רעיון:בנק מידע של הפורום

אפשר להתחיל מייד?

אני צריכה מתכון של מין תפיחה צהובה כזו, שעושים מקמח תירס... את יודעת על מה אני מדברת? יש לזה איזה שם הונגרי או משו...
 
מממ

זוכרת רק שזה עיסה של קמח תירס ואח"כ גבינה צהובה.. אבל אם זה חשוב אשיג לך את המתכון... תגידי לא עדיף איזה צ'פטי?
 

טרודי

New member
צהובה????

סבתא שלי מכינה לפי מתכון הונגרי, ואחותי לפי מתכון רומני, ואצל שתיהן זה קמח תירס וגבינה לבנה (ושמנת, ואשל, וביצים, וסוכר, ובטח עוד דברים, אבל בהחלט לא גבינה צהובה.) אני אנסה להשיג את שני המתכונים.
 

אבא גאה

New member
אין לי המון ספרי בישול

אבל אני חבר בכת סודית. הנה ממליגה של סופי: מתכון: ממליגה של סופי רכיבים: 3/4 כוס קמח תירס 1/4 כוס סולת (ראה הערות) 3 כוסות מים קורט מלח (בערך כפית שטוחה) אופן הכנה: שמים את המים בסיר ומוסיפים מלח . כשהמים רותחים, מנמיכים את אש, מוסיפים את הקמחים בהדרגה ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות תוך עירבוב (בהתחלה חשוב לכסות את הסיר כדי לא לכלך את הכירים). הערות: את הסולת קולים מספר דקות במחבת (ללא שמן) עד לקבלת גוון זהוב (להזהר לא לשרוף) - מעשיר מאוד את הטעם. אפשר להכין כמות גדולה של סולת ולשמור גם לפעמים הבאות. למי שאוהב את הממליגה נוזלית יותר - מוסיפים עוד 1/2 כוס מים. מקור המתכון: סופי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

אבא גאה

New member
ממליגה בסיסית

ממליגהו ד ר ו מ י ת 1 / מתכונים ו 19:36 | 17/11/20 בכל סופר מוכרים קמח תירס שמתאים לממליגה. פשוט כתוב על השקית קמח תירס. הנה מתכון טוב שישנו בתכנת מטעמים ללא ציון המקור. המתכון הוא טוב מאד. מתכון: ממליגה בסיסית רכיבים: 1/2 1 כוסות קמח תירס 1/3 3 כוסות מים 1 כפית מחוקה מלח 6 כפות חמאה או שמן תירס אופן הכנה: בסיר בעל תחתית עבה להרתיח את המים והמלח. הסוד בממליגה טובה הוא הוספה איטית והדרגתית של קמח התירס תוך בחישה מתמדת על להבה לא גבוהה. בהתחלה מוסיפים 2-3 כפות של קמח תירס, בוחשים ומניחים לרתוח שוב. אח"כ בהדרגה ותוך כדי בחישה בכף עץ מוסיפים את שאר הקמח (טיפין טיפין). מערבבים כל הזמן על להבה נמוכה עד שהתערובת מתחילה להיפרד מדפנות הסיר. אז מוסיפים את החמאה או השמן ומערבבים. ממשיכים לבשל על אש קטנה 5 דקות נוספות. הצעות הגשה: 1) לסדר בצלחת ולערום מעל גבינות מגוררות מכל הסוגים ושמנת חמוצה או קוטג' 2)לחתוך למשולשים ולטגן בשמן זית ולהגיש על מטבלים שונים 3) להגיש ליד ביצת עין. 4) להגיש בצירוף רוטב צלי (טוקאנה) הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
האמת? זה נשמע

(כמו הרבה מאכלי עדות אחרים)כמו משהו שטעים רק אם אכלת את זה כל חייך ובכל ביס את נזכר בימיך כפעוט בבית של סבתא
.
 
למעלה