סוס בבית הספר

gili600

New member
חזרתי =]] ועונה

אפחד לא שונא אותי או משו כזה.. יש עוד אנשים מהשכבה ומהבצפר בכלל שרוכבים.. יש חברות מסויימות שלא מתעניינות בזה יותר מדי ויש כאלה שמבקשות לבוא איתי לחווה, שואלות מה היה בכל שיעור ויש גם כאלה ששואלות על סוסים מסויימים. הכלב המטופש שלי קוטע לי את חוט המחשבה כל 5 שניות אולי אני אמשיך אח"כ

MC sApiR

New member
הממ אצלי בשכבה

יש עוד כמה ילדים שרוכבים(גל אחת מהן
) ולפחות כמה בנות מהכיתה שלי אומרות שזה התעללות ושאנחנו מכאיבים להם עם הדורבנות וכו'..

cavallo

New member
איך באמת אפשר להסביר את זה ש

רכיבה זה לא התעללות?וגם האילוף בחלקו...לא כ"כ הצלחתי לחשוב על תשובה

לא התעללות, ואפשר להסביר.

קודם כל- מה לעשות שבעולם המודרני אין מקום לעדרי סוסים לשוטט חופשי בטבע. לשחרר אותם יהיה התעללות- כי הסוסים יסבלו אם פתאום הם ישוחררו בעולם שהולך ומתפתח ושטחי הטבע בו מצטמצמים, הם פשוט לא ישרדו. לכן, צריך לטפל בהם, ואי אפשר רק לטפל בהם כל הזמן ורק להוציא למאנז'ים, כי צריך מימון לכל זה, והמימון לזה בא מהרכיבה. ככה שרכיבה מצילה מהתעללות. האילוף- כמו חינוך של ילד קטן. כל בעל חיים לומד בדרך שהוא יכול ללמוד בה. אם נותנים לילד מכה בטוסיק כי הוא עשה משהו לא טוב, זאת לא התעללות, זה חינוך. גם אילוף, כשהסוס חוטף על דברים לא טובים, זה חינוך, לא התעללות. חוץ מזה שהאילוף מרגיל את הסוס לציוד ורכיבה וכו', מה שיותר מאוחר נותן כסף לאחזקה שלו (מהרכיבה), ומציל אותו מהתעללות. לדעתי זה כבר מספיק כדי לטעון שרכיבה זאת לא התעללות.

2eye

New member
הממ.. :]

אצלי בבצפר מקבלים את זה. לא צוחרים עליי בתחום, אולי צוחקים איתי, זורקים הערות כמו "עמרי הסוס...*חהחהחהחה*" (אני לא מבין מה מצחיק
) מעריצים לא, אבל שואלים "זה לא מפחיד אותך?
" אנשים מדי פעם שואלים שאלות אבל מי יודע מעניין אותם באמת. מקובל - זה לא הפך אותי, אבל בעקיפין זה עשה הפוך. זה התחיל בכתה ו' ככה, כשעזבתי את הכדורסל לטובת הרכיבה (כי אי היה אפשר גם וגם), רוב החברים שלי שיחקו כדורסל, ואני יצאתי החוצה באיזשהוא מובן. ביליתי המווון שעות בחווה וזה לא עזר במיוחד להישאר בפנים. היום אני עדיין מבלה המון שעות בחווה, אבל אני לא מנותק כמו פעם. כשאני חוזר מהחווה אני כן בא לכל מיני דברים וזה, אבל לא מבטל חווה בשביל זה. אין לי עוד הרבה בשכבה שרוכבים, אולי 2 אז זה לא מי יודע מה "מקובל" כמו כדורסל או משהו. אבל ת'אמת שלא אכפת לי :]

מה, רק אצלי אנשים ממש

מתלהבים מזה ושואלים שאלות וזה?
. אני, אישית, דוחפת את זה לכל חור אפשרי
. סתם נו. אבל בחיים לא צחקו עליי בגלל שאני רוכבת:|.

ממ בא לי לענות=]

מממ החברות הטובות שואלות תמיד ומתעניינות ותמיד שהן מתקשרות ואני אומרת שאני בחווה הן מתחרפנות כי אני מבריזה להן כל פעם למש'ו אבל בסוף מבינות... המורות שלי מאוד מתעניינות ובספורט אני תמיד אומרת שנפלתי ואז לא משתתפת חעחעחע!! ואם מיש'ו יגיד לי מש'ו בשכבה על זה..זה לא יגמר טוב

שירלי317

New member
לא מתעניינים במיוחד

גם בצפר של קיבוצניקים ומושבניקים, ככה שזה לא משהו חריג מדי. וגם יודעים שאני משוגעת ומוזרה בלי קשר. כבר יודעים ששום דבר לא מזיז לי אם יורדים עלי. וגם כשיורדים עלי אני אפילו לא שמה לב ולא איכפת לי. בבצפר הקודם, העירוני, דווקא היו כאלה שזה הלהיב אותם. וזה תמיד היה שירלי= סוסים. כי אני מסוגלת לחפור על הנושא יומם וליל, במיוחד בשנה האחרונה שיש לי את קים. באיזשהו שלב החברות רוצות להרביץ לי כי אני מדברת על הסוסים והן לא מבינות כלום. אבל יש תמיכה דווקא. אבל זה גם תלוי איך הבנאדם מגיב לתגובות שהוא מקבל, ואיך הוא מציג את הנושא מלכתחילה.

../images/Emo207.gif כי זה מעפן.....

למה אנשים כותבים "מש'ו" במקום "משהו"??! הרי גם ככה כל התרבות האינטרנטית הזאת הורסת את השפה, גם ככה ילדים מתחילים לכתוב שטויות באינטרנט עוד לפני שהם למדו לכתב בכתב יד (רק בדפוס) וגם ככה העולם הזה דפוק... הרי ' שווה ערך ל- ה, שניהם תווים! בשביל לכתוב "משהו" צריך ללחוץ על מספר זהה של מקשים לזה שדרוש כדי לכתוב "מש'ו". אז בבקשה מכם, כיתבו "משהו".

ToryMaster

New member
זה סלנג

זה עניין של צורת דיבור, למען האמת. נורא קשה לדבר עם אנשים בכללי בצורה מאוד נכונה ונקייה בלי שהם יעירו לך על זה כל הזמן. אז נכון שזה לא פוגע או משהו, אבל ככה אני חוסכת לעצמי הסברים מעיקים.

למעלה