רעיון:בנק מידע של הפורום

אבא גאה

New member
../images/Emo6.gif שקלתי למחוק כשקראתי

אבל עכשיו זה כבר משעשע. אז שיישאר. (אלא אם כן פיגי רוצה שנמחק)

../images/Emo62.gifרעיון:בנק מידע של הפורום../images/Emo188.gif

לפני כמה ימים ערבה חיפשה אדריכלית ועוד לפני שהספקתי להציע לה את אמא שלי, הפתיעה אותה בייביגאפ כשגילתה שהיא בעצמה אדריכלית. העניין הזה גרם לערבה ולי לחשוב על רעיון (שלנו נראה מעולה, אם יבוצע היטב) - בנק מידע של הפורום. הרעיון הוא שכל אחד מאיתנו יציין את תחום עיסוקו הפורמלי כך שנוכל לשכור את שירותיו או להמליץ למכרינו אודותיו, אבל לא רק: נוכל גם לפרסם, אם נרצה את הקונדיטוריה של חמותנו, את שירותי ייעוץ המס של ידידינו הטוב וכיו"ב. נוכל גם לפרסם כי אנחנו יכולים לסייע בתחום מסויים, באופן לא פורמלי (דוגמא: ל- X יש מיליון ספרי בישול בבית והיא תשמח למצוא לכם מתכון). כך נוכל גם לקדם עסקים שלנו ושל קרובינו, גם למצוא בקלות עסקים מומלצים וגם "להכות את המומחה" - כלומר לדעת את מי אפשר לשאול על מה, ממי אפשר לבקש איזו טובה. חלקנו כבר נעזרנו לא אחת בחברי הפורום השונים בדיוק בדרכים שציינתי, אבל אני חושבת שאם יהיה לנו בנק מידע מסודר ורחב היקף - כולנו נוכל להרוויח בגדול! כמובן שאשמח לקחת על עצמי את כל הארגון של בנק המידע (זה לא יקרה ביום אחד, אבל זה שווה), וכן אשמח לקבל רעיונות לגבי הביצוע. אז מה את אומרותים?

אכן, בדיוק ההמחשה של הרעיון!

הרי ללא התגובה המבריקה הזו לעולם לא הייתי מגלה שיש אלטרנטיבה לקורקינט שלי. ולמה אגב, אבאגאה, נדמה לך שאני עד כדי כך רגישושה?

אבא גאה

New member
כי את אישה קטנה וחלושה ../images/Emo68.gif

סתאאם. כי אנלויודע, זה נקרא לי כמו הערה "רעה" קצת ולא נראה לי מתאים.

רק בגלל המרחק אני נראית לך קטנה

בכל אופן, תמיד החמיא שגברים חסונים ומסוקסים כמוך ביקשו לגונן עליי

אני מאד מתלהבת מהרעיון!!

פשוט לא האמנתי, כשגיליתי שהפורום מלא בארכיטקטיותים, ואיך בכלל לא ידעתי שבייביגאפ היא התשובה לכל בעיותיי? (רגע לפני שפניתי לארכיטקט השכונתי חמוץ הסבר...) אני חושבת שב"בנק המידע" צריכים להיות שני אפיקים: מקצוע = פרנסתנו, ותחומים שבהם אנחנו "אלופים" ויכולותים להושיט עזרה "חופשי". אני יודעת שיש כאן עוד"יותים , ווטרינאריות, בעלות צימרים, עיתונאיותים, אריכטקטיות, עובדות אונ'... מעניין מה עוד יש?

שמנתולה

New member
נראה לי

שלדף הקשר אפשר להוסיף סעיף "תעסוקתי", מי שמעוניין לפרסם מעבר לחברי הפורום יכול להשתמש גם בלוחות.

פרסום פנימי

לדעתי זה צריך להיות מעין מדריך נלווה לדף הקשר, אבל לא מספיק טור בטבלה (שגם ככה היא רחבה דיה) כי לא מדובר רק על מידע תעסוקתי אלא גם על תחומים שבהם את מבינה ואני יכולה להיעזר בידע שלך. לדעתי העקרון של חלוקת הידע שלך עם חברי הקהילה הוא רעיון מקסים, כמו למשל קהילת שרשרת (ככה הם נקראים?)

שמנתולה

New member
תחומי הבנה

זה משהו רחב מאד, תחום תעסוקה הוא צר יותר. איך תבחיני בין הבנה "אמיתית" (כזאת שמגובה ב"קבלות") בתחום מסוים ובין "הבנה" שמבוססת על רחשי לב אישיים? נגיד שאני מבינה במחשבים, זה מספיק או שכדאי לדעת שגם למדתי או עסקתי בזה?

בשביל זה תהיה הבחנה

בין הקטגוריות השונות וכל אחד יציין במה עיסוקו ובאילו תחומים נוספים יכול לספק מידע מסוים. מבחינתי, אם אני לא מצליחה להוריד תוכנה מסוימת ואת "מבינה במחשבים" יכול מאוד להיות שתוכלי לעזור לי וממש לא מעניין אותי אם למדת איפושהו או לא.

מחרוזת.. שרשרת... מה זה משנה?

העיקר שיש משו שעובד ברעיון הזה... ושבאיזשהו אופן - יש לנו מה ללמוד ממנו
(יפה לך במרכאות
)

tookmy

New member
ערבה

נגב, מה זה חשוב איך קוראים לה, נו... העיקר שהיא
וגם

הצעה

טובה. רק שכדי שתהיה אפקטיבית, לדעתי הרשימה צריכה להיות נגישה כל הזמן ולא מופצת חד פעמית לחברי הפורום. אם אני מחפשת בעל מקצוע מסוים, יהיה לי נגיש וקל יותר לפתוח איזה לינק מהפורום ולקרוא, מאשר לפשפש במסמכים ובמיילים שקיבלתי פעם בנושא, ושאולי לא מעודכנים וכו'. לכן מנהלי הפורום צריכים לדעתי לבדוק האם ואיך הם יוצרים לינק מתוך האתר הזה, שיוביל לרשימה המיועדת. (ואפרופו, אם זה אפשרי, אשמח לעזור בהקמת הדבר)

בטח שתעזרי

כי ברגע שהתחלת לדבר על לינקים וכאלו המבט שלי היטשטש משהו. בכל אופן, הצעת הייעול שלך עושה הגיון אבל הסיבה שבגללה חשבתי על משלוח אישי היא שלא ברור לי איך אני יכולה לכתוב פרטים מזהים שלי כולל איפה אני עובדת, באיזה איזור גרה, טלפון ושם אמיתי במקום שכל אחד יכול להגיע אליו? מה שכן אפשר לעשות אם רוצים לשמור על רמת עדכון גבוהה ולא רוצים לאבד את המסמך זה להחליט שאחת לחודש-חודשיים, בזמנים קבועים, נפרסם כאן תזכורת "בנק המידע מתעדכן - מי שרוצה לשנות/רוצה להוסיף את עצמו - מוזמן" כי ברגע שיש מבנה זה כלום להוסיף פרט או שניים ולשלוח עדכון תקופתי לכולם.

לוח...

אפשר לפרט בו למשל, שמיז פיגי נותנת מתכונים... ואת הפרטים האישיים - יש למי שמחזיק/ה בדף הקשר!

למעלה