הי אורנה
מה שאת מתארת זה לא אלרגיה לחלב אלא ריגשות לסוכר החלב שנקרא לקטוז, עם השנים הגיל התזונה והסטרס אנחנו פחות מפרישים את האנזים לקטז במערכת העיכול. כתוצאה מכך כאשר אנחנו אוכלים מוצרי חלב, מערכת העיכול אינה מצליחה לפרק את סוכר החלב בגלל חוסר באנזים שנקרא לקטז. אלרגיה לחלב זה משהו אחר לגמרי, מדובר ברגישות לחלבון החלב שנקרא קזאין רגישות שמתפתחת בגיל הינקות ואז אי אפשר לצרוך מוצרי חלב בכלל,מכיוון שיכולים להגיע למצב שמסכן חיים וזה לא המצב שאת מתארת שיש לך.. לעניננו גם אני רגישה לקטוז ואני שמחה לספר שיש לזה פתרון, בתקופה הראשונה שמתחילה הרגישות מומלץ להפסיק לחלוטין את צריכת מוצרי החלב .לאחר הפוגה של כמה שבועות לפעמים צריך אף יותר ושיקום של מערכת העיכול שזה ממש ההתמחות של תזונאית טבעית. מנסים לאכול קצת יוגורט עיזים מוצרי העיזים קלים יותר לעיכול דלים בלקטוז ופחות עושים את הרגישות שאת מתארת. יש היום יוגורטים של עיזים מאוד טעמים לדוגמא משק צוריאל. לגבי הסידן היום מחקרים מעידים שצריכת החלב מאוד לא בריאה לנו ויוצרת הרבה נזקים בגוף כגון : דלקות פרקים , אלרגיות ,נזלות בעיות במערכת העיכול ועוד ..... סידן אפשר לקבל ממקורות נוספים מלבד מוצרי החלב : ירקות ירוקים ,שקדים ,ברוקולי ,שומשום מלא (טחינה )פירות יבשים ,קטניות ,טופו, חלב סויה ,תאנים טריות ומיובשות ,ממרח שקדיה משקדים טחונים . ישנה עוד אופציה שהיא פחות מעודפת עלי אבל קיימת, יש כדור של האנזים לקטז שניתן לקחת לפני אכילת מוצרי חלב והוא מפרק את הלקטוז שבחלב. וזה שוב על קצה המזלג כי יש עוד תורה שלמה מאחורי זה. בהצלחה