שרשור עונה 6 פרק 15

../images/Emo58.gifהפרק החזק של הסדרה ללא ספק

אז MIB הוא זה שבנה את גלגל החמורים. אבל הוא לא הספיק להתקין אותו ולסיים את העבודה. אמא שלו ניסתה להרוג אותו, קברה את כיס האנרגיה והבאר וחיסלה את כל האנשים שהגיעו לאי. אולי MIB סיים את העבודה על גלגל החמורים אחרי שהפך להיות המפלצת. וראינו איך הוא הפך להיות המפלצת. גופתו צללה לתוך לב האי - למרכז כיס האנרגיה. זה מה שהרג את הגוף שלו אבל הפך את התודעה שלו למה שאנחנו מכירים כמפלצת. אז אם ג'ייקוב היה נופל לשם הוא היה גם הופך להיות מפלצת? אולי כל מי שיפול לשם יהפוך להיות כזה. מזל לכל ההיסטוריה של האי זה קרה רק פעם אחת אחרת היו יותר ממפלצת אחת. מצד שני בזמן שהמפלצת נוצרה האור המסתורי מכיס האנרגיה כבה ונעלם. אנחנו יודעים שיש יותר מכיס אנרגיה אחד אבל אולי רק אחד יכול להפוך אנשים למפלצות עשן. האמא גם אמרה לג'ייקוב שלא יכנס לשם לעולם כי זה יהיה יותר גרוע ממוות - בעצם מה שקרה לMIB אבל איך היא ידעה את זה? אולי היא בעצמה הייתה מפלצת עשן וכך היא למעשה הרגה את כל האנשים האחרים על האי. איך אחרת היא הייתה יכולה לעשות זאת? פרק חזק בקיצור. אדם וחווה הם האמא וMIB. אין שמות לאף אחד מהם.

../images/Emo58.gifכרגע הייתה לי הארה!

או.קי שכחו ממה שכתבתי קודם. הבנתי מה קורה באי. העשן השחור הוא שד של אנוביס שכלוא על האי ורוצה לצאת בכל מחיר. ראינו שהוא שד של אנוביס בתחריט המצרי הקדום במרתפי המקדש. התחריט הזה נוצר לפני שMIB בכלל נולד. לכן מפלצת העשן לדעתי היא לא MIB. מפלצת העשן יצאה ממערת האור ברגע שהגופה של MIB נפלה לשם בגלל שמפלצת העשן השתמשה בזכרונות של MIB כדי להפוך להיות MIB, כפי שעשתה מאוחר יותר כדי להפוך ללוק. האמא החורגת של שני הבנים היא מעין מפלצת עשן טובה. היא שדה של אלת הפיריון המצרית שאת דמותה ייצג הפסל של ג'ייקוב. כך היא הרגה את כל האנשים בכפר וקברה את הבאר. יש ביכולתה להפוך למפלצת עשן לבנה. MIB הצליח להרוג אותה בגלל שהוא נעץ בליבה פיגיון בטרם דיברה. דוגן הרי אמר שהדרך היחידה להרוג את מפלצת העשן היא לנעוץ בה פיגיון בטרם תדבר. לא הייתה סכנה בכך שMIB המקורי היה עוזב, אבל אם מפלצת העשן המקורית תעזוב אז תגיע אחרית הימים. גם MIB וגם מפלצת העשן המקורית רוצים לעזוב בכל מחיר. אולי זו הסיבה שהמפלצת בחרה להיות MIB. MIB המקורי לא מרושע, ראינו זאת, אבל המפלצת כן מרושעת. פשוט הכל מסתדר אם חושבים על זה ככה.

maxin1

New member
../images/Emo58.gif גם בעיניי ../images/Emo13.gif

אהבתי את ההסבר, זה באמת נראה הגיוני. בכלל ההסבר שלך לקח אותי לבקבוק שאמו החורגת של ג'ייקוב נתנה לו לשתות- ממש להוציא את השד מהבקבוק. זה אומר שבפרק האחרון של עונה 5 שMIB אומר לג'ייקוב שהם ,נלחמים משחיתים... וכו" מה שאמם החורגת אמרה להם, אז הוא בעצם היה העשן השחור? חשבתי שיראו את זה כחלק ממה שהיה לפני שהוא נהפך לעשן, אבל מסתבר שהעשן אמר את זה בדמותו של MIB, נכון? הרי MIB רוצה לצאת מהאי. אגב, למה בעצם קוראים לו כאן MIB? וטוב שאני לא שואלת את זה אחרי שעה שאני מכנה אותו כך

Anikaa

New member
גם בעיני ../images/Emo58.gif

נשמע נכון וגם מסיים את הויכוח אם עשו הוא טוב או רע. עשו בכלל מת לפני שנים רבות ולא באחיו ג'ייקוב נלחם, אלא ביישות שנטלה את גוף אחיו כמו שנטלה כעת את גוף לוק. מעניין אם זה הסיפור באמת
אם כי ללוק המת אין כמעט ייצוג ביישות שמשתמשת בו, ואילו כעשו היא היתה ממש "יישות מעורבת" ודיברה מגרונו. ההקשרים התנכיים כמובן מהדהדים לאורך הפרק. ורגע החיבור לראשית הסדרה היה מרגש.

Anikaa

New member
ובכל זאת שאלה ../images/Emo58.gif

עשו אומר במרירות- הייתי פעם אדם כמוכם עם אם אנושית (?) וג'ייקוב לקח ממני את גופי האנושי. אבל אם עשו הוא רק המארח, הקליפה, הדובר לא אמור לחוש שאנושיותו נגזלה ממנו כי היישות שמדברת איננה אנושית, איננה עשו. אגב האמא אמרה לעשו תודה לפני מותה- היא חיכתה להיות מוחלפת ולהיגאל, וכנראה שלפי הכללים מותה יכל לבוא רק מידי אחד מהם.

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

"אבל אם עשו הוא רק המארח, הקליפה, הדובר לא אמור לחוש שאנושיותו נגזלה ממנו כי היישות שמדברת איננה אנושית, איננה עשו." בדיוק. סמוקי הוא כן האיש בשחור, פשוט גירסא שמרגישה שאנושיותה נגזלה.

../images/Emo58.gifדעתי לגבי עניין זה

המפלצת אמרה שפעם היא הייתה בן אדם רגיל אבל זה לא אומר בהכרח שהיא הייתה MIB ספציפית. יכול להיות שהיא הייתה בנאדם רע מאוד ובשלב מסויים הפכה למפלצת - נניח אנוביס הפך בנאדם רע לשד או שקבוצת כוהנים מצרית הטילה קללה על אדם רע מאוד כעונש (כמו בסרטי המומיה בעצם). אפשרות נוספת היא שפעם הייתה מפלצת ומישהו הצליח להרוג אותה וכעת MIB שנפל לבור האור הפך למפלצת שוב. זה ברור שהייתה מפלצת לפני שMIB בכלל נולד, אם לשפוט על פי המקדש והתחריט. אם זו אותה אחת כל הזמן או שזו אחת חדשה, אולי יסבירו ואולי לא. אבל לגבי האם אני בטוח שהיא גם הייתה סוג של מפלצת. במידה וMIB אכן הפך להיות מפלצת עשן שחור חדשה, יכול להיות שהאם הפכה להיות מפלצת עשן לבנה באותה דרך. אולי כשהיא מצאה את מערת האור בפעם הראשונה, מתוך סקרנות היא נכנסה פנימה והפכה למפלצת גם. אולי אם אתה נופל לאור כאתה מרגיש טוב ומאושר אז אתה הופך למפלצת טובה ואם אתה נופל לאור כשכל מה שאתה חושב עליו זה נקמה וזעם אז אתה הופך למפלצת עשן שחורה מרושעת.

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

למה אתה חושב שהתחריט נעשה לפני שהאיש בשחור נולד? אין שום הוכחה לכך.

נכון../images/Emo58.gif

אין הוכחה לכך אבל גם האם הלא ביולוגית וגם האם הביולוגית וגם שאר האנשים שם נראו כאילו באה מתקופה מאוחרת יותר מתקופת המצרים הקדומים אבל יכול להיות שאני טועה. החוף שבו האם והילד MIB ישבו ודיברו נראה בדיוק כמו החוף שבו אמור היה להיות הפסל אז יש מצב שזה היה קודם.

voguemaster

New member
כן, אבל לבנות מקדש ולחרוט כל אחד יכול

ואפילו שזה מזכיר לנו את מצרים העתיקה זה לא בהכרח אומר שזה קשור. לפי דעתי, העונש על כניסה לאור הוא איבוד הגוף ואולי עוד כמה דברים שאנחנו לא יודעים. היא לא סתם אמרה לו שזה יותר גרוע ממוות. מה שכן, אנחנו לא יודעים מאיפה היא באה ולמה היא מיוחדת, איך היא נתנה להם את היכולות שלהם (אם בכלל הם קיבלו את זה ממנה). אנחנו לא יודעים איך היא וידאה שהם לא ימותו לעולם ואיך היא וידאה שהם לא יוכלו להרוג אחד את השני.

Slow Cheetah

New member
אבל למה ../images/Emo58.gif

MIB לא יכול להרוג את ג'ייקוב, אבל אם המפלצת "החליפה" אותו היא כן יכולה - והיא גרמה לבן לעשות את זה.

../images/Emo58.gifלמה MIB לא יכול להרוג את ג'ייקוב

חלק כאן אמרו שלא יכול להיות שהמפלצת לקחה את הזהות של MIB ושהיא כן הוא בכלל שאחרת המפלצת הייתה יכולה להרוג את ג'ייקוב. ובכן אני לא חושב שזה נכון. האמא אמרה שהיא עשתה כך שהילדים לא יוכלו להרוג זה את זה אבל אני משער שגם שומר האי (שבעצם שומר על המפלצת באי) וגם המפלצת עצמה לא יכולים להרוג זה את זה. לאחר שג'ייקוב הפך להיות שומר האי הרשמי, המפלצת הגיחה מכלאה. היא לא MIB, רק לקחה את הזהות שלו אבל ג'ייקוב כבר היה שומר האי והשניים לא יכולים להרוג אחד את השני, כמו שכנראה האמא והמפלצת לא יכלו להרוג אחד את השני.

voguemaster

New member
אני לא מאמין שהייתה מפלצת עשן מקורית

שהיא שונה מהאיש בשחור. זה פשוט נראה לי מופרך מדי, אבל היי, בסדרה הזו כבר אי אפשר לדעת...

Walk Two Moons

New member
../images/Emo58.gif מי אמר שMIB לא יכול *לגרום*

למותו של ג'ייקוב? בין אם הוא והמפלצת הם שני יצורים שונים, זהים או מעורבבים - בסופו של דבר מי שזה לא יהיה שלבש את דמותו של ג'ון לוק לא הרג את ג'ייקוב אלא גרם לבן להרוג אותו.

black scar1

New member
יש לי רק בעיה אחת ../images/Emo58.gif

והיא שהמפלצת הטובה כפי שאתה מכנה אותה, כלומר האישה שאימצה את 2 הבנים הרגה את האם המקורית. גם ונניח זה היה למטרה טובה והכל, קשה לי לקבל את העובדה שהישות שאמורה לייצג את הטוב המוחלט (בניגוד לעשן השחור שמייצג את הרוע המוחלט) הורגת מישהי חפה מפשע. לדעתי היוצרים היו צריכים לעשות כך שהאם המקורית מתה בטעות או משהו כזה. חוץ מזה נשמע דיי הגיוני.

black scar1

New member
וסתם עוד כמה קיטורים ושאלות ../images/Emo58.gif

בעקבות הפרק שאני לא יודעת לאיפה לשרשר. איך ג'ייקוב יכול בכל זאת לעזוב את האי? האם יש לו כוחות מסויימים (כמו לסמוקי- להפוך לעשן, לעטות דמויות, לזוז קילומטרים שלמים תוך שניה, לפתוח אזיקים בעזרת תנועת יד וכו'). אנחנו יודעים שהוא יכל לתת לריצ'ארד חיי נצח, אנחנו גם יודעים שהוא סוג של לא מזדקן [הוא נמצא באי עוד הרבה לפני תקופת ריצ'ארד וכשריצ'ארד פגש אותו הוא נראה אותו דבר כמו ביום שהוא זרק את אח שלו לבאר וכך גם הוא נראה ביום שבן הרג אותו (ועברו יותר 100 שנים בין היום שריצ'ארד פגש אותו ליום שבן הרג אותו)]. מצד שני, הוא נולד כאדם רגיל, הוא גם לא הבן הביולוגי של אותה אישה שהיא כניראה ישות על אנושית. גם אפשר להרוג אותו דיי בקלות כפי שראינו. אז מה הקטע שלו בעצם? איזה כוחות יש לו ואיך הוא קיבל אותם? ואיך בעצם הוא יכול למנוע מסמוקי לעזוב את האי? מאיפה הוא קיבל את היכולת הזאת, ואיך פיזית זה קורה? (כאילו- אם סמוקי מנסה לברוח אז הוא נתקע באיזה קיר שקוף כל עוד ג'ייקוב נמצא באי?) ולמרות שאני יודעת שזה מכוון, זה קצת עיצבן שהדמויות התעקשו לא לקרוא לילד השחרחר בשם, בעוד לג'ייקוב, בכל משפט שני פנו אליו כ-ג'ייקוב. זה היה קצת שקוף, אוקי, הבנו, אתם לא רוצים שנדע איך קוראים לו :) ובנוגע לליהוק. 2 הילדים הקטנים נראו ממש דומים. הם לגמרי עברו בתור תאומים (יש מצב שהם תאומים אמיתיים שפשוט צבעו להם את השיער בצבעים שונים?) וגם ג'ייקוב המבוגר דומה לג'ייקוב הילד. אבל סמוקי המבוגר ממש לא דומה לסמוקי הילד. פה זה כבר היה בעייתי מדי. היו צריכים לבחור שחקן יותר דומה :)

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

לגבי הכוחות של ג'ייקוב - אם יהיה לו מחליף, נוכל ללמוד על תהליך רכישת הכוחות ועל החוקים דרך האדם שיחליף אותו. תזכרו שיש עוד 3.5 שעות לסדרה, יש עוד זמן לתשובות מיתולוגיות.

למעלה