מתכון חמוצים אדומים
חמוצים אדומים חומרים: 1 כרוב 1 כרובית 6 סלקים 10 גזרים בקבוק חומץ רגיל מים מלח שיני שום (לפי הטעם,אני שמה ראש שלם) פלפלים שאטה (קטנים אדומים חריפים ויבשים) הכנה חותכים את כל הירקות ,את הגזר והסלק פורסים כרובית מפרידים לפרחים קטנים ואת הכרוב חותכים לחתיכות רחבות וקצרות. שמים את הסלק הפרוס בסיר גדול. מוסיפים מים וחומץ בכמות שווה. מודדים כמה נוזלים הוספנו ועל כל כוס נוזלים להוסיף 2 כפיות מלח לסיר. כשהנוזלים בסיר רותחים לכבות את האש. להוסיף את שאר הירקות השום והפלפלים. להשאיר בסיר עד שמתקרר,ואחר כך להעביר לצנצנות ולהשאיר יומיים שלושה מחוץ למקרר, וכשנראה שהם מוכנים להעביר למקרר(אם ישאר מה להכניס למקרר...) בתיאבון! את המתכון לימדה אותי מירב חנש,חברה, שהיא אמא של מאור חנש הילד שנדרס בגלל הפלאפון שלו, וקרה נס והוא בריא ושלם.