גם מן הסתם
המתכנן או היוצר של מכונת כביסה\טלווזיה\פלאפון או כל דבר מתוכנן ומורכב ישאיר אחריו ספר הוראות יצרן. הם השאירו, גם מי שאמר והיה העולם, השאיר אחריו ספר הוראות יצרן. הרי מה קורה, אדם מקבל אליו שולחן מחשב לא מורכב, ויש לו ספר הוראות עם שלבים איך להרכיב את השולחן כדי שיהיה קל יותר ומהר יותר להרכיב אותו, הוא גאוותן ואומר "סמכו עליי, יש לי את הדרך שלי, סמוך" , אחרי זה מה קורה, מסתבך נתקע, מגיע למצב שהוא צריך לפרק את הברגים, והוא מתעקש לא להסתכל בהוראות היצרן ולא להקשיב להן, נתקע שוב, מפרק את הפלטה של השולחן, הרגליים לא במקומות הנכונים, ממשיך להתעקש לא להקשיב להוראות יצרן "יש לי ת'דרך שלי, סמוך" , עוברים ימים שלמים ועדיין הוא תקוע בלהרכיב את השולחן, בינתיים האחר שקיבל את אותו שלחן עם אותו הוראות והלך עפ"י הוראות סיים תוך שעה את הרכבת השולחן, ויכול להנות, לשבת רגל על רגל, ולמה? כי הוא הקשיב להוראות יצרן. מי שמקשיב לספר ההוראות יצרן שהשאיר אחריו היוצר, וזהו תורת ישראל, הספר שהנחיל לאנושות את הערכים האוניברסלים ששינו את פני העולם, חי חיים טובים יותר גם בעולם החומרי וגם בעולם הרוחני. לא הולכים עם ההוראות יצרן, בסופו של דבר מסתבכים, נתקעים עד שאין ברירה, גוברים על הגאווה, ומקשיבים להוראות ורואים כמה שזה הרבה יותר קל.