לדעתי ../images/Emo58.gif 619
נסיון האונס היה מעשה מאוד אנושי. בגלל זה אני לא קונה את כל האנשים שמנסים לזכות את ספייק כי "אי אפשר להאשים םאותו, הוא ערפד, אלימות זה בטבע שלו", וגם לא עוד משהו אבל אני לא יכולה להגיד לך כי זה ספוילר. לגבי למה היא לא הרגה אותו - אני ממש מופתעת מהשאלה. כאילו, האפשרות שהיא תהרוג אותו מעולם לא עלתה על דעתי. זה פשוט לא נראה לי תגובה הולמת... עכשיו כשאני חושבת על למה זה לא עלה בדעתי: באפי לא הורגת בשביל הכיף. היא הורגת שדים שמהווים איום על האנושות. המקרה של ספייק לא מתאים לשום דבר בהגדרה הזו: 1. היא כבר הרבה זמן היא לא רואה בו שד, היא רואה בו אדם. וכמו שאמרתי קודם, האונס היה מעשה אנושי ולא שדי. 2. ספייק לא מהווה איום לאנושות, רק לבאפי. למעשה, הוא גם לא מהווה איום לבאפי, הוא רק פגע בה (אם כי מאוד) באופן נקודתי. אני לא חושבת שיש איזשהו סיכוי שמקרה כזה יחזור, או לפחות לא סיכוי גבוהה. באפי פשוט לא הורגת מתוך נקמנות. חוץ מזה נראה לי שכמו חלק מהצופים (לא אני, יש לציין) היא גם קצת מאשימה את עצמה במקרה. בקיצור, אני לא חושבת שבאפי הייתה צריכה סיבות לא להרוג את ספייק, כי הרעיון פשוט לא עלה על דעתה, כמו שהוא לא עלה על דעתי. ומעניין אותי למה לך זה נראה הגיוני.