אממממ

יש לך בעיה עם עובדות, הא?...../images/Emo26.gif

"צה"ל לא עוצר. צה"ל הורג ,צה"ל יורה, צה"ל נהנה לראות דם." טוב. אני לא אזכיר בכלל מה היה כאן לפני שצה"ל הוקם, כי אני מניח שאת לא תתני לעובדות לבלבל אותך. יום טוב.

push

New member
זה בכלל לא רלוונטי

מה היה קיים לפני שצה"ל הוקם. רעיון של פאצפיזם לא יכול להשען על מה שפעם היה,או מה שהיה קורה אם.. מה היה קורה אם בכלל לא היו צבאות?מה היה קורה אם במלחמת העולם הראשונה החיילים היו פושטים את המדים ושובירם את הרובים?אתה יודע מה היה יכול להמנע?

אני מצטער - יש לך טעות../images/Emo31.gif../images/Emo26.gif

את טענת ש"להיות חלק ממערכת שנקראת "צבא"זה להיות חלק מגוף שמאמלל שמבצע פשעים". אז ביקשתי ממך דוגמאות קונקרטיות ל"פשעים" ול"אמלול אנשים" שעשה למשל צבא ניו-זילנד. בתשובה שנתת לי לא מופיעות דוגמאות כאלה. אני מצטער. כנראה שכחת לרשום שם את התשובה. את יכולה לכתוב שוב על איזה מעשים של צבא ניו-זילנד את מדברת? (תאריכים, מקומות וכו')

push

New member
דווקא כן עניתי לך

אני לא צרכה להתעמק בשום תאריך או ארוע על מנת לבסס את העמדה שלי-צבא שלעצמו מבסס כוחנות,צבא שלךעצמנו מציג את הכוח כפתרון היחיד..

אלה רק סיסמאות ריקות מתוכן../images/Emo26.gif

אם את רוצה שנתפוס אותך באיזושהי מידה של רצינות - מן הראוי שתתני לפחות דוגמה אחת שתתמוך בסיסמאות שאת מפזרת.

push

New member
לא אפכת לי באיזה אופן תתפוס אותי

אני הסבתרי יותר מפעם אחת,שצבא לדעתי בשל מהותו עולל/מעולל/יועלל עוולות ופשעים.זה בכלל לא משנה איזה צבא תיקח לדוגמא,ברגע שיש מנגון עם כמות כוח בלתי מבוטלת-הכוח משכר.זו דרך לבטל את האני עצמי,להפוך את כולם לדומים,את כולם לחיילים טובים של הממסד-כולם מבצעים אחר ההוראות,כולם הולכים בצורה עיוורת אחרי המנהיג,כולם מאבדים שיקול דעת.תראה מה קורה אצלנו-במחסומים.תראה את פרשת ההתעללות המזוויעה בעם העיראקי ע"י חיילי "החופש" של ארה"ב. גם אם יש צבאות שלא חוטאים בהווה,אין לך שום הבטחה שםה לא ישנו את עורם למחרת,שלא תפרוץ איזו מרידה,או איזו התקוממות-אין לך שום הבטחה שהצבא הזה יפעיל את הכוח שלו,שירסס בכלי הנשק הכבדים שלו,שיהרוג,יעניש וישפיל. אני לא מדברת בססמאות,ואני לא חייבת לך דין בחשבון-לגבי השקפת העולם שלי ודרך הפעולה שלי.כמו שאמרתי-לא אכפת לי באיזה אופן אני אתפס בעינייך-אני שלמה לגמרי עם עצמי. ססמאות לא אני מפזרת

בקיצור - אין לך מושג.../images/Emo26.gif

את אומרת - זה לא חשוב אם הצבא לא עשה שום דבר רע, אבל "אין לך שום הבטחה שהם לא ישנו את עורם למחרת". יופי...
ומי ערב לי שמחר כל עובדי התעבורה של עיריית דימונה (במחילה מהנ"ל) יחליטו מחר למרוד ולהפוך את עורם? איזה מין טיעונים אלה??? אני מתנגדת למשהו לא כי הוא לא בסדר, אלא כי הוא עשוי לא להיות בסדר בעתיד?... לא רציני.

push

New member
תראה

אתה תשנה את הסגנון שלך או שאני אפסיק להגיב לך,אתה לא יודע כמה אני מבינה,ומה הידע והניסיון שיש לי-העובדה שאתה טוב בלירות דברים דרך המסך-לא אומרת הרבה עלייך.. אני עומדת מאחורי כל מה שאמרתי ואתה מוזמן לקרוא שוב ושוב עד שזה יחלחל לראש האטום שלך.ואולי דווקא לך אין מושג. וכן יש אנשים שלא תקועים בתוך ההווה שלהם ומעיזים להרים את הראש ולהביט קצת לעתיד. גיבור גדול אין בך כלום

אין בעיה איתך אישית../images/Emo26.gif

יש לי בעיה עם העובדה שאת מפזרת סיסמאות שלא מבוססות על שום עובדה. בניגוד לגישה שלך - אני לא חושב שאם אני אקרא שוב ושוב את מה שכתבת - הוא יהפך לנכון. אני דווקא מהאנשים שחושבים שאם אין אמת מאחורי סיסמה, צריך לא להאמין לאותה סיסמה, ודווקא לא לשנן אותב שוב ושוב. אבל הי... תעשי מה שנראה לך נכון.

push

New member
מה זו אמת בכלל?

כל אדם קבוע לעצמו את האמת.מי מינה אותך שתגיד שהאמת שלי זה שקר מוחלט?לא מעט אנשים מחזיקים בדעה שלי ברחבי העולם-אחרי הכל אני לא הראשונה שצועקת המלך הוא עירום. חבל שאתה סתם נהנה לעשות פה מטווח יריות,מעולם לא דיברתי בססמאות-מעולם לא.ויש לי שנים לא מעטות של עשייה פוליטית-כך שאתה יכול להכיר אותי קצת יותר לעומק ולגלות שמעולם לא דיברתי בססמאות. צבא מפתח כוחנות ורק כוחנות-זה שקר?זו סיסמא?! מה לא נכון בזה?תראה איזה גנרלים צמאיי דם יש בצה"ל..

../images/Emo13.gifהבנתי אותך|משאל|

אם את קובעת מהי אמת ומהו שקר - אז באמת אי-אפשר להתווכח איתך...
נכנעתי. אני פשוט חשבתי שאת רק זורקת סיסמאות, בכל פעם שאני מבקש שתתני דוגמאות לטענות שלך - את מסרבת, וכל ה"עובדות" שאת זורקת חסרות בסיס. אבל אני מניח שטעיתי - אם את זו שקובעת מהי אמת, אז כנראה שכל מה שאמרת הוא אמת. זה די נחמד ככה. את יכולה גם להגיד שסטייק גודל על שיח ולאכול אותו למרות שאת טבעונית! מגניב
אהבתי את הגישה שלך...

push

New member
../images/Emo4.gif

לא קבעתי אמרתי שאין לך זכות או יכולת לקבוע מה שקר ומה אמת כי כל אדם קובע לעצמו אמות מידה לגבי זה. האמת שלי זו לא האמת שלך-וטוב שכך.לא? אילו דוגמאות ביקשת?של צבא ניו זילנד-זה בא בכוונה לתקל,זה בא בכוונה שידך תצא על העליונה. ואני טובה בהיסטוריה..היית יכול להשען על דברים אחרים,היית יכול לקחת את זה לכיוונים של מלחמות שמוכרות לכולם-שיש בגינן מחלוקת קשה. לא היה כאן שום ניסיון בכלל להתכווח כי עניתי לך דברים נכונים,עניתי לך דברים שהם הגישה של הפאצפיזם-כדי שתוכל להבין את ההשקפת העולם שלי.כמובן שלא טרחת,למה שתטרח בעצם? בנוסף לכך גם יש לך קשיים בהבנת הנקרא-שילוב מצויין אגב. אתה יכול ללכת לאכול סטייק.ויהיה לך הרבה דם לשטוף מהידיים. אני בבשר לא נגעתי כבר כמה שנים.. אז אם האידאלים הפוליטים שלך דומים לטבעונים הלכה הכינרת

Mיקי_

New member
זה בסדר גם הוא לא אכל בשר הרבה זמן

אם היו מנסים להתקיל אותי, הייתי עונה... הייתי עונה לעניין. או פשוט בוחרת לא לענות אם זה נראה לי מיותר לגמרי השאלה שלו. אבל את ענית דברים שלא היו קשורים במישרין לשאלה שלו. וזה באמת חבל, כי דווקא יש דרכים להשיב על השאלות שלו... אבל זה לא נורא, את באמת מקסימה, נו
החבר שלי אומר למשל על צבא ניו זילנד: הוא נלחם עבור אמריקה באפגניסטן (אך הציל את מזרח טימור מה מהומות והגיש סיוע הומנטרי) הם מכרו לישראל את אחרוני מטוסי הסקיי הוק שלהם ותרמו בכך להמשך תהליך החימוש. (על אף שסקיי הוק איננו מטוס לחימה קונבנציונלי בימים אלו) ובאופן כללי כאשר מדברים על השחתה מוסרית של אנשים כאשר הם מתגייסים לכל צבא שהוא, והפרפוגנדה הצבאית שנמצאת גם בניו זילנד, ובכל מקום כמעט... כאשר יוצרים מצב שצבא נחשב לדבר חיובי, זה משחית וזה יוצר עולם הפוך ועצוב. וכל זאת תורם החבר שלי, שהיה בניו זילנד הרבה זמן... ומכאן אורי הרשה לי לא להמשיך בדיון הנ"ל.. כי לא בא לי לדבר על צבא ניו זילנד...

צבא הוא לא דבר חיובי.../images/Emo26.gif

גם משטרה לא. גם חדרי-ניתוח לא. הלוואי ולא היה צריך בתי-חולים, בתי-תמחוי, צבא ומשטרה. אבל כיום כל אלה הם הכרח. צריך לשנות את המצב הקיים, אבל לא סתם לזרוק סיסמאות שלא קשורות לכלום. חלק גדול מכם יוצא בהצהרות נגד התרופה, במקום נגד המחלה. מה צה"ל עושה ובאילו אמצעים קובעת הממשלה ולא הצבא. הסיבה ששאלתי את push, היא כי היא אחת מאלה שזורקים הצהרות נטולות בסיס. יש לי בעיה עם אנשים שזורקים הצהרות שאינן קשורות למציאות - מבלי יכולת לנמק אותן, לתת דוגמאות או אפילו להסביר אותן. אחת שמסבירה לי כמה נוראה האלימות ואז מקללת בהודעות שלה (שחבל שמחקת - זה היה מחזק את הטענה שלי). (אגב - הדוגמאות שנתת לא ענו על הקריטריונים... אף-אחת מהדוגמאות לא עונה ל"מאמלל" או "מבצע פשעים". זה הבדל גדול מאוד להגיד שצבא ואלימות הם דברים שליליים, לבין לקרוא לחייל שבלית-ברירה מסכן את חייו ועוצר אישה עם תיק ממולכד - פושע)

../images/Emo32.gifאגב...

לא הצלחתי למצוא את הדוגמאות שנתת על צבא ניו-זילנד... זה ממש לא משנה - וכבר הסברתי בדיוק למה בהודעה הקודמת שלי - אבל ללא בדיקה מעמיקה - ניו-זילנד רק איפשרה לאמריקאים להשתמש בשטחה (לגבי המלחמה עם אפגניסטן) ואת המטוסים מוכרת המדינה ולא הצבא.

למעלה