מתכון לסלט פסטה בסגנון יווני
לקערה ענקית : 1 חבילת פסטה קצרה בצורת ביסלי גריל, קונכיות קטנות, סלסולים, פנה או מה שבא (לא מהסוגים הארוכים) של 500 גרם. 2 בצלים סגולים פרוסים דק דק 2 פלפלים צהובים או אדומים סלסילת עגבניות שרי חצויות זיתים שחורים חצויים או פרוסים לטבעות חופן עלי בזיליקום קצוצים 250 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות לרוטב: 1/2 כוס שמן זית 2 כפות חומץ בלסמי מלח ופלפל לפי הטעם (זהירות עם המלח כי בגבינה ובזיתים יש כבר מלח) 1/2 כפית אורגנו מיובש 1/2 כפית פטרוזיליה מיובשת מיץ מחצי לימון אופן ההכנה: 1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות, מסננים מתחת למים זורמים, מעבירים לקערה, שמים קצת שמן זית ומערבבים. נותנים לפסטה להתקרר לגמרי. 2. בינתיים קוצצים וחותכים את כל הירקות והגבינה. 3. כשהפסטה קרה מערבבים אותה עם כל הירקות, עם הגבינה, הבזיליקום והרוטב. שומרים במקרר עד ההגשה. הערה 1: הסלט טעים עוד יותר אחרי יום במקרר, כך הטעמים נספגים ומתמזגים. הערה 2: ניתן להוסיף עוד ירקות, רוטב, תוספות לסלט לפי הטעם (למשל חצילים מטוגנים בקוביות, קישואים קלויים של אנטיפסטי וכיו"ב)