אשת השבוע- שירה רוזנבוים

אלרגיה לחלב

הי שירה, בשנים האחרונות הרגישות שלי לחלב הולכת וגוברת. כיצד ניתן להשלים את צריכת הסידן במקביל להפחתת מוצרי החלב? היום אני נאלצת להסתפק בפחות מחצי כוס חלב ביום ובמקביל לכך "נפרדתי" מכל הגבינות והיוגורטים. תודה, אורנה דניאלי

הי אורנה

מה שאת מתארת זה לא אלרגיה לחלב אלא ריגשות לסוכר החלב שנקרא לקטוז, עם השנים הגיל התזונה והסטרס אנחנו פחות מפרישים את האנזים לקטז במערכת העיכול. כתוצאה מכך כאשר אנחנו אוכלים מוצרי חלב, מערכת העיכול אינה מצליחה לפרק את סוכר החלב בגלל חוסר באנזים שנקרא לקטז. אלרגיה לחלב זה משהו אחר לגמרי, מדובר ברגישות לחלבון החלב שנקרא קזאין רגישות שמתפתחת בגיל הינקות ואז אי אפשר לצרוך מוצרי חלב בכלל,מכיוון שיכולים להגיע למצב שמסכן חיים וזה לא המצב שאת מתארת שיש לך.. לעניננו גם אני רגישה לקטוז ואני שמחה לספר שיש לזה פתרון, בתקופה הראשונה שמתחילה הרגישות מומלץ להפסיק לחלוטין את צריכת מוצרי החלב .לאחר הפוגה של כמה שבועות לפעמים צריך אף יותר ושיקום של מערכת העיכול שזה ממש ההתמחות של תזונאית טבעית. מנסים לאכול קצת יוגורט עיזים מוצרי העיזים קלים יותר לעיכול דלים בלקטוז ופחות עושים את הרגישות שאת מתארת. יש היום יוגורטים של עיזים מאוד טעמים לדוגמא משק צוריאל. לגבי הסידן היום מחקרים מעידים שצריכת החלב מאוד לא בריאה לנו ויוצרת הרבה נזקים בגוף כגון : דלקות פרקים , אלרגיות ,נזלות בעיות במערכת העיכול ועוד ..... סידן אפשר לקבל ממקורות נוספים מלבד מוצרי החלב : ירקות ירוקים ,שקדים ,ברוקולי ,שומשום מלא (טחינה )פירות יבשים ,קטניות ,טופו, חלב סויה ,תאנים טריות ומיובשות ,ממרח שקדיה משקדים טחונים . ישנה עוד אופציה שהיא פחות מעודפת עלי אבל קיימת, יש כדור של האנזים לקטז שניתן לקחת לפני אכילת מוצרי חלב והוא מפרק את הלקטוז שבחלב. וזה שוב על קצה המזלג כי יש עוד תורה שלמה מאחורי זה. בהצלחה

הי הילה

תזונה לפני סוג דם זו שיטה שמטפלים בה בתזונה הטבעית אך לא מתאימה לכל מטופל /ה. מדובר על מזונות שמותר לאכול לפי הסוג דם ומזונות שלא מומלץ לאכול לפי הסוג דם של המטופל. אני משתמשת בחלק מהשיטה הזו בתוך התוכנית הטיפולית לפעמים, אבל לא רק בה מכיוון שהיא לא מתאימה לכולם. יש גם ספר שלם בנושא :נקרא לאכול לפי סוג דם. הרבה פעמים שאני מורידה למטופל/ה כל מיני מזונות מהתפריט אני בודקת האם באמת לפי הסוג דם שלו הוא רגיש למזונות אלה. מקווה שעניתי לך על שאלתך ערב טוב

מולטי ויטמנים מומלצים לילדים במקום הדובונים

בדקתי את הנושא של המולטי ויטמין לילדים בדובונים ,מטבעות וכדומה המרכיב הראשון הוא סוכר, המרכיב השני סירופ תירס שהוא גם סוג של סוכר ואחרי זה מגיעים הויטמנים בטיפין טיפין. לעומת סולגר מולטי ויטמין kangavites שיש בו סוכרוז ופרוקטוז אבל פחות מ-1 ג"ר לטבליה והוא עשיר בויטמנים ומינרלים ותערובת טבעית של אבקת פירות וירקות מדובר בטבליות לעיסה. מולטי ויטמין נוסף מומלץ קינדרויטל של חברת Gramse זהו מולטי ויטמין נוזלי, מאוד טעים ובריא. אלא שני המולטי ויטמין שאני ממליצה לילדים במקום הדובונים והמטבעות סוף שבוע מקסים

למעלה