לשוש
ולתמונות מהמיפגש

clcl

New member
מאיה ברשותך רק עוד שאלה אחת

באיזה חום לאפות ומה זמן האפייה. תודה
 

מאיה 72

New member
220 מע' 25 דקות בשליש התחתון

של התנור. תיכף מעלה עוד תמונות של מאפה אחר עם אותו בצק.
 

מירבלי

New member
לחמניות עם זייתים וגבינה של נתי

גיסתה של שושינקה את מוזמנת להיכנס ולכתוב ולהיצטרף עכשיו כשאת מכירה את רובם
 
מתכון: לחמניות גבינה במלית זיתים

מקור המתכון - גיסתי נתי הורד (סמויה בפורום) החומרים לבצק 1 קמח תופח (חבילה קטנה) 1 חב' מחמאה - רכה 1 גביע שמנת חמוצה 2 כוסות גבינה לבנה רכה 1/2 כפית מלח החומרים למילוי - 30 זיתים שלמים מגולענים אופן הכנת הבצק במעבד מזון לערבב את כל חומרי הבצק לעיסה חלקה לעטוף את הקערה בניילון נצמד ולהכניס למקרר ל-1 שעה. לאחר שעה להוציא מהמקרר את הבצק ולהכין ממנו 30 כדורים להניח על מגש את הכדורים כשהם מכוסים בניילון נצמד ולהכניס שוב ל-20-30 דקות למקרר. להוציא מהמקרר ולהכניס לכל כדור זית אחד לסגור שוב לכדור לסיום לטבול כל כדור בשומשום לחמם את התנור ואחר"כ להכניס את התבנית עם הכדורים המוכנים לאפיה בחום של 180 מעלות.
 

מירבלי

New member
סלט כרוב ואגוזים של נתי גיסתה של

שוש ושוב את מוזמנת אלינו לפורום
 
מתכון: סלט כרוב ואגוזים

מקור המתכון - גיסתי נתי הורד (סמויה בפורום) החומרים 1 כרוב לבן (ניתן להחליף את הכרוב בעלי סלרי אמריקאי) 1/2 חב' אטריות נודלס 50 גרם שומשום 150 גרם אגוזים קצוצים אופן ההכנה לקצוץ דק מאוד את הכרוב/עלי סלרי להרתיח ולסנן את האטריות ולהוסיף לכרוב להוסיף את השומשום והאגוזים הקצוצים לערבב היטב ולתבל ברוטב רוטב לסלט כרוב ואגוזים 2 כפות רוטב סויה 2 כפות שמן רגיל 2 כפות חומץ 1/2 כפית שטוחה מלח - אם יש צורך (לטעום לפני שמוסיפים הסויה מלוחה) לערבב את חומרי הרוטב ולשפוך מעל הסלט ולערבב היטב. הערה - חייבים לתת לסלט לנוח יחד עם הרוטב בכדי שהכרוב יספוג את כל הטעמים. - קצוץ דק מאוד
 
מתכון: סלט כרוב ואגוזים - מתוקן

מקור המתכון - גיסתי נתי הורד (סמויה בפורום) החומרים 1 כרוב לבן (ניתן להחליף את הכרוב בעלי סלרי אמריקאי) 1/2 חב' אטריות נודלס 50 גרם שומשום 150 גרם אגוזים קצוצים אופן ההכנה לקצוץ דק מאוד את הכרוב/עלי סלרי להרתיח ולסנן את האטריות ולהוסיף לכרוב להוסיף את השומשום והאגוזים הקצוצים לערבב היטב ולתבל ברוטב רוטב לסלט כרוב ואגוזים 2 כפות רוטב סויה 2 כפות שמן רגיל 2 כפות חומץ 1 כפית סוכר 1/2 כפית שטוחה מלח - אם יש צורך (לטעום לפני שמוסיפים הסויה מלוחה) לערבב את חומרי הרוטב ולשפוך מעל הסלט ולערבב היטב. הערה - חייבים לתת לסלט לנוח יחד עם הרוטב בכדי שהכרוב יספוג את כל הטעמים.
 
מטבוחה - מעט פיקנטית

לרוטב הסלסה הבסיסי הוספתי- 4 פלפלים ארוכים ירוקים חריפים קצוצים דק 2 חצילים קלופים וחתוכים לריבועים גס 6-8 עגבניות חלוטות חתוכות גס 1 כף פפריקה חריפה מלח - לפי הטעם שמן + מים- המטבוחה צריכה להיות מעט מאוד סמיכה לכן מוסיפים בהדרגה מים ושמן עד שרואים את הנוזלים בצדדים מבעבעים. חייבים לערבב עם כף מעץ מיידי פעם בכדי שלא יידבק לתחתית הסיר. רוטב סלסה בסיסי ברוטב זה ניתן להשתמש כבסיס לתבשילים ברוטב אדום/ למריחה מעל לבצק פיצה/ ולאטריות ברוטב עגבניות. החומרים 2 בצלים גדולים קצוצים 2 שיני שום כתושות 3 עלי דפנה 2 עגבניות חלוטות וקצוצות 300 גרם רסק עגבניות 3 כפות פפריקה מתוקה 1 כף אבקת מרק 2 כוסות מים סחוג אדום - תלוי בחריפות שאוהבים 1 כוס שמן לטיגון 1 **כף תבלין ירקות מיובשים לאורז 1 **כף תבלין מיוחד לפיצה **ניתן לקנות בשווקים מים חמים – עד כיסוי התערובת ועוד 2 כוסות אופן ההכנת המטבוחה לסיר עם השמן מוסיפים את הבצל הקלוף והקצוץ. לטגן עד להזהבה. להוסיף את העגבניות החלוטות והפלפל החריף הקצוץ להוסיף את הרסק ולערבב ברגע שהרסק מתחיל לבעבע מוסיפים את המים ומערבבים. (אם יש צורך ניתן להוסיף עוד מים חמים, התערובת צריכה להיות מעט מאוד סמיכה). בהדרגה להוסיף את שאר החומרים להמשיך לערבב עד לרתיחה ואחר"כ להנמיך את האש. להמשיך לבשל עוד כשעתיים עד שהתערובת מתבשלת והופכת לסלט ולהסיר מהאש. לקרר.
 
ממרח גבינה הונגרי (קורוזוט)

1 גבינת טוב טעם 50 גרם חמאה מרוככת בצל קצוץ דק פפריקה הונגרית מתוקה מלח קימל (אם אוהבים) מערבבים היטב ואוכלים עם לחם טרי.
 
למעלה