המנהיג הפנימי

T i a

New member
עשיתי בעבר

כישופים בעזרת מחשב והם עבדו, היה מאוד פשוט ונוח. כמובן שאין מה להשוות בין הטכניקות אבל אין צורך לזלול במחשב.

T i a

New member
הרוב זה היה

על משאלות קטנות, יותר נכון אני בדקתי את זה. כל מיני דברים שרציתי שיקרו כגון שיחת טלפון מ... וכו'... זוכרת שהיה משהו על אהבה אבל לא ספציפית.

gwizard

New member
לאנרגיה יש אורך גל

צורות->אנרגיה->אורך גל (צבע, תווים מוזיקליים, תדר) אגב, עם קצת switch בראש אפשר לעשות דברים מה זה מגניבים עם מחשב. את לא תדעי עד שלא ניסית

PurpleFilth

New member
אוקי.... מה??

לא ממש הבנתי את התרשים הזה: צורות->אנרגיה->אורך גל (צבע, תווים מוזיקליים, תדר) לצבע יש אורך גל. לתווים יש אורך גל. לצורות אין אורך גל, לפחות לא לפי מה שידוע לי ואשמח ללמוד משהו חדש.

אוף-טופיק

הזכרת לי עכשיו משהו עתיק... לפי משוואת דה-ברולי (דה-ברויי, בהגיה הצרפתית) אפשר למצוא את אורך הגל של כל דבר לפי המאסה והתנע. אמנם הוא מתייחס לחלקיקים, אבל לנו היה תרגיל של לחשב את אורך הגל של פיל
אבל נכון, לא מדובר כאן בצורה של פיל

gwizard

New member
חשבתי שקראת על שפת האור

או על גיאומטריה קדושה או לפחות על כישוף פנטאגרם שהסברתי כאן פעם. שלושת השיטות מתבססות על כך שלכל צורה גיאומטרית יש אנרגיה מסויימת שהיא "פולטת". מכיוון לכל סוג אנרגיה יש מאפיין שהוא תדר ולכל תדר יש מאפיין שהוא אורך גל אז מכאן יוצא שלכל צורה יש אורך גל.

PurpleFilth

New member
אה, נכון... ../images/Emo9.gif

תראה, זה הגיוני לי מבחינת עבודה מאגית, אבל לא מבחינת המעט שאני יודעת על ההתייחסות לאנרגיה במדע.

Tal_Ya_Tal

New member
היי לכלוך סגול

כל דבר ביקום הוא אנרגיה. ואנרגיה נמדדת על פי תדרי תנודה, או ביחידות מידה שנקראות גאול. ולמעשה נמדדות באנגסטרום. גלי האתר, הם אנרגיה טהורה. תדר הוא אורך גל. היחידה המודדת גלי אתר נקראת אנגסטרום. (כמות גלי אור לשניה). יחידת אנגסטרום= מאית מליונית ס"מ (100/1,000,000 ס"מ). התדר משתנה בהתאם לתכיפות התנודות שלו (ויברציות). לכל אדם תדר אלקטרו-מגנטי אישי, של יחידת אנגסטרום. ההבדל בין מה שאנו רואים או לא רואים, היא מהירות הרטט של החפץ. צבע, צליל, תנועה, הם תדרים. התדרים השונים קשורים לפלנטות השונות וגם למרכזי האנרגיה השונים בגוף האור שלנו. L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
זוה../images/Emo67.gifמה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo6.gif

shataltal

New member
אוי ווי

איזה סמטוחה. ננסה לסדר קצת. לא כל דבר ביקום הוא אנרגיה. כעקרון, צריך לזכור שאנחנו לא מכירים אפילו פרומיל מהדברים שקיימים ביקום. לגבי הדברים שאנחנו כן מכירים, ניתן ל*המיר* אותם לאנרגיה, אבל זה לא אומר ש*הם* אנרגיה. ג'אול היא יחידה שמבטאת את "עוצמת" האנרגיה, כלומר, אם הינו ממירים את האנרגיה הזו לאנרגיה אחרת (תנועה, חום, חשמל וכו') כמה היינו מקבלים. אין לזה קשר לתדר. כמו כן, גם לא לכל סוגי האנרגיה יש תדר (מה התדר של חום?) ובכלל תדר ואנרגיה הם שני מושגים שונים שרק לפעמים מתארים היבט שונה של דבר אחד (כמו אנרגיית ותדר גלים אלקטרומגנטיים). אנגסטרום היא מידת אורך, כמו מטר וסנטימטר, רק הרבה הרבה יותר קטנה. אורך ע"פ מספר אטומים קטנה. המידה הזו באמת קשורה לתדר, אבל לא לאנרגיה. גלי אתר הם משהו שהגיע עוד מהיוונים - הם האמינו שזה האויר שהאלים נושמים. אח"כ האתר נחשב לחומר שממלא את המרחב. מפה לשם עם הפיסיקה של ניוטון הבינו שהרעיון של אתר בא בסתירה לתאוריות שונות ובסופו של דבר הגיעו למסקנה שאינו קיים. תדר זה צורה למדוד "כל כמה זמן קורה X", והשימוש העיקרי שלו הוא בגלים אלקטרומגנטיים - מה אורך מחזור הגל (כל כמה זמן הוא מגיע לשיא). זה נכון שהחושים שלנו מוגבלים לתדרים מסויימים (האוזן לטווח תדרים נמוכים יחסית, העיין לספקטרום מסויים אחר). זה גם נכון שצליל וצבע הם תדרים. יכול להיות שעקרונית את צודקת ב-100% אבל השימוש בפסודו-מדע וערבוב מושגים פיזיקלים באופן חסר משמעות פוגע קשות ברעיון.

תוספות

ניסוי מייקלסון-מורלי שהראה כי מהירות האור היא קבועה בכל מערכת, הראה גם שלא קיים אתר (שאז חשבו אותו לתווך בו נעים גלי האור, כשם שהקול נע בתווך של גז/נוזל/מוצק. אורכי גל מודדים באנגסטרום או בננומטרים (וגם קטרים של אטומים), מאורך הגל ניתן לחשב את התדר ואת האנרגיה של הגל.

gwizard

New member
קצת הגזמתם, לא ?

לא כולם כאן למדו פיסיקה (אפילו שזה ברמה של תיכון) ולמרות שאני אישית מעודד שילוב של מדע ומאגיה, לטעמי זה טיפה יותר מדי. אגב, למרות מה שנאמר על אתר, הספרות המאגית עדיין מלאה בתיאורים שכוללים את המונח גוף אתרי, מישור אתרי וכ"ו. אז נכון, זה לא פיסיקה אלא מטאפיסיקה, אבל עדיין המונח בשימוש עד היום.

השימוש במונחים מדעיים

בדיון הזה, לא התחיל אצלנו, ואנשים זרקו כאן דברים על ימין ועל שמאל, ואנשים שבאמת לא יודעים אפילו קצת פיסיקה עוד היו עלולים לחשוב שמדובר בדברים שנחקרו ואומתו ע"י המדע - חוץ מזה שכמו שאמר Shataltal, עשו מזה סמטוחה שלמה, סלט שלם, ועוד ברוטב שקשור במיץ עגבניות.

gwizard

New member
אתה צודק

ובכל זאת..... אגב, ממתי אכפת לך מה אנשים אחרים חושבים ?

למעלה