הפקקים

הלו משה

אנימסכים שאולי באתי עם דעה קדומה וקצת עוינות אבל דברים משתנים ויש עכשו דיון ענייני וחשוב חג שמח לך ידידי ושכני הטוב

ronpel

New member
טוב אז הסכמנו להמשיך

את הדיון באופן תרבותי: 1. כביש הגישה הוא הנושא העקרי שמעכיר את היחסים בין הישובים ואם נצליח להזיז דרך הפורום משהו אז למה לא. 2. אני חושב שזה קצת מוגזם עלות של מיליונים - בכל מקרה זה לא תושבי לפיד משלמים - המועצה אחראית לתיקונים ומקבלת על כך תקציבים שונים. 3. מכיוון שכבר בעבר נפגשו נציגי שתי המועצות של שני הישובים והגיעו להבנות בנושא התשתיות המשותפות - אני בטוח שניתן להגיע לסיכום בינהן על אחזקה שוטפת של הרחובות הנ"ל - לפחות עד לסלילת הכביש הנוסף. 4. לפי רמת הידע שלך אני מבין שאתה די קרוב למקבלי ההחלטות בוועד בלפיד- תנסה ליזום פגישה מרובעת - שני הוודעים ושתי המועצות לדיון בנושא. חג שמח רונן

אני חושב שזו תחילתה של ידידות נפלאה

אני מסכים לדבריך ומודה לך על המחמאה על רמת הידע שלי ממה שהבנתי כבר מתקימות פגישות תאום וזה מבורך לגבי יצירת מפגש מועצות וועדים קטונתי חג שמח לך רונן ולכל בית כפר אורנים ולתושבי לפיד

nushi12

New member
משהו אחר , בבקשה !!!

היום נכנסתי בפעם הראשונה לפורום של כפר האורנים היישוב שבו אני נהניה מכל לגור בו. לרגע חשבתי שטעיתי והגעתי לפורום של לפיד !!! מילא, אבל מה זה כל ההודעות הכסחניות האלו ??? אם לשם כך נועד הפורום אז אולי באמת אין טעם להיכנס כי זה ממש משעמם ואפילו קצת חולני. העוינות מצד תושבי לפיד מודגשת בכל אות שנכתבת בהודעות שלהם. חבל על האנרגיות ועל זמן אינטרנט המבוזבז. אז חבר'ה מספיק !! תשאירו את השורות לדברים המעניינים אותנו באמת ולהידברות בין תושבי היישוב. בהחלט שאפשר מידי פעם להאיר את תשומת ליבנו אך כל דבר בטעם.

kiyossi

New member
מה היה קורה אם?

שלום-הודעה זו נמצאת בפורום לפיד, מעביר הודעה זו לפרום הנוכחי לטובת פתרונות אפשריים: מה היה קורה אם?... בפקקים של הבוקר ביציאה מלפיד היו יושבים יהודים טובים מצפון תל אביב ,גבעתיים,רמת גן, סביון או רמת אפעל? ולא פריירים כמונו מלפיד וכפר האורנים?! נראה לכם ששם הפקק הזה היה קיים? אני בטוח שלא ושיש מוצא מהמצב הבלתי נסבל הזה! בכל בוקר נמצאים בפקק אנשי צבא,משטרה עורכי דין ועוד אנשים עם ראש על הכתפיים... לא חייבים להזדהות כמובן-אבל אני זורק כאן את כפפת היאוש של כולנו! תנו רעיונות עניינים איך אפשר לפתור את הבעיה (בצורה חוקית בלבד!!!) וללא התנגחויות פוליטיות! אולי אדם חכם מקרבנו ישלוף שפן ויגיע מזור? תגובות עיניניות יתקבלו בברכה: קדימה לרעיונות!

משטרת ישראל בפעולה!

אני יושב כרגע עם יקי חליווה - השוטר הקהילתי שלנו. יקי בקש אותי להעביר מסר חד משמעי בנושא בטיחות בדרכים: בחודשי הקיץ יתבצעו מבצעי אכיפה בכל נושאי הבטיחות, כגון: חגורות בטיחות, התקני ריסון מתאימים, ישיבת ילדים באופן בטוח כחוק (מושב קידמי - מגיל 14 ומעלה). נהיגה בטוחה! מושי ויקי.

pap:-)

New member
מצויין ומתי הוא ...

מתחיל לבצע הכוונת תנועה בצומת לפיד הפקוקה 3 פעמים בשבוע כי אין שוטר??????????????

ronpel

New member
הוא לא מוכן לעשות זאת

יש לך מישהו שיכול להשפיע בנושא?

pap:-)

New member
בטח!!! מפקד משטרת מטה בינימין בגבעת

זאב . אני בטוח שמכתב מנוסך יפה ועדין ממושי עליו אישית יכול ליפתור כמה דברים .אתם לא חושבים
)) צריך להבין הןא שוטר !זה במיקצוע שלו וזה תפקידו ובשביל לשרת את הקהילה הוא מקבל כסף ושכר . ובמשטרה כמו בצבא אין דבר כזה לא רוצה או לא יכול יש לא רוצה לקום מוקדם בבוקר בשביל לעמוד בצומת וזה יותר נישמע כבר מלא רוצה . הוא השוטר הקהילתי שלנו שלא זכינו ליראות (ושלא ניזכה לטיפולו ) אבל במיקרה ספציפי זה הוא נידרש לספק את השרות שלחלק ממנו הוא נימצא ומקבל שכר.

ronpel

New member
כתבנו למפקד שלו

ולמפקד של המפקד שלו ולמפכ"ל המשטרה ואפילו תשובה לא קיבלנו. נתנו עותק של הכל לג'קי - הוא גם מנסה לטפל מול גורמי משטרה אחרים - נקווה שיצליח.

kobitton

New member
שוטר בשכר

כנראה הפתרון הינו שוטר בשכר , מה שמקובל בהרבה מיקרים כמו מגרש כדורגל או אירועים אחרים. אני באופן אישי מסתייג כי שיש כסף יש שוטר , אבל זה כנראה הפתרון .

קובי, אתה צודק, אבל...

אין הגיון כלכלי בהעמדת שוטר לשעה-שעה וחצי ותשלום עבור ארבע שעות. זו דרישת המשטרה והתקציב שלנו לא יכול לעמוד בכך. פניתי למפכ"ל והוא בחן את כל הנושא מחדש אך השיב לי כי הוחלט בכל זאת לא לשנות את המדיניות. אני מבין את המשטרה שרוצה לדאוג להכנסות נוספות לשוטריה ממקור חיצוני, אך העיוות זועק לשמים וגם לא מאפשר לנו לממנו (כ-60,000 ש"ח בשנה!), עם כל הרצון הטוב (ויש הרבה רצון טוב). בכל אופן, ג'קי מלפיד מחפש פתרון בדרגים הפוליטיים ואני מחפש פתרון עם מע"צ בהצבת רמזור זמני במקום. מקוה שיחד נצליח לפתור את הבעיה המעיבה על יחסי השכנות ועל איכות החיים. שבת שלום!

tsahia

New member
מושי גם אתה צודק אבל...

באמת 60,000 נשמע הרבה, אבל כשמחלקים את זה ל 500 וגם ל 12 זה יוצא 10 שקלים לחודש. ועכשיו צריך לבדוק האם אנחנו מוכנים לשלם 10 שקלים בחודש עד שפיתוח הצומת יושלם. אני מוכן. אולי אפילו תושבי לפיד יסכימו לשים משהו (הרי מצד אחד הם כבר נותנים שוטר ולכן הם את שלהם עשו, ומצד שני הכסף פותר גם להם בעיה אמיתית). וגם, הכסף הוא לשבוע מלא או רק לחצי? והערה אחרונה, גם בימים שיש שוטר מגיע הפקק עד גן הילדים בלפיד (מיד אחרי המעבר מכפר האורנים ללפיד). איך שהוא יש לי הרגשה שצמד השוטרים הנאמן לא משחרר מספיק את הפקק.

ronpel

New member
מכיוון שאני

זה שישבתי מול המשטרה זה לא נגמר בזה. היו להם המון תנאים נוספים: 1. לא יותר מ6 חודשים באופן זמני. 2. קיימת תוכנית לרמזור או מנהרה שתבוצע בהקדם. 3. רישום הישוב כלקוח מורשה של המשטרה (תהליך של כ3 חודשים) ועוד מספר דרישות. בסוף השיחה היה לי הרושם שאין להם שום עניין לבצע זאת וכנראה תמיד ימצאו עוד תנאים שלא נוכל לעמוד בהם. אז שאלתי שאלה פשוטה - בהנחה שנשלם את הסכום המופרז הנ"ל (ל3 ימים בשבוע) ונעמוד בתנאים אלה האם יש סיכוי שיגיע שוטר בשנה הקרובה והתשובה היתה שבאמת עדיף שנשיג מתנדבים עם אישור לכוון תנועה. כלומר כנראה שלא ולכן הדיון הוא סרק אלא אם כן תגיע הוראה מגבוה ואת זה אנו מנסים להשיג יחד עם לפיד.

yuvalraz

New member
האם כביש עוקף יפתור את בעיית הפקק ?

יציאה מכפר האורנים לכביש 443 דרך צומת מכבים רעות לא תקטין את הפקק בכניסה (לדעתי). הפקק בצומת מכבים רעות עד צומת שילת הוא ארוך יותר, למיטב ידעתי, מהפקק של ה 10 דקות בבוקר ביציאה מלפיד. בנוסף, יהיה קשה להגיע לכביש 4466 שמקצר את הזחילה המרגיזה של כביש 443. אני לא הייתי יוצא דרך צומת מכבים רעות על מנת ליסוע לכיוון ת"א. חוץ מזה מרכז העסקים האזורי הוא בשילת, להגיע דרך צומת מכבים רעות זה עיקוף ארוך. הפיתרון, לדעתי, צריך להיות כביש גישה מכפר אורנים לכיוון כביש צומת שילת - קרית ספר, שכחתי את מספרו. אולי אפשר להעביר כביש גישה לאורך בגדר בין כפר אורנים ולפיד והתחבר לכביש בנקודה נוספת... אולי כביש שיעבור ליד תוואי נחל מודיעין... (את ההודעה הוספתי גם לפורום של לפיד)

למעלה