לכל המעונין,

"פרופסור" גולד?

גולד היה אמריקאי, וככזה תוארו היה "דוקטור". פרופסור בארה"ב הוא תפקיד, לא תואר. "יאהו" הוא דמוי אדם באי הרביעי בו מבקר גוליבר, בעל התכונות הבזויות ביותר של בני האדם לעומת הסוסים האציליים.

SilentMike

New member
אוקי, צודק. דוקטור גולד.

אבל יאהו היא מילה בעלת משמעות שחורגת מהשימוש המקורי שעשה בה ג'ונתן סוויפט (שאני מודה, לא היכרתי אותו, כמו רבים אחרים שמודעים לקיומה של המילה Yahoo ולא יודעים את מקורה). כמו המילה Brobdingnagian (שדווקא כן הכרתי) שפירושה "עצום", ומקורה בסיפור אחר מסיפורי גוליבר של סוויפט.

בדרך כלל כשאני רואה את המילה

"פרופסור" לפני השם גולד ברור לי שמדובר בבריאתן המאדיר את שמו של מדען ממנו הוא מביא ציטטות התומכות בעמדתו. טריק נלוז למדי.

ההיפך

ככל שהמדע מתקדם(המדע בלי אבולוציה אם כי ההקשר של מאקרו אבולוציה למדעים מדויקים די מצחיק אותי), היו םכל הגילויים החדשים של המדע, מתברר שחז"ל ידעו זאת עוד לפני אלפי שנים, לא דרווין גילה שיש קשר בין האדם לבין הקוף, האם חיפשת ראיות לאלוקים או שישר באת מנקודת הנחה שכל תורת ישראל וכל אמונת אבותיך היא שטות אחת גדולה ? האם פתחת פעם ספר זוהר, ניסית לבדוק את היהדות לעומק, לא, נכון? תראה לי הוכחה אחת למאקרו אבולוציה, בשביל להוכיח לי את זה צריכים למצוא עשרות שלמות של מאובני קוף אדם, ואב קדמון ועשרות מאובנים של שלבי ביניים, ומיליוני מאובנים חסרי עיניים, אבל מה לעשות שהחוסר במאובנים, אומר לכם לטעון שטויות כמו התפתחות עיניים ב-1800 שלבים, חה! אני נותן לכל אחד בקבלנות כמו ברישיון שלבים והוא לא יצליח לייצר אפילו עין של דג. אתה בטוח שמאקרו אבולוציה היא עובדה? אממ... מיקרו אבולוציה היא עובדה, אבל זאת לא הוכחה לאבולוציה בטבע, אין ראיות לתכנון תבוני? האם עצם זה שאנחנו כאן ובצורה היחידה שיכלה לאפשר לנו חיים, כמה תנאים צריכים להתחבר בשביל שיהיו חיים על פני כדור הארץ, כשאתה מסתכל על מורכבות מערכת השמש, הגלקסיות, הכוכבים, השמיים, מערכת העיכול, הנשימה, החיסון, ההפרשה, מערכת הראייה\השמיעה\ הריח... אם כל אלו התפתחו, אם עיניים התפתחו אם לא ידעו שקיימים גלי קול ואותו דבר גם לשאר החושים, הרי אמר כבר חכם ממני שזה דומה הדבר שנפתח אנטנות ובעוד מיליארד שנה נוכל לשמוע מהם רשת ב'. בעבר, "המשכילים" טענו שהעולם היה תמיד וכי לא תיווצר בריאת יש מאין כי זה נוגד את חוקי הפיזיקה, לכן טענו שהעולם היה תמיד. חז"ל טענו שהעולם נברא כי כתוב "אלוקים ברא" זה אומר שהעולם נברא, בא המפץ הגדול והוכיח שהמילה הראשונה בספר התורה היא נכונה!איך הכל נברא, על זה יש מחלוקת כביכול, חז"ל וחכמי התורה מעולם לא פחדו מהמדע, כי הם ידעו שיגיע יום ויגלו את האמת, ידיעות שנתקבלו מבורא היקום אחרת אם אפשר היה לדעת אותם בלי כלים מדעיים ובאמת זמני קצר כדי שאפרט לך הכל , יש אתרים נפלאים שאפשר לראות את כל ההוכחות והציטוטים של חז"ל מלפני 1600 שנה שתואמים את המדע המודרני. אין שום הוכחות לתכנון תבוני? אפילו אם נשקר לעצמנו ונגיד שמאקרו אבולוציה היא אמת, עדיין היא לא הייתה יכולה להתרחש ללא מכוון, שמכוון איזה מספר בקוביה צריך לצאת. אבולוציה ללא מכוון היא לא יותר ממשחק קוביות ולהגיד שכל העולם התפתח בדרך של "משחק קוביות" בלי לשכוח כמובן את הברירה הטיבעית(ההתאמה לסביבה, והסביבה עצמה למי היא התאימה את עצמה?), עלבון לאינטילגנציה הנושית, במה הלא מאמין יאמין כדי להישאר לא מאמין, אין גבול לטימטום האנושי, אמר זאת איינשטיין(קטונתי).

אֶחָד

New member
באמת אין גבול לטמטום האנושי

טיעוניך כולם היו נשארו טיעוני המאה השש עשרה. אתה דומה בעיני לאותם כמרי הכנסייה הקתולית שטענו ש"איך יתכן שהשמש אינה סובבת את כדור הארץ" שהרי "כל אדיוט שעיניו בראשו רואה שהשמש נעה כל יום ממזרח למערב" עזוב "הוכחות" וטיעונים פסיאודו לוגיים - תביא ר-א-י-ה אחת ויחידה. קצנו ב"הוכחותך" הימי בינימיניות.

כמו שאיינשטיין אמר:

יש רק שני דברים אינסופיים, היקום והטמטום האנושי. במחשבה שניה איני בטוח לגבי היקום.

התולעת 1

New member
"המדע מטפס על ההר

וכשהוא מגיע לפסגה הוא מוצא שם כמה מאמינים שישבו שם מאות שנה!!!" איזה מאמינים? מאמיני התורה כמובן! כי הוא אמר לפני כן שהמדע גילה שיש לעולם התחלה כמו שכתוב בתורה! אחרי שמאות שנים המדע חשב שהיקום אינסופי,ללא התחלה... הנה אם לא עלה...

Charles Darwin

New member
אז מה יש לנו שם?

בריאתן שטוען ש-(1) רוב המדענים (60%) הם אתאיסטים. סבבה. (2) שמציג מרצה עבריין (שעבר על חוקי האוניברסיטה, על החוקה האמריקאית, ועל חוקי המוסר האוניברסלי) כמסכן שנעשה לו עוול, כשלמעשה במקום לזרוק אותו לאלף אלפי עזאזל, הוא ממשיך בתפקידו כרגיל (3) שמציג רשימה מכובדת של מדענים שהאמינו באלוהים, אבל כולם למעט אחד חיו לפני תקופת דארווין ולכן לא ידעו על הפתרון המדעי לשאלת השאלות ('מאין באנו...ולמה?') ושהמדען היחיד ברשימה שחי אחרי דארווין, הרי הוא אלברט איינשטיין, טעה את טעות חייו ("אלוהים לא משחק ב-
") בגלל אותה אמונה מבית הוריו (בדומה לאמונה שלך, שמקורה בבית הוריך) (4) שמסיים את "מאמרו" במשפט המחץ על המדענים שמגיעים לראש ההר רק כדי לפגוש את התאולוגים שיושבים שם כבר מאות שנים, כאשר אנחנו (אני לפחות
) יודעים טוב מאוד היכן היו אותם תאולוגים לפני כמה מאות שנים. זה לא הם שמחכים למדעני העתיד, זה מדעני העבר (קופרניקוס וגלילאו) שחיכו להם. וההמתנה אכן לא היתה קצרה, משהו כמו 350 שנה. אולי בעוד 200 שנה תפגשו את דארווין, אבל זה לא יהיה על ראש ההר אלא פשוט על אחת הגבעות שכרגע נמצאת מעבר לשדה הראיה של הבריאתן המצוי ו-(5) מאמין שישו מנצרת הוא הבן של אלוהים. טוב, את 5 באמת קשה לסתור.

לגבי 2 שלך

החוקה האמריקאי מחייבת הפרדת דת ומדינה- היא לא אוסרת על מרצה ללמד סטודנטים באוניברסיטה פרטית מה שבא לו. אם האוניברסיטה אוסרת, זה בינה ובין המרצה. מה שכן, מרצה בקורסי מבוא צריך ללמד מה שאומרים לו ללמד, שזה המיינסטרים. בשביל קורסים על תנ"ך וביולוגיה מחכים לשנה ב' או ג'.

אֶחָד

New member
קשקוש

לו ידעו חכמיך דבר וחצי דבר שנתגלה אחרי זמנם הרי שלא היה צורך לגלותו כלל ועיקר

למעלה