רעיון שעלה, ונעלם.....

נתנאלה2

New member
../images/Emo62.gif רעיון שעלה, ונעלם.....

דיברנו על בעלי כח והשפעה, ובנתיים מירב תשומת הלב הולכת לחכי"ם ולדעתי חבל..... ישנם עוד מספר גופים חשובים מאוד שיכולתם וחובתם לסייע לנו נובעת מעצם הגדרת קיומן...... אקדים ואומר כי אחת מהעבודות הסמינריוניות שעשיתי עסקה בנושא הפלות ונסיונה של המדינה וגופיה לעודד ילודה! לשם כך ערכתי מחקר מקיף ואף ביקרתי וראיינתי נציגים של נאגודות והגופים השונים. הגופים הם 1. המרכז לדמוגרפיה: הוקם בשנת 1968 ע"י ממשלת ישראל הממשלה שראתה כי שיעורי הילודה נמצאים במגמת ירידה וההפלות במגמת עליה הממשלה ביקשה: "להקים גוף שירכז, יתאם ויכוון את הפעולות הממשלתיות והציבוריות בתחום המדיניות הדמוגרפית" המרכז לדמוגרפיה הינו גוף שמטרתו לעודד את הילודה והפיריון בעם היהודי בכלל ובמדינת ישראל בפרט. אחת ממטרותיו: " עידוד להקמת משפחות ורצונן בילדים, חיזוק המשפחות והסרת מיכשולים מדרכם " משרד ראשי קפלן 2 קרית בן גוריון ירושלים טל 02-752111 פקס 666526 2. אגודת אפרת מטרתה המוצהרת: " לפעול למען עידוד הילודה ומניעת הפלות שאינן הכרחיות" היא אגודה פרטית כביכול, אבל משמשת למעשה כשליחת המדינה דרך המרכז לדמוגרפיה, נשיאה לפני 5 שנים היה הרב עובדיה יוסף, היא מקושרת למרכזי הכח במדינה ובכנסת, מקבלת תקציבי ענק ונתמכת על ידי ברונים רבים! 3. אגודת לי- לך גם היא עוסקת במניעת הפלות ועידוד הילודה לדעתי זהו ערוץ חשוב שיש לנסות ולהביאו לצידנו

חן123

New member
אני נגד אגודת אפרת

לקחתי נשימה עמוקה לפני שאני כותבת. יצא לי להפגש בבנותיהן "הנחמדות", כשהייתי בבית חולים לפני ההפחתה. הן היו חמומות מוח, הלכו למטרה בלי להסתכל לצדדים, הסבירו לי איך אני רוצחת את הילדים שלי (להזכירם-הריון שלישיה שמתוכם 2 תאומים זהים עם 40% סיכוי לאבד הכל), איך הם צורחים כשרוצחים אותם, איזה כאבי תופת זה ועוד דברים שאני לא רוצה להזכר. הם לא גוף ריאלי בעיני, הם גוף שלילי עם תדמית איומה בעיני הציבור (הייתה עליהם כתבה לפני כמה שנים שהם מעודדים נערות לא לעשות הפלות ואח"כ "עוזרים" להם לתת אותם לאימוץ למשפחות חרדיות בחו"ל). סליחה עם יצא תוקפני, פשוט ניתקלתי בהם, ואני לא רוצה אותם איתי במאבק.

עמית@

New member
ברח לי- הם נגד הפלות ואנחנו בעד

הורות- למרבה הפליאה זה לעיתים קרובות ממש לא אותו דבר.

פרח שדה

New member
היתה עליהם כתבה מאוד לא מחמיאה

בחדשות בטלויזיה לפני שעה. לדעתי המאבק שלנו יסתדר יותר טוב בלעדיהם.

אני נגד דרך הפעולה של אפרת

אחרי ההפלה שלי בעודי כואבת, פצועה ומדממת. קיבלתי מהם מכתב + תמונות שמספר לי כמה העובר מרגיש וקיים בשבוע הזה... זה מאוד עזר לי... השמות של הנשים שמפסיקות הריון מגיעים אליהם כנראה בהדלפה מהוועדות. דרך הפעולה שלהם נלוזה בעיניי, ואיני יכולה בשום מקרה לתת יד לשיתוף פעולה עמם. בלי קשר למאבק, אני מאמינה בזכותה של האשה על גופה ובאוטונומיות הבלבדית שלה על חייה, אבל זה כבר לפורום אחר... ד"א שלום לכולם, חזרתי ואני מוכנה וששה אלי קרב.

hagk

New member
ברוכה הבאה

מתוקה אני שמחה שאת חזרת, חבל לי שביבי העכיר את שהותך תצטרפי אלינו לקרב על חיינו ועתידנו

kasa

New member
חן, גם אני לא תומכת בהם, אבל נדמה

לי שדווקא רבים מאלה שאיני תומכת בפעילותם ובדעותיהם כלל וכלל - דווקא הם יוכלו להיות לנו לעזר רב בסיטואציה נוכחית זו. כך שלפעמים בהתעלמות מגורמים אלו יכול לצאת שכרנו בהפסדנו. לא הייתי פוסלת אותם כלל, ואם הם נלחמים בכזה חירוף נפש (שלא לומר אגרסיביות) כנגד הפלות - סביר שיילחמו באותו חירוף נפש (ואגרסיביות) כנגד הגבלת ילודה ! ודווקא משום כך, חשוב לבקש תמיכתם בעניין זה.

חן123

New member
אני דווקא חושבת שזה יכול להפריע

אנחנו מנסים לא להצטייר כ "האישה המטורפת שתעשה הכל בשביל ילד" (יש לזה ניסוחים טובים יותר) ולדעתי לצרף אותם יביא בדיוק לתוצאה ההפוכה!

kasa

New member
כמה דברים,

בקבוצה הנאבקת למטרה מסויימת - חשוב שתהיה נוכחות רב-מגזרית. חשוב שיהיו אנשי רוח וכאלה שיידעו לפרוט על נימי הרגש, אבל חשוב, לא פחות שיהיו גם אנשי תכל'ס, שיידעו להציב את הגבולות באופן הבוטה ביותר, ולפעול במקומות הדרושים גם באגרסיביות, אם צריך. כך גם קיים סיכוי להגיע למגוון רב יותר של דעות ואנשים בכל הקשת הפוליטית, התקשורתית והאחרת. סביר להניח שעמותת "אפרת" יכולה לגייס עבורנו אנשים שאנו מעולם לא נצליח להגיע אליהם, ולפעול במישורים שנראים לנו כדמיון רחוק היום. זה שהם פועלים ביתר נחרצות/אגרסיביות לא מחייב את השאר לפעול כמוהם. נדמה לי שהם רק יכולים להוסיף מימד נוסף למאבק הזה. הם בהחלט יכולים להוסיף את הנדבך שלהם, ולהאבק בדרך שלהם - לאותה המטרה שלנו בדיוק. סביר להניל שהדרך שלהם מקובלת ויעילה במגזרים מסויימים.

נתנאלה2

New member
אני בטוחה שתרצי להצטייר כמטורפת

עם ילדים מאשר שפויה בלי..... וכן אני בטוחה שיש רבות (אני מכירה כמה) שמוכנות לעשות הכל, אבל הכל בכדי ללטף את ילדן במאבק כהה רגשות כמו זה (תשאלי את נתניהו שלא מדגדג לו בקצה הציפורן אם יהיו לנו ילדים או לאו.) בכדי לנצח, יש לתת להגיון לגבור על הרגש ולנצח

נתנאלה2

New member
גם אני נגד האגודה אבל....

אם אפשר להעזר בה כגוף שישרת את מטרותנו הצודקות אז ממש לא מעניין אותי מה הם עוד עושים, תאמינו לי שהייתי בחדרים שלהם וראיתי סרטים מזעזעים וקיבלתי את העלונים. ואני ממש אבל ממש לא מזדהה איתם ודרך אגב גם בחיים אני לא אצביע למפלגת ש"ס או מפד"ל אבל אם חברי הכנסת שלהם יוכלו לסייע בידנו, מה טוב

נועם@בת

New member
"כשצריכים את הגנב, מורידים אותו

מחבל התליה". ויסלחו לי אותם אנשים בעלי כוונות טובות שמנהלים את אגודת אפרת. אני מאוד לא תומכת בדרך עבודתה של האגודה, אם כי מודה שבמקרים רבים (על חלקם שמעתי ממקור ראשון) הם תומכים בנשים הרות שנמצאות במצב קשה. אני גם מאוד לא תומכת בח"כ אחמד טיבי, בדעותיו ובפועלו, אבל בהחלט מאחלת לו שיצליח להשפיע גם במאבק הזה וגם בחוק הביציות אותו יזם וקידם. יקירותי, במקום בו אנחנו נמצאים אין לנו הפריבלגיה לבחור את בעלי בריתנו. אם זה עוזר נגייס אותם. לא חייבים להצטלם איתם תחת דגל תפוז
. אבל אם לרב X מאפרת יש מהלכים שיכולים לפעול לטובתנו- לכו על זה. מספיק ליידע אותו, מספיק לבקש מאנשי קשר במגזר הדתי שיבקשו מהם לפעול בענין. הם יעשו את שלהם ואנחנו את שלנו. נועם

E נס

New member
../images/Emo140.gif אוי נועם

כל כך שקולה, והגיונית. מעבר לאישי, מעבר לפרטי. רק אתמול קראתי שגיל 44 הולך להיות סוף הקריירה שלנו. מה באמת יקרה איתנו? אני חוששת מאוד שבכל דיון על פשרה, [ותהיה פשרה, אין לי ספק] העניין שהכי יהיה קל לוותר עליו הוא טיפולים למבוגרות.

למעלה