הצלחתי להתעצבן היום!

avshalomat

New member
יש שתי רמות

הרמה העקרונית> ובה הממשל צריך להיות מעורב, מה לעשות. ורמה הפרקטית שבה לדבריך אין יצוגיות לניהול נכון של תקציב במשרדים השונים. מה שלא מובן לי, זה מדוע במקום לנסות לראות איך משפרים את תפקודם של המשרדים האחרים, אתה נוקט בגישה הרסנית לא פחות, של ביטול מוסדות בישראלץ אגב לפי מיטב הבנתי משרד האוצר לא מממש מדיניות אלא ברמה של המשמעת הפיסקלית וזה חלק מהבעיה, אנחנו זקוקים למוסדות שכן מממשים מדיניות של פיתוח.

Unicorn98

New member
לשם שינוי, אין בינינו ויכוח.

ברמה הפרקטית, אני מסכים שהבעיה היא לא במשרד האוצר אלא במשילות של הממשלה. הבעיה בעצם היא במסורת שהתפתחה שבה הח"כים מנסים לדחוף את עצמם ולא אג'נדה כלשהי לטובת המשק והמדינה, ולכן אנשי המקצוע במשרד האוצר נאלצים להשתמש באמצעים טכנוקרטיים וביורוקרטיים כדי לשמור על הקופה מפני תאבי הבצע. אני מסכים איתך, אם הבנתי נכון שאתה בעד לכונן רפורמה בשלטון בישראל. אני בעד שהכנסת תחוקק, והממשלה תקבע מדיניות שתבוצע בשטח. אני מסכים שבממשל אוטופי, משרד האוצר אינו קובע מדיניות חלוקת התקציב אלא מטפל בהיבטים טכניים ולוגיסטיים של ניהול התקציב. עם זאת, במצב הנוכחי בו אין מקצוענות במשרדי הממשלה הנוכחיים (כל עוד עסקני מרכז הליכוד עדיין מנהלים את העניינים שם), לא נותר למשרד האוצר אלא לגרוף אליו סמכויות.

אני מתקשה לראות את הנזק המוחשי,

או אפילו את הבעיה הערכית, שבעיסוק של משרד הבטחון דווקא בהוצאה לאור. אני לא רואה את זה הופך את החברה ל(או מקבע אותה כ-)יותר מיליטריסטית ממה שהיתה לולא היה כך. הרי סגירת ההוצאה הזו לא תקדם אותנו במילימטר לעבר הדיס-מיליטריזם המיוחל. אם כבר, יש לתהות ולקבול על כך שמשרד ממשלתי כלשהו מוציא לאור ספרות לקהל הרחב, קרי, פרסומים שאינם בתחום המקצועי של אותו משרד - פעילות שהיא מחוץ למנדט שלו, לאו דווקא בגלל הבעיה המיליטריסטית (אם ישנה).

the new L

New member
../images/Emo45.gif

כל מה שלא קשור לביטחון, לא צריך להיות חלק מהצבא. גלגל"צ ודומיה צריכים לעבור מהעולם, כנ"ל הוצאת משרד הביטחון, ובכלל, קיומו של חיל החינוך הוא מפוקפק למדי.

d a p h n a

New member
אני לא חושבת שגל"צ צריכה לעבור מהעולם

כי היא אחלה תחנת רדיו. אני פשוט חושבת שהיא צריכה להיות אזרחית ולא צבאית.

the new L

New member
אני מסכים שהיא אחלה תחנה

אבל אם היא אזרחית, אז היא לא גל"צ, אלא תחנה אחרת

לא!

וזה גם עניין שעלה לדיון בכתהבה עצמה, שאולי באמת אני צריכה להביא קישור אליה אבל - מה שהיותר חשוב הוא.. שאם תבין לאן הועברה האחריות לביטאונים, למשל, או לטיפול בספרים שהיו בסוף תהליך ההוצאה... (משהו מסוג יחידת הרכש של צה"ל) ז תבין למה היחידה הזו כל כך חשובה. וכן.. היאגם חשובה, כי הרבה מהחומרים האלה לאהיו מוצאים דרכם לשום הוצאת ספרים מכובדת. כי כל מה שקשור בארץ, באהבת הארץ ובנופיה - כב רמזמן לא מעניין אף הוצאה, ואין מה לדבר על האוני' המשודרת, שברוש שהוצאות אקדמיות היו מכריזות שסחורתה "אינה אקדמית דיה"... אז אם צריך לבחור בין - לא בכלל, לבין - בחסות משד הביטחון, כן, אני מעדיה שזה יהיה במשרד הביטחון. וכל מה שאומרת כאן מאי אחריי, הוא נכון, אבל אל בטוחה שהוא רלוונטי ישירות לעניין זה. זה שהכתבים הם חברים ב.. ומקבלים משכורת מ.. ול א אומרים את זה.. - יופי, זה נכון גם לגבי כתבים שעובדים בעיתונים היומיים הגדולים במדינה (ואמנע מהזכרת שמות) אז למה זה לא מקומם?

amazone

New member
ועוד משהו מהותי

יש צורך במימון ציבורי של ספרי ביטחון דווקא בגלל שאחוז לא מבוטל מהתלג בישראל מושקע בבטחון - ישראל צריכה להרחיב את הידע שלה בתחום

Unicorn98

New member
אהבתי את הלוגיקה המעגלית ../images/Emo6.gif

אחוז ניכר מהתל"ג מושקע בבטחון => צריך עוד ידע בנושא => צריך להשקיע יותר כסף במימון ציבורי של ספרי בטחון => ההשקעה בבטחון מתוך התל"ג גדלה => וחוזר חלילה.

amazone

New member
אחד מהתחומים שמכניסים כסף לישראל

זה הבטחון והתעשיה הצבאית - תאר לך ישראל הייתה חיה בשלום עם הבני דודים שלנו. אז היינו מתפרנסים מתעשיה אחרת - תרשום את מה שאני אומרת - קולומביה לא תגיע לצפורן של הזרת שלנו מבחינת תעשיית הסמים כיוון שהגבוולות יהיו פרוצים וישראל היא גשר יבשתי ל-3 יבשות....]

amazone

New member
עד כמה שידוע לי

האו"פ הוציאה לאור את הספרים של האוניברסיטה המשודרת ולא את"א - והשתמשתי יותר ממקור אחד או שניים [מי שייך למי תזכירו לי - הוצאת פפירוס והוצאת רמות?] - בכל אופן אני בטוחה לגבי האופ והאוניברסיטה המשודרה ברמה כזו שחשבתי שהם בעלי האחריות על השידורים ולא משרד הבטחון [לא ראיתי אזכור שלהם] בכל אופן, לדעתי אנחנו מאבדים כאן משהו חשוב וחבל

למעלה