קובץ שאלות ותשובות מס' 2:

RonenM62

New member
מממ... הבנתי... אתה מדבר על

מצב שאינך מגיע ל- "תנועה מינימלית"? אם כן, יש בפניך מספר אפשרויות: א. למכור את כל הפוזיציה כבר בסטופ הראשון. ב. לקבוע "סטופ ממוצע" שיאפשר לך קצת יותר סבילות לתנודות במניה (מומלץ). ג. למכור בסטופ השני. ד. למכור 1/2 פוזיציה בשלב הפתיחה או בשלב הנעילה (אין הגבלת תנועה מינימלית) אך להסתכן בחוסר היכולת לקבוע את השער.

qet1

New member
../images/Emo51.gif

הייתי צריך לחשוב על "סטופ ממוצא" בעצמי
....הרי מה יותר טבעי מזה במצב שתיארתי?

yanivforcegate

New member
תלוי כמה כסף יש לך מחוץ לבורסה

לדעתי תלוי כמה יש לך כסף חוץ ממה שמושקע בבורסה במידה ויש מספיק בחוץ צריך להמשיך לשחק הרי אנחנו משתפרים מיום ליום בהפקת רווחים אז למה שלא נגדיל זה יותר מעניין אבל לא כל אחד בנוי לזה

תשובה לא ריאלית

כי בא נניח לרגע שהכסף לא שלך ואתה איש מקצוע ששאיפתו למקסם רווח בסיכון נתון לכן כמות הכסף הפנוי של הלקוח אינו שיקול בניהול התיק לאחר שניקבע הרכבו העונה לצרכי אותו לקוח ספציפי

yanivforcegate

New member
יאיר היות ולא הייתי במצב כזה אני לא

בטוח שיש לי פיתרון חד משמעי לפי דעתי יש לידע את הלקוח ולפי תגובתו אוכל לדעת האם לממש או להמשיך במירוץ עם FULL TANK לילה טוב לכולם

RonenM62

New member
מימוש רווחים:

הנה קטע ממאמר בשם "הנחיות לסוחר" שכתב אסטרל טרוול, מנהל פורום וולסטריט, כאן בתפוז: "אי חתיכת הפסד. הכשל המשמעותי ביותר. אי חתיכת הפסד הפסד יכולה להיות תוצאה של הרבה סיבות. דוגמא למשל: סיטואצייה שבה הסוחר מייחס רגשות למצב הפוזיצייה. פוזצייה ריווחית = שמחה, פוזיצייה הפסדית = כאב. כאשר הוא נתקל בהפסד קשה לו להתמודד עם תחושת הכאב - ולכן הוא פונה לרציונליזציות (הצדקות) להישארות בפוזיצייה למרות ההפסד. רציונליזציות נפוצות: "אני ייקח את המניה הזו כהשקעה", "זו חברה מציונת, בסופו של דבר המניה צריכה לעלות", "הירידה\עליה הזו היא מניפולצייה שעשו בה, זה לא אמיתי, היא תחזור לכיוון שלי", "השוק\סקטור חלש\חזק, היא תצטרך להיגרר אחריו", "היא תצטרך לתקן" וכו´. רציונליזצייה מסוג נוסף היא כשסוחר מתחיל להסתכל בכל מיני אלמנטים נוספים שלא כלולים בשיטה שלו - כמו פנדומנטלס או אינדיקטורים\מתנדים אחרים שבדרך כלל הוא לא מסתכל עליהם - וזאת ע"מ לקבל תמיכה לרצון שלו להיישאר בפוזיצייה ובכך להימנע מלממש את ההפסד (ולחוש את הכאב). כל עוד יש לו תקווה - הכאב נדחה. ישנן סיבות נוספות רבות לאי חתיכת הפסד, סיבות שמקורן בפסיכולוגייה של הסוחר או לחילופין באמונות מוטעות שבהן הוא עשוי להחזיק. סיבה נוספת היא חוסר משמעת. כמו למשל במצב שהסוחר נכנס לטרייד - לפי תוכנית מסויימת, אך ברגע שהמניה מגיעה קרוב לסטופ שלו הוא מוציא אותו ומאפשר למניה להמשיך בכיוון המנוגד תוך שהוא נכנס לשיכנוע עצמי ונתמך ברציונליזציות. בין אם זה סטופ פיזי או סטופ מנטלי (סגירת ידנית של פוזיצייה בהתניה להתקיימותם של מס´ אלמנטים) - על הסוחר לשמור על משמעת עצמית וליישם את התוכנית\אסטרטגייה שעליה נבנה הטרייד לפני שהוא נכנס אליו (עת רמת האובייקטיביות שלו הייתה גבוהה יותר). סוחר טוב לא מייחס רגשות למצבי הפוזיציות או לתוצאות הטריידים. סוחר טוב לא מרגיש כאב עת חתיכת הפסד ולא הרגשת שמחה רבה עת סגירת רווח נכבד, הוא נישאר ניטראלי בכל עת, ממוקד על המהלכים הבאים שלו. הוא מתייחס לעניין כאל משחק של מספרים או לחילופין כל דבר אחר המשמר את רמת האוביקטיביות שלו, הן באספקט האמוציונלי ובהן ברציונלי. סוחר שיישם באופן עיקבי את ניהול הסיכונים שלו יוכל לשגשג ולסחור ביעילות הן בטווח הקצר והן בטווח הארוך. זיכרו: ניהול סיכונים וכספים הם המפתח להצלחה אמיתית. הם כלי ההישרדות המאפשרים לבנות עושר בטווח הארוך. אי לקיחת רווח. כשל נוסף הוא אי מימוש רווחים. במידה והשיטה מגדירה חוקים ללקיחת רווחים (מחיר יעד או התקיימותם של תנאים מסויימים - וכך צריך להיות) - אי מימושה של הפוזיצייה יכול להביא למצב שבו המניה מחזירה את כל הרווח, ואף יכולה להיכנס להפסד. מימוש רווחים הוא הכרחי. לרוב הסיבה לאי מימוש רווחים היא תאוות בצע או רציונליזציות מהסוג שהבאנו בתאור הכשל הקודם (רק הפעם אלו רציונליזציות להישארות בפוזיצייה ריווחית). לממש פוזיצייה ולראות אותה ממשיכה אח"כ אחוזים ניכרים בכיוון הרצוי - ללא ספק עשויה להיות חוויה מבאסת לרוב האנשים. אך אם יש משהו יותר מבאס זה להיות מורווחים יפה על פוזיצייה ולראות אותה מחזירה אח"כ את כל הרווח או חלק נכבד ממנו. מטרת השיטה הוא להכניס לכיס רווחים בתחום הנורמה ולעשות זאת באופן עיקבי. היא גם נועדה לכך שאותו רווח שנצבר לא יוחזר לשוק. סוחר טוב הוא סוחר שמאמין בשיטה שלו על כל מרכיבייה ומיישם אותה בעיקביות. הוא יודע שעצם נקודות היציאה שהיא מספקת נועדו לשמור עליו. סוחר טוב יודע שכל עוד הוא מתמיד במימוש רווחים באופן עיקבי - הוא בונה את התיק שלו ביעילות לאורך זמן. סוחר טוב הוא סוחר שיש לו שיטה בה הוא דובק בהתמדה ומשמעת עצמית. סוחר טוב הוא בעל אובייקטיביות רציונלית ואמוציונלית. סוחר טוב מאמין בעצמו ושלם עם כל מעשיו. סוחר טוב שואף תמיד לרמות גבוהות יותר. סוחר טוב סוחר מהסיבות הנכונות. סוחר טוב מפיק הנאה מהמסחר, הוא אוהב את הפתיחה, הוא אוהב את הסגירה, הוא אוהב את שלבי המסחר השונים ואת העולם שמביא לו את פרנסתו."

yanivforcegate

New member
ראיתי אבל האם יש לכם הוכחות בפועל

לגבי הקרן דוגמאות אמיתיות שקרו בעבר אני מבין את המצא של הקרן מהפירוט של יאיר

qet1

New member
לפי בורסהגרף מיטב אופציות לא הפוכה

לת"א 25 קבל גרף 43 חודשים (
לי - הגרף הראשון שאני מצרף להודעה שלי אי-פעם :))

qet1

New member
זו כבר שאלה "לגדולים". כנראה יש פה

איזושהי אי-הבנה כלשהי...

RonenM62

New member
חבר'ה, תעיינו שוב בתשובותיו

של יאיר לקרן זו. זו אינה קרן הפוכה למדד אלא קרן "טורבו" המספקת תשואה עדיפה לתנועת המדד. ועיון בהיסטוריה של הקרן לא רלוונטי מאחר שמדיניותה שונתה לפני מספר חודשים.

טוב... ומה זה אומר ?

אולי פירוט של כמה שורות איך אפשר לשכור במעו"ף ? למכור מכשירים פיננסים ? למכור מחשבונים ופנקסי צ'קים ? מה זה אומר מכשירים פיננסים?

RonenM62

New member
תשובה ממש קלה:

מעו"ף - מכשירים עתידיים ופיננסיים. כך נקרא מדד תא 25.

למעלה