רבה חנה ו-hagk

שווערצה

New member
חנה ו-hagk/נועם, אין כמוכן ../images/Emo13.gif

מסכימה עם כל מילה הייתן נהדרות ושרדתן את גוב האריות בכבוד רב! ו-
גם לפרופ' משיח ורשף חן...

סליחה אם אשתמש במילים חריפות....

"המיבבת" היא בחורה נחמדה, כנראה, שמנסה עם בן זוגה הנחמד לא פחות לעשות ילדים וזה ממש לא בעיה, מתחתנים (או לא....) מזדיינים וכעבור 9 חודשים נולד פשוש חמוד שיגדל להיות נחמד אף הוא.... פשוט, לא? עכשיו תשמע dandan777 נכבד, לא תמיד הכל פשוט ונחמד כל כך! רוצה דוגמא? יש לי שאלה: כמה גברים סובלים מסרטן האשכים? אתה יודע? אני לא! למה? כי: א. אין לי אשכים כי אני אישה. ב. לאף אחד מקרובי אין, לא היה ואני מקווה שגם לא יהיה סרטן האשכים לכן, בין השאר, אני גם לא יודעת איך מרגיש גבר שהורידו לו את האשכים, מה זה עושה לו, לזוגתו למשפחתו וכו.... עוד דוגמא? מה אתה יודע על סרטן השד? אני יודעת לא מעט, לארבע משבעת אחיותיה של אימי (שתיים כבר ז"ל) יש/היה סרטן השד, לכן כשמדברים על המחלה זה עושה לי משהו, אני יודעת שגם אני בתור! אז בפוריות עסקנו, מה? האמת, למרות שאני אחות כמעט 15 שנה, רוב חיי המקצועיים לא בדיוק ידעתי מה זה אומר שיש לזוג בעית פוריות, קצת לפני שאחותי התחילה בתהליך עברתי לעבוד ביחידה לטיפול נמרץ בפגים ושם התחלתי להבין קצת מהי כמיהה לילד ומהצד השני, עד כמה זה יכול להיות מסוכן. כשאחותי התחילה להיות מטופלת הבנתי גם מה זה יאוש, כמה קשה לעבור ניסיון אחרי ניסיון ובסופו של תהליך להבין ש"אני לעולם לא אהיה אמא!" עכשיו אני כבר "גדולה" אני מבינה עוד משהו, אני כבר מסוגלת לקלוט במעט מהי כמיהה לילד ואיזה מסכת ייסורים זוג עובר כדי להגיע לזה. והכי חשוב, המיבבת באיזו רשות, חצוף שכמותך, מרשה לעצמו לכנות "מיבבת" מי שכנראה יודעת מה זה להיות דור שני לשואה? לשמחתי הרבה, אני לא יודעת מה אומר להיות דור שני, אבל, קצת כבוד/צניעות/ענווה/אנושיות לא תזיק לך, יודע הכל שכמותך....

מתי11

New member
אני מקווה בשבילך שלא תצטרך

אי פעם להיות מאחורי פרגוד וליבב... המבין יבין....... מתי

חנה ו"נועם", הייתן גדולות!!!

וגם פרופ' משיח היה מצוין! כל הכבוד לכן על ההופעה, על התעוזה ועל האסרטיביות בדיון (ידענו שאפשר לסמוך על הרוח הלוחמנית שלך, חנה!) עכשיו נותר רק לקוות שרשף חן וחבורתו יפרעו את השטר... לילה טוב אסנת

פרח שדה

New member
../images/Emo45.gifמסכימה בהחלט

במסגרת המגבלות של התוכנית הוצאתן (יחד עם פרופ' משיח ורשף חן) את המקסימום האפשרי.

נועם@בת

New member
כלכבוד לחנה וחגית ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

לא ראיתי אבל שמעתי (שאני אפתח מרצוני רדיו לשמוע פופוליטיה- הגיעו ימות המשיח). לא מקנאה בכן על שהייתם צריכות להתגבר גם על ההתרגשות, גם על אימת הקהל וגם על האגו של כל הרופאים
. אם להאמין למשמע אוזניים, למרות הכל זה נשמע לי אוהד. זאת חשיפה גדולה ומבורכת. כל אחד מהצופים יקח מהתוכנית הזאת מה שהוא שמע, ילביש את זה על מה שהוא ידע/ חשב/ האמין קודם. כל אחד יקפוץ בגלל מילה אחרת או טון אחר. הדבר היחיד שמטריד אותי הוא שבכל הראיונות מדברים על הגבלה לילד ראשון, כך שדעת הקהל שנצברת לטובתנו לא בהכרח תעמוד לנו במאבק על הילד השני. נועם ~שבסוף תבקש חיבור לכבלים כדי לראות את כל התוכניות
~

תותי225

New member
חנה ו"נועם" כל הכבוד על המאמצים

האדירים שעשיתן-אני מהספה בבית התפוצצתי שלא יכולתי להגיע. עשיתם מה ש99.99% מהמטופלות לא עשו. תודה רבה בשמי ובשם בעלי ובשם הילדים העתידיים שלנו. תותי (ענת)

הרמוניה

New member
תודה לחנה ולחגית גם ממני

אני שמעתי את התכנית באוטו ולא הספקתי להגיע הביתה לראות אבל גם בשמיעה-נראה לי שהנושא עבר טוב. ההתרגשות של חגית היתה נוגעת מאוד וחנה היית ישירה קצרה וברורה. לי לא הפריעו איזכורי השואה אולי קצת דמגוגי-אבל אז מה...זה נכון ואני חושבת שאנחנו באמתצ אחרים מאשר בסקנדינביה. מה שכן הפריע לי היה האיזכור שמול מדינה מוכת טרור-אנשים צריכים יותר מילד אחד. זה יותר מידי עורר אצלי אסוציאציות לבדיחות הלא מצחיקות על אובדן ילד-לא נורא נעשה חדש... לא ממש הבנתי מה רצה חימיץ להגיד (חוץ מזה שיש לו קול נורא מעצבן ברדיו)אבל אם הסטטיסטיקות שדיבר עליהן נכונות בחלקן זה אומר שצריך להמשיך להביא עוד ועוד דוגמאות ואנשים לתודעה הציבורית על מנת לשנות את גישת האנשים לנושא ההפריות. שוב-הרבה הרבה תודה ויישר כח גם למי שענין את דן מרגלית והשיג לנו זמן מסך חשוב כל כך הרמוניה

רחל5

New member
מצטרפת לדעה לגבי התודעה הציבורית

אני נתקלת בטונות של בורות בנושא ההפריות. זה היה ועדיין נושא שמטאטאים מתחת לשטיח. מטופלים לא מדברים, והציבור לא יודע. רשימה של 16 טענות ותשובות שאספתי מראה על בורות איומה שקיימת בציבור בנושא (הרשימה תעלה בקרוב לאתר של "הזכות להורות" שיפתח במהרה בימינו אמן...) איך בכלל אפשר לעשות כזה סקר טיפשי? האם הציבור כולו מודע לכל המחלות הקיימות ולדרכי הטיפול בהן? לעלויות לפרט? עלויות למדינה? להשלכות הרפואיות? הנפשיות? החברתיות? נו, שוין, טיפולי הפריה לא פופולאריים בציבור. לראשות הממשלה כבר לא נגיע... מה זה בכלל אומר? שכל מה שהגיע לדרוג מהפריות ומטה צריך לצאת מסל הבריאות? אני הייתי מוציאה את ד"ר דוד חיניץ מסל הבריאות. ויפה שעה אחת קודם!!!

Anu

New member
אלפי תודות על הייצוג ועל הזמן

שהקדשתן והמאמץ

החוויה האישית שלי, אחרי צפיה בקלטת

אני חושבת שהאייטם היה טוב. נכנסנו ל"פוליטיקה", רוב הדוברים היו "בצד שלנו" והמסר שעבר היה המסר שלנו. "נועם" (שלקחה את השם מהאחיינית שלה ולא ממנהלת הפורום!!!!) נתנה את הצד הרגשי יותר והלציחה לדחוף מליון טיעונים גם כשלא שאלו אותה במפורש. משיח הציג את הצד הסמכותי של זה שיודע את האמת על מה שקורה בשטח. הוא הצליח לפתח יפה כל נקודה ש"נועם" העלתה. רשף חן ענה נהדר לחיניץ המעצבן שחזר שוב ושוב על אותן מילים בלי יכולת לשכנע מישהו. וגם שנקר לא הצליח להיות ממש "אופוזיציה" כי הוא טען שצריך להתייעל, מה שאולי נכון אבל לא קשור להגבלת מספר טיפולים ל 5. לגבי עצמי - בפעם הבאה אהיה הרבה יותר חכמה. אמרתי עוד לפני התכנית שאני לא הטיפוס המתפרץ לדברי אחרים וכנראה שלא אשתנה. למרות הקושי התפרצתי 3 פעמים וניסיתי להציג או לחזק את הצד שלנו אבל היו לי כמה טעויות: 1. לא תארתי לעצמי שהמצלמה תעבור אלי גם כשאני לא מדברת ולכן הקשבתי לאחרים והורדתי את המבט כלפי מטה. מצפיה בקלטת נראה כאילו אני משועממת מכל הדיון. בפעם הבאה - להסתכל כל הזמן ישר! לחשוב שמצלמים אותי כל הזמן ללא הפסקה. 2. התפרצתי וניסיתי לאמר משהו אבל עד שהמצלמה כבר עברה אלי נגמר המשפט שלי. בפעם הבאה - כשמתפרצים צריך לחזור שוב ושוב על אותו משפט ולהמשיך לדבר עד שיתייחסו אלי ואז אהיה בטוחה שהמסר עבר. ולגבי היופי - מה הקשר? אם הייתי מכוערת לא הייתי מצליחה להעביר את המסר או שהייתי מצליחה להעביר את המסר יותר טוב? צריך לממן טיפולים לנשים יפות או נשים מכוערות? בקיצור - זה לא לעניין. חזרתי הביתה, הורדתי את השפכטל והלכתי לזריק את הדקפפטיל הראשון בדרך לאחות של שיר.

venus13

New member
רציתי לצעוק לחיניץ - עוין תצא בחוץ

חוץ ממנו - שניראה לי שהצליח לעצבן אפילו את הצופה שאינו מעורב ניראה לי שבהחלט הוצגה העמדה שלנו עם רוב הטיעונים הרלוונטים משיח היה בסדר גמור - חוץ מהוויכוח בענין כמה זה בעצם עולה ותקיפת הטיעון של H שזה עולה 30,000 ש"ח (האם התכוונה לטיפול אחד? ) כמה זה באמת עולה? הוא התכוון ל 7000 ש"ח לטיפול אחד כולל תרופות והכל? חבר הכנסת היה נהדר במיוחד בתקיפה של חיניץ - לגבי הדרך בה השיג את עמדות הקהל - האם אכן פנה גם לזוגות צעירים ללא ילדים שעדין לא יודעים אם יוכלו או לא להרות באופן טבעי? וחנה - אני חושבת שהיית בסדר גמור בנסיבות אלה- תחת לחץ של תכנית כזו - אי אפשר להיות אידיאליים - כמו בתנאי מעבדה אני חושבת שזה שהשפלת עינים - לא הראה שיעמום אלא עצבות - גם המנחה אמר שהוא רואה את פנייך מתכרכמות לגבי היופי - זה לא אמור להיות פקטור רלוונטי - אבל מה לעשות - יותר קל להזדהות ולהרגיש חמלה ואמפטיה - עם אשה יפה ועצובה - וזה עובר מסך טוב - ואם זה גם שירת אותנו - מה טוב? תודה

למעלה