שרשור עונה 6 פרק 15

לדעתי יש דרך לעזוב את האי (אין ספויילר)

ראינו את ג'ייקוב בעולם האמיתי ואנחנו יודעים שריצ'ארד יכול לעזוב ולחזור מתי שבא לו. לפני כמה פרקים היה קטע שג'ק והוגו נתקלו בריצ'ארד ביער ושאלו אותו מאיפה הוא צץ פתאום. ר'יצארד אמר שהם לא יאמינו לו גם אם הוא יגלה ואמר שעדיין לא הגיע הזמן לדבר על זה. לפי דעתי הוא היה מחוץ לאי. יש דרך לעזוב ולחזור כמו שאפשר לצאת מחדר ולחזור אליו מייד. רק שעדיין לא ראינו כיצד עושים זאת. בטח שומרים את זה לפינאלה.

JohnLocke

New member
אני מאוד מקווה שאתה צודק

זה בדיוק מה שאמרתי אחרי אותו פרק, אבל אני קצת חושש שלא יתייחסו למשפט הזה בפרקים הנותרים (רק 3!).

black scar1

New member
ברור שג'ייקוב יכול לעזוב את האי

ראינו אותו בעולם האמיתי, אבל הוא שונה מריצ'ארד ומכל שאר האחרים- הרי עשו כזה עניין מהקטע שהוא חייב לשמור על האי ועל סמוקי שלא יעזוב- אז פתאום נראה לי לא הגיוני שמותר לו לעזוב (איך הוא עושה את זה פיזית לא משנה כרגע, אם ע"י הצוללת או באופן על טבעי). הרי אם הוא עוזב אז מה מונע מסמוקי לעזוב בזמן שהוא לא נמצא?

N o a m V

New member
אז כניראה שהוא צריך למות

בשביל שסמוקי יוכל לצאת מהאי ג'ייקוב היה צריך למות. כניראה שכל עוד שהוא חי הוא עדיין מוגדר כמגן האי. רק שהוא מת אז סמוקי משתחרר, אבל כיוון שלג'ייקוב יש מועמדים אז סמוקי לא שוחרר עדיין. זאת גם הסיבה שהוא ניסה להרוג אותם עם הפצצה בצוללת.

geula26

New member
עזיבת האי

ראינו את בן ואת לוק עוזבים מהחדר הפנימי בדירה של בן

voguemaster

New member
כמה נק' למחשבה ../images/Emo58.gif

אנחנו לא יודעים איזה כוחות ג'ייקוב קיבל בזמן שהוא קיבל עליו את התפקיד של השומר, אבל אנחנו יודעים לפחות שאמא שלהם הייתה השומר קודם לכן והיא לעולם לא התבגרה. מן הסתם היא השתמשה ביכולת הזו כדי לגרום לשני האחים לא להזדקן (בדיוק כמו שג'ייקוב עשה לריצ'ארד). זה הרי אחד הכוחות שלה. היא וידאה ככה שהם לא יוכלו להרוג אחד את השני, אני מניח גם כן בגלל הכוח הזה שלה (אם כי לא מסבירים איך היא וידאה את זה). מעבר לזה אנחנו יודעים שיש להם קצת כוחות שונים ולא ידוע מאיפה. הילד השחרחר יודע לראות את המתים, מבין איך דברים עובדים וכד', וזה עוד כשהם היו ילדים. לגבי לעזוב את האי - אני חושב שבעיקרון שניהם לא יכלו לעזוב את האי. אמא שלהם וידאה את זה (שוב אנחנו לא יודעים איך בדיוק). מה שכן, כנראה כשג'ייקוב קיבל עליו את התפקיד הוא יכל לנדוד מחוץ לגבולות האי, אבל האי זה הבית שלו. הוא כנראה לא יכול לעזוב אותו לצמיתות.

JohnLocke

New member
האיש בשחור כן התבגר

הוא פשוט הפך למפלצת עשן שיכולה לחקות אנשים מתים, ולכן ההופעה שלו בתור הגוף המקורי שלו ב1867 לא השתנתה. לגבי הכוחות של 'הילד בשחור' - זו גם התשובה לוולט, כנראה. יש אנשים שפשוט יש להם יכולות מיוחדות כבר בתור ילדים. אני לא חושב שתבוא תשובה מעבר לזה.

voguemaster

New member
הם התבגרו עד נק' מסוימת

ככל שאני חושב על זה, אני מגיע לשתי מסקנות אפשריות: 1. האמא אומרת לאח של ג'ייקוב שהוא לעולם לא יצטרך לדאוג להבין מה זה "מוות". יכול להיות שכבר אז בתור השומרת של האי היא נתנה לשני האחים מתנה שהם לא יוכלו להזדקן. זה קצת פשטני אבל לא בלתי נמנע - היא אמא שלהם, אוהבת אותם ויש לה את היכולת. היא רק דאגה שהם לא יוכלו להרוג אחד את השני (למה במקור שהיא תרצה את זה ? אנערף..) 2. משהו יותר דומה למה שאתה אמרת, שהאיש בשחור לא מזדקן כי הוא הפך לעשן השחור. יכול להיות שהיא אמרה לו שהוא לא יצטרך לדאוג לגבי המילה "מוות" כי במקור היא רצתה שהוא זה שיהפוך להיות השומר. זו הייתה התוכנית שלה. כשג'ייקוב הפך להיות השומר, הוא קיבל את היכולת לא להזדקן, בעוד שאח שלו איבד את הגוף והפך לעשן שחור והוא לא מזדקן גם כן.

JohnLocke

New member
האופציה השנייה נראית לי הגיונית

האמא ידעה, כשהם היו ילדים, שהאיש בשחור הוא מיוחד, וחשבה שהוא יהיה השומר. המיוחדות שלו גרמה לו לראות את אמו האמיתית, שעזרה לו להבין שהאי הוא לא ביתו. האירוניה היא שהמיוחדות שלו, שאמו חשבה שתגרום לו להיות השומר, גרמה לו לא לרצות להיות השומר.

האיש בשחור התבגר עד שהוא מת

הוא לא הפך למפלצת עשן, הגופה שלו שוכבת עדיין במערה ההיא, הוא מת.

JohnLocke

New member
הוא כן הפך למפלצת עשן

בתור מפלצת העשן יש עדיין את הנשמה שלו, שנלקחה מהגוף המקורי, אבל הוא הפך ליצור לא-אנושי, גורל גרוע יותר ממוות.

אבל ה"אישיות" של מפלצת העשן ושל האיש בשחור

שונות! זה ברור שזה לא אותו אחד. כל הפרק שראינו עכשיו הראו לנו שהאח של ג'ייקוב הוא לא רע, לעומת מפלצת העשן שאנחנו מכירים ואוהבים, שרוצחת חפים מפשע. מה אם מפלצת העשן היא יישות שהייתה כלואה בתוך האור? והסיבה לאיסור להיכנס למערה עם האור היא שזה ישחרר את המפלצת? ג'ייקוב הרג את אח שלו, הגופה זרמה עם המים לתוך המערה והמפלצת השתחררה מהמערה. בשלב מאוחר יותר המפלצת השתמשה בדמות של האיש בשחור כדי לקבל צורה אנושית.

JohnLocke

New member
אין בזה שום היגיון עלילתי

כל העונה סמוקי, בתור לוק, הוא אחת הדמויות המרכזיות של העונה. הוא מדבר כמו האיש בשחור, מתנהג לפי האג'נדה של האיש בשחור והראו לנו פרק שלם על המקור של האיש בשחור. I'm not a what Ben, I'm a who. I want to go home. I know what it's like to feel joy... to feel pain, anger, fear... to experience betrayal. I know what it's like to lose someone you love. My mother was crazy. Long time ago, before I... looked like this... I had a mother, just like everyone. She was a very disturbed woman. And, as a result of that, I had some growing pains. Problems that I'm still trying to work my way through. Problems that could have been avoided had things been different. Because I want to leave. Just let me leave, Jacob. The Devil betrayed me. He took my body. My humanity. אם כל מה שהוא אמר היו סתם שקרים, והוא בעצם יצור שקיים הרבה לפני, אנחנו בעצם ניצבים, לקראת הפרק האחרון, לפני יצור רשע שמעולם לא שמענו אותו דובר מילה אחת של אמת. בשביל מה לספר שהאיש בשחור רוצה ללכת הביתה כי כל חייו הוא היה על האי ותהה מה נמצא מעבר לים, אם סמוקי הוא בכלל לא האיש בשחור, והאינטרסים שלו שונים? הם עשו את הטוויסט הזה כבר בעונה 5 עם לוק - סמוקי התנהג בדיוק כמו לוק. אז זה היה הגיוני - הוא רצה שיאמינו שלוק חזר לחיים. מה האינטרס שלו לדבר כמו האיש בשחור מול קייט, בן וריצ'רד? בנוסף, טוויסט כזה לא מוסיף כלום לעלילה - הדמויות שלנו לא מכירות את האיש בשחור ולא את סמוקי. מבחינתם אין הבדל אם הוא אדם מלפני 2000 שנה או 5000 שנה.

כל הדוגמאות שננת ניתנות להסבר

בכל המקרים האלה סמוקי אמר את הדברים כדי לגרום לדמויות להזדהות איתו, שיסמכו עליו. אני חושב שהוא שיקר. זה שאין היגיון עלילתי זה נכון, אבל לשום דבר שקורה בעונה הזאת אין היגיון.

JohnLocke

New member
שום דבר לא יכול לשלול את התיאוריה הזו

גם אם בסוף הסדרה לא יקרה עם זה שום דבר, אנשים תמיד יוכלו להגיד שסמוקי שיקר כדי לעורר הזדהות, ושהוא לא האיש בשחור. זו תיאוריה מאוד נוחה, אבל אין לה שום ביסוס בינתיים, וקשה לי להאמין שהיא תקבל ביסוס.

ליעדון

New member
בדיוק../images/Emo45.gif

למפלצת העשן אג'נדה קדומה משל עצמה. האיש השחור הוא רק שהפריד אותה מהאור.

אין דבר כזה "מפלצת עשן מקורית",

שהיא שונה מהאיש בשחור. האיש בשחור הפך למפלצת, זה מאוד ברור מההתרחשויות בפרק.

למעלה