רבה חנה ו-hagk

אפרת12

New member
../images/Emo51.gif רבה חנה ו-hagk

הצגתם את עניננו היטב
ותודה גם לדן מרגלית על הגישה האוהדת

עמית@

New member
טוב אז...

היה דיון אפור למדי, זהו סד קשיח מדי (10 דקות) לנושא כל כך רחב, חנה היתה הכי יפה מכולם, זה ברור. ולענינינו, אני מנסה להיות הכי מתונה שאפשר, לדעתי האישית עניין השואה היה מיותר- והביא לאנטגוניזם (היטלר לא הצליח לחסל אותנו והממשלה שלנו תצליח, בעייתי..) לדעתי האישית גם היתה בעיה עם הפרגוד- זה הביא את האנשים בבית לחזק את דעתם המעוותת ממילא על הטיפולים (צריך להתחבא ולהתבייש, אגב "נועם" על שם מנהלתנו הדגולה?
) אבל בסה"כ
כל הכבוד על ההשתתפות ועל השארת הנושא על סדר היום (האוצר הגיב מיד בתגובה פושרת..) ושוב- חנה היית יפהיפיה

kasa

New member
עמית, אני כל-כך חולקת עליך...../images/Emo4.gif

1. הצגת השואה היתה במקום ולעניין. זה נכון, זה קיומי. זה מציאותי. יש כאלה בינינו שהוריהם עברו את השואה וכל רצונם הוא בנכד, שיממש את המשכיותם. ואם אין אפשרות בדרך הטבע - אז, כן, הממשלה פשוט משמידה המשכיות של משפחה זו. וזו בדיוק העובדה, גם אם זה נשמע נורא ולא בדיוק פוליטיקלי-קורקט. מה שהיטלר לא עשה - יעשה ביבי.... נשמע מחריד. אבל גם נכון, אם יעברו החוק. 2. כמה אנשים את מכירה שמוכנים להצהיר על מחלתם/נכותם קבל עם ועדה ?? מעטים מאוד. למרבית האנשים לא נוח עם מחלתם/נכותם. והצגה מאחורי הפרגוד רק ממחישה כמה המצב מביך ומתסכל שבמחלתינו - אנחנו צריכות להכניס את כל עם ישראל ואשתו לאיברי הרבייה שלנו. אי פוריות זוהי מחלה מאוד אינטימית. וזה בסדר גמור להציגה מאחורי פרגוד. לא כל אחד רוצה את כל המדינה אצלו במיטה, ברחם, או בנוזלי הזרע.... בסה"כ, היה ראיון נהדר.

עמית@

New member
זכותך המלאה לחלוק.

אני חושבת שזה היה בעייתי, משני המובנים שציינתי אני ושציינת את וזה לא קשור לפוליטקלי קורקט, לא באנו להיות יותר קדושים מהאפיפיור, באנו לטלוויזיה, לפנות לעם, לאנשי האוצר. היה ראיון מאוד חיובי, מסכימה.

קאסה, אנחנו מסכימות....

אמא שלי ניצולת שואה, זו עובדה, לא דמגוגיה. היא בת 67. בת יחידה שעלתה לארץ יתומה. באמת אחרונה מהמשפחה שלה. לא דמגוגיה עובדה. אני לא אספר את הסיפור שלה, כי לאנשים קשה עם סיפורי שואה, אבל תאמיני לי שהיא יצאה חיה לבד עם אמה ממשפחה שכולה הומתה. אני חושבת שזה אינטרס של מדינת ישראל שיהיו לה נכדים. כן. וזו לא דמגוגיה זו עובדה. וישראל זו לא סקנדינביה. כשאמא שלי מדברת על כליה של המשפחה שלה, כדאי שיהיה שם מישהו עם לב שיקשיב, כי הכאב שלה מעבר לכך שהיא אמא שלי ורואה אותי בסבלי, קשור גם בכך, שחשוב לה שתהיה המשכיות, שזה לא ייקטע.

עמית@

New member
זוהרה- ערבים אזרחי מדינת ישראל לא

זקוקים לטיפולים? ונוצרים? ו"סתם" אנשים שלא קשורים בשואה? זהו אכן אינטרס של המדינה שיהיו ילדים- וזה גם רשום במגילת העצמאות ומכונן כאחד מיסודות המדינה, לגיטימי.

אני האחרונה שאגיד שלערבים

לא מגיעים טיפולים. גדלתי בחיפה הידועה בסובלנותה וכידוע לך אני לא ממצביעות האיחוד הלאומי. עדיין, השואה ייחודית ליהודים, ואין רע לציין את זה. זה נושא "שלא יפה לדבר עליו", כי הוא מאוד לא אסתטי, אבל הוא מציאות ישראלית חברתית כאן. זהו אחד מהערכים שהמדינה קמה אליהם, בית לאומי לעם היהודי. אני יכולה לא להסכים עם זה אבל זה כתוב במגילת העצמאות. וממשלה שקוראת לעצמה ממשלת ימין לאומית, כדאי מאוד לנגח אותה בזה. ממשלה שתיזכר רע. ממשלה נגד ילדים. ביבי נגד העם היהודי, ענק, לא?

עמית@

New member
אני לחלוטין בעד "לדבר על השואה"

יפה או לא. (אבל תמיד תמיד תלוי קונטקסט) ענק, אין ספק..

kasa

New member
איפה הסתירה ?!?

מה שהממשלה או האוצר מנסים לעשות הוא מעשה בלתי מוסרי בעליל ! ומבחינתי - כל טיעון (שהוא נכון ועובדתי) תקף. גם אם הוא פורט על אמוציות אדירות (כמו השואה). אין סתירה בין הדברים. הטיעון של השואה הוא רק אחד הטיעונים שהועלו, שבא להדגיש כיצד מדינה, שהוקמה בעזרת אותם פליטי שואה ועבורם - היא זו שגם הורסת אותם, או את סיכוייהם להמשכיות. לערבים ולנוצרים יש את אותן הזכויות. ובכל-זאת, המדינה הוקמה בכדי לאפשר לגזע היהודי להמשיך להתקיים בארצו. והחוק הזה בא לסגור את הגולל על המשכיות זו, עבור חלק מניצולי השואה. ~ שרית, הדוברת של זוהרה
~

kasa

New member
זה היה בהומור... ../images/Emo2.gif

אני לא מאמינה שצריך להסביר פה בדיחות.
טוב, אולי זו השעה.

מיכל @

New member
מסכימה עם עמית

חנה, היית נהדרת.
פרופ' משיח לטעמי היה נראה קצת פנאטי מדי. אין ספק שהוא איש שליחות בליבו, ואני מודה לו על כך. אבל הדברים היו נראים לי מאוד מאוד חד צדדיים. זה לא משהו שאדם מן השורה יכול להזדהות אתו. חנה ו"נועם" היו נהדרות מהבחינה של לפנות אל הקהל הרחב ולהסביר מה המשמעות האמיתית של חיים ללא ילדים או חיים עם ילד אחד בלבד. כל הכבוד לכן!

גליxx

New member
גם אני בדעה של עמית

עניין השואה עם כל המטענים סביבו,לא ראוי להיות כרוך כטיעון לטיפולים. בהחלט מעורר אנטגוניזם והקפיץ כמה אנשים שאיתם צפיתי בתוכנית. משיח בהחלט נראה מתלהב מדי.רק שלא יתפס שיש פה לרופאים אינטרס כלכלי
דן מרגלית היה אוהד מאד וגם חבר הכנסת של שינוי. הקהל הרחב? לא בטוחה שיצא מדיון קצר כזה יותר תומך. כל הכבוד למיצגות באולפן שהסכימו להחשף! ואותי הכי מטרידה התגובה של האוצר,כי אם אתמול היו שמועות שלפחות לילד ראשון לא יהיו קיצוצים,עושה רושם מהתגובה שלהם שיהיה משהו מקל אבל בהחלט לא נשמע מבטיח.

חן123

New member
עמית, מסכימה לחלוטין

קודם כל כל הכבוד לחנה ול"נועם". חנה הייתה קולחת ומרשימה (וכמובן גם הכי יפה...), גם אני לא מתתי על האיזכור לשואה. מה שקצת היה חבל זה הבמה המאוד קטנה שחנה קיבלה. אבל - כל משפט היה פנינה. הסטטסיטיקאי היה מיותר ולחלוטין לא הבנתי מה הוא רצה להגיד. בסיכום-טוב שהנושא עלה, וטוב שיוצג בכבוד! כל הכבוד שוב לחנה ול"נועם". מחכה לחויות מהשטח חן

למעלה