כיף?! תגידי לאמא שלי

שכמעט קפצה מבינין כשקיבלה בדואר חודש אחרי לידתי מסמך עם סמל הנשר הגרמני שזה תעודת הלידה הגרמנית שלי ותעודת אזרחות... (טוב קצת הגזמתי עם הבינין:)) וכן יש בזה מספר היתרונות אבל אין ספק שבריטניה נראה לי הרבה יותר נחמד. לא ששטודרל בהינדרייך לא נשמע מעולה:)

המממ

איך קיבלת? נולדת שם? כי זה מוזר שלאמא אין ולך יש :) בכל מקרה זה הרבה יותר טוב מאשר להיות רק עם אזרחות ישראלית! לגבי להגיד לאמא שלך *פיק ברכיים*... צעדים התאבדותיים זה לא כ"כ טוב, לא הייתי רוצה להיות מעורבת בזה :) בכל מקרה, את יודעת לקרוא גרמנית?

האזרחות היא של אבא שלי

מה שמוזר זה שהם הביאו לנו אוטומטית כי זה חוק שנכנס שם קצת לפני שנולדתי משהו שאבא שלי גר שם גם כמה שנים.. קיצר אין לי מושג... אני ממש לא יודעת לקרוא גרמנית לפני 4 שנים רק התחלתי ללמוד אנגלית. אבא שלי יודע... כשאני יהיה אצלו אני אשב איתו על זה... (ההורי שלי גרושים) בכל מקרה נראה לי שלפחות עד הבגרות האחרונה -פיסיקה 28.6 לא יהיה לי זמן להתעסק עם זה... אבל ברגע שאני אברר אתם תהיו כמעט הראשונים לדעת:)

בהצלחה!!!

המון המון בהצלחה בפיזיקה!! ואם את צריכה עזרה או משהו עם האנגלית (היה משהו בשרשור קודם או שאני מתבלבלת? אם כן - התנצלויות) - אני לרשותך :)

חחח אם בא לך לקחת אתגר

וללמד מתקשה כמוני את החוקים באנגלית... חחח בכל מקרה אני מקווה להעביר לפחות שעתיים ביום בחופש הגדול בקריאת ספר באנגלית.. אבל לא חשוב כמה אני קוראת ואני קוראת הרבה (קראתי) אני לא יודעת את כל החוקי זמנים האלו...:)

לא רוצה לרצוח עז קדושה

אבל לא צריך בכלל את כ-ל הזמנים האלו. יש לי אנגלית ברמה גבוהה, אני עובדת עם אנגלית, ומדברת וכותבת ברמת שפת אם (למעט הדיסגרפיה :() - ואם תשאלי אותי על משפט מה החוק - אין לי מושג! אם את קוראת באנגלית, רואה טלביזיה באנגלית, כותבת באנגלית (ואולי אפילו מוצאת מי שיתקן אותך :) ) תראי שהדברים מתחילים להסתדר, גם אם את לא יודעת את כל הזמנים, כי יש כאלו כל כך "נידחים" שאת פשוט לא צריכה לדעת אותם. רוב הטעויות שאנחנו עושים הן של מילות יחוס (אחרי איזה פועל בא מה) ואיפה למקם את הפועל. לגבי הספרים - קחי ספרים שאת אוהבת, או אפילו כאלו שקראת כבר בעברית - שזה לא יהיה לך קשה להתמיד איתם. אם יש סדרת טלויזיה יש DVD עם תרגום לחירשים - זה גם עוזר. ולגבי אתגר - חופשי, אני פה...

זהו שאין לי בכלל זמנים

אני לא מדברת על לדעת אותם כחוקים כי גם הדוברי אנגלית אצלי בשכבה לא יודעים להסביר לי את המשפט לפי זה ככה בגלל החוק הזה והזה זה פשוט נשמע להם הגיוני ככה... אז לי זה פשוט לא נשמע..... ואף פעם לא למדתי את החוקים של העבר פשוט העבר מתמשך וכו' אין לי מושג בד"כ מתי לשיןםם ED ומתי WAS ומתי ING אז כאני כותבת משהו אני פשוט ככה מגוונת איתץם בשביל לא לשים רק משהו אחד כל הזמן:)

מבחינת הבנת הנשמע

אני ממש בסדר כיאלו אני יכולה לנהל דווקא שיחות עם אנשים מה שהם אומרים אני מבינה הכול! כיאלו גם מבחינת אוצר מילים אז אני עושה את ההקשר של המילה ומבחינת הדיבור שלי... תלוי עם מי זה... פשוט יש לי דיי פחד לדבר באנגלית בעיקר בגלל שתמיד הייתי ממש דרועה בזה ורוב החברים הטובים שלי הם ב"דוברי אנגלית" ככה שאף פעם לא ממש היה לי הרבה ביטחון בזה אבל עם דודה שלי מחו"ל אני מדברת אנגלית דווקא בסדר.. הקטע הוא שכשאני חושבת לעצמי ככה לבד או מסדרת בראש דברים שאני צריכה לעשות או כל מיני כאלו אני עושה את זה באנגלית:) זה ממש מוזר... אני פשוט אוהבת את השפה.. וזה סתם מעצבן אותי שאני לא מסוגלת לכתוב משפט נכון מבחינת דיקדוק ומבחינת הסדר של המשפט אני באמ יכולה לכתוב משהו בסגנון דני אמרה אמא לו לאכול לא:)

גם לי הייתה אותה בעיה!

להיות מוקפת בדוברי אנגלית ולפחד לדבר איתם :( הפתרון שאני נקטתי, ואני לא מתחייבת שהוא הכי איכותי - היה לדבר איתם בחזרה ולבקש שיתקנו אותי. לנסות לקרוא הרבה ספרים באנגלית, ולשלב בדיבור משפטים הדומים למבנה של הספרים. חשוב גם לדבר ל-א-ט (דבר שקט ?!) לחשוב טוב טוב על החוקים שאת כן זוכרת שאת מנסה לבנות משפט, ולדבר במשפטים קצרים מאד, לא חייבים להיות ספרותיים במיוחד... תראי שממשפטים קצרים בלי טעויות מהר מאד תעלי למשפטים קצת יותר מורכבים, ולאט לאט יעלמו הטעויות. את יכולה גם על ידי קריאה רבה, והקשבה ללמוד מילים שיעזרו לך באקדמיה וכו'. בנוסף - את יכולה לנסות אולי להשתתף בקבוצת דיון אונליין בנושא שאת אוהבת, ותראי שיהיו שם אנשים שיתנדבו לתקן אותך.

אין לי חוקים בכלל

כככה שיהיה לי קשה להשתמש בחוקי שאני יודעת:) בכל מקרה כרגע אני דיי בלחץ של לסכם את החומר לבגרויות וללמוד אליהן.. בחופש אני אתלבש על זה:) אם את יודעת להסביר את החוקים ולא יודעת שככה כותבים כי ככה זה נשמע לך הגיוני אז אני אשמח אם תעזרי לי קצת בחופש אני באמת נראה לי אקנ חוברות של כיתה ד' כאלו שמתרגלים את החוקים עוד פעם ועוד עם כאלו דיי עלגות אל אין מה לעשות זה דיי דוומה למתמטיקה בעינין הזה אי אפשר להתחיל ללמוד בכיתה ח' ולקפץ ככה מעל 5 שנים:) גם במתמטיקה קצת נדפקתי עם הקטע אבל שם זה יותר חפיף אני פשוט עדין עושה שלוש-תרבע ועוד חצי במחשבון ורק לפני שנה שעתיים לפני בגרות לימדו אותי לעשות חיבור וחיסור שברים כי כשיש פרמטרים המחשבון לא מועיל:) אבל כבר פיתחתי לי שיטות להתגבר על זה אני פשוט רואה שברים בתרגיל ואז מתחילה לעשות איזה 5 שלבים של משחקים אלגבריים רק כדי להעיף את השבירים או להפוך אותם למשהו שאני בכלל יודעת לקרוא:) זה בכל זאת לא מפריע לי לציונים:)

מה שנכון :)

אשמח לעזור ולהסביר כמיטב יכולתי. מה הכי קשה לך? ולגבי שברים - אני את שלי השלמתי רק בכיתה ח'...

אני לא אלמד שברים

אני יהיה התלמידה הראשונה בבצפר שלי שסיימה בהצטיינות חמש יחדות בלי לדעת שברים וחילוק ארך:)

למעלה