לשוש
ולתמונות מהמיפגש

מירבלי

New member
../images/Emo51.gifלשוש ../images/Emo25.gifולתמונות מהמיפגש

שנערך היום בערב
לכולם
נהנתי מאוד לפגוש את כולם ולהכיר את כולם היה 10
תמונה ראשונה שלט
 
ג´בטה / חיים קונדיטור

הערה של חיים קונדיטור - אם אין גלוטן ניתן להשתמש במקום בקמח שטיבל מס´ 2 (בקמח זה יש גלוטן) לנוחותכם שקלתי את החומרים ורשמתי אותם בכפות/כוסות/כפיות 1 ק"ג קמח רגיל 25 גרם מלח - 2 כפות שטוחות מאוד 25 גרם סוכר - 1/2 1 כפות 10 גרם גלוטן - לשקול 600 גרם מים - 1/2 2 כוסות 50 גרם שמרים טריים - 2 כפות + 1/2 1 כפיות שמרים יבשים 70 גרם שמן זית משובח - לשקול ללוש את כל החומרים יחד להתפיח בקערה משומנת ולהמשיך מכאן כמו בתמונות נא לשים לב להוראות שלי (1מדינת ישראל-שוש) המפורטות בהמשך ולטבלת ההמרות בטאגליינס, ואלו ההוראות שלי לאחר הכנת הג´בטות - בקערת המיקסר שמים את השמרים, מוסיפים 1 כוס קמח, את הסוכר ומעט מים חמימים. מערבבים משהים כ-1-2 דקות. להוסיף בהדרגה את הקמח ומעט מים ומערבבים להוסיף בהדרגה אחד אחרי השני ותוך ערבוב את שאר החומרים. להתפיח עד להכפלת גובה הבצק לקמח היטב משטח עבודה ולהעביר אליו את הבצק המותפח. לחתוך ל-5 חתיכות את הבצק להכין צורה מכל חתיכה שפרסנו תוך כדי קימוח מכל הצדדים הערה- את הג´בטה לא מורחים למעלה בביצה אלא מקמחים. להניח בתבנית אפיה את כל הצורות להתפחה של 30 דקות לשים בתחתית התנור מים (בתוך כלי) להדליק התנור לחום חזק ולאחר שהתנור חם מאוד להוריד ל- 180 מעלות טורבו. לאחר 30 דקות כשהג´בטה תפחה מעט, ולאחר שהתנור דלוק על 180 מעלות טורבו, להכניס את תבנית האפיה. לאפות עד להזהבה או עד שהג´בטה הופכת לצבע חום בינוני. מוציאים לצינון על רשת ומכסים עם מגבת נקיה. רק לאחר סיום האפיה להוציא את תבנית המים שבתחתית התנור.
 

נופר א

New member
מתכון חמוצים אדומים

חמוצים אדומים חומרים: 1 כרוב 1 כרובית 6 סלקים 10 גזרים בקבוק חומץ רגיל מים מלח שיני שום (לפי הטעם,אני שמה ראש שלם) פלפלים שאטה (קטנים אדומים חריפים ויבשים) הכנה חותכים את כל הירקות ,את הגזר והסלק פורסים כרובית מפרידים לפרחים קטנים ואת הכרוב חותכים לחתיכות רחבות וקצרות. שמים את הסלק הפרוס בסיר גדול. מוסיפים מים וחומץ בכמות שווה. מודדים כמה נוזלים הוספנו ועל כל כוס נוזלים להוסיף 2 כפיות מלח לסיר. כשהנוזלים בסיר רותחים לכבות את האש. להוסיף את שאר הירקות השום והפלפלים. להשאיר בסיר עד שמתקרר,ואחר כך להעביר לצנצנות ולהשאיר יומיים שלושה מחוץ למקרר, וכשנראה שהם מוכנים להעביר למקרר(אם ישאר מה להכניס למקרר...) בתיאבון! את המתכון לימדה אותי מירב חנש,חברה, שהיא אמא של מאור חנש הילד שנדרס בגלל הפלאפון שלו, וקרה נס והוא בריא ושלם.
 

clcl

New member
החצ'יפורי היה מ ע ו ל ה!!! מאיה 72

מהר מהר להעביר את המתכון. תודה
 

מאיה 72

New member
חצ'פורי: מתכון ותמונות של ההכנה

לבצק: 1 ק"ג קמח 450cc מים 60cc שמן (1/4 כוס) 1 ביצה כפית שטוחה מלח 3 כפות חומץ 3 כפות וודקה 1 אבקת אפיה למלית: 1 ק"ג חמד 250 גר' גבינה בוגרית 1 קוטג' או גבינה כחושה 2 ביצים ההכנה: ללוש את כל החומרים לבצק רך, להשתדל לא להוסיף קמח גם אם זה קצת דביק. ככל שלשים יותר - הבצק משובח יותר (סה"כ ללוש 10-15 דקות). לכסות את הבצק ולשים בצד לשעה. לחלק ל-24 חתיכות. לטבול כל חתיכה בקמח וללוש אותה לצורת כדור. לכסות היטב ושוב לשים בצד לשעה לפחות. ועכשיו מתחילה העבודה... לרדד כל כדור לעלה בקוטר כ-20 ס"מ. להניח את העלה על משטח מקומח ולקמח את העלה. לרדד בצורה כזו עוד 11 עלים, להניח אחד על השני ולקמח כל עלה לפני שמניחים עליו עלה נוסף. בסוף הופכים את הערמה על נילון כך שהעלה שרידדנו ראשון יהיה כעת העליון. מנסים לפתוח את העלה העליון, אם הוא לא נפתח בקלות מכסים במגבת ומשהים לכמה דקות. מכינים קערית עם כוס שמן בשביל לשמן את העלים. במידת הצורך מוסיפים עוד שמן. אופן פתיחת העלה - לוקחים מגש עגול בקוטר של כ-35 ס"מ או תבנית מלבנית בגודל דומה. שמים את המגש על קערה להגבהה. פותחים כל עלה לעלה דק, כמעט שקוף (כמו לשטרודל). מתחיל מהקצוות ואח"כ עם גב היד מותחים גם את החלק הפנימי. מניחים את העלה על המגש (אפשר לשמן מעט את המגש בתחילת העבודה בלבד). מפזרים עם קצות האצבעות שמן על העלה (זה עניין של ניסיון - טובלים פעם פעמיים את קצות האצבעות בשמן ומפזרים על כל העלה). מקפלים את העלה בצורה הבאה - מביאים קצה תחתון לכיוון המרכז, גם את הקצה העליון בצורה כזו שהם יחפפו בקצוות בכמה ס"מ (הכוונה לא לקפל ל-3 כמו בקיפול רגיל). שוב לשמן מעט את העלה ולהביא קצה ימין וקצה שמאל למרכז כמו קודם. לשים כף גדושה ממלית הגבינה במרכז העלה שנוצר ולשטח אותה מעט עם סכין משומנת. להביא 2 קודקודים מנוגדים למרכז ולקפל מעליהם את שתי הקודקודים האחרים. צריכים לקבל מעויין. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה. כשהתבנית מתמלאת משמנים כל חצ'פורי מלמעלה. אופים בטמפ' של 220 מע' כ-25 דק' - עד שהם זהובים. עדיף לצנן אותם על רשת. עכשיו צריך להתחיל את אותו תהליך עם 12 הכדורים שנשארו בצד... אם לא מעוניינים בכל הכמות אפשר מראש להכין חצי כמות מהבצק או להקפיא את הכדורים עטופים היטב.
 
היי מאיה - יש לי שאלה בקשר למתכון

במתכון במצרכי הבצק רשום 1/4 כוס שמן. בפתיחת הבצק רשום להכין 1 כוס שמן. השאלה היא - האם חוץ מ-1/4 כוס שמן ששמים בתוך הבצק, צריך להוסיף עוד 1 כוס שמן בשביל הפתיחה ? לי זה ברור שכן צריך להוסיף עוד שמן, זה דומה למתכון אחר של בצק בולגרי. אנא עדכני אותי רוצה להכין לשבת.
 

מאיה 72

New member
צודקת, צריך להוסיף עוד כוס שמן

מעבר לרבע כוס ששמים בבצק (לפעמים אפילו קצת יותר, אם נגמר בקערית מוסיפים עוד).
 
למעלה