אשת השבוע- שירה רוזנבוים

../images/Emo47.gifאשת השבוע- שירה רוזנבוים

הי שירה, נשמח שתשתפי אותנו בעיסוקך. איזה תחום את הכי אוהבת בעסק שלך? איך את בוחרת להתמקד בשנה זו 2011 בעסק?

תזונת ילדים

שירה יקרה, אני אם לתאומים מקסימים בני 3 ואשמח לשמוע על תזונת ילדים. איך להתמודד איתם בתקופת השפע בה אנו חיים. האוכל הזמין, חסר ערך תזונתי ואם נצרך בתדירות גבוהה, אף מזיק. הם דורשים, רוצים 'כמו כולם', זה גם מה שאוכלים אצל החברים... לא תמיד יש כוחות לעמוד מולם. והאם בכלל צריך? הגישה ש'זה חטיף אחד ביום, זה לא נורא'. ו'אם אני אגביל, הם לא יאכלו בכלל...' מה לגבי תוספי ויטמינים – מטבעות שוקולד מולטי ויטמין – האם יש בכך בכדי לתפוס 2 ציפורים? ממתק בריא? כמה זה כמות מספקת של פירות וירקות ומה לגבי העדפה? (רק תפוחים. רק עגבניות/מלפפונים/פלפלים?) תמיד נראה לי שאצל 'השכן', הילד אוכל ירוק ובריא יותר... אשמח לאינפורמציה ושיהיה המון בהצלחה! כל טוב, נטלי בן ישראל צלמת ותרפיסטית באמנויות 054-6616906 [email protected] www.nataliebenisrael.com

הי נטלי תודה על השאלות הנהדרות

נכון אנחנו חיים היום בעידן השפע,חשופים לאוכל מהיר,זמין,עתיר שומן וקלוריות ולכן גם אם נרצה או לא ילדנו חשופים לאכול זה. הטריק הוא לחשוף אותם גם וגם, כבר בשלב הראשוני שהם עוד ילדים קטנים ומתחילים לאכול לתת להם אורז לבן ואורז מלא ,פסטה רגילה ופסטה מקמח מלא ,גבינת סקי ויוגורט עיזים. עד גיל שנה וחצי זה אפשרי בהחלט ,הם בדר"כ מנסיון שלי עם הבת שלי מוכנים לטעום הכל. ובמיוחד אם לא מציעים להם אלא הם רואים אותנו אוכלים ומבקשים לטעום. כאשר הם הולכים לגן הם מתחילים להיחשף לאוכל יותר תעשייתי ,היום יש הרבה גנים שמודעים לנושא של תזונה נכונה ובריאה ולא נותנים ממרח שוקולד אלא ממרח חרובים ואין ממתקים בשקיות הפתעה ובימי הולדת. ולכן חשוב שבוחרים גן לבדוק מה התזונה שהילדים מקבלים כי את רוב ארוחות היום שלהם הם מקבלים בגן . בבית לחשוף את הילד לאוכל יותר בריא בשילוב עם התפריט שלו הרגיל, לדוגמא הילד רגיל לאכול במבה אז נגמר הבמבה מחר נקנה קניתי חטיף חדש ביגלה ולהגיש ביגלה מקמח מלא או אפילו לא להגיד ולאכול בעצמך ובדר"כ כלל הם ירצו לטעום. להגיש לחבר ילדים בדר"כ בבתים של אחרים אוכלים דברים אחרים ממה שהם אוכלים בבית שלהם ואם החבר יאכל אז גם הילד יטעם. לקנות ממרח שוקלד חרובים במקום ממרח שוקולד ולהגיד שזה ממרח שוקולד,בגיל שלוש זה עוד עובד במיוחד אם זה ממרח שהם מכירים מהגן אז הם קוראים לו שוקולד. החוכמה היא לנסות לשלב את האוכל היותר בריא בתפריט הרגיל לאט לאט לא להזכיר את המילה מזון בריא , לקנות חטיפים יותר בריאים ,קורנפלקס מדגנים מלאים ,עוגיות מקמח מלא ,עוגיות מקמח כוסמין. הכי חשוב לגוון גם וגם ולא למנוע מהם כי אחר כך נוצרים חסכים ואם הם רואים שקית במבה הם אוכלים אותה עד הפירור האחרון. המלצה במקום חטיף לנסות סלט פירות או פירות יבשים או חלבה משומשום מלא ילדים אוהבים את הטעם המתוק ולא דווקא את החטיף. פירות וירקות מאוד חשוב לאוכל אבל שוב מדובר בילדים אז בלי להיכנס לעימותים בנושא, אם הילד אוהב לאכול רק מלפפון שיאכל רק מלפפון אבל כמובן להראות לו שאתם אוכלים עוד ירקות ושיהיה חשוף לעוד ירקות בסוף יחליט לטעום ירק אחר. אם רואים שהילד לא רוצה לאכול את הירק שהוא טרי לנסות שהוא מבושל בתוך תבשיל או מרק אולי כן יאכל. . מבחינת כמות מספקת מדובר בילדים חשוב שהתזונה שלהם תהיה מורכבת מכל אבות המזון ואפילו אם הם אוכלים רק ירק מסוג אחד עדיף מאף ירק בכלל. לגבי תוספי תזונה לילדים מטבעות השוקולד וסוכריות הגומי: בלי לפגוע בפרנסה של אף חברה מדובר במוצרים שמכילים כמות לא מעטה של סוכר וזה יותר ממתק מתוסף. בימים הקרובים אני אבדוק קצת יותר לעומק את המוצרים ואכתוב לכם איזה יותר מומלצים ואיזה רק סוכר נטו. יצא קצת ארוך מקווה שעזרתי והוספתי לך מידע

הי שירה, האם קורנפלקס הוא לא גם סוג של חטיף?

על האריזות תמיד רשום כמה הוא תורם ונפלא, אך שרואים את כל הצבעוניות שלו קצת קשה להאמין שהו אכל כך בריא. האם יש קורנפלקסים יותר ממולצים? תודה דנה

הי דנה

הי דנה הקורנפלקס היום בעידן השפע באמת מאוד מגוונים מכל הצבעים מכל המינים ואנחנו הולכים לאיבוד. יש להתייחס לקורנפלקס כחטיף לכל דבר ולא כמזון בריאות! וככה גם אני מתייחסת אליו עם הבת שלי אני נותנת לה אותו אחרי צוהרים במקום חטיף ולא דווקא בבוקר עם חלב הקורנפלקסים היותר בריאים הם ללא צבעי מאכל ,עשירים בדגנים מלאים מעל 50% ויותר ,בעלי מתיקות מופחתת , עשירים בסיבים תזונתיים. אני מאוד ממליצה כאשר אתם קונים מוצר לקרוא מה יש ברכיבים הרכיב הראשון שמופיע ממנו יש הכי הרבה במוצר והרכיב האחרון ממנו יש הכי מעט. לדוגמא סוכר,שמן קנולה,תירס ,דגנים מלאים דוגמא: הכי הרבה יש במוצר סוכר והכי מעט דגנים מלאים. לגבי קורנפלקסים היותר מומלצים אני אעשה בדיקה במשך השבוע ואתן לכם שמות. היום אני נותנת לבת שלי ציריוס דגנים מלאים מתיקות מופחתת קופסא גדולה לבנה ושוב בתור חטיף זה הרע במיעוטו. יום מקסים

hedvabendavid

New member
תגובה למאמר

שירה יקרה המאמר מפורט ומדוייק ונוגע בנקודות הנכונות אשמח לשמוע ממך שבת שלום חדוה

מערכת חיסונית

היי שירה, אשמח לדעת איך לחזק את מערכת החיסונית אצל ילדינו. מה הכי מומלץ לתת לילדים על מנת לשמור על מערכת החיסונית? איזה תוספי מזון מומלץ לתת להם? תודה מראש,

הי רותם שאלה מצוינת לעונה הנוכחית

חיזוק מערכת החיסון מבחינת מזון : ירקות ופירות מומלצים בטטה דלעת ,גזר, סלק , דגנים מלאים -אורז מלא,פסטה מלאה ,קינואה ,בורגול , קטניות : עדשים כתומים ,שחורים ,ירוקים , שעועית אזוקי , תבלינים - קינמון ,גינגר ,כורכום , הרעיון הוא אוכל בייתי, מגוון לא מתועש ומעובד פחות סוכרים פשוטים חטיפים וממתקים. סוכר מאוד מחליש את מערכת החיסון. מבחינת תוספי מזון פרוביוטיקה לילדים :מדובר בחיידקים טובים למערכת העיכול שעוזרים מאוד לחיזוק המערכת החיסונית ,למניעת אלרגיות ולפעילות עיכול תקינה. צמח האסטרגלוס מחזק מאוד את מערכת החיסון ומתאים לילדים. ישנו תוסף של חברת צמחי אמזונס סירופ לילדים לחיזוק מערכת החיסון עם צמח אסטרגלוס וצמח אוניה דה גאטו מומלץ. במהלך השבוע אני אבדוק עוד מוצרים לחיזוק מערכת החיסון ואעדכן אתכן פה בפורום . מקווה שתרמתי לך מידע חדש

שירה, תודה רבה....

שירה, תרמת בהחלט! כל המידע הזה על תוספי מזון!!!! ובמיוחד על פרוביוטיקה, הייתי בטוחה שלוקחים את זה רק כאשר מקבלים אנטיביוטיקה. שוב, תודה!

קצת על עצמי |

שלום לכולם שמי שירה רוזנבוים אני בת 33 נשואה לאמיר ואמא לנויה המקסימה בת השנתיים וארבעה חודשים. אני תזונאית טבעית וקלינית בוגרת מכללת רידמן, למדתי תזונה טבעית וקלינית במשך שלוש שנים כולל תוספי תזונה וצמחי מרפא. הגעתי לתחום התזונה לפני כמה שנים אחרי שאני בעצמי עשיתי שינוי תזונתי אצל תזונאית טבעית וראיתי שהרבה מהספטומים שאותם חוויתי חלפו ונעלמו רק בעזרת שינוי תזונתי, תוספי תזונה וצמחי מרפא. אני מאוד אוהבת לטפל ולעזור לאנשים להרגיש יותר טוב ,הכי אני נהנת שמטופלים מדווחים לי שנעלמו להם הספטומים שאיתם הם הגיעו ,שהאוכל טעים להם וקל להכנה והשינוי הוא בהחלט בר ביצוע ולא מעיק. שאנשים מופתעים ששינויים קטנים בתזונה עושים להם שינוי גדול בהרגשה. אני מאוד נהנת להעביר סדנאות בנושא תזונה נכונה ואורח חיים בריא. מה התוכניות שלי ל2011 - כיום בנוסף להיותי עצמאית אני גם עובדת כשכירה ב70% משרה בבית טבע כתזונאית והחוכניות שלי לעתיד הם להרחיב את העסק ומי יודע אולי להיות רק עצמאית. אז אחרי שדיברתי כל כך הרבה על עצמי אני מעבירה לכן את השרביט זה הזמן שתעלו את כל השאלות שיש לכם לגבי תזונה נכונה ,תוספי מזון (ויטמנים) וצמחי מרפא ושיהיה לנו שבוע מקסים ביחד שלכן

רותירוח

New member
מה עושים עם ילדה שלא אוכלת?

הי שירה, ביתי הגדולה בת כמעט ארבע והיא ילדה שלא אוכלת כמעט כלום. היא כמובן עקב כך מאוד רזה וגם אנמית. (מוכח ע"י בדיקות דם). הדברים היחידים שהיא מוכנה לאכול זה פחממות וגם אז הן צריכות להיות "נקיות" משמע פסטה בלי רוטב, אורז לבן, לחם בלי כלום וכו'. אין מה לדבר על ירקות או בשר ודגים. להכריח אותה לאכול אני לא יכולה, האם ישנם איזה שהם תוספי מזון שכדאי לי לתת לה בכדי לעזור לה להתגבר על האנמיה ולתת לה את הויטמינים שהיא צריכה בלי הצורך "לדחוף" לה 30 טיפות ברזל כל יום?

הי רותי תודה על השאלה החשובה

ילדה בת 4 זו כבר ילדה גדולה בוגרת ומבינה והדבר האחרון שאנחנו רוצים זה להיכנס איתה לעימות בנושא אוכל,ילדים יודעים אוכל זה נושא רגיש אצל אמא ומשחקים עליו צריך להראות להם שאנחנו לא מודאגים והם בשליטה. לגבי התזונה שהיא תמשיך לאכול את מה שהיא מוכנה כל עוד זה מזון ולא רק חטיפים זה טוב, את תמשיכי לחשוף אותה למגוון המאכלים שאתם אוכלים תשימי על השולחן בארוחות משותפות היא תראה שאתם אוכלים עוד דברים חוץ מפחממות נקיות. את לא מציעה לה לטעום ולא מדברת איתה על הנושא יכול להיות שלבד היא תראה שאת אוכלת או אחותה אוכלת ואז היא תרצה לטעום וגם אם לא זה בסדר כרגע. בנוסף הייתי ממליצה לתת לה מולטי ויטמין של חברת סולגר לילדים זה נקרא Multivitamin and Mineral Kangavites או של חברת גרמזה בנוזל השאלה אם היא תסכים לקחת בנוזל? לנוזל יש לזה טעם דומה למיץ תפוזים מתוק וטעים. מולטי ויטמין יתן לה ויטמנים ומינרלים שהיא לא מקבלת בתזונה ואחד התכונות של שהוא עוזר לפתוח את התאבון ומגביר תאבון. לגבי הברזל אני צריכה את הנתונים המוגלובין ,פריטין ,ברזל ,B12 ,חומצה פולית יכול להיות שעדיין בתור התחלה תצטרכי להמשיך לתת את הברזל ולראות אם המולטי ויטמין עזר לנושא התאבון והמצב השתפר אז אפשר להוריד מינון בשלב הבא. בהצלחה

נטלש

New member
המלצה על שירה ושאלה על ריכוז

שירה היא תזונאית קוסמת, בעזרת הידע המדהים שלה הפסקתי לסבול מדלקות פרקים כרוניות כבר לפני כ-3 שנים ובשנה האחרונה היא ריפאה אותי מאלרגיות כרוניות שכללו פריחות, נזלת, סינוסיטיס,דלקות עיניים ושיעול אפשר לסמוך על הייעוץ שלה בכיף, מעבר לזה היא אדם מאוד נעים שתמיד מוכנה לשמוע שאלות ולהסביר בסבלנות עכשיו אני בתקופת מבחנים לתואר שני ורציתי לדעת האם יש משהו שמשפר ריכוז? תודה.

Modelia

New member
הי שירה, איך הולך התהליך מולך?

האם את מקיימת הרצאות בנושא תזונה- בנושאים שונים?

למעלה