לשוש
ולתמונות מהמיפגש

bali

New member
מנהל
מתכון לסלט פסטה בסגנון יווני

לקערה ענקית : 1 חבילת פסטה קצרה בצורת ביסלי גריל, קונכיות קטנות, סלסולים, פנה או מה שבא (לא מהסוגים הארוכים) של 500 גרם. 2 בצלים סגולים פרוסים דק דק 2 פלפלים צהובים או אדומים סלסילת עגבניות שרי חצויות זיתים שחורים חצויים או פרוסים לטבעות חופן עלי בזיליקום קצוצים 250 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות לרוטב: 1/2 כוס שמן זית 2 כפות חומץ בלסמי מלח ופלפל לפי הטעם (זהירות עם המלח כי בגבינה ובזיתים יש כבר מלח) 1/2 כפית אורגנו מיובש 1/2 כפית פטרוזיליה מיובשת מיץ מחצי לימון אופן ההכנה: 1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות, מסננים מתחת למים זורמים, מעבירים לקערה, שמים קצת שמן זית ומערבבים. נותנים לפסטה להתקרר לגמרי. 2. בינתיים קוצצים וחותכים את כל הירקות והגבינה. 3. כשהפסטה קרה מערבבים אותה עם כל הירקות, עם הגבינה, הבזיליקום והרוטב. שומרים במקרר עד ההגשה. הערה 1: הסלט טעים עוד יותר אחרי יום במקרר, כך הטעמים נספגים ומתמזגים. הערה 2: ניתן להוסיף עוד ירקות, רוטב, תוספות לסלט לפי הטעם (למשל חצילים מטוגנים בקוביות, קישואים קלויים של אנטיפסטי וכיו"ב)
 

נירהמ1

New member
גם אני מצטרפת לתודות - שוש../images/Emo140.gif ../images/Emo45.gif

היה נהדר. ארגון למופת, חברה נעימה ואוכל טעים משו משו.
 

נופר א

New member
../images/Emo51.gifרבה רבה רבה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo23.gif../images/Emo20.gif

היה טעים נעים וחמים !!!!!! איזה כייף היה ,חבל שנגמר
תודה רבה למירבי ושוש על הכל היה ממש ממש נהדר!!!!! ולהורים המקסימים של מירבי תודה רבה רבה ולשמעון הנהדר של מירבי!!!!! ומאוד מאוד נהניתי לפגוש את כולם!!!!!!!
 

מירבלי

New member
פוקאצ'ות חצילים וגבינה של לימור

גיסתי כולי תקווה שגם הם יצטרפו בקרוב לפורום שלנו
 

clcl

New member
טעמן של הפוקאצ'ות יוצא מן הכלל

אשמח מאוד באם היהלום שבכתר תבקש יפה
מאחותה גלית, שהצטרפה למפגש זה, לחלוק עמנו את המתכון. יוצא מן הכלל
 
חנהל'ה נכשלת במבחן ../images/Emo128.gif

כבר סיפרתי שבעלי הכין את הפוקצ'ות ואת הקיש ואני ואחותי באנו על המוכן. הפוקצ'ות רק היו בשם אחותי, כי כל אחד התבקש להביא משהו . ונשמה יש לך נטיה לשמות, משו, משו, שם אחותי הוא גילה. ואוהבת אותך כבר אמרתי?
 

clcl

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gifככה כבר עשית עלי ../images/Emo128.gif

האמת . . . לא ידעתי שבעלך הכין וגם אמרתי למי ששאל שאחותך הכינה אותם. אפשר לקבל את המתכון please
ים לשתיכן.
 
מתכון: פוקצ'ות

בצק: 1 ק"ג קמח 1 כף שמרים יבשים 3 כפיות סוכר 2 כפיות מלח כמה עלי טימין ללא הגבעול מים לפי הצורך ללוש לבצק רטוב במקצת ולהתפיח כשעתיים. אחרי שעתיים לקרוץ עיגולים בגודל של תפוז ולהתפיח עוד חצי שעה. לרדד כל כדור לעלה ולאפות בגריל של תנור האפיה. רוטב: 3 שיני שום קצוצות, חצי כוס שמן זית. לאחר שהפוקצ'ה מוכנה למרוח עליה מעט מהרוטב ולפזר קצת מלח גס.
 

קישלורן

New member
אני מאוד מאוד מאוד ../images/Emo70.gif אהבתי את

הפוקצ'ות. רק לא ידעתי שזה פוקצ'ות
חשבתי פיתות. אולי אפשר לעשות יותר עבה ואז . . .? מה דעתך, אני רוצה להכין ליום שישי.
 

clcl

New member
ואני דוקא הלכתי שווי אחר עדינותן

ואימצתי את המתכון . . .
 

קישלורן

New member
אין לי בעיה עם עדינותן -

נהפוך הוא. זה מאוד יכול להתאים במצבים מסויימים וכמו שאמרתי הן היו טעימות מאוד. אני הכנתי ממרחים, ואני פשוט רוצה שתהיה אופציה להחזיק חתיכה ולמרוח. לשם כך צריך קצת יותר עובי (אם את מבינה את התיאור). לצרכי יום שישי הקרוב זה מה שמתאים לי. . .
 

קישלורן

New member
תודה לך יהלום ../images/Emo142.gif

אני באמת אנסה. חשבתי שאולי ניסית אבל אני עוד אעדכן . . .
 

נופר א

New member
../images/Emo127.gifפוקצ'ות של הבעל של היהלום../images/Emo47.gif

כל כך טעימות הם היו,לקחתי אחת הביתה והילדים כל כך התלהבו,טרפו,ושאלו למה הבאתי רק אחת...... ממש
מכל הלחמים והלחמניות שאני אופה דווקא מצא חן בעיניהם שזה דק.....
 

שרון123

New member
לימור הפוקאצ'ות ניראת יאמי

רציתי לשאול אותך באיזו טמפרטורה אתם אופים את הפוקצ'ות, והאם אתם מניחים אותן בתבניות האפיה השטוחות הרגילות של התנור, או על אבן אפיה? ועוד שאלה - את עלי הטימין מפזרים מעל או מכניסים לתערובת הבצק? המון תודה
 
למעלה