לכל המעונין,

Caligola

New member
../images/Emo58.gif לכל המעונין,

התוכנית פוליטיקה משודרת כרגע בערוץ הראשון, ובמהלך התוכנית(או טו טו, עוד חצי שעה לכל היותר) יתקיים דיון בנושא אבולוציה ומדע.

Levos

New member
היו הרבה מאד צעקות

איזה חוסר תרבות דיון. לא נתנו לאף אדם להוציא כמה משפטים ברצף. עיתונאי חוצפן אחד כל הזמן דרש מפרופסור לאבולוציה מאוניברסיטת חיפה הוכחות לאבולוציה, ולא נתן לו לענות (כשהוא ניסה להסביר כל סלקציה מלאכותית).

Wolverchenus

New member
מעצבן ../images/Emo31.gif

הקטע הוא שלדעתי אצל הבריאתנים בבית, גם אם לא היה להם אחד באולפן שמשתיק הרעש היה מגיע מבפנים... קשה כשלא מקשיבים, קשה.

Charles Darwin

New member
העיתונאי המעצבן נקרא מנחם בן

מיודענו זה מכבר. לי אישית פחות הפריע שהוא שאל שאלה ואח"כ דאג (בהצלחה יתרה) למנוע ממי שניסה להשיב לו להוציא משפט אחד שלם מהפה, כי את זה כולם ראו. יותר הפריעה לי הדמגוגיה שלו. אם הוא היה מכיר מושגי יסוד במדע, כמו למשל ההבדל בין המילה 'הוכחה' לבין המילה 'עדות' (זה רק מוכיח
כמה הוא מבין במדע), ואם הוא היה מסוגל לנסח טענה מדעית (במקום לצעוק עשרות פעמים שאין הוכחות/עדויות, להציג פעם אחת ולתמיד מה תחשב בעיניו לעדות קבילה), הייתי מתעלם ממנו (כלומר לא טורח לקרוא את הכתבות/מאמרים/טורים שלו בעיתון, באינטרנט וכיו"ב) כי אין לי זמן לשמוע את התזות של כל אחד שחושב שהוא חכם. אך היות והוא לא עמד בשתי דרישותי הצנועות, אני נאלץ לא רק להתעלם ממנו אלא להעמידו בסוף התור של אנשים שמהם אני מתעלם. יש רשימה ארוכה של בריאתנים שאני כרגע מתעלם מהם שנמצאים הרחק לפניו ברשימת האנשים שאני מתעניין בדעתם... ;)

התולעת 1

New member
לגבי גיל העולם, אם זה מורה משהו.

כידוע יש מחלוקת בין המדענים; כמה זמן קיים העולם; יש אומרים מיליונים, יש אומרים מיליארדים. טעות של מיליארדים במדע, כידוע לכם, זו טעות קטנה. אפשר לסלוח להם על טעות של מיליארדים ,, לפי זה רוצים להגיד שככה העולם נברא לפני 15 מיליארד שנה
התאוריה שאומרת שהיה פיצוץ גדול זה לא עובדה, כי אף אחד לא היה לפני חמש עשרה מיליארד שנה. קופים לא כתבו היסטוריה, אמבות לא כתבו היסטוריה, פיצוצים לא כתבו היסטוריה, אם נפוליאון היה הרנסנס היה, האמנציפציה היה, כל התקופות חמורבי היה, אם כל זה היה זה בגלל שכת` את זה בהיסטוריה ע``י אדם זה בכל אופן עובדה היסטורית, אם הארכיאולוגיה מוצאת ממצאים למה שכת` זה עובדה, זה יש לנו עובדות, התאוריה של דרוין, רק העמך המסכנים שמלמדים אותם בגיל הרך זוכרים שלמדו ואומרים זה הוכח, אבל כל מי שקורא מחקר גם מימינו כת` שזה רק תאוריה ותאוריה סותרת תאוריה והמדע בעצמו לא יודע את גיל העולם, אני אשאל אותך, מה יותר לקבל ספק או ודאי? מה עלינו לקבל ספק או ודאי?

התולעת 1

New member
תקרה את סיפרו של אברהם קורמן

שפ הו מסביר ליתר דיוק ,איך בכלל יצה כל המחלוקת הזו מצד המדענים

התולעת 1

New member
ענה לשאלה ששאלתי

קופים לא כתבו הסטוריה מה יותר לקבל ספק או ודאי? מה עלינו לקבל ספק או ודאי?

Caligola

New member
איני זוכר את כל שמות המשתתפים

שהופיעו בתוכנית, התוכנית היתה על רקע משפט Dover המתנהל בארה"ב, כאשר בתמציתיות משפט Dover הוא משפט המתנהל נגד מערכת החינוך הציבורית של העיר Dover שבפנסיבלניה בגין שיווק של דוקטרינה מדעית במסווה של תאוריה מדעית. והועלתה שם(בתוכנית) השאלה האם כדאי ורצוי ללמד אבולוציה. בגדול התוכנית הפכה למלחמת מהלומות של משתתפים בריאתנים בתומכי תאורית האבולוציה. (היו גם מי שרקדו על "שתי החתונות", כמו הד"ר בוזגלו) בתוכנית הופיע שם פרופ' נבוא, ומנגד ניגח אותו במהלך כל התוכנית בריאתן שלא נתן לנבוא לדבר וביקש ממנו ללא הרף שיציג איזה שהיא הוכחה לתאורית האבולוציה וכאשר נבוא החל לדבר(והוא התחיל לדבר על סלקציה מלאכותית- כלבים/פרות/עיזים/חיטה וכו') הבריאתן קטע אותו והתפרץ לדבריו. בתוכנית היה גם ירון ידען שיותר התעסק בעובדת היותו חרדי לשעבר ופחות דיבר על תאורית האבולוציה, והופיעו גם מספר אנשים מאמינים שהביעו דעתם ואמרו שהם מקבלים את תאורית האבולוציה, כולל ד"ר בוגזלו(ד"ר בוזגלו מרצה לפילוסופיה באוני' העברית) שאמר שלדעתו אין סתירה בין תאורית האבולוציה לאמונה בכוח עליון.

אין סתירה בין מיקרו אבולוציה לתורה.

מאקרו אבולוציה היא סתם איזה תיאוריה מצוצה מהאצבע ואין לה הוכחה אפילו הכי קטנה, ואל תראו לי תמונות של מאובנים, תראו לי סדרה שלמה של מאובני קופי אדם זהים לחלוטין.

אֶחָד

New member
ומדוע לא תראה לנו בתמורה מאובן של

אלהיך? לא, ואין צורך בסדרה שלמה. וכן נסתפק אפילו בתמונה.

"אין לו גוף ואין לו דמות הגוף."

"כי לא יראני האדם וחי" , גם ראיית השכל. אדם לא יתפוס בשכלו את המהות האלוקית. פסוקים קצרים שהזוהר כותב עליהם אולי יותר מ-1000 עמודים, השאלה היא, האם אתה מוכן ללמוד עומק ואת תכלית החיים? וד"א, לא אני צריך להוכיח לך שיש אלוקים. אתם, שאומרים שהעולם נוצר מאליו, צריכים להוכיח, עליכם חובת ההוכחה ולא עלינו, כי כמו שאני אגיד לך שמישהו יצר את השולחן הזה, ואתה תגיד לי שהוא נוצר מאליו, לא ראינו מי יצר את השולחן אבל עצם זה שיש כאן שולחן מסודר, עם פלטה ורגליים יודעים שמישהו עשה, על מי חובת ההוכחה, עליי שטוען בצורה הגיונית ושיכלית שעצם זה שיש כאן שולחן מורכב ומתוכנן מעיד על קיום מתכנן או אתה שטוען שהוא נוצר מאליו, כמובן שעליך. הוכחה למאקרו אבולוציה לא ראיתי, ציינתי מאקרו כדי שלא תביאו לי פה את דוגמת העשים כהוכחה לאבולוציה בטבע. תראו לי סדרה שלמה של קופי-אדם או משהו שיוכיח איך נוצר המרק הקדמוני הקדום, אבל הוכחה, לא ספקולציות והשערות, מדעים מדויקיים, חה!.

גם מן הסתם

המתכנן או היוצר של מכונת כביסה\טלווזיה\פלאפון או כל דבר מתוכנן ומורכב ישאיר אחריו ספר הוראות יצרן. הם השאירו, גם מי שאמר והיה העולם, השאיר אחריו ספר הוראות יצרן. הרי מה קורה, אדם מקבל אליו שולחן מחשב לא מורכב, ויש לו ספר הוראות עם שלבים איך להרכיב את השולחן כדי שיהיה קל יותר ומהר יותר להרכיב אותו, הוא גאוותן ואומר "סמכו עליי, יש לי את הדרך שלי, סמוך" , אחרי זה מה קורה, מסתבך נתקע, מגיע למצב שהוא צריך לפרק את הברגים, והוא מתעקש לא להסתכל בהוראות היצרן ולא להקשיב להן, נתקע שוב, מפרק את הפלטה של השולחן, הרגליים לא במקומות הנכונים, ממשיך להתעקש לא להקשיב להוראות יצרן "יש לי ת'דרך שלי, סמוך" , עוברים ימים שלמים ועדיין הוא תקוע בלהרכיב את השולחן, בינתיים האחר שקיבל את אותו שלחן עם אותו הוראות והלך עפ"י הוראות סיים תוך שעה את הרכבת השולחן, ויכול להנות, לשבת רגל על רגל, ולמה? כי הוא הקשיב להוראות יצרן. מי שמקשיב לספר ההוראות יצרן שהשאיר אחריו היוצר, וזהו תורת ישראל, הספר שהנחיל לאנושות את הערכים האוניברסלים ששינו את פני העולם, חי חיים טובים יותר גם בעולם החומרי וגם בעולם הרוחני. לא הולכים עם ההוראות יצרן, בסופו של דבר מסתבכים, נתקעים עד שאין ברירה, גוברים על הגאווה, ומקשיבים להוראות ורואים כמה שזה הרבה יותר קל.

אֶחָד

New member
כי הוא מת לפני יותר מארבעה מליארד

שנה. אינך צריך להוכיח קיום אלוהיך לעצמך אך לאחרים אתה ודאי ווודאי צריך. טיעון המורכבות שלך "הגיוני ושכלי" רק עבור מי שחי במאה השש עשרה, במאה העשרים ואחת "הגיוני ושכלי" לטעון אבולציה. אלפי הראיות לתיאורית האבולוצייה כבר נדונו ונרשמו בפורום זה בלבד עשרות פעמים, לעומת זאת לא שמעתי מעולם על ראיה אחת ויחידה לקיום אלוהיך. רוצה "סדרה שלמה של קופי אדם"? ומהי "סדרה שלמה"? הרי גם אם נספק לך 100 שלבים עדיין לא תהיה זו סדרה שלימה. לא מספקים אותך עשרות מאובנים וחלקי מאובנים? אדרבה, ספק אתה ראיה קשה אחת ויחידה לאבסורד המתקרא "תכנון תבוני".

התולעת 1

New member
וכל מי שאומר לפי המאובנים

ולפי הסלעים ולפי העצים, ולפי הפחם, ולפי כל השיטות ופחמן'' 14, וכל מה שקיים, כל אחד סותר את כל אחד, והמרחק בין אלה לאלה זה בין 15 מליון, ל15 מיליארד, טעויות של מיליארדים כלום אצל המדענים. זה נקרא הוכחה מדעית.

אֶחָד

New member
לא צריך "שיטות" להמחשות תקופות

גיאולוגיות רק חשבון פשוט: שרידים מתקופת בית שני מכוסים עפר בגובה של מטר. כלומר, הם מתכסים בערך בקצב של מטר עפר לאלפיים שנה. שאלה: כמה זמן צריך כדי לכסות אורגניזמים שהפכו לנפט בשכבות אדמה בגובה 2000 מטר?

התולעת 1

New member
פרופסור ס.ג`י גולד

בספרו ``דפנדסדם`` כותב: ``הנוכל למצוא רצף סביר של צורות ביניים כלומר אורגניזם מתפקדים וברי קיום בין קדמונים וצאצאיהם במעברים מבנים משמעותיים? משערני למרות שיתכן שתשובתי משקפת רק את חוסר הדמיון שלי שהתשובה היא לא! לשם הדגמת הבעיה הנדונה של השלמת מאות דורות ביניים המבדילות בין המינים נתאר לעצמנו את הציור הבא: אדם לוקח מכונת כביסה פשוטה ומכניס בה סדרות של מאות אלפי שינויים קטנים ומקריים ותוך סדרת השינויים הזאת היא הופכת למעבורת חלל משוכללת ביותר וזאת כאשר בכל אחד משלבי הביניים מדובר במתקן פועל ותכליתי. מיותר להצביע על העובדה שבמערכת משוכללת כמו מעבורת ראינו כבר לדאבוננו מה קורה כשמתרחש שינוי זעיר ביותר

אֶחָד

New member
מה קורה?

"כבר לדאבוננו מה קורה כשמתרחש שינוי זעיר ביותר" בוודאי שראינו.ובאמת אלפי בני אדם מתים כל יום, ומליונים מתים עוד בטרם נוצרו כשמתרחש שינוי זעיר ביותר - שינוי גנטי זעום, תקלה, המתרחשת בשעת בניית התוכנית הגנטית שלהם או אפילו לאחר מכן.

SilentMike

New member
פרופסור ס.ג`י גולד

לידיעתך הנ"ל הוא המצוטט שלא בהקשר הנפוץ מבין חוקרי האבולוציה המודרנים. אבל אם אתה רוצה ציטוט בהקשר, הרי שאת הבריאתנות הוא כינה "יאהואיזם". לנוחיותך: "יאהו" הינו אדם גס ופשוט שכל.

למעלה