מטבוחה - מעט פיקנטית
לרוטב הסלסה הבסיסי הוספתי- 4 פלפלים ארוכים ירוקים חריפים קצוצים דק 2 חצילים קלופים וחתוכים לריבועים גס 6-8 עגבניות חלוטות חתוכות גס 1 כף פפריקה חריפה מלח - לפי הטעם שמן + מים- המטבוחה צריכה להיות מעט מאוד סמיכה לכן מוסיפים בהדרגה מים ושמן עד שרואים את הנוזלים בצדדים מבעבעים. חייבים לערבב עם כף מעץ מיידי פעם בכדי שלא יידבק לתחתית הסיר. רוטב סלסה בסיסי ברוטב זה ניתן להשתמש כבסיס לתבשילים ברוטב אדום/ למריחה מעל לבצק פיצה/ ולאטריות ברוטב עגבניות. החומרים 2 בצלים גדולים קצוצים 2 שיני שום כתושות 3 עלי דפנה 2 עגבניות חלוטות וקצוצות 300 גרם רסק עגבניות 3 כפות פפריקה מתוקה 1 כף אבקת מרק 2 כוסות מים סחוג אדום - תלוי בחריפות שאוהבים 1 כוס שמן לטיגון 1 **כף תבלין ירקות מיובשים לאורז 1 **כף תבלין מיוחד לפיצה **ניתן לקנות בשווקים מים חמים – עד כיסוי התערובת ועוד 2 כוסות אופן ההכנת המטבוחה לסיר עם השמן מוסיפים את הבצל הקלוף והקצוץ. לטגן עד להזהבה. להוסיף את העגבניות החלוטות והפלפל החריף הקצוץ להוסיף את הרסק ולערבב ברגע שהרסק מתחיל לבעבע מוסיפים את המים ומערבבים. (אם יש צורך ניתן להוסיף עוד מים חמים, התערובת צריכה להיות מעט מאוד סמיכה). בהדרגה להוסיף את שאר החומרים להמשיך לערבב עד לרתיחה ואחר"כ להנמיך את האש. להמשיך לבשל עוד כשעתיים עד שהתערובת מתבשלת והופכת לסלט ולהסיר מהאש. לקרר.