619

../images/Emo58.gif 6x19

ההכחשה, אפשר לחיות איתה שנים על גבי שנים. תשאלו כל אדם שיצא לי לדבר איתו על טארה :).. ואל.

Bufreak

New member
על מה אתן מדברות בכלל? ../images/Emo13.gif

<מעמיד פנים שהוא לא יודע>

Bufreak

New member
אוקיי,שאלה../images/Emo70.gif ../images/Emo58.gif 619

למה לדעתכם באפי לא הרגה את ספייק לאחר שהוא ניסה לאנוס אותה? אני חושב שהתירוץ של התסריטאים("כי ספייק לא יכול להגן על עצמו") כבר לא עובד. הוא יכול להלחם בבאפי עכשיו. נכון,הוא עזר לסקוביז הרבה פעמים,אבל הוא בכל זאת ניסה לאנוס אותה.... ועוד משהו,למה ספייק ניסה לאנוס אותה? האם זה בגלל שהוא לא אנושי,חסר נשמה וערכים,ולכן הוא לא יכל לשלוט בעצמו? או שאולי ההפך הוא הנכון: הרגשות שלה,כל מה שאנושי בו,הובילו אותו לכך? מה אתם חושבים?

emily play

New member
לדעתי ../images/Emo58.gif 619

נסיון האונס היה מעשה מאוד אנושי. בגלל זה אני לא קונה את כל האנשים שמנסים לזכות את ספייק כי "אי אפשר להאשים םאותו, הוא ערפד, אלימות זה בטבע שלו", וגם לא עוד משהו אבל אני לא יכולה להגיד לך כי זה ספוילר. לגבי למה היא לא הרגה אותו - אני ממש מופתעת מהשאלה. כאילו, האפשרות שהיא תהרוג אותו מעולם לא עלתה על דעתי. זה פשוט לא נראה לי תגובה הולמת... עכשיו כשאני חושבת על למה זה לא עלה בדעתי: באפי לא הורגת בשביל הכיף. היא הורגת שדים שמהווים איום על האנושות. המקרה של ספייק לא מתאים לשום דבר בהגדרה הזו: 1. היא כבר הרבה זמן היא לא רואה בו שד, היא רואה בו אדם. וכמו שאמרתי קודם, האונס היה מעשה אנושי ולא שדי. 2. ספייק לא מהווה איום לאנושות, רק לבאפי. למעשה, הוא גם לא מהווה איום לבאפי, הוא רק פגע בה (אם כי מאוד) באופן נקודתי. אני לא חושבת שיש איזשהו סיכוי שמקרה כזה יחזור, או לפחות לא סיכוי גבוהה. באפי פשוט לא הורגת מתוך נקמנות. חוץ מזה נראה לי שכמו חלק מהצופים (לא אני, יש לציין) היא גם קצת מאשימה את עצמה במקרה. בקיצור, אני לא חושבת שבאפי הייתה צריכה סיבות לא להרוג את ספייק, כי הרעיון פשוט לא עלה על דעתה, כמו שהוא לא עלה על דעתי. ומעניין אותי למה לך זה נראה הגיוני.

Bufreak

New member
את טועה ../images/Emo13.gif ../images/Emo58.gif עד 619

באפי כן חשבה להרוג את ספייק בעבר. ועוד בגלל משהו חמור פחות מאונס. ב-Intervention באפי אמרה: BUFFY: What'd you guys do with Spike? And please let the story have a dusty ending. אני לא יודע כמה רצינית היא הייתה,אבל זה מוכיח שברגעים מסוימים,באפי הייתה רוצה שספייק ימות. למה לי זה נראה הגיוני? אני חושב שזה נראה הגיוני למדי באותו רגע. ספייק פעל באלימות נגד באפי. הוא ניסה לאנוס אותה,ומי יודע מה עוד. וחוץ מזה,אם זה היה כל כך לא הגיוני אז כותב הפרק לא היה מנסה לגרום לנו לחשוב שבאפי הרגה את ספייק(היא אמרה שהיא צריכה לעשות מה שהיא הייתה צריכה לעשות לפני הרבה זמן,ואחרי זה ווילו שאלה את באפי על ספייק והיא העבירה נושא במהירות).

Bufreak

New member
בעצם......

השתכנעתי אחרי שקראתי שוב את ההודעה שלך...

emily play

New member
הבהרה

לא אמרתי שהיא אף פעם לא חשבה להרוג את ספייק, רק במקרה הזה. ברור שהיא רצתה להרוג אותו הרבה פעמים (נגיד, כל עונה 2), אבל העובדה היא שהיא לא עשתה את זה. אני חושבת שלפחות מסביבות אמצע-סוף עונה 5 היא כבר לא יכולה להרוג אותו וכל הדיבורים שלה בנושא הם לא ברצינות אלא מתוך הרגל.

sour spirit

New member
ספוילר לכל עונה 6...

ספוילר אולי גם בשביל להסתיר תרגשות שלה כלפי ספייק, כי הרי זה לא התפתח רק בעונה 6. כל הסיפור התחיל עוד מעונה 4, אמנם אז היא ממש שנאה אותו, אבל תשכחו, כל מערכת קשרים, לא משנה איזה, מתחילה איפשו...:] חיייי ממממ..גם כן, היא בטח ניסתה לחפות על זה ולנסות שהחברים שלה לא ישימו לב להתנהגות שלה סביבו... או שלא

emily play

New member
כאילו דאא... ../images/Emo58.gif 619

לא חשבתי שצריך לציין דברים מובנים מאליהם...
חוץ מזה, אני לא חושבת שדיון על "סיבות" הוא רלוונטי כאן. זאת היתה סיטואציה מאוד רגשית, ואחרי זה היא היתה מאוד מזועזעת (באופן מובן לחלוטין). רואים את זה כשזאנדר נכנס והיא עוד יושבת על הרצפה... ובגלל זה אמרתי שהרעיון של להרוג את ספייק לא עלה על דעתי ודעתה. מה שקרה שם לא קשור בכלל לקטילה, זאת הייתה סיטואציה בין שני אנשים. הרגשות של באפי לספייק (יהיו אשר יהיו) אולי מנעו ממנה להרוג בתגובה אינסטנקטיבית תוך כדי, כמו שיתכן שהיא היתה עושה עם זר היה תוקף אותה ככה. אחרי שהכל נגמר להרוג אותו צריכה להיות החלטה, ולא פשוט תגובה, ובאפי לא במצב לקבל החלטות כאלה. אני חושבת שהיא בעיקר רצתה להדחיק ולא להתמודד עם העניין (כפי שבאפי נוטה לעשות), ובגלל זה היא עצרה את זאנדר, ולא אמרה כלום לווילו.

sour spirit

New member
ממממ...בעיה אחת קטנה שלא מפריעה ל

טענתך...לא ממש לפחות: ברור שבאפי פועלת מתוך נקמנות והכל, הרי מאיפה כבר הבנו שהיא "מקבלת" את הכוח שלה, מהרגש שלה, ממה שהיא מרגישה. וגם ברור שבאפי תצא לנקום מוות של מישו שחשוב לה, aka דון עונה חמש, בכל מיני סיטואציות. ...אבל זה הכל. עם כל מה שכתבת למעלה אני מסכים ב99 אחוזים! האחוז השני הוא סלידתי הלא שלמה לספייק, ובגלל זה אני מנסה להדחיק את מה שאמרת, אבל אי אפשר להגיד שאת טועה...אלא אם כן מישו יבוא עם טיעון משכנע יותר? somebody? }-)

למעלה