בשמם אלא בכינויים עלומים כשהם מתחבאים מאחורי הטיעון שזה מותר בין היתר כי זה מאפשר דיון פתוח .טיעון של שפנים טיעון של שפנים שבמקום לבדוק עם עצמם איך זה שהם לא בדקו תוכניות לפני שהם קנו את הבית שלהם מתבכיינים שפתאום ובהפתעה גמורה צץ לידם ישוב. ואנשיו אפילו נוסעים בכביש שתוכנן לשם כך. חוצפה. במקום לחשוב מה עושים הם תמיד יתלוננו שמישהו אחר לא עושה בשבילם. ואין שוטר בצומת . רונן איך אתה לא מתפעל את גייסות המשטרה העומדות לרשותך לצורך העניין? רשלן וחוצפן שכמוך. וגם הוצאת , במהלך לא מתואם איתם, את ילדכם מבית הספר. אז מה אם כל השנים עשו לכם תרגילי מנהיגות של גן שלא יהיה מקום לילדים. זה סיבה לעזוב ככה? בלי לבקש רשות? ופעילויות התרבות המופלאות בכפר אורנים ? למה לא מזמינים אותנו ? נעלבנו. והפעילויות לילדים ? נעלבנו בפעם המאה. ולפיד גם צריכה לשלם עליכם. הנה כפר אורנים אשם בהריסת איכות החיים של תושבי לפיד. בכיינות אין קץ של קומץ אנשים שכנראה מתקשים לחיות עם המציאות שיש פה ישוב משגשג שלוקח אחריות על בעיותיו ומטפל בהם . להבדיל מהם , שבמקום להתמודד עם הבעיות של הישוב שלהם מתבכיינים שמישהו אחר אשם. ועל תבלבלו אותם עם העובדות. ועל תדברו איתם על העתיד. עתיד בו שני ישובים , אחד בן 500 משפחות ואחד בין 1500 משפחות יאוחדו. עתיד בו נפעל ביחד בכל המישורים על אפם ועל חמתם (וגם אז הם יתבכיינו שמפלים אותם כי הם מיעוט). ועוד מילה אחת על העתיד :עתיד, שאם לא יתאפשר לתקן את הכביש המחבר בין הישובים, יהיה שחור לכמה אנשים ,מכפר האורנים, לפיד או מקום אחר, זה לא חשוב, שבני משפחתם יפגעו בכביש הזה. וכשזה יקרה מה תעשו? מה יעשו אלה שמתנגדים לתיקון הכביש ? רונן אשם ? כפר האורנים אשמים? הם לא עשו, לא טיפלו, לא דאגו, הם פויה ? עם זה תתייצבו בפני הנפגעים? ברור לי שהבכיינים כאן אינם מיצגים את כלל אנשי לפיד. אלו קבוצת אנשים שמרעילים את האווירה בין שני ישובים דומים, עם אוכלוסיה דומה שבזה לכל אלו שמנסים רק לקלקל.

nushi12

New member
ה ל ל ו י ה ! ! !

היום נכנסתי בפעם הראשונה לפורום של כפר האורנים היישוב שבו אני נהניה מכל לגור בו. לרגע חשבתי שטעיתי והגעתי לפורום של לפיד !!! מילא, אבל מה זה כל ההודעות הכסחניות האלו ??? אם לשם כך נועד הפורום אז אולי באמת אין טעם להיכנס כי זה ממש משעמם ואפילו קצת חולני. העוינות מצד תושבי לפיד מודגשת בכל אות שנכתבת בהודעות שלהם. חבל על האנרגיות ועל זמן אינטרנט המבוזבז. אז חבר'ה מספיק !! תשאירו את השורות לדברים המעניינים אותנו באמת ולהידברות בין תושבי היישוב. בהחלט שאפשר מידי פעם להאיר את תשומת ליבנו אך כל דבר בטעם.

אירילה

New member
מושי - שבת שלום

עוד לא גמרנו לדסקס על תליית הכרזות והנה הגדיל אחד התושבים שלכם הגר ברחוב היער 28 בתליית כרזה עיסקית גדולה במיוחד המודיעה על מכירות בגדים ,על תחנת אוטובוס בכניסה לישובנו לפיד. אני יודע שלא אתה אחראי על משפחה זו ,אבל נא העבר למשפחה זו שאולי 250 שקל קנס ,ירתיע את הבאים בתור שירצו לתלות כרזות במקומות אסורים. אני מקווה שאתה בוודאי נגד הדברים האלו. הכרזה הורדה והיא תשמש כראיה המצורפת לדו"ח איכות הסביבה. שבת שלום וחג שמח גרשון

אברהם ג

New member
על איכות הסביבה וחשבונות אישיים../images/Emo31.gif

קמתי הבוקר ושוב אני רואה את מעלליו של תולש המודעות הסדרתי ומלחמתו האיומה בכל סממן הקשור לכפר האורנים.בנוסף , הודעה פומבית בפורום לפיד שמייד מנסה ללבות את האש בין תושבי שני היישובים. "אירילה האיום" כפי שמתכנה בידי חבריו, שוב יוצא למלחמת חורמה בישוב השכן לו, ומעניש אותו והפעם אפילו בקנס קספי! יפה מאוד! ימלמל לעצמו הגולש התמים, כך צריך לעשות לעבריניי שילוט! שילמדו לא לזהם, את לפיד וסביבותיה במיוחד! ואני מסכים, באמת, בחיי, מסכים! "אני אראה להם" חושב לעצמו אירילה, קם, ובחמת זעם תולש את השלט הסורר. אבל, אל תשלו את עצמכם תושבים יקרים, האם אכן נושא איכות הסביבה עומד בראש מעייניו של אירילה, או שמא חשבונות ילדותיים עם הישוב המצליח והפורח שנמצא מתחת לאפו והוא מסתכל עליו בעיניים כלות, מלמטה? הבה ונבחן זאת: נניח וקרוב משפחתי עובד במשרד לאיכות הסביבה ובין שאר תפקידיו, במקרה, גם בעל השפעה על מינויים של נאמני איכות הסביבה. נניח ואירילה (בתור נאמן איכות סביבה מקצועי ללא משוא פנים) רואה שלט ,כפי שצירפתי, שאחראים לו גורמים בועד הישוב שלו שמהם הוא חושש ולא רוצה להסתבך, והוא פשוט מתעלם ממנו באלגנטיות- (מה שקשה מאוד לעשות בשלט הנמצא ביציאה מלפיד, על גבי תחנת אוטובוס והוא מזהם לא רק את לפיד אלא גם את כל באי הישובים באיזור,כפי שניתן לראות בתמונות המצורפות). כעת לאחר צירוף הראיות (שאירילה היקר, פשוט לא ראה ולא היה כה נחוש- עד כדי תשלום קנס-להסירן), ישנן שתי אפשרויות בפני נאמן הסביבה המקצועי: 1. לקחת את הצילומים כאן,להשתמש בהם כראיה ולשלוח במיידי, בנוסף לדוח לתושב כפר האורנים, דוח לאחראים לשילוט שזיהם את האיזור ביישובו ,בסכום גבוה יותר מ 250 ש"ח כפי שהוא מחוייב לעשות על פי תפקידו. 2. לשלוח קנס רק לתושב כפר האורנים ולהתעלם מהראיות שמונחות על שולחנו, להוכיח קבל עם ועדה שכל מלחמתו ההרואית במזהמי איכות הסביבה, היא חשבון אישי קטנוני עם תושבי כפר האורנים ללא שום קשר לערכי איכות הסביבה, ולצפות לביטול מינויו כנאמן איכות הסביבה מכיוון שפעל על פי שיקולים אישיים. ברם, משרדי הממשלה יוצאים לפגרת הפסח, ולכן אירילה,יש לך כשבועיים לשלוח את הדוחות יחדיו אל המשרד. אני אישית (כי הפעם ממש הרגזת אותי גרשון
), הולך לבדוק האם הגיע קנס הן לתושב כפר האורנים והן לועד הישוב לפיד ,והמידע יגיע אליי ישירות ומיידי. אני מציע לך לפעול כפי שכתב המינוי מחייב אותך ולהיות נאמן לערכים שבשמם מונית, ולא לחששך מועד יישובך. השעון מתקתק. תיק תק, תיק תק, תיק תק .... חג שמח ונקי!

קצת מצחיק אותי (ואולי דווקא עצוב)

שבפורום של כפר אורנים יוצאים נגד תושבי לפיד שמעיזים להתלונן על בעיית הכביש. כולכם מלינים כנגד הבוטות של אותם מתלוננים. לעומת זאת אני רואה שכאשר תושב כמו "אברהם ג." יוצא בבוטות מכוערת נגד תושב לפיד שלוקח על עצמו אחריות ובאומץ מתמודד מול המזהמים והמלכלים אין פוצה פה. אני סבורה כי ראוי שמישהו יעיר לאברהם ג. על שפתו הבוטה והמתלהמת.

sagi39

New member
הצעת יעול - להתעלם מאירילה

כמו שציינה ענת חן בדיוק רב, האוירה בפורום השתנתה לרעה מאז חדרו אירילה ושות' לפורום הסימפטי שלנו.נראה לי שכל פניה הגיונית ואנושית לאירילה לחדול מהצקותיו תיפול על אוזניים חרשות, שכן הוא כנראה מאד משועמם וממורמר, ומשתמש בתפקיד התנדבותי חשוב כנאמן ניקיון לצורך הבעת תסכוליו האישיים הרבים ולפזר רעל על סביבותיו. הוא כנראה ניזון מהתגובות לדבריו ומחפש התייחסות כמו ילד קטן, נושא הניקיון הוא רק תירוץ בשבילו כדי להתגרות ולהתבלט. הצעת יעול - אולי אם אף אחד לא יגיב לדבריו, פשוט נתעלם ממנו, הוא יחזור לפורום שלו ויעזוב אותנו לנהל את עניינו בנעימות כפי שהיה עד היום. אני לא מנסה להיות קנטרנית, זה פשוט הפך למטרד מאד לא נעים.

תליית פרסומות במקומות אסורים

מספר פעמים פנינו וביקשנו שלא לפרסם במקומות אסורים כמו על הגדר בכניסה לישוב, על תחנות אוטובוס, על עצים ועוד..... ניתן ויעיל לתלות פרסומות והודעות על לוחות המודעות!!!! עובדה, את כל הפרסומים לארועים הישוביים אנו תולים על לוחות המודעות ותמיד מגיעים....רואים את השלטים שלכם על לוחות המודעות!!!! כשאתם תולים על גדרות, תחנות ועצים - רואים רק את הפגיעה באכות הסביבה ואת הכיעור......לתשומת לבכם!!! חוץ מזה יש באפשרותנו לקנוס את אלה שלא פועלים על פי חוק ומכערים את הבית שלנו, את פני הישוב!!!!!

רונן סוף סוף אני מתחיל להבין

ואני חייב להודות שהדברים שלך עושים לי הגיון כי עד עכשו די בלבלת את העובדות מדובר אם כך בכביש גישה לכפר אורנים שתוכנן ואושר ע"י מעצ כשבאו המתכננים של לפיד מצאו במקום כביש ועל פיו בנו את רחובות לפיד הראשיים בניגוד למה שידענו עד עכשו יש הגיון בסצנריו הזה אני חייב להודות אבל המסקנות ברורות: מה יוצא?יוצא שאנחנו שותפים בעל כורחינו באותו כביש גישה חזרנו לנקודת ההתחלה של השרשור אתם חיבים להשתתף בעלויות תחזוקת הכביש לכל אורכו שותפים או לא שותפים?

moshes20

New member
לארי

אולי נפתח פורום מיוחד ומשותף לכפר אורנים ולפיד בושא זה ובצורת התבטאות לא מעודנת. ואז נחסוך לאחרים את התענוג המפוקפק. משה

תתפלא אבל נראה שדווקא

אנחנו מגיעים להסכמות ואפילו דעות משתנות אז תן צ'אנס ואל תפסול

אני גם חושב שזו דרך לשיתוף

פעולה וגם יוכיח שאתם לוקחים אחריות משותפת אין לי מושג בכמה כסף מדובר אבל לא נראה שמדובר במליונים וזה גם צודק מצד שני הישובים שנושאים יחד בנטל תחזוקת הכביש

moshes20

New member
אני מסכים

אבל אם תעבור על כל ממתכתבויות בנושא. לא תמצא שתרבותיות שזורה בהן. ולכן אני מציע להעביר לפורום שגולשיו מעונינים בסוג כזה של דיאלוג. חג שמח משה

למעלה