עודכן: פרק כב' בסיפור המוצלח "השתקפות"

1800550

New member
../images/Emo65.gifעודכן: פרק כב' בסיפור המוצלח "השתקפות"

עודכן: פרק כב' בסיפור המוצלח "השתקפות" סיפור בהמשכים מוצלח ומרגש לקריאה
קריאה נעימה
חשובה תגובתכם לאחר הקריאה כנסו ותהנו http://wap.tapuz.co.il/Links/SB/?id=440&gen=3g&rn=5543

אפשר הערה

כל הטקסט שנתקלתי בו עד כה באתר הזה - ממורכז. זה מאד לא נוח (עבורי לפחות) לקרוא סיפור כשהטקסט ממרוכז. הוא אמור להיות מיושר לימין (או לשני הצדדים). מקווה שזה המקום להעיר הערות כאלו

אז הנה לך תשובה:

כעורכת באתר גם אני טענתי שהרבה יותר יפה לערוך אותו כפי שאת אמרת או מיושר לימין או מיושר לאמצע וטענתי שככה זה הרבה יותר מקצועי וכך באמת עשיתי
עד שמנהל האתר ביקש ממני לנסות איך זה נראה מהגלישה הסלולרית
כדי שאראה איך זה נראה לרבים מגולשי האתר ואז ראיתי מה קורה
גם בתכנות מהתוכנה הישנה עליה עבדתי וגם בתכנות מהתוכנה החדשה עליה אני עובדת כעת כמה שאני עושה גלישת טקסט מימין וטקסט מימין לשמאל בסלולרי זה מיושר לשמאל אז איזה טעם יש לזה
אומנם כשעושים ישור משני הצדדים לממוחשבים זה לא נראה כזה מקצועי אבל לפחות הסלולרים מסוגלים לקרוא את התוכן כמו שצריך
ועוד יותר אני יגיד לך שלא פעם דף שנראה לי שעולה ללא כל תקלות מהמחשב כשאני נכנסת אליו מהסלולרי אני רואה איך שכל העבודה הרבה שהשקעתי בדף לא שווה אפילו לא כקליפת השום כי זה לא שמיש לסלולריים שהם רבים מגולשי האתר וואז אני צריכה לשבת ולבנות את כל העמוד מחדש
את בטח מתארת לעצך איזה עבודה זה ועוד לעבוד פעם שניה
אבל בגלל שהם חלק נכבד מהגולשים באתר אנחנו מתחשבים גם בהם ומשקיעים זמן נוסף כדי שהדף יהיה נגיש לכולם

חגיתל2

New member
אולי..

לעשות שני דפים. אחד לסלולרי ואחד לאינטרנט? כאחת שעוסקת בתחום אני יודעת זו לא בעיה כ"כ גדולה, ובתפריט לכתוב מה שייך לסלולרי ומה לגלישה רגילה. הכוונה שלי היא רק לסיפור עצמו ולא לכל התפריט שלפני כן.

אם זה יתחיל בסיפורים אז צריך לעשות את זה בהכל

ובמה שאת מנהלת בבקשה ממך תקחי לעצמך עבודה כפולה ואפילו משולשת... כמה זמן שכבר לוקח לקרא סיפור לא צריך לעשות בשביל זה כזה סקנדל

חגיתל2

New member
בשביל זה יש עבודה

אני עוסקת בתחום של בניית אתרים, וכשאנחנו באים לבנות אתר אנחנו מנסים לבנות אותו כמה שיותר ידידותי ונעים לעין, מפני שהרשת כ"כ גדולה עם כ"כ הרבה מידע, שגולש ממוצע לא נשאר באתר יותר מכמה שניות אם האתר לא מעניין אותו ואם זה טיפה מסובך מידי בשבילו למצוא את המידע הדרוש. לכן אתר צריך להיות נגיש, ידידותי ונעים לעין על מנת למשוך כמה שיותר גולשים אליו. אפשר לפרסם אתר בצורה מסיבית, אבל בפועל הגולשים לא ישארו בו יותר משתיים שלוש שניות אם זה לא ימצא חן בעיניהם. לגבי הספור: קריאה על גבי מסך מחשב היא מאד בעייתית ולא נוחה, לכן פירסום מאמר באינטרנט או כתבה או סיפור צריכים להעשות בדרך שונה מפרסום דומה על גבי הדפוס. דברים כמו סוג פונט, צבע פונט ורקע כללי מקבלים משמעות אחרת. כמו כן הטקסט אמור להיות קצר ותמציתי יותר, כאשר הגולש אמור לדעת כבר בהתחלה על מה מדובר, אחרת הוא בד"כ לא ימשיך לקרוא. לכן אם בונים אתר מתוך תקוה שיגדל ויביא אליו כמה שיותר גולשים, צריך לקחת בחשבון את כל המרכיבים הנ"ל (גם אם זה אומר יותר השקעה), מפני שבסופו של דבר התוצאה מוכיחה את זה. סליחה על האריכות, אבל חקרתי את הנושא הזה לעומק והוא בוער בי אז פשוט ניצלתי את הזמנות לשפוך. שיהיה לך בהצלחה, האתר נראה בעל פוטנציאל רציני ושווה להשקיע בו, אם כי אין לי מושג במסגרת מה ומה המשאבים שיש לך או למנהלים שלו, דיברתי כאן רק באופן כללי.

את גם בונה אתרים או שאת רק צופה מהצד../images/Emo35.gif

ואם זו עבודתך כמה את מקבלת עליה
אני עושה בשמחה רבה את כל העבודה הזו בהתנדבות וללא כל תמורה לזיכוי הרבים את זה את יודעת כשאת באה ב"דרישות" (שבסך הכל נראה שאת רוצה את טובת האתר ובצדק)
על איזה תוכנה את עובדת - אולי עליה יהיה לי יותר קל לערוך את זה בלי לגלות פתאום שבגלל שגיאה אחת הלך לי כל הדף בהינף טעות ואז להתחיל לערוך את הכל מחדש
עד תקופת החגים עבדתי על פנקס המשימות - תוכנה פרימיטיבית מאוד ומעצבנת מאוד גם בגלל גודל האותיות שלה וגם בגלל שהפקודות היו מעורבבות בה ולכן לא הייתי נוגעת בהן כמעט רק הייתי מתייחסת לתוכן
מהחגים התחלתי לעבוד על הפרויינט פייג' של אופיס שזה היה קפיצה של כמה מדרגות קדימה:
יש לך את האופציה לסדר את הפקודות ואז להכניס את התוכן במקום המתאים הרבה יותר קל
יש לי את רוב אפשרויות העריכה שיש בוורד: גודל אות צבע גופן (לא צבע רקע שנקבע בשורה הראשונה אותו אין לי אפשרות לשנות אלא רק בשדות שהן לא מוגדרות ככותרות (באתר: וורוד כסף) אלא אם כן את יכולה לתת לי עיצה איך להתגבר עליה חוץ מלהניח את כל התוכן על דף שהוא עם הרקעים הרצויים אני מאוד יודה לך
ברוב הדפים כיום אני נוגעת גם בפקודות עצמן ללא כל בעיה
וכפי שנאמר לך כבר גם קודם - הקטע המעצבן בתוכנה הזו זה לא הקטע של הרקעים שאיתו כפי שהסברתי לך אני מסתדרת, אלא בזה שאני כבר יודעת לרוב (95% מהדפים) להעמיד דפים ללא שגיעות - כולל אינדקסים, וכשאני מנסה אותה באתר דרך הניהול ודרך הרגיל הכל הולך תקין, ואז הסלולרי כל כך רגיש לכל שגיעה ומסוגל להרוס לי דף שלם שאני צריכה להכין מחדש ואשמח מאוד לשמוע האם יש לך עיצה טובה ויעילה לזה או תוכנה יותר יעילה שהסלולרי לא יהיה רגיש כל כך אליה (לעיתים - באינדקסים במספר דפים הנמוך מאוד יחסית ברוך ה' שכבר היה לי בו שגיעות מספיק שלא עשיתי לו עצב HTML מחדש והוא כבר עשה לי בסלולרי סלט (מי שנכנס בשלושה ימים האחרונים שנסתיימו אתמול בבוקר לקטגוריית יהדות באתר עם הסלולרי ראה והבין טוב למה אני מתכוונת). אודה לך מאוד על עזרתך באשר היא בבעיות שהזכרתי בהודעה הזו

חגיתל2

New member
היי היום לי יום ארוך

ורק עכשיו התפניתי. אני עבדתי עם כל מיני תוכנות, השאלה היא אם את יודעת HTML כך שאני יכולה להמליץ לך על תוכנה שלא עושה הכל אוטומטית אלא תוכנה שצריך דעת HTML כדי לכתוב בה טוב. אני לא כ"כ מבינה בגלישה סלולרית (למרות שאני גוולשת לפעמים כשמשעמם לי) ואנילא יודעת איך לגלוש לאתר הזה בסלולרי, אם אני אדע, אולי אני אוכל לראות מה בדיוק הבעיה. בכל אופן HTML היא שפה מאד גמישה כך שאם יש לך טעות בשפה הדפדפן הרגיל "סולח" לנו עליה ומציג את זה פחות או יותר כמו שאנחנו רוצים. כנראה שבסלולרי יש פחות גמישות והוא פחות סלחני, ולכן את צריכה לעבוד עם עורך שלא מוסיף לך קוד מיותר (מה שהפרונט פייג' מומחה בלעשות) ונותן לך לכתוב תחת שליטה ולהציג טעויות עם ישנן. אנילאחרונה התחלתי עם דרימוויב וגיליתי שזו תוכנה ממש נפלאה. תנסי להוריד גירסת ניסיון ל-30 ותראי מה דעתך. היתרון בה שאת מתחילה לכתוב והיא משלימה אותך או נותנת לך לבחור מתוך רשימה. התוכנה יכולה להזהות גם תגיות לא סגורות או תגיות שנמצאות במקום הלא נכון. תנסי אותה ואם תהיה לך בעיה אני יכולה להמליץ לך על אחרות. אשמח אם תסבירי לי איך להכנס לסלולרי. וכמובן שתארתי לעצמי שאת עושה זאת בהתנדבות, אך בכל זאת לא יכולתי לשלא להתאפק מלשטוף אותך בנושא שחקרתי אותו הרבה לעומק והוא הפך להיות מעבר לעבודה הסדירה ההובי שלי.

../images/Emo51.gif רבה לך מאוד על העזרה ../images/Emo24.gif

הגדרת בדיוק את הבעיה כפי שאני תארתי אותה - האקספלורר הרבה יותר סלחן מהדפדפן של הסלולרי
כדי להיכנס לאתר הזה מסלולרי את לוחצת בכניסה לאתר לגלישה מסלולרי בדיוק כמו שכשאת רוצה להכנס ממחשב את לוחצת על לכניסה ממחשב ומצורפת תמונה השתמשי בלחיצה על השדה שמסומן לך בטורקיז
גם בפרויינטפייג' גם משלימה קודים
גם בפרויינטפייג' יש השלמה של קודים פגומים (לאקספלורר) וסידור הקודים ככה שיהיה אפשרות להכניס את הטקסט במקום הנכון
רבה לך מאוד על ההמלצה על התוכנה שהתחלת להשתממש בה אבל איזה עוד יתרונות יש לה מלבד שתי התכונות שהזכרת שאותם יש בפרויינטפייג' יש לך להציע לי
אשמח מאוד לשמוע ואני שוב מודה לך מאוד על העזרה עכשיו ומקווה מאוד שתעזרי לי גם הלאה
אני חייבת לציין את זה שכבר למדתי כמה מהפקודות מה הם עושות

חגיתל2

New member
כמה דברים:

1. נכנסתי דרך הנייד שלי וראיתי ששם הדברים נראים הרבה יותר טוב והרבה יותר נעים לעין. זה מוביל אותה למסקנה שאין מנוס אלא לעשות דף לסלולרי ודף לאינטרנט. 2. לפני שתאכלי אותה חייה, אני אגיד לך שלדעתי, זה יחסוך לך זמן והתעסקות מיותרת בהתאמה הדף לשני הגירסאות. כך תוכלי לעשות בנחת דף לאיטרנט טדף לסלולרי בלי לדאוג כל הזמן איך יראו ואיפה וזה יתן לך יותר חופש פעולה. 3. הדף בסלולרי נראה לי בסדר גמור כך שאני אתן לך כמה הערות דחופות בדף האינטרנט. ז"א דרכי פעולה שינחו אותך הלאה. ראיתי שאת משתמשת בפיסקאות. לדעתי כדאי לך להכניס הכל לטבלה (למרות שבדר"כ אני נגד שימוש בטבלאות, אבל במקרה שלך, כן הייתי ממליצה על זה) בד"כ את דפי הHTML בונים בשני אופנים. הראשון שימוש בשכבות. מחלקים את הדף לקוביות ובכל קוביה שמים נושא אחר. השני - שימוש בטבלה שמלחקת לך את הדף. השימוש בשני האופנים נותן לך שליטה על העיצוב של הגופנים ועל הרקעים וכל מה שבא מסביב (רוחב, גובה, מיקום וכו'). בשלב ראשון הייתי מגדירה טבלה ברוחב של 960 פיקסלים - זה הרוחב המומלץ כעת לעיצוב אתר, מפני שרוב המסכים הם כיום 17 אינצ'. אצלי זה 19, אבל זה בהחלט לא נורא. את טבלה הזו הייתי מחלקת לשורת תפריטים ולכל תא, את יכולה להגדיר צבע אחר. את יכולה בתוך תא בטבלה לעשות טבלה נוספת, אם את רוצה לחלק אותו שוב. ז"א יהיה לך טבלה בתוך טבלה. את יכולה לתת בבודי רקע כללי שיהיה מסביב לטבלה או במקומות שלא הגדרת רקע, זה יכול להיות גם תמונה. יש אפשרות בטבלה לתת אפקט של כפתור למסגרת של התא, מה שגם יכול להתאים לתפריט שלך ולעשות אותו מעניין יותר. לגבי הסלולר, בכל זאת הערה אחת: ראיתי שאת הלוגו רואים קטוע (לפחות כך זה אצלי), אם את מפרידה את הדפים של הסלולרי והאיטרנט, את יכולה להקטין את התמונה הזו, כך שיראו אותה הרבה יותר טוב. לדעתי הפרדת הדפים ייתן לך חופש פעולה רחב יותר, את אולי מרוויחה את הגולשים מהסלולרי, אבל לדעתי מפסידה מאד את גולשי האיטרנט שהם רבים מאד וחבל. אגב, לאתר כזה הייתי ממליצה להרוויח כסף ע"י הוספת פרסומות של גוגל. זוהי דרך מאד מקובלת ואתם גם יכולים לבחור כך שהפרסומות יהיו מקטגוריות מסויימות, כך שלא תהיה לכם בעיה שתהיה פרסומת לא מתאימה לתוכן האתר.

את פשוט מתוקה אחותי היקרה ../images/Emo24.gif

אם היית לידי אני לא יודעת אם היה נשאר ממך משהו כי הייתי פשוט בולעת אותך מרוב אהבה
:
את עוזרת לי מאוד עם כל העיצות שנתת לי הן אחת אחת ובין הקלעים ענית לי גם על השאלה כיצד לשלוט על צבע הרקע שאין שליטה עליה בשיטה הנוכחית שאני עובדת עליה אותה הזכרת ואותה לא שאלתי
עכשיו אני צריכה להתייעץ אם מנהל האתר מה לעשות כי בסך הכל ההחלטה מה לעשות באתר היא שלו ולא שלי
אני שמחה מאוד שמצאתי אותך ואת מוכנה לעזור לי במה ששאלתי לבעלי מקצוע והם לא היו מוכנים לעזור לי ואני מעריכה מאוד את עזרתך מכל
הלב

חגיתל2

New member
תמיד שמחה לעזור../images/Emo24.gif

ואני שמחה שאת מקבלת את הביקורת הבונה שלי, הכל מתוך אכפתיות! שלחתי לך מסר.

../images/Emo51.gif רבה לך מאוד על העזרה ועל המסר ../images/Emo24.gif

היום לשם שינוי אני כן מתייחסת למסרים לפי סדר קבלתם בגלל ש
עדיין רק בתהליך התאוששות...

אני מתנצלת מאוד על האיקון העצוב בסוף ההודעה

זה קרה לי בגלל שתפוז לא מתפקד עכשיו כמו שצריך - עימך הסליחה
אני מאוד מעריכה את זה שאחרי היום הארוך שהיה לך את עוזרת לי

חגיתל2

New member
אפילו לא שמתי לב../images/Emo24.gif מצרפת לך קישור

לדף עם קישורים לאתרים שבניתי. תסתכלי עיקר על הראשונים, השניים האחרונים לא פעילים, כי עשינו אותם מחדש עם כתובת שונה, ואני לא זוכרת מה הסיסמא שלי כדי לשנות. יש עוד אתרים, אבל נראה לי שזה יספיק.

למעלה