בבקשה

• פותח הנושא nubi
  • פורסם בתאריך

nubi

New member
../images/Emo53.gifבבקשה

לא יודעת איפה לכתוב את זה, אם זה לא קשור-אתן יכולות למחוק. קשה לי נורא. נורא. אני עכשיו הולכת לכתוב משפט קשה: אני לא מסתדרת עם שי. קשה לנו ביחד. היא כבר בת ארבעה וחצי חודשים. נודניקית. אין לי מילה אחרת. ילדה שהתחביב שלה הוא לצעוק ולבכות. אנחנו לא יכולים לצאת מהבית. ביום שלמחרת ליל הסדר ברחנו מארוחת החג אצל ההורים באמצע בגלל הצעקות שלה. אתמול היינו במסעדה אחרי טיול והיה סיוט. עכשיו למשל, היא נרדמה אחרי 3 שעות של צרחות. אמא שלי רק נותנת לי על הראש-לא לצאת איתה מצד אחד, מצד שני לרדת איתה למטה כל הזמן. אז מה לעשות?? אני מאוד סבלנית אליה. לוקחת אותה על הידיים-אבל היא לא רוצה. משתוללת. במיטה-לא טוב. בסל-קל לא טוב. יורדים למטה-לא טוב. אני לא יכולה לדבר בטלפון מהבית - כי היא כל הזמן צועקת ברקע. 90% מהזמן אני לבד-כי הבעל בצבא. קשה לי. אני מרגישה מפונקת נורא אבל זה באמת קשה. אני מגיעה למצב שאני לא יכולה לשמוע אותה יותר. כל פעם יש תירוץ אחר לבכי-פעם כאבי בטן, פעם גזים, אולי עכשיו יש שיניים. אבל בשורה התחתונה היא כל הזמן בוכה. היינו אצל הרופא אין ספור פעמים. הוא לא מוצא שום בעיה. רע לי שאני חושבת על הילדה שלי דברים רעים. רע לי עם זה נורא. אבל מה עושים? ובאמת-יש לי המון, המון סבלנות אליה. לא נעים לשחק איתה-כי בסוף הצחוק הופך לבכי. מה עושים? כל אחד טורח לספר לי כמה הילדים שלו לוקחים מוצץ ונרגעים, ורק אצלי היא אוהבת לצרוח. אני יוצאת לעבודה כל כך לא רגועה. איך משאירים אותה עם בן אדם אחר? אם אני, אמא שלה, לא מסתדרת איתה, איך יוכל מישהו אחר?

ילדונט

New member
גם אני אגיד משהו קשה

אולי לא טוב לה ובגלל זה היא צורחת? אולי היא לא רוצה להשיאר עם סבתא שלך? זה לא תמיד היה עד כדי כך... והיא הרי לא צורחת כל הזמן כל הזמן. היא גם צוחקת לפעמים (ככה את אמרת, וראיתי בעצמי). מתי זה התחיל להיות כל כך נורא?

nubi

New member
אני בטוחה שלא טוב

לה. אני בטוחה שהיא לא צועקת סתם. זה בכלל לא קשור לסבתא. זה קורה כשהיא איתנו. כל החג הזה התאפיין בצעקות אימים. בשבועיים שלושה האחרונים זה בלתי אפשרי.

משוש30

New member
נובי אני לא יודעת מה להגיד לך

באמת כל הזמן הרגשתי שקשה לך עם שי, זוכרת שחשבתי שכשרצית לעזוב הכל זה כלל גם אותה? אני יודעת שמתן הוא ילד סופר נוח אבל אפילו איתו אם יש לו יום נודניקי אני מתאפקת שלא להחזיר אותו למקום ממנו הוא בא (טוב נו בעצם אולי זה לא רעיון כל כך טוב...). וזה עם ילד נוח. אני לא רוצה לחשוב מה את עוברת כשאצלך יום נודניקי של מתן בטח נחשב יום מצויין של שי. אני חושבת דווקא שהדבר ההכי טוב הוא לתפוס קצת מרחק. אם תהיי איתה כל היום תשתגעי.אני הייתי מחפשת לי מטפלת מיתולוגית כזאת שיכולה גם לעזור לך להבין את שי ומה היא רוצה/צריכה. בכל מקרה הייתי יוצאת לעבודה ומשאירה אותה עם מישהו שזה לא עושה לו כל כך רע לשמוע אותה בוכה ושיודע אותי להתמודד עם זה יותר טוב ממקום של מרחק מסוים. ואז כשאת תחזרי הביתה ותהיי איתה זמן מוקצב ולא יום שלם בטח יהיה לך יותר קל ויותר סבלנות. בכל מקרה שולחת לך המון
תחזיקי מעמד

sipor

New member
יש תינוקות כאלה..

נראה לי שיש כאלה שמעדיפים לצרוח כדי להביע את עצמם כשכואב להם, וכמו כל אדם יש כאלה שיש להם סף גירוי נמוך של כאב ואז כל דבר קטן יוצר צרחות, בכל מקרה, בטוח שיש משהו לתינוק, סתם תינוקות לא בוכים.. וגזים זה מאוד קשה ומאוד כואב, רופא אמר לי שזה מאוד דומה לכאב שיש לאישה בצירים ! אז אפשר להבין אותם.. מה שאני מציאה לך זה להתאוורר, לשמור על הכוחות שלך וכשהיה לך כוח לחזור עם כוחות רעננים אז הכל יהיה יותר קל.. אם אפשר להעזר בחמה/ או אמא או אפילו מטפלת בתשלום ליום יומייים בשבוע ואת תצאי להתרענן. אם אפשר פשוט אולי לחזור לעבודה ויכול להיות שמסגרת של גן/מעון/פעוטון יסדרו לו קצת את החיים וגם לך.. בכל מקרה,, לא להרים ידים , זה עובר, הגזים עברו השינים יצאו ולאט לאט תקבלי ילד שיוכל גם להביןש את מסבירה לו דברים, בכל מקרה, ככל שיהיה לך יותר סבלנות כך הוא יהיה יותר רגוע וכדי לתהיה סבלנות, צריך לישון טוב ולצאת מהבית - כנראה שבמקרה הזה בלעדיו! כדי שבאמת תוכלי להירגע. והכי חשוב תקשיבי בעיקר לעצמך ולא למה שאנשים מסביב אומרים, את יודעת הכי טוב.. וגם אם רופא בדק ואמר שאין בעיה, זה עדין לא אומר שאין! הוא פשוט לא רואה אותה, אין מצב שתינוק בגיל כזה בוכה סתם, ככל שתפנימי את זה תביני אותו יותר ויהיה לך קל יותר להתמודד עם זה, זה הדרך שלו להגיד שלא טוב לא ומשהו כנראה באמת לא טוב.. מחזקת אותך ומקווה שהכל יהיה בסדר..

אפרת12

New member
../images/Emo24.gif יש ילדים מכל הסוגים

כל ספר על טיפול בהם פותח בזה... אני דוקא חושבת שיש קשר לסבתא. זה כמו שהבן שלי בוכה הרבה פעמים כשהוא רואה אותי - כי כנראה שאצלי הכי טוב לו, אז הוא: א. רוצה לגרום לי לקחת אותו ב. פורק תחשבי על זה שהיא בעצם רוצה להרגיש אותך איתה, והעצבים שלך עוברים אליה. נורא קל להגיד - תירגעי. אבל זה לא סוויטצ' שמזיזים. מישהי פעם כתבה לי בתשובה - לנשום (סיון בחודש הראשון שלו היה בוכה כל הזמן. אני יודעת ששי כבר גדולה יותר, אבל אני מניחה שלכל אחד יש את התקופה שלו. חוץ מהילדים שישנים כל הלילה מהיום הראשון, לא בוכים וגו'). אז כשהיא משתוללת שימי לב אם את עוצרת את הנשימה, ואם כן - אז תנשמי. להיות אמא זה לא קל בכלל (היום הבאתי את סיון למשפחתון ונשמתי לרווחה. הרגשתי אמא רעה אבל אין מה לעשות - אני מותשת מהרדיפה הבלתי פוסקת אחריו ומהנסיונות להבין למה הוא לא מרוצה). אני אעשה עכשיו משהו שאני בד"כ לא נוטה לעשות - אמליץ לך לקרוא את הספר "התינוק יודע" ,שפעם הייתי צוחקת עליו, אבל עם הזמן נראה לי שדברים ממנו שקעו וקצת מקלים עלי היום. יתכן ששי מתוסכלת מדברים שהיא רוצה לעשות ועדין לא מסוגלת, והיא בוכה מתסכול. ו-כן - לפעמים צריך לתפוס מרחק מהילד ולתת למישהו אחר לטפל בו קצת, כך שגם את וגם היא תתפסו פרופורציות. ככה אני רואה את זה (סיון אתמול נפל וקיבל מכה בראש כשהוא היה תחת השגחת בעלי ואני הייתי בקומה השניה. לא ניגשתי. עמדתי בראש המדרגות ועצרתי את עצמי, כדי שסיון ילמד שיש לו עוד על מי לסמוך - לא רק עלי, וכדי שאני אבין שהוא יכול להירגע גם בלעדי). ילדים יכולים להסתדר גם עם אנשים אחרים מהוריהם ובמצבים מסוימים הרבה יותר טוב (ע"ע אצל המטפלת הוא אוכל ואצלי לא...)

אור67

New member
הי מתוקה.קבלי ממני חיבוק גדול ואמית

קשה לי לייעץ לך. לפעמים ילדים יכולים להיות מאוד מאוד קשים.והטיפול בהם הופך להיות ללא פשוט . אני מצטרפת לעיצה של ילדונט ומוסיפה עוד רעיון קטן שאולי יכול להקל עלייך (ואולי גם עליה) תנסי להיפגש עם אמהות לילדים באותו גיל(אנחנו ,כאילו דה?!) . לפעמים החברותא הזאת עוזרת לראות את הצמצב באור אחר,תוכלי לקבל אולי רעיונות חדשים למשל על איך אפשר להרגיע את הקטנה (תתפלאי כמה יצירתיות יכולה להיות...) תדברי פנים אל פנים ,תרגישי טוב יותר. אשמח שניפגש. שולחת לך

סמויה ותיקה מפורום הריון ולידה

אני סמויה ותיקה ומנצלת את ההזדמנות כדי להצטרף. המתוק שלי בן חודשיים ואני עדיין נכנסת לויברציות כמעט לפני כל יציאה מהבית ...ואם לא לפני אז בזמן שאנחנו בחוץ (מה שלצערי נדיר עדיין). ההנקה עוד רחוקה מלהיות מסודרת. אני יכולה לסיים להניק אותו ואחרי לא יותר מידי זמן בחוץ הוא יתחיל לבכות בקולי קולות והאופציה של לשלוף ציצ לא תמיד כזו פשוטה (היום רציתי לשאוב לפני שיצאנו ולא הספקתי, ובכלל עוד לא ניסיתי לתת בקבוק מחוץ לבית אז אני לא יודעת בודאות אם זה יעבוד). האמת היא שהוא לא נחשב לתינוק קשה, אבל כשהוא צורח, הוא צורח מכל הלב וזה יכול להמשך הרבה זמן...וממש קשה לי עם זה (גם הוא סרבן מוצץ (סותם פה) ידוע. אפילו בפעמים שהוא רגוע אני לחוצה מהבכי שאולי יבוא ...ואם אני לא אצליח להרגיע אותו . אני מסתכלת בקנאה על אמהות שמסתובבות בטבעיות עם התינוק בעגלה בזמן שאני עושה פרצופים רגועים ולא מתרחקת מידי מהאוטו או מהבית, כדי שיהיה לאן להמלט כשהוא יתחיל לצרוח. אבל לפעמים אני חושבת לעצמי שהבעיה האמיתי היא לא הוא והבכי שלו, אלא "מה יגידו" , ואומרת לעצמי את המשפט הבנאלי , "הוא תינוק, ומה לעשות תינוקות בוכים?!". וכשאני מניחה בצד את "מה יגידו" (ולישראלים ברוך השם יש מה להגיד) אני נרגעת קצת. אז הוא תינוק והא יבכה עד שירגע...ואם צריך אז במשך כל הארוחה המשפחתית הוא יהיה אצלי על הידיים ואני אלך איתו הלוך ושוב בחדר ושכולם (בעיקר אלה שדואגים שלא יהיה מפונק מידי) יקפצו !!! אני מקווה שקצת עזרתי לך להרגיש קצת פחות בודדה במערכה מול הבכי. תנסי לקרוא את "התינוק יודע" ספר מלא בזבל אמריקאי ושיטות חינוך לא עלינו(בדומה ללוחשת לתינוקות) אבל בשורה התחתונה שלו מלמד לקבל את הבכי של התינוק, לתת לו לגיטימציה ולאפשר אותו. תחזיקי מעמד...תסתכלי על ילדים ומבוגרים ברחוב ותגידי לעצמך שגם הם היו פעם תינוקות שצרחו והנה עכשיו הם רגועים...אז גם שי תגדל ותהיה רגועה. לי המחשבה המוזרה הזאת עוזרת לפעמים למצוא כוח.

משוש30

New member
הי וברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

זה כל כך נכון מה שאמרת!!!! מתן תינוק נורא רגוע אבל גם לו יש קטעים של נדנוד ובכי. ושמתי לב שתמיד כשאני יוצאת עם מתן לארועים חברתיים אני חוזרת שפוכה לגמרי כאילו עבדתי שעות בעבודה פיסית קשה וזה גם כשהוא לא בכה בכלל... פתאום אני קולטת שכל הארוע אני יושבת ומחכה (בתת מודע) שהוא יבכה ומה כולם יגידו ואיך אני ארגיע אותו...וזה גומר אותי!!! בבית אני הרבה יותר רגועה וגם הוא וזה בטח קשור אחד לשני כי בבית לא איכפת לי שהוא יבכה. לי אין בעיה עם זה. בחוץ "לא נעים"... פתאום תודות להודעה שלך נפתחו לי העיניים... תודה

../images/Emo9.gif תודה

ואם כל הכבוד לאופטימיות שלי, אתמול נשברתי ופשוט בכיתי איתו בזמן אחת מהתקפות הבכי שלו. היה לי ברור אתמול שאני בדכאון אחרי לידה ושאני אוטוטו קורסת. זה לא פשוט כ"כ הרבה שעות עם תינוק, ולא משנה כמה אוהבים אותו. כמה אפשר לחכות שהוא ירדם (ולא יתעורר בשנייה שאני מניחה אותו במיטה) רק כדי לצחצח שיניים או להתלבש (או אם יש מזל אז ממש להתקלח), כדי לממש את פנטזית ה"לטייל איתו בחוץ בעגלה/מנשא" ?. טוב , הוא נרדם אז אני
למקלחת...

הסברת בדיוק את מה שלא הבנתי

למה בבית הוא התינוק הכי משגע בעולם...באמת הוא כזה. ישן בלילה 12 שעות רצוף. מסוגל להעסיק את עצמו. בוכה רק כשהוא רעב. ו - פ - ת - א - ו - ם כשהולכים איתו לאנשהו אז הוא הופך נודניק. יכול להיות שאנחנו (אני ובעלי וזוגות הורים בכלל) משדרים לו את הלחץ שלנו, את הדאגה ש"רק יהיה שקט" שלא יתחיל לצרוח ואיך נתמודד ומה נעשה ואיפה פתח המילוט הקרוב ביותר. זה כ"כ נכון מה שאמרת. צריך להבין שהוא תינוק וזהו זה. וגם אסף תינוק מאוד מאוד נוח אבל "יש לו את הימים שלו" (כמו שכתבה אמא אחרת) שבהם אני לא מבינה למה רציתי להיות בהריון שוב. שורה תחתונה, הוא תינוק ואין לו דרך אחרת להביע שהוא רוצה ידיים/אוכל/לשחק וכו'. ובאמת שיקפצו כל אלה שאומרים: הוא יתרגל על הידיים/את מפנקת אותו/נו שיבכה, עוד אף אחד לא מת מבכי. כ"כ שונאת את ההערות האלו. למה אני אף פעם לא מעירה לאחרים אבל כולם מרגישים צורך להעיר לי? באמת ההודעה שלך רק חיזקה את ההתנהגות שלי בזמן האחרון. אני פשוט לא מתייחסת להערות של אנשים. תודה לך על הודעה מאירה כ"כ, אמא של אסף

Joy107

New member
לא יודעת מה לענות...

בעיקר כי נתנו לך כאן תשובות נפלאות. רק שולחת לך
חזק והמון הבנה ותמיכה. נדמה לי שאת מאיזור הצפון אז אם אוכל לעזור במשהו יותר מעשי, אשמח. גם אני וגם מור לא נבהלים לא מבכי ולא מצעקות, אז אל תהססי רינת

אמברון

New member
את הכי אנושית בעולם ../images/Emo24.gif

הבכי שלה מבטא מצוקה כלשהי - בין אם גזים, עצבנות או סתם עייפות. את נהדרת בעצם העובדה שאת קוראת נכון את המצוקה שלה ומנסה לעזור בכל דרך אפשרית (או בלתי אפשרית). סבלנות, כשהם גדלים זה בדרך כלל מסתדר. קחי אוויר, תמשיכי לנסות לעזור לה ותשתדלי לא להתמוטט. מבטיחה לך שעם הזמן יהיה טוב יותר.

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

יש לי כמה דברים להגיד, אבל קודם כל מליון חיבוקים. אני כל כך מבינה אותך. את לבד. את עם ילדה שהיא לא הכי קלה בעולם, כמו כל הילדים של החברות שלך (וגם של החברות שלי אם את דווקא רוצה לדעת). הרבה מספרים על זה שהילד שלהם כבר ישן לילה שלם וכל היום מעסיק את עצמו (נו? הוא כבר ישן? עדיין לא? אולי הוא רעב/צמא/את מחנכת אותו לא טוב) ועל איך הוא הכי רגוע שבעולם. אני רק עכשיו מודה גם ביני לבין עצמי, וגם בעיני העולם שיש לי תינוק רגיש מאד. שכל שינוי קל מטריד אותו. שכשהוא צורח מאד לא נעים לעמוד לידו, וכשלא מצליחים להרגיע אותו, אני מרגישה לפעמים שאולי באמת אני אמא מזעזעת. במוצאי שבת כשהוא לא הפסיק לצרוח אחרי שהנקתי אותו מליון זמן, וצרח בהיסטריה והעלה את הווליום, השארתי אותו עם אבא שלו, ופשוט הלכתי לסלון לבכות. אישמיש שאל אותי לאן זה, ואמרתי שאני פשוט הולכת. לאן? לא יודעת. תסתדר לבד. ישבתי לי ובכיתי ואז גם ההורים שלי התקשרו ושמעו אותו צורח ועוד יותר הלחיצו אותנו ושאלתי את עצמי "מה לעזאזל חשבת לעצמך כשרצית ילד?" אבל קודם כל יש רגעים אחרים. ולאט לאט הם מתרבים והולכים. אני חושבת שלמרות שהרופא לא מצא בעיה רפואית, שווה קודם כל לשלול בעיה רפואית שאולי מציקה לה ולא עליתם עליה. אם יש לשי בעיה, מכל סוג שלא תהיה, היא לא אשמה בה, ואת לא אשמה בה. צריך למצוא לבעיה פתרון. נובי, את האמא הכי טובה של שי, לא משנה מה לא משנה מי ועוד משהו, הם מתנהגים אחרת אצל אנשים אחרים. מה שצריך זה מטפלת מנוסה, שמוכנה לכמה ימים (במקרה הרע) קשים. תינוקות מסתגלים. היא תלמד שהיא לא יכולה לבכות כל הזמן, יהיה לה לאט לאט סדר יום. ובעיקר , היא תגדל ואתן תתחילו להסתדר. ומה שעוד חשוב מאד, זה שאת תנוחי ותמצאי לעצמך את הזמן שלך. מגיע לך לישון (וזה באמת חיוני). ואישמיש מוסיף, שגם כשהיא בוכה זה לא בהכרח אומר שרע לה וגם אם היא ממשיכה לבכות ולא מקבלת מיד את מה שהיא רוצה, זה לא בהכרח רע. והרבה הרבה אהבה וחיבוקים

../images/Emo14.gif

בקשר לבעיה הספציפית של הבכי אין לי עצה מעשית חוץ מלהגיד שיש עוד תינוקות כאלה ואני בטוחה שזה יעבור. אבל מבין השורות הבנתי (או שלא - תקני אותי עם אני טועה) שמה שמפריע לך זו הרגשות השליליים שאת חשה כלפיה והחוסר הנאה מהאמהות כפי שהיא נחווית כרגע. אז לתחושה הזו אני מתחברת. תחושה קשה ומעוררת חרדה. אני במהלך החודשים הראשונים הרגשתי כמו אוטומט - מטפלת 24 שעות בתאומים - עבודה שהיא רובה טכנית וסזיפית ללא יכולת להפיק הנאה ולהרגיש שאני אמא או כמו שאומרים שאמא צריכה להרגיש. לא יצאתי איתם מהבית כי פחדתי מהרגע ששניהם יתחילו לבכות, להתעיייף, לרצות לאכול מבלי שיש את הנוחות של הבית זה סתם סיוט בעיקר להם..היו רגעים שפשוט הרגשתי שאין לי יכולת להכיל יותר את הבכי שלהם ובכלל לא האמנתי שהם אי פעם יגדלו ויתבגרו. אני זוכרת שחברה שלי שאלה אותי עם אני מרגישה כבר שהם שלי.. מין תחושה מיוחדת כזו שהיא דיברה עליה ואני אמרתי שאני מרגישה שאני מכירה אותם הכי טוב, יודעת את הצרכים שלהם ומרגישה אחריות עצומה כלפיהם - זה נקרא? היא אמרה שכן. אני לא הייתי בטוחה - כי הרי עם היו נותנים לי תאומים שהם לא שלי, לטפל בהם אז סביר להניח שבתור המטפלת הראשית שלהם הייתי מרגישה דומה...אולי כן ואולי לא.. מה שעזר זה לצאת לעבודה, להתחלק עם עוד מטפלים באחריות לטיפול היומיומי, והכי - הם גדלו פשוט גדלו! אפשר לתקשר איתם ולעניין אותם בהרבה דברים, הם למדו להעסיק את עצמם לבד, שעות המשבר והבכי התמעטו והתחלפו בשעות משחק , הרבה יותר קל להסתובב איתם וטייל איתם זה אםילו לפעמים מהנה..בקיצור הזמן עושה את שלו, אני מכירה אותם יותר ויותר, נקשרת אליהם כל יום יותר, לומדת לקבל את התחושות הקשות שהם לפעמים מעוררים עם הכיף ,ההנאה ואהבה שבאים ביחד. וכשאני יותר רגועה אז הם מגיבים בהתאם..אני יודעת שזה המון קלישאות אבל ככה אני מרגישה ובאמת קצת סבלנות - אני חושבת שהיא עוברת תקופה לא קלה אבל לא בהכרח זה בגללך או בגגל משהו ספציפי, פשוט תחזיקי מעמד ואני בטוחה שהיא תתגבר.

wieci

New member
אוי נובי ../images/Emo24.gif כמה עצוב לשמוע את

הכאב שלך
, את ממש לא אמא רעה
. מניסיוני (הקצר מאוד עם ילדים) תמיד יש תקופות טובות יותר וטובות פחות. אני מסכימה עם ילדונט, נראה לי שעובר על שי משהו. יכול להיות שהיא לא הילדה הרגועה בתבל, אבל אם את אומרת שבזמן האחרון זה מחמיר, אז אולי באמת היא מרגישה את הלחץ שבו את נתונה מסבתא שלך? אני מאמינה שחלק מההתנהגות שלה משקפת את הלחץ שלך (סבתא, עבודה חדשה, בעל בצבא, דירה חדשה.....). את תראי שברגע שתסתדרו בדירה החדשה ושי עם מטפלת קבועה, היא תהיה רגועה יותר. וחוצמזה, לא סיפרו לך שתמיד הדשא של השכן ירוק יותר
לא נראה לי שיש כזה מושג של ילד מושלם. הנה, חשבתי שניצן נהדרת ונוחה, עד שלפני שבועיים נפגשתי עם חברה, ניצן רק ראתה אותה והתחילה לבכות בטירוף היסטרי שאחרי 5 דקות ארזתי פקלעות ונסעתי הביתה. ובשבועיים וחצי האחרונים אני בכלל לא ישנה בלילות כי כל 20-40 דקות נופל לגברת המוצץ מהפה ומתחיל בכי. תקחי נשימה עמוקה, נראה לי שזו תקופה שתחלוף. ובוודאי אל תחשבי אפילו לרגע קט שאת לא אמא טובה לשי. את האמא הכי נהדרת בשבילה
תחזיקי מעמד

אדר שלי

New member
אני לא יודעת מה לענות ../images/Emo141.gif

רק אצרף את ה
שלי בשאיפה שזה יעודד את שתיכן קצת. את בדרך כלל כזו אופטימית ושמחה (מהודעותייך בפורום, אינני מכירה אותך אישית) וזה אנושי להיות מיואשת אבל אני בטוחה שיש גם ימים או נקודות של אור בחודשים האחרונים עם שי וכשהם קורים, זה בדרך כלל שווה את הכול. התשובות שנתנו לך כאן נראות לי מאוד נכונות ואולי תתעודדי מכך. אני מקווה שמצב הרוח שלך ושל שי ישתפר. תחזיקי מעמד!

למעלה