על ספורט, נשיות ומה שביניהם..

efroch99

New member
../images/Emo68.gifעל ספורט, נשיות ומה שביניהם..../images/Emo234.gif

אז הנה אני פותחת שרשור נפרד בנושא. כל אחת מוזמנת לענות או להתיחס למה שבא לה, הנה כמה שאלות לתת כיוון:
איך אתן מגדירות את עצמכן ביום-יום - טומבוי, ספורטאית נצחית, ליידי, פצצת
?
איך אתן מתלבשות? לעבודה, לאירועים מיוחדים?
מתאפרות? שמות לק? מסירות שערות?
משקיעות בטיפוח נוסף? (קוסמטיקאית, תספורת/צבע, מסג'ים, ציפורניים, טיפולים למיניהם)?
ובזמן ספורט - האם אכפת לכן איך אתן נראות? או שהכל מתבטל ורק השיקולים הפרקטיים מנצחים?

hartzitzit

New member
עונה ../images/Emo13.gif

בחיי ה"אזרחיים" אני עובדת ב "היי טק". ב ר ו ר שחשוב לי איך אני נראית. אני אוהבת בגדי מעצבים (סליחה על הפלצנות), בהחלט הולכת עם ג'ינס, הרבה יותר מפעם, אבל די מעט. אף פעם לא יראו אותי בעבודה עם סתם ג'ינס וטישירט לא ממש שווה. מעדיפה עקבים (מה לעשות, מרגישה יותר " מתוקתקת" עם עקבים), אבל לפעמים הולכת עם שטוח לגמרי (מה לעשות, ללכת עם עקבים לגינה או להסתובב עם הילדים זה לא ממש פרקטי). לארועים מיוחדים - משקיעה בשמלה שווה. בענין הטיפוח אני לוקה בחסר.... אני מצליחה להגיע לספר פעם בחצי שנה, וגם זה ביום חופש, אני כוססת כרונית (דוחה דוחה) ככה שלק בידיים לא הולך. ברגליים - משתדלת למרוח לק ברגליים וכבר חודשיים מתכננת ללכת לפדיקור (אותו סיפור כמו הספר). בהחלט מסירה שיער וחולמת על היום שבו אעשה לייזר. קוסמטיקאית פעם בחודשיים-שלושה (הפינוק שלי). זהו. בספורט - גיליתי שאכפת לי איך אני נראית רק בהתחלה, כשאני מתלבשת. במהלך האימון - ממש לא אכפת לי (יותר מתרכזת בלנשום ולשרוד את האימון...). מה גם שאני נהיה כלכך אדומה ופרועה (בשיער) שאין מצב שאני יכולה להראות טוב... לדוגמא - חליפת הטריאתלון החדשה שלי - קניתי חליפה בצבע כחול סגלגל מהמם אחד ויחיד (מהסמפלים). נכון - טיפה קטנה עלי (המכנסיים), ואני נראית כאילו שמתי גלגל הצלה קטן מתחת לחליפה, אבל במהלך האימון (ובטח גם בתחרויות) ממש לא אכפת לי אם הבטן בולטת או קופצת ואיך נראה המטען החורג (ישבני הענוג) מאחור. חוץ מזה - מכירה משהי שנראית טוב עם כובע ים ומשקפת? או עם הסימנים של המשקפת אח"כ?

zzebra

New member
חחח כובע ים ומשקפת

ככה הכרתי את חבר שלי, בבריכה... מההתחלה אמרתי שאם הוא התחיל איתי בבגד ים, כובע ים ומשקפת, כבר לא יהיה גרוע מזה..
מאוד חשוב לי איך אני נראית. אוהבת להתלבש יפה.. חולה על נעליים (סוג של מחלה) עקבים, שטוחות, כל מה שבא.. כשמזג האוויר מאפשר אני ממש אוהבת מכופתרות.. בדרך כלל זה בא עם ג'ינס כי במשרדי אדריכלים לא ממש מתלבשים כמו עורכי דין
בקיץ אני רוב הזמן עם שמלות, חצאיות, פשוט כי חם!!!! בגלל שאני רוכבת לעבודה באופניים, יש לי מגבלת לבוש מסויימת. אני חייבת לציין שבחורף אני לבושה הרבה יותר יפה.. יש ימים, כמו היום, שאני פשוט בג'ינס עד הברך וגופיה. באירועים מיוחדים שמלות! ממש אוהבת ושמחה שיש איזה אירוע שאפשר להתלבש אליו. גם אני כוססת ציפורניים, לא מצליחה להיפטר מההרגל הנוראי הזה. מספרה, הולכת אחת ל-3 חודשים בערך ותמיד מסתפרת אותו דבר אצל אותו ספר שכונתי. לקח לי שנים להעביר את השביל מהאמצע לצד... בספורט, עושה לי טוב שבגדי הספורט שלי יפים.. אבל זה לא כל כך חשוב לי.. העיקר שיהיה נוח (ושיהיו כיסים מספיק גדולים בחולצת הרכיבה)..

zzebra

New member
שכחתי

בשלבי סיום לייזר... דבר גאוני!! בגלל שאני שוחה, כל חיי הייתי צריכה לדאוג לרגליים. גם בחורף, בזמן שחברותי גידלו יערות גשם. ושנאתי את זה.. אימוני השחיה שלי היו נקבעים לפי התור אצל הקוסמטיקאית. מזעזע! ולפני שנתיים התחלתי לייזר ואני כל כך מאושרת מזה.. אחת ההחלטות הכי טובות שהיו לי בחיים.. לדעתי, כל ספורטאית שתלויה בקוסמטיקאית (כלומר שלא מגלחת כי זה צומח אחרי יומיים) חייבת לעשות לייזר. וזה גם משתלם כלכלית לאחר כמה שנים.. לא צריך יותר לשלם לקוסמטיקאית. ממליצה!

מתרוצצת

New member
אז הנה...

Sporty spice - זו אני :) כשהייתי קטנה הייתי טומבוי, מאז למדתי שדווקא יש דברים שנשים עושות שדווקא מוצאים חן בעיני, והיום אני מנסה לשלב בין לבין. באופן כללי, הנוחות תמיד קובעת. לעבודה וביום יום - בגדי ספורט נוחים. מה לעשות - זה באמת הכי נעים :) אני אמנם מנהלת, אבל לשמחתי הרבה (מאוד!) בעבודה שלי לא דורשים מאיתנו להקפיד על קוד לבוש, וגם כשאני מגיעה לעבודה במכנס נייק קצר, טישירט ארוכה או קצרה וסנדלים או נעלי ספורט - הכל בסדר. מה שחשוב זו התפוקה. מצד שני, לפעמים דווקא כיף לי להתלבש יפה, וברוך השם - בגלל הספורט הבגדים המחוייטים בארון דווקא יושבים עלי יפה :) מורידה שערות כמעט תמיד. כן, נכון, זו התנייה חברתית, אין שום סיבה הגיונית, בלה בלה בלה - בכל זאת, זה יפה יותר בעיני. חוץ מזה, גבות/שפם באופן קבוע. למה לא? כייף. שעה של התפנקות אצל הקוסמטיקאית. וגם מסאג' אחת לשבועיים-שלושה. גם בריא וגם מפנק! בזמן הספורט... הקו המנחה הוא תמיד נוחות, אבל אני מודה שלא הייתי רוצה ללבוש משהו שיגרום לי להיראות ממש, אבל ממש רע, ויותר מזה, יגרום לי להרגיש לא נוח. כמעט הכל מתבטל לטובת הפרקטיות והנוחות, בעיקר בזמן ריצות ארוכות או ריצות טמפו. לדוגמא, קניתי טייטס מאאאאאמם של סאוקוני, אבל הוא קצר ועולה יותר מדי למעלה ופשוט לא נוח לי לרוץ איתו! איזו בעסה. אז הוא יושב בארון ומחכה לימים טובים יותר.

איפה את מנהלת???

אני גם רוצה לעבוד במקום שבו המנהלת באה לעבודה עם סווצרט ומכנס ספורט קצר(=

Jungle Girl

New member
עונה!

* ביום יום: בין טומבוי נצחית לשליש ספורטאית * מתלבשת הכי נוח: מכנסי פשתן, מכנסי 3/4, חצאיות קיציות, דגמ"ח: רצוי עם כיסים ולא צמוד. חולצות ללא מחשופים משום כיוון, לא צמוד ולא רחב - נוח! באירועים מיוחדים לרוב לא מזהים אותי כי אני דםקת שמלה, עקבים, איפור ופן. לא קורה הרבה אבל כשכבר קורה שואלים את בעלי איפה הוא החביא אישה כל כך יפה.... * לא מתאפרת, שמה לק בגלל שהציפורניים ברגליים נראות איכס ללא לק, מסירה שיער בוודאי במכונה בבית השחי ובשעווה בשאר הגוף. *טיפוח נוסף:פעמיים בשנה טיפול פנים אצל קוסמטיקאית, פעמיים-שלוש בשנה תספורת עם גוונים עדינים (לא עושה צבע מלא), מסג' משתדלת אחת לחודש בגלל שאני קורעת את עצמי, פדיקור ומניקור אחת לרבעון. * בזמן ספורט לא אכפת לי יותר מדי איך אני נראית. במיוחד לא במים ובתקופות שאני רצה (כרגע עם פציעה כרונית) לובשת את בגדי הנייקי היפים ביותר שלי כי ככה אני אוהבת, נראית מקצועית עלאק... ברכיבה אני גם אוהבת ללבוש בגדים יפים אבל אין לי הרבה...

Jungle Girl

New member
אה - מוסיפה משהו חשוב

אני לא יודעת להתלבש, לא יודעת ואף פעם לא ידעתי. לספורט אין בעיה אבל ליום יום ולאירועים אסון טבע. ממש. מינואר יש לי סטייליסטית שאיתה אני עורכת קניות. היא סטודנטית בשנקר ובחורה מדהימה ולא יקרה בכלל. סוף סוף אני לא עושה בושות וגם הארון שלי הרבה יותר פרקטי מאי פעם. אחרי החגים אני אקבע איתה שוב. בינתיים כבר עשיתי שני סיבובים איתה ויצאתי עם גרדרובה נהדרת, מצומצמת וטובה. אני יודעת שזה נשמע די פלצני אבל זה לא, אף אחד כבר לא רצה לצאת איתי לקניות כי זה סיוט אז אני משלמת למישהי חיצונית, גם נהנית וגם לא שופכת סתם כספים על דברים שלא אלבש או שאלבש רק פעם אחת. ממליצה בחום!

ובכן...

פצצת סקס- ברור! מתלבשת לעבודה לפי הנסיבות- בבית משפט: לשופטים- חצאית קצרה וחולצה לבנה מחמיאה+ז'קט בחורף, לשופטות- מכנסיים וכל היתר... ביום ללא דיונים- בעיקר שמלות או חצאית קצרה וחולצה/גופיה- רצוי אדום או ורוד. לאירועים מיוחדים- שמלות קצרות מחמיאות, בשום אופן לא משהו זרוק או היפי או כפרי... גם באימונים- משקיעה בבגדים, גם בגדי ריצה וגם בגדי רכיבה (תכלס הגעתי לאופניים בגלל הבגדים...)- צבעוני, שמח ומחמיא! מתאפרת תמיד, שמה לק גם בידיים וגם ברגליים, מסירה כל שערה מיותרת, דואגת לרגליים חלקות יום יום. קוסמטיקאית- פעם בשכחתי, מתחזקת את הבלונד כל 4 שבועות כמו שעון, מסז'ים פעם בכמה שבועות (ובנוסף למקצוענים-כל חבר שיודע או חושב שיודע לעשות מסז'- מוזמן תמיד להפגין את כישוריו
) תמיד תמיד אכפת לי איך אני נראית. זה לא מונע ממני להיראות זוועה תוך כדי אימון כשאין ברירה, וכשמוכרחים לבחור- הנוחות והפרקטיות מנצחות, ועדיין- גם בזמן ריצת הרים בעליות מטורפות, כשנעזרים בציפורניים כדי לא להחליק למטה, ומקבלים איפור טבעי של אדמה ועפר ונראים קצת כמו איש המערות- תמיד אפשר לשמור על מינימום הכרחי... אגב- שימוש בבושם מנצח עוזר לסובבים להתעלם מתופעות הלואי הפחות אסטתיות של האימון

עונה ../images/Emo68.gif

איך אתן מגדירות את עצמכן ביום-יום - טומבוי, ספורטאית נצחית, ליידי, פצצת ? רגיש
עודף משקל, אבל עם גוף נשי (גזרה אגסית עם מתניים צרים), כך שכשאני מתלבשת נכון אני נראית נחמד. איך אתן מתלבשות? לעבודה, לאירועים מיוחדים? המקצוע שלי מחייב אותי להתלבש מהוגן, בד"כ חליפות, מכנסיים מחוייטים וחולצות כפתורים. זה תמיד-תמיד מרגיש לי תחפושת. בשנה האחרונה אני בהפוגה - ואני רק בבגדים פשוטים, טרינינגים, ג'ינסים, טריקו במגוון צבעים. אני נראית פחות טוב, אבל מרגיש מצויין. הייתי רוצה את הזכות להתלבש ככה תמיד. מתאפרות? שמות לק? מסירות שערות? לעבודה ולאירועים- איפור קלץ כוססת ציפורניים כך שלק לא בא בחשבון (אבל אוהבת ברגליים, לשם אני *עדיין* לא מספיק גמישה בשביל לכסוס
) משקיעות בטיפוח נוסף? (קוסמטיקאית, תספורת/צבע, מסג'ים, ציפורניים, טיפולים למיניהם)? תספורת קצוצה - דורשת תחזוקה חודשית בערך. צובעת מדי פעם, כי זה כיף ובקצוץ מאפשר גם החלפה מאוד מהירה (בד"כ על הטווח שבין ג'ינג'י לבלונד, שזה ממילא הגוונים הטבעיים שלי). השערות הלבנות שלי קיבלו נפח יותר גדול בתקופה האחרונה, ואני מאוד אוהבת אותן ולא כ"כ רוצה להסתיר. קוסמטיקאית כן - אבל כבר זמן מה לא, רק מעצלות ומחוסר סבלנות. פדיקור נדרש הקיץ, לאור הבילוי יחפה ובסנדלים. ובזמן ספורט - האם אכפת לכן איך אתן נראות? או שהכל מתבטל ורק השיקולים הפרקטיים מנצחים? קודם פרקטי, אבל כיף שנראה נחמד. בגדי רכיבה סוסים יש לי כל מיני, ואני נהנית להתאים צבעים (מכנסיים-חולצה-כפפות). אופניים אני עם מכנסי רכיבה שחורים ומה שבא מלמלעלה. מהרהרת בלצ'פר את עצמי בחולצת רכיבה כדי שיהיה לי כיס נוח לתמרים/נייד וככה. אם וכאשר - זה יהיה בטוח שצבע שימצא חן בעיני.

ענת תודה שעזרת לי עם פתיחת השרשור המקסים הזה

כי רק עכשיו אני מתפנה לנושא. אז נתחיל באני מאמין שלי "מי שאומרת שהמראה החיצוני שלה אינו מעניין אותה-משקרת!" אין חיה כזו, כולנו רוצות להראות טוב גם בעיני עצמנו וגם בעיני אחרים. יש רק כאילו שמשקיעות בזה יותר ויש פחות נקודה. ביום יום אחלק את התשובה ל-2 תקופות בחיי. התקופה הראשונה, תקופת ההייטק- תמיד לבוש מתוקתק מאד, ג'קטים בחורף, סטייל מחוייט (כשצעירים רוצים להראות מכובדים וזה גם מבגר, לטעמי, מאד). התקופה השניה, בשנים האחרונות, עדיין מתוקתקת, מאד לא מחוייטת, כיום במקום בו קוד הלבוש מאד לא לטעמי אפילו מוזנח משהו, בנות שמגיעות בנעלי אצבע, מכנסיים קצרים וכך גם מעט הגברים... מאד לא עושים לי את זה. אני לעומת זאת מכורה לסגנון הטייץ (למה? כדי להבליט רגליים שריריות וארוכות), ב-99% בגדי מעצבים (מסיגל דקל ועד מעצבות צעירות), כמעט שלא מצליחה לרכוש משהו ברשתות הסטנדרטיות (זארה, מנגו, קאסטרו ושות.). ג'ינסים-לא בקיץ!!! לעיתים בחורף, אבל ממש לא מכורה לעניין למרות שרוכשת כמעט כל ג'ינס חדש שיוצא, אבל לובשת בערך פעם-פעמיים ואם כן, אז כמובן רק סקיני. נעליים - זו המחלה!!! במיוחד מגפיים. 30 זוגות מגפיים (לכל יום בחודש). עונת המגפיים (ללא תלות במזג האוויר) נפתחת רשמית ב-1/10 (עוד חודש בדיוק) ומסתיימת באפריל. בין שטוח למקסימום 5 ס"מ. נעליים, לא אוהבת למעט מוקסינים מאיטליה/ספרד כמעט בכל צבע אפשרי. בקיץ, סנדליים מיוחדות בלבד, שנקנות לרוב במילאנו, מדריד או ברצלונה לעיתים בעמנואל בכיכר המדינה (רכישה אחרונה, סנדל מהמם מעמנואל במחיר 850 שקלים בסוף עונה... ולא אני לא פלצנית, פשוט אוהבת דברים יפים ומיוחדים ומוכנה לשלם עבורם). בתוקף עבודתי האחרת (לא כמאמנת ולא כמנהלת מערכות מידע אלא כיועצת למשרד החוץ ולגופים פיננסיים) נאלצת מידי פעם גם להיות קצת יותר מחויטת ולהגיע לפגישות במכנס נורמלי ולא בטייץ. תכשיטים-נושא כאוב... רק ה. שטרן כי מי שקונה פעם אחת לא מסוגלת לקנות משהו אחר. חלק גדול מהם תמיד עלי כולל צמידים שנבלמים בפעילות ספורט ע"י מגן זיעה... פטנט עולמי כדי לא להורידם. גם הטבעות תמיד עלי, עגילים צמודים ורק הפולאר שתמיד תמיד עלי (לא מחליפה אותו בשום מצב למעט אם יש ארוע נוצץ) מזכיר מי אני... בקיץ, בשעות הפנאי או אחרי חד"כ תמיד תמיד תפגשו אותי במכנס קצר... קולקציה נדירה של מכנסיים קצרים בארוני בשילוב עם גופיה/חולצה של אחת המעצבות החביבות עלי. איפור-קל בלבד, מסקרה, ליפסטיק עמיד לרוב היום, מעט סומק וזהו. מעצם היותי בהירה, נוהגת (לבד) לצבוע ריסים וגבות לצבע כהה כדי לא להראות לבקנית. לק- תמיד תמיד פרנץ' על ציפורני הידיים, ובקיץ לק גם ברגליים (העונה מככב אצלי פלירט
של אסי). תספורת-שומרת על קו לא ארוך+פוני שחייב לעבור סידור כל כ-3 שבועות אצל הספרית שלי בביתה. מכיוון שגוון השיער המקורי שלי מעין דבש עם נטיה לג'ינג'י ואני הכי שונאת ג'ינג'י, מקפידה על גוונים בהירים כל כמה חודשים. לא סובלת ממחלת שורשים כהים והגוונים באים רק לטשטש את הג'ינג'י השנוא
שונאת שונאת שונאת מסג'ים!!!! ובספורט - תמיד מקפידה להראות מיליון דולר. נייקי או אדידס מככבים וכמעט כל שבוע אני מוצאת סיבה לרכוש משהו חדש מרמת החולצה/גופיה דרך מגיני זיעה לידיים, מכנסיים (לרוב קצרים) ועד לגרביים דרייפיט שלא לדבר על נעלי ספורט כי מחלה זו מחלה וגם כאן היא באה לידי ביטוי...משהו כמו 30 זוגות נייקי מתאימות לפי צבעים, כמה נעלי ריצה כולל מיוחדות למרתונים שנקנו בניו-יורק, 2 לרכיבה... בקיצור ארון לנעלי ספורט

מרב.

New member
../images/Emo12.gif

יש לך 30 זוגות מגפיים? *וגם* 30 זוגות נעלי ספורט?? ובטח גם עוד כמה "סתם" נעליים וכפכפים וכו'? אחרי עוד כמה
, אפשר לשאול היכן מתאחסנת כל הכבודה הזו? ~אמרלדה מרקוס out, נשיקולדה המקורית inn
~

חחח רואים שאת לא באה מתחום המחשוב

כי אצלנו הכל "יעודי" שרתים וירטואליים יעודיים ל..., CRM ייעודי וכך גם ארונות יעודיים לנעליים... אנחנו משמישים את הסלנג של אנשי המחשוב לכל דבר ועניין בחיים. וכמו שאחת הבנות אמרה כאן זה ממש לא מעניין אם אנחנו מגלחות ומתי ואולי הבשיל הזמן להכרות קצת יותר מעמיקה... כולנו מכורות בצורה זו או אחרת לספורט אחרת לא היינו כאן...אבל מה עוד? וההגדרה שלי על עצמי פשוטה וקצרה... מנהלת חיים כפולים! מכורה לספורט אבל לפני הכל מכורה לטכנולוגיות בכלל ולסלולר בפרט. וההוכחה: היום לא התאמנתי כי קיבלתי נוקיה N97 דנדש ולא הצלחתי לעשות כלום חוץ מללמוד אותו ולחוות את ממשק המשתמש שלו, לחבר את המיילים, לגלוש, להתקשקש בפייסבוק דרכו וכו' וכו' וכו'. מה שאומר שלפני האימונים (גם כמאמנת וגם כמתאמנת) , לפני הספורט, לפני כל דבר אני הכי טכנולוגית וכיף לי עם זה. אה כן ובמקור התנדבתי לכוחות ההצלה במופע של מדונה (היום) אבל הנוקיה הזו שיבשה לי את הראש וביטלתי את השתתפותי כי מי זו מדונה ליד התענוג הזה? זר לא יבין

efroch99

New member
תגידי, עכשיו זה יהפוך לריטואל?../images/Emo178.gif

את תעלי נושאים מעניינים, ואני אחרי זה אפתח שירשורים יעודיים?

מרב.

New member
זה בסדר, התחום הזה לא זר לי ../images/Emo8.gif

סתם בדיחה שלא הובנה

הספורט גורם לי לרצות להיות יותר מטופחת../images/Emo39.gif

כי עם הקילוגרמים שנשרו (לאט|חלזון| אבל נשרו ועוד יש מה להשיר...), אני מרגישה יותר נשית ויותר כיף לי לטפח את עצמי. באופן כללי אני לא בן אדם של בגדים סופר אלגנטיים ועקבים. עם הפלטפוס שלי אני חייבת לנעול רק נעליים שתומכות ברגל. הפטנט שלי הוא פלטפורמות כדי שהרגל תמשיך להיות במאוזן. אחרת אחרי שעתיים בכיתה, אני מרגישה שאני רוצה רק להרים רגליים ו/או לישון. גם לאירועים מיוחדים אני בדרך כלל לא מתלבשת מאד אלגנטי. לפני כמה ימים הוצאתי את השמלה שקניתי לחתונה של אחותי ומאז לא לבשתי... מדדתי אותה והרגשתי שלמרות שחזרתי למידה, היא מאד לא אני... את נעלי העקב התואמות שקניתי, נעלתי עוד פעם אחת לחתונה משפחתית. לחתונה הזו נסעתי עם מאיה ויובל בני ה5 ברכבת ושבתי כשאני חוצה את תחנת הרכבת עם ילד ונעל בכל יד....
.... מאיה ויובל כבר אוטוטו בני 10 ולא עליתי מאז על עקבים. הנעליים עברו לתיבת התחפושות של שירה ורוני... לא מתאפרת כל יום אבל מרגישה טוב יותר עם קצת איפור. הגיל כבר עושה את שלו... לאחרונה, גיליתי שלק אדום ברגליים משדרג לי את ההופעה. בידיים אין מצב - הצפרניים לא מחזיקות מעמד ונשברות כל הזמן. שערות ברגליים אני מסירה עם שעווה פעם בחודש-חודשיים -לפי הצורך. הולכת לקוסמטיקאית כמה פעמים בשנה. משקיעה בעיקר בזה ובתספורת פעם בכמה חודשים. אוהבת מסג'ים אבל זה לא בתקציב. בזמן ספורט - חשוב לי איך שאני נראית אבל זה לא אומר בגדי ספורט מפונפנים ובכמות. חושבת עכשיו לרכוש לי מכנסי ריצה (עד כה רצתי עם מכנסי ספינינג לא מרופדות). רכשתי גופיה דריי פיט ואני רוצה עוד אחת לפחות. דיברתי עם מישהי על ספורט ונשים והיא אמרה שיש נשים שלא אוהבות שיראו אותן מזיעות. אצלי זה הפוך לגמרי - אני מאד גאה שרואים אותי מזיעה מספורט. זה לוק שאני אוהבת במיוחד....

למעלה