אממממ

Abo Lifa

New member
../images/Emo66.gifאממממ

בסוף השנה הבאה אני אמור להתגייס לצה"ל,עוד לא קיבלתי צו גיוס אבל הוא אמור להגיע בקרוב. אני מתנגד להחזקת נשק(גם נשק אישי) ולרצח ילדים פלשתינים(ויהודים מן הצד השני) אבל אני עדיין רוצה לתרום למדינת ישראל. כלומר,אפילו בשק"ם או להיות איזה מזכיר בדובר צה"ל. נכון אני עדיין אתרום בצורה בעקיפין לכיבוש של שטחי יש"ע אבל עדיין חשוב לי לשרת בצבא ואינני רוצה להשתמט. אז איך אני יכול להתנסח והלסביר את דעתי בצורה הטובה ביותר בצו הראשון ובקביעת פרופיל מתאים שיעזור לי לא לשרת בקרבי(צפוי לי פרופיל 97) ולא להחזיק נשק, אבל עדיין ללבוש את מדי צה"ל.

Mיקי_

New member
אם אתה מעוניין לשרת

בצבא כדברייך אך בהורדת פרופיל, מהסיבות שציינת, בקש הפניה לקב"ן. אך יקירי, הפיתרון ההגיוני ביותר עבורך, לפי מה שאתה מציין הוא שירות לאומי? הידעת שגם בתור גבר חילוני יש לך את האופציה לעשות שירות לאומי (ואפילו גם שלוש שנים ככל חייל) והייתי מציעה לך לשקול אפשרות זו.

P o M i K i

New member
שירות לאומי יכול להחליף צבא לגמרי?

לא יכולים לעשות את זה רד שנה אחת? ומה אם כל ההטבות שמקבלים אם מתגייסים? ואני צריך להגיד שאני רוצה ללכת לזה בצו ראשון?

אimר

New member
שירותים לאומיים

אפשר לעשות שירות לאומי כמה שרוצים, בעקרון, אבל לא שמעתי של מישהו שעשה יותר משלוש שנים. כן שמעתי על אנשים שעשו שלוש שנים. בעקרון מקבלים את אותן הטבות, כמו מענק שחרור, והנחה במשכנתא ועוד דברים קטנים כאלה. כיום המצב הוא שאתה יכול לפנות לשירות לאומי רק אחרי שפטרו אותך משירות צבאי, מבחינת החוק אי אפשר לבחור ורק אם הצבא מוותר עלייך אתה יכול לעשות שירות לאומי, מצד שני הבחירה אם להתגייס היא גם שלך, כי יש דרכים להשתחרר.

Mיקי_

New member
אפשר לעשות שנה אחת

בהחלט! אבל אתה תקבל פחות הטבות, בדר"כ עושים שנתיים ואז מקבלים את כל ההטבות כמו כל חייל שגוייס. ולהגיד את זה בצו ראשון לא יזיק לך, אבל לעומת זאת זה גם לא אומר שאוטומטית יפטרו אותך. תהיה לך עוד כוורת דרך לעבור עד הפטור.

יהונתן10

New member
בחיי, איזה שטויות

אתה פשוט שטוף מח של הסברה שמאלנית רדיקלית, צה"ל הוא אחד הצבאות הכי הומניים בעולם, אין רצח של פלסטנים חפים מפשע, לעתים רחוקות נהרגים פלסטנים בשגגה, הצבא האמריקאי סתם להשוואה, הרג בעיראק ואפגניסטאן אזרחים חפים מפשע יותר מאשר הרג צה"ל מאז קום המדינה (והדגש האו על חפים מפשע). מדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית ואם בתור חייל אתה מקבל פקודה לרצוח מישהו, אתה יכול לסרב בטענה שזו פקודב בלתי חוקית בעליל. העם היהודי צריך להגן על עצמו מכיוון שהוא מוקף באויבים, ועושה את זה בדרך ההומנית ביותר שאפשר (לטעמי הומנית מידי). לגבי ה"שטחים הכבושים", אתה גר באזור השרון, לפני 100-150 שנה האזור כולו היה שייך לערבים שישבו במספר ערים וכפרים באזור, אם כך גם השרון הוא שטח כבוש, כך גם הנגב, הגליל, הגולן, מעמדם זהה לזה של שטחי יש"ע, מה ששונה זה הזמן שבו החזרנו (לפי דברייך כבשנו) את אותם שטחים, את שטחי יש"ע "כבשנו" הכי מאוחר ב-67 (אז "כבשנו" גם את הגולן). שטחי יש"ע בדיוק כמו השרון יושבו בידי ערבים, עד שאנחנו חזרנו מהגלות, לארצנו, ארץ ישראל שייכת לנו, ספרי ההיסטוריה יעידו על כך, ואם אתה חושב ששטחי יש"ע הם שטח כבוש, אז דע לך שלפי תפיסה זו כך גם שאר מדינת/ארץ ישראל.

Mיקי_

New member
יש הבדל בין שטחים שהוכרו ע"י

העולם כחלק ממדינת ישראל לבין שטחים כבושים שמעולם לא הוכרו ע"י העולם כחלק משטחי מדינת ישראל. השרון לשדוגמא כן אושר. ואילו השטחים שבגבולות הקו הירוק וכמו כן הגולן, לא אושרו מעולם. ואינם חלק ממדינת ישראל הלאגלית. לכן הם כבושים ולא מוחזרים ממוזרים או שאר גיבובי הבלים מכובסים.

יהונתן10

New member
ההבדל היחיד הוא שברוב טיפשותנו לא

סיפחנו את שטחי יש"ע ולכן מעמדם המשפטי הוא של שטחים כבושים, עדיין לא מאוחר לספח אותם, את הגולן דווקא כן סיפחנו ומבחינה משפטית, ישראלית (ועד כמה שידוע לי גם עולמית) הוא חלק ממדינת ישראל. ובכלל למה זה אמור לעניין אותנו אם השטחים מוכרים ע"י העולם או לא, הם חלק מא"י וא"י שייכת לעם ישראל, לנו, בדיוק כמו שגרמניה שייכת לעם הגרמני, וירדן לעם הירדני (וגם לחלק גדול מאלה הקוראים את עצמם פלסטינאים), יפן ליפנים.....

Mיקי_

New member
חחח יש הבדל בין מדינות לאום

למדינות על בסיס דת, הרי יהדות אינה לאום.. ולמיטב ידעתי, אין עוד מדינות שטוענות על בסיס דת שאדמה כלשהי שייכת להם. מדינה כדבר נורמלי, תושביה הם מי שמאכלסים אותה (מי שגר בצרפת הוא צרפתי ולאומו צרפתי, ולא ההפך...) רק אנחנו מנסים להפוך את היוצרות. ולגבי הגולן, מבחינה משפטית הוא חלק מישראל רק עפ"י חוק ישראל, החוק העולמי מעולם לא כלל אותו כחלק מגבולות המדינה. ומבחינה זו אין שום הבדל בינו לבין שאר השטחים הכבושים שמחוץ לקו הירוק. אך יש בכל זאת הבדל עיקרי בו, בגולן אנחנו לא שולטים על אוכלוסיוה עצומה שגם היא כבושה, אלא בעיקר על שטח פרופר (אם נתעלם לרגע מהבדואים שהופרדו ממשפחותיהם).

יהונתן10

New member
יהדות היא כן לאום!

א. יהדות היא לאום! מדינת ישראל היא מדינת לאום אתנית! ב. אנו לא טוענים על בסיס דת שארץ ישראל שייכת לנו (אני לדוגמא אדם חילוני) אלא עפ"י ההיסטוריה, ועפ"י ההיסטוריה ארץ ישראל שייכת לעם היהודי, ממלכת ישראל, ממלכת יהודה.....

אimר

New member
מדיניות לא לבלוע ולא להקיא

עתלק טפשותנו, את השטחים הכבושים מ67 לא סיפחו כי סיפוח זה גם אזרוח של התושבים, ואז המדינה הזאת נהיית פורמלית חצי יהודים וחצי פלסטינאים, ולא רק מעשית. ישראל לא רוצה עוד 3.5 מיליון אזרחים פלסטינאים, היא רוצה שליטה בשטח וניצול הפלסטינאים כעבדים חסרי זכויות, אחרי שהם התקוממו, אחרי 20 שנות ניצול, מנצלים אותם פחות כעבדים ובמקומם מייבאים עבדים ממדינות אחרות, אבל על השטח לא מוותרים למרות שיש בו רוב עצום שהמדינה בחיים לא תספח אליה. לכן הפשיסטים מדברים על טרנספר, הם רוצים להרחיק את הפלסטינאים כדי להשתלט על השטח, לא כדי למנוע טרור או כל תרוץ עלוב אחר.

yair abitan

New member
אני אחד הפשיסטים

המדברים על טרנספר... אם באמת היו מקשיבים לרב כהנא לא היו בעיות בכלל...בכל אופן אני כמו שציינת חושב שצריך להרחיק אותם כי זו ארצנו ועכשיו לאחר שהוכיחו כי לא ניתן לחיות איתם בשלום צריך להרחיקם על אחת כמה וכמה...

יהונתן10

New member
הכוונה שלי היא סיפוח שיכלול גירוש

של רוב התושבים הפלסטינים, זה מה שעשינו ב-48, היינו צריכים לעשות את זה גם ב-67, זו הייתה מלחמה, אם הערבים היו מנצחים הם היו שוחטים אותנו, אז אנחנו שניצחנו היינו צריכים לגרש אותם.

Abo Lifa

New member
אם ואם..

בשביל מה מדינת ישראל צריכה להחזיק ביש"ע ?! צריך לתת להם מדינה וזהו , שיעשו מה שהם רוצים בה , הם ימשיכו לעשות טרור? אנחנו נראה להם מזה טרור! אבל קודם שייתנו להם מדינה. ילדים בני 18 לא צריכים לבדוק תעודות זהות של משפחות בעלות 11 נפשות שרוצות להגיע מג'נין לשכם בידיעה שהאבא או אחד הילדים אפילו עלול לשלוף סכין בכל רגע ולהרוג אותו.

יהונתן10

New member
דבר ראשון הם לא רוצים רק מדינה, הם

רוצים מדינה על כל שטחי יש"ע (לפחות, בקרוב הם ידרשו גם חלקים מהגליל והנגב), שבירתה ירושלים, הם רוצים את זכות השיבה, אתה מוכן ללת להם את זה??!!! ברק הציע להם 97% משטחי יש"ע ו3/4 העיר העתיקה בירושלים, הם סירבו יותר מזה לא ניתן להם!!! סיבות להחזקת שטחי יש"ע: 1. סיבה אידיאולוגית: אני ועוד רבים מאמנים בא"י השלמה, א"י שייכת לעם היהודי ולכן יש לישב אותה ביהודים, ובטח שלא לאפשר הקמה של מדינה ערבית בתוכה. 2. סיבה ביטחונית: אם מקימים מדינה פלסטינאית, אז צה"ל צריך לצאת מאותם שטחים, ומה שיקרה באותם שטחים לאחר שצה"ל יצא הם יהפכו לחממת טרור אדירה, יהודים רבים ירצחו ויהפכו ל"קרבנות שלום". 3. סיבה גאוגרפית: אקוויפר ההר (מי התהום של ההר) מהווים חלק גדול ביותר מהמים של מדינת ישראל, מסרת את יהודה ושומרון איבדת את אקוויפר ההר! 4. סיבה דמוגרפית: אזור השרון וגוש דן, מרכז הארץ, מלא, ואחוז הצפיפות בו אדיר, ולכן התישבות ביהודה ושומרון, ברמת חיים גבוהה, כ-30 דקות נסיעה ממרכז הארץ יכולה להווה פיתרון. 5. סיבה מדינית: הקמת מדינה פלסטינאית תהיה מלווה בטרנספר של מעל 200 אלף יהודים מאדמתם, יודןראוס בא"י. דבר כזה עלול לגרום (ואני לא מגזים) למלחמת אחים יהודים נגד יהודים.

Aeroguy

New member
אני בעד סיפוח

וגם הפלשתינים בעד סיפוח. כך הם יוכלו לקבל אזרחות, להצביע לכנסץ וסוף-כל-סוף נהרוס מהייסוד את המדינה הציונית הגזענית ונוכל להקים מדינת כל אזרחיה אמיתית. אבל מכיוון שלצערי אנשים רבים מסתובבים כאן בהולי גזענות, הם מעדיפים להתחלק לשתי מדינות, וזו פשרה שגם אני מסכים אליה. אבל החלום הגדול שלי בתור סוציאל דמוקרט זה להפסיק את השיגעון הזה של מדינה יהודית ולהקים מדינה אחת, דמוקרטית, סוציאליסטית - שלא תהיה מושתתת על ערכים גזעניים, כמו ישראל.

yair abitan

New member
אניט להגדרתך גזעני....

וכך מקימי מדינת ישראל (בן גוריון , וקודמיו ויצמן (חיים) והרצל . אני גאה להיות גזען אבל בשונה ממך אני לא מבליט את גזעי , העם היהודי , על חשבון נוחות של עמים אחרים ומשפיל ומדכא אותם מעצם היותם שונים . נכון , אנחנו שונים , לעם היהודי נשמה יתרה ממציאי דת היחוד , עם הספר , עם הנצח ועוד... אני חושב שיש לנו להבליט את כישורינו בלי לדרוך על עמים אחרים אך לא להצניע ולהתבייש במסורת עתיקת היומין ! (בקשר לכישורי העם היהודי נוכל לפתוח דיון מחודש , בשמחה)

pikov

New member
סוג של "כביסה" פציפיסטית

מה שייך שטחים לפציפיזם? האם שרות עם נשק בתוך תחומי הקו הירוק, הוא פציפיסטי? מסקנה - מדובר בפורום של סרבני שרות המנסים "לכבס" את הסרוב בפרזולוגיה פציפיסטית

Mיקי_

New member
לא פצפיזם בכל דרך מתנגד לשימוש בנשק

לא משנה באיזה חלק של המדינה אתה... ולגבי שירות גם ללא נשק בשטחי שבתחומי הקו הירוק, הם גם הבתפקידים שאינם מלחמתיים אלא תומכים בלבד, תורמים ישירות לכיבוש שהוא אקט אלים. בכל אופן, כן הפורום הזה גם מדבר על סרבנות מטעמי מצפון, אנחנו לא מסתירים את זה. אני אומרת בראש גלוי ובכל חוצות אני סרבנית מצפון העושה שירות לאומי וחושבת שגיוס לצבא, כל צבא באשר הוא, ובמיוחד צבא ישראל שהינו צבא כיבוש, הוא מעשה שגוי לפי אידאולוגיית החיים שלי.

למעלה