../images/Emo58.gifהפרק הזה הוא פרק הגמר!../images/Emo58.gifוואטבר
אז קודם כל, היה ממש שולתתתתת!!!!!111... נכון, רציתי שאמנדה תנצח, אבל לא נורא, מתגברים. אבל הטרייבל הסופי היה המוצלח ביותר עד כה בהיסטוריה של הישרדות, וכך גם הריוניון. אמנדה קצת אכזבה אותי כשהיא לא העיפה את טוד. ציפיתי ממנה לקצת יותר, ולצערי היא פשוט משכה אותו עד למליון. אני לא אחזור על מה שאמרו כאן, שאמנדה הייתה ממש גרועה בטרייבל האחרון, וטוד וקורטני עשו עבודה טובה. אני רוצה שנייה לחשוב לעצמי מה אמנדה הייתה צריכה להגיד. והרי זה: "אני וטוד שיחקנו בערך את אותו משחק. שיקרנו לאותם אנשים, לפעמים הוא יזם הדחות ולפעמים אני יזמתי הדחות, ובאופן כללי ההבדל היחיד בין המשחק שלי לשל טוד הוא שטוד הבליט את זה הרבה יותר ממני. ואני חושב שהעניין הזה פעל לטובתי, כי התוכנית שלי הייתה לגרום לכולם להאמין שטוד יותר נחש ממני. וזה עבד. טוד קיבל קולות נגדו ב-4 הטרייבלים האחרונים, והסיה היחידה היא שכולם ראו בו תחמן. אבל אני החלטתי שאני רוצה לשמור אותו. הייתה לנו ברית חזקהמאוד מההתחלה, ואני ידעתי שעם טוד אני אלך עד הסוף. כשאמרתי לאנשים שאני רוצה להדיח את טוד, הכוונה שלי הייתה שהם ינסו להשתכנע שאני הולכת להצביע לטוד, וכך ניתנה להם תקווה, כך שהם לא ניסו להטות אחרים נגדי. וזאת הסיבה העיקרית שאני חושבת שאתם צריכים להעניק לי מליון דולר." אם זה לא דברי סיומים מושלמים, אז מה כן? מה דעתכם? דרך אגב האתגר הסופי היה אחד הטובים של הסדרה. ואני פתאו שמתי לב שזאת עונה ממש צבעונית מבחינת קאסט. לכל אחד שם היה סיפור, וכל אחד שם הביא טעם אחר. ג'יימי- הבלונדה המפגרת (גברת האיידול המזוייף) ז'אן רובר- הבד בוי (מיסטר פוקר פייס) פרוסטי- החמוד ("האיש המסכן שידע את הסודות של טוד ואמנדה ולכן עף") ג'יימס- הגבר גבר המשעשע (מיסטר 2 איידולים רקובים) אריק- הנחמד (הבתול) פיג'י- הפייטרית הביצ'ית (גברת הפלולה האנדרדוגית) דניס- הלאנץ' ליידי הנגררת (גברת "sucked in life") אמנדה- אסטרטגית עם לב של סוויטהארט (גברת התחת המצונזר) קורטני- הביצ'ית הקומית (האנורקסית מניו יורק) טוד- האסטרטג שאומר מה שעולה על דעתו (מיסטר המנצח) ובעונה הזו היו גם הרבה קטעים טובים ומצחיקים. הריב של שריאה ודייב, טוד ואמנדה מוצאים את האיידול בדרך הזויה בטירוף כשכל העולם מסתכל, ג'יימי שולפת איידול מזוייף, בערך כל דבר שקשור בקורטני, לג'יימס יש שני איידולים והוא לא שולף אותם, כולם חושבים שטוד עושה הצגות על אחותו וקורטני תוקעת חיקוי מדהים שלו ושל ג'ף, בערך כל הטרייבל הסופי וכל הריוניון. וכמובן במקום הראשון שלי: התחת המצונזר של אמנדה, הדבר שלעד יאפיין את הישרדות סין. היו גם בליינדסיידים, ולא מעט. ז'אן רובר אחלה בליינדסייד, פרוסטי בסך הכול היה איתם בברית והם תקעו לו סוג של סכין בגב, ג'יימס אחד הבליינדסיידים הטובים שהיו. בקיצור לא חסר כלום. ולכן אני מכתיר את העונה הזאת כמקום הראשון ביחד עם עונה 12. עונות 12 ו-15 מזל טוב!