על ספורט, נשיות ומה שביניהם..

../images/Emo207.gifשאלות לגבי שער, בגדים וספורט../images/Emo202.gif../images/Emo42.gif

שאלה קייצית - הרי עדיין מחכים לנו שני חודשי קיץ - מה עושים עם השיער
השיער שלי דורש דחוף תספורת. הוא קצת יותר מאורך הכתפיים והקצוות כבר שרופים עד דק. כשאני מסתפרת, אני מדרגת אותו ואז זה נראה יותר טוב. הבעיה היא שמאז שהתחלתי לרוץ בחוץ, בקיץ האחרון, חם לי מאד ואני מרימה את כל השיער למעלה בפקעת. איך אפשר לסרק ככה שיער מדורג?
שאלה חורפית - בשבוע הבא אני מתכוונת להגיע לתפרון לקנות כמה בגדים שאני צריכה. מה כדאי לקנות לחורף
עם איזה בגדים רצים בחורף - ארוך
7/8
איזה חולצות
בתוך אולם התאמנתי כל החורף בקצר - גם פילאטיס. יש לי נטיה להעלות חום גוף מהר. מה עושים בחוץ

ofec bar

New member
שיער ובגדי חורף, לגמרי אני...

בענייני שיער: כשהתחלתי להתאמן לפני כמה שנים הלכתי לחנות שמתמחית בממכר מוצרי שיער למספרות, הסברתי להם את ה"מצב" ובקשתי שיתאימו לי חומרים שמתאימים לקיץ, לכלור ולחפיפות תכופות. זה לגמרי עובד. אני מסתפרת בכל סוף חודש שהוא כפולה של שלוש, השיער שלי מדורג מאוד אבל גם ארוך מאוד. כדי להימנע משיער בעיניים יש כמה אופציות: 1. בבוקר מוקדם - סיכות וקליפסים קטנים. 2. בצהריים - בנדנה וכובע 3. בחורף ובמרתון - מחממי אוזניים בשימוש כפול גם כסרט לראש, וכובע/ כובע צמר. ה"שארית" אסופה אצלי בקוקו-צמה בקבוצה שלי יש "חוקים" בנוגע לאורך הטייץ בהתאם למעלות שבחוץ. אני באופן אישי רצה עם ארוך גם בקיץ כדי להימנע מחשיפה לשמש. בגדים ארוכים מבדים איכותיים לא צריכים להפריע. ממליצה בחום על טיץ ארוך לגמרי, שבע שמיניות כשקר באמת - לא מספיק. חולצה - בחורף האמיתי חולצה ארוכה. לפעמים אפילו גם כפפות ריצה. ובימים קרים במיוחד גם מעיל רוח. חולצות טרמיות צמודות יעודיות לריצה מנדפות טוב זיעה ושומרות על חום הגוף בלי לתת תחושה של חום בלתי נסבל וסרבול.

הייתי שמחה מאד להגיע לתפרון שליידך

אבל הסיכוי שזה יקרה כששתינו פנויות הוא בין 0 לשומדבר... עובדת יום מלא לעייפה בשישי. פנויה בשלישי.

LihiTad

New member
שיער ובגדי ריצה לחורף

שיער - הכי נוח כובע שמיועד לריצה. מתאים לכל אורך שיער, מונע מזיעה לטפטף לעיניים או בכלל על הפנים, מצל ומגן קצת מהשמש ואוסף את השיער ביעילות. האמת, שמעולם לא רצתי בלי... ייתכן שגם סרט או בנדנה מנדפי זיעה יכולים להתאים. עניין של העדפה. בגדי חורף - כדאי להשקיע. כשקר (וזה קורה למרות שקשה להאמין כעת) צריך להגן על הגוף, על השרירים ועל הגידים. טייטס ארוך וחולצות מיועדות לריצה, מבד טכני אשר מרחיק את הזיעה מהגוף. רצוי בשכבות, אחת קצרה וצמודה יותר וארוכה מעליה כך שאפשרר גם להוריד אם צריך תוך כדי ריצה כשמתחמם (הגוף או החוץ). כמובן תלוי בטמפרטורה. כשבאמת קר (במונחים ישראליים) כובע וכפפות שיגנו על קצוות הגוף מהם מאבדים הכי הרבה חום. לא יאומן עד כמה האצבעות יכולות לקפוא בריצה בחוץ, לפעמים פשוט אי אפשר לפתוח את הדלת עם המפתח... חוץ מזה, ריצה בחורף בחוץ זה כיף!

כל כך מחכה כבר לרוץ בגשם ובקור../images/Emo186.gif

עשיתי את זה בעבר בהליכות. גם בגל הקור הכי משמעותי שהיה, הייתי מורידה חולצה ארוכה וממשיכה כשאני מתבאסת מהמכנסיים הארוכים שמחממים אותי.... האצבעות היו קופאות אבל הגוף היה חם... לקראת החורף אני אקנה מכנסיים ארוכים וגם 7/8. חולצה ארוכה תרמית מנדפת זיעה כבר יש לי ואני צריכה גם קצרה. רק שיגיע כבר החורף. נמאס מהחום... מה זה כובע לריצה? אפשר לקבל קישור?

efroch99

New member
אני פוחדת מהחורף

אני פוחדת מהרגע שהיציאה מהמיטה לפני שש בבוקר תהיה עוד יותר קשה כי יהיה כל כך קררררר, וכל כך מפתה להשאר במיטה החמה ולהמשיך להתכרבל עם בן הזוג....

עוד סיבה מצויינת לרוץ בערב../images/Emo29.gif

בשנת הלימודים אני יוצאת כבר ב7:30 מהבית. יודעת שיש כאלו שיוצאות עוד לפני ומתקשה להבין איך רצים לפני בחורף או בקיץ. צריך להיות טיפוס בוקר אמיתי..... זה דורש לקום לפחות בחמש אם צריך לחזור להכין ילדים לבית הספר וכריכים לילדים....

LihiTad

New member
כובע לריצה

כובע לריצה הוא פשוט כובע מצחיה של אחת מחברות הציוד לריצה... בדרך כלל גם מבד מנדף או אפילו רשת וכולל סרט פנימי המונע מהזיעה לטפטף. כאמור תמצאי כזה אצל כל אחת מהחברות הידועות. שיכלולים קטנים - יש גם אטום למים, מתאים לגשם. לצערנו יש לו שימוש מועט בארץ. כשקר יש שרצים עם כובע פליז שמחמם יותר ומגן על האוזניים. לי זה לא נוח, כשאין ברירה רצה עם סרט מכסה אוזניים.

תודה - זה באמת פותר את בעית הזיעה

אם כי קצת פדיחה לרוץ עם כובע בחושך.... האיש שלי משתמש בכובע פליס לרכיבות בכביש. אני עוד לא הגעתי בחורף הישראלי לצורך הזה אבל אם רצים בגשם, כובע מצחיה יכול להגן על המשקפיים, שלא ירטבו....

מרב.

New member
נחמד ../images/Emo13.gif

אף אחת מההגדרות הנ"ל, אבל שואפת להיות פצצת
(זה הולך יחד עם ספורטאית נצחית
)
העבודה שלי גמישה- כשאני בפגישות אני מתלבשת יפה ונשי- כי כך אני אוהבת וזה הסגנון הטבעי שלי. כשאני עושה גרנולה- אני מתלבשת פשוט ונוח. כיוון שביום גרנולה אני מתחילה לפנ"ב, אני משלבת לא מעט פעמים עם ריצה, ואז יוצא שאני עובדת עם בגדי הריצה שלי (הכי נוח
)
מתאפרת- בד"כ קלות. משקיעה יותר ביציאות בערבים או בפגישות עסקיות. לק- מאז שאני מגרנלת אז לא בידיים, בקיץ- בד"כ ברגליים (טוב שהזכרת, לי, הולכת למרוח עכשיו
). שערות- בוודאי שבטח! לא בתדירות הרצויה אבל בהחלט כן.
טיפוח מהזן שהזכרת נמצא אצלי ברשימת הדברים שאעשה-כשיהיה-לי-כסף (ואף פעם אין
)
בטח שאיכפת לי איך אני נראית
, תמיד ובטח בספורט. לפעמים משקיעה גם ב-5 בבוקר בלאסוף את השיער ולסרק ולשים סיכות פרפרים קטנות

rasheric

New member
התשובות תלויות תקופה

תלוי במישקל שלי וכמה אני אוהבת את העבודה שלי..... וזה נע בין נעלי עקב-בגדים מחוייטים-איפור קליל בתקופות בהן הדרכתי ו/או ניראיתי טוב ועד ..... מיכנסיים עם גומי או חצאיות סופר נוחות בתקופות הקשות. קונה די מעט בגדים בכל התקופות. לא הייתי בחיים אצל קוסמטיקאית. מסתפרת פעם בשנה. מסג'ים פעם באף פעם. יש לי אנטי לכל דבר שדורש ממני חוסר מעש פאסיבי חוץ מטלויזיה .... ועור מוצלח למזלי. פדיקור זה משהו שהוספתי לרפרטואר השנה. בגדים לספורט - מה שנוח. מתחילה להשקיע ככל שמצב הגוף מתעצב. כשאני רוכבת אני מרגישה שאני נראית טוב, שלי קשר למראה האוביקטיבי ..... אין לי שום נגיעה למותגים מכל סוג שהוא חוץ מנעלי נוחות-בריאות שאיכשהו התמכרתי אליהם. אני יודעת שאני נשמעת משהו מוזנח למדי - אבל הסך הכל סביר... ואם תשאלו לאן הולך הכסף - אהמממממ. ניראה לי שמיסעדות, חו"ל ונופשים בארץ, וכמובן - הילדים

../images/Emo13.gifשרשור מגניב

אז אני כנראה טומבוי לנצח
לעבודה ג'ינס+טי שרט משודרגת, לארועים מיוחדים - יש סקאלת מיוחדות ... מכנסיים משודרגים->חצאית-> שמלה.
מתאפרת רק כשצריך להסתיר קטסטרופות על הפנים, לק - רק ברגליים ורק בקיץ. מסירה שערות, אבל לא בפאנטיות...
העיסוק בשיער אצלי בא בגלים, כרגעאני עם קצר+גוונים, לפני כן היתה תקופה ארוכה של ארוך טבעי, לפני כן היה קצר+גוונים... לגבי כל השאר לא ולא, אני שונאת שמתעסקים לי עם הגוף (והפנים והציפורניים), שונאת את בזבוז הזמן הכרוך בזה. אפילו תספורות מעיקות עליי, זה המינימום שאני מוכנה לסבול.
בזמן ספורט - אכפת לי איך אני נראית בהתחלה, כן. אבל, ברור לי שגם אם בהתחלה הייתי
(בתיאוריה כמובן) ככה או אחרת בסוף אני אראה כמו אחרי הפצצה ואני מקבלת את זה בס22ה
לקח לי מלא זמן למצוא בגדים לריצה שאני אראה בהם סביר וארגיש בהם נוח (מצאתי רק בחו"ל)

efroch99

New member
עונה לעצמי...

קודם כל נהניתי לקרוא את התשובות של כולן, תודה על ההיענות!! התשובות שלי: הסגנון שלי לא נופל בדיוק בהגדרות שרשמתי - זה מין סגנון יפה/קלאסי, לא מתוקתק או מושקע יותר מדי, אבל איכשהו יש לי סגנון שעובד מצוין בשבילי. אני מנהלת מוצר בחברת אלקטרוניקה, ודווקא בפגישות העסקיות שלי - לרוב עם אנשי פיתוח - גיליתי שעדיף להגיע בהופעת קז'ואל, גם כי זה פחות מאיים, וגם כי זה פחות משדר "אשת מכירות". כשיש ביקורים מחו"ל או כשאני נוסעת לחו"ל, כמובן שהסגנון עולה מדרגה, ויש יותר חליפות, חולצות מכופתרות וכו, אבל זה אף פעם לא חורג יותר מדי מתחומי הנוחות שלי. מבחינת בגדים עברתי שינוי בתקופה האחרונה, ואחרי ששנים הייתי משוכנעת שהרגליים שלי לא ראויות לחשיפה במסגרת העבודה - התחלתי ללבוש חצאיות ושמלות לאורך קצת מעל הברך. אני לובשת נעל "עקב" שיש לה בסיס רחב אבל עדיין נראית כמו נעל עקב, רק אני יודעת את הבלוף שהיא למעשה די מסיבית ולכן אני יכולה ללכת איתה בנוחות. כפות הרגליים שלי גם כן די גדולות, כך שכל הסנדלים העדינים-דקיקים האלה נראים עליי ממש מגוחך. לכן אני שומרת אמונים לאותו זוג סנדלים כבר שנתיים.. אבוי לבושה... ומחפשת בנרות עוד זוג שיעשה את אותה עבודה.... אבל אני מאוד מרוצה מהשינוי שעשיתי בלבוש, מרגישה שזה הרבה יותר נשי ומחמיא לי. אני לא מתאפרת בכלל, אף פעם גם לא לאירועים. אני לא סובלת שיש לי משהו על הפנים, כי אני כל הזמן נוגעת בפנים. למזלי, כל פעם שאיפרו אותי חשבתי שאני נראית פחות טוב מאשר בלי. אז אני ממשיכה ככה as long as I can get away with it גם לק אני לא שמה - בין אימוני קרטה לקדרות (תחביב נוסף שלי), אין שום מקום לציפורניים, ואני גם לא אוהבת את המראה הזה. הציפורניים גזורות קצר, וזה מתאים לכפות הידיים שלי. גם ברגליים אני לא שמה לק (זה נראה לי מוזר בקרטה). אני כן משקיעה בדברים לטווח ארוך כגון קומסטיקאית פעם בחודשיים, וקרמים שאני קונה ממנה. כמובן נזהרת בפנאטיות מהשמש. מסתפרת 3 פעמים בשנה בערך, עושה גוונים לעיתים רחוקות (אולי פעם בשנה). מסג'ים - רק במקרים מיוחדים. מסירה שיער עם מכונה בבית - שוקיים, בית שחי, ו.... בזמן ספורט - בקרטה אין לי הרבה ברירה- הבגדים מכוערים ולא מחמיאים בטירוף, אז אני צריכה לחיות עם זה. בריצות בוקר אני לובשת טייץ וטישירט ענק. גם משום שאין לי את מי להרשים, ולהיפך - אני לא רואה טעם להבליט את הגוף בסיטואציה הזאת, מעדיפה לטשטש אותו דווקא - זה נותן לי הרגשת בטחון יותר גדולה. אם אתחיל לרוץ במסגרת או במרוצים, אני בטוחה שאשיקע ב"מדי א' ". בחדר כושר יש לי בגדי אירובי יפים ומחמיאים... ( אני הכי יפה בשיעורי פילאטיס! עם גופיה שרואים את כל שרירי הזרועות והכתפיים במיטבם
)

efroch99

New member
נשיקולדה, בשבילך....

ולתקופה מוגבלת בלבד
- שיניתי את התמונה שלי בפרופיל לתמונה אמיתית. פשוט תלחצי על שם המשתמש שלי. (זה מתערוכה בגרמניה, במראה העבודה המשודרג).

efroch99

New member
תודה../images/Emo13.gif

עכשיו אני יכולה להחזיר את התמונה של האפרוח הקטן שצועק שהוא יודע קרטה!! (כאילו המציאו את התמונה הזאת בשבילי). אני מעדיפה בכל זאת לשמור על רמה מסוימת של אנונימיות במרחבים הוירטואלים, בעיקר בגלל גולשים סמויים מסוגים שונים.

omaopa

New member
האמת שעצם השאלה משעשעת אותי....

הדבר הראשון שחשבתי הוא - מה הקשר בכלל? מה אני? אני כל מה שדיברתן עליו. אני ספורטאית - כשאני רצה. אני טומבוי - כשאני משחקת כדורגל עם הילדים. אני ליידי - כשאני בעבודה. אני פצצת סקס - במיטה. אני מתלבשת - בבגדי ספורט. בטריינינג, בג'ינס, בחליפות, בשמלות, בעקבים, בנעלי ריצה, בנעלי אצבע, בחוטיני, בבייבי דול, בפיג'מה XXL. אני מתאפרת - כשבא לי להיראות טוב. אני לא מתאפרת - אם לא צריך או לא בא לי. אני משקיעה - אם צריך ואפשר. בזמן ספורט - או בכל זמן אחר למעשה.... למי לא אכפת איך הוא נראה? מה שאני מתכוונת הוא שעצם הנושא מניח כנקודת הנחה שבגלל שאנחנו ספורטאיות אנחנו אולי קצת פחות נשים או שאנחנו מפחדות שזה מה שיחשבו עלינו ומוטלת עלינו איזושהי חובת הוכחה. אולי פחות חשוב לנו איך אנחנו נראות. או אולי קצת יותר. אולי בגלל שאנחנו קשוחות כאלה ורציניות ומזיעות אז אנחנו לא לובשות נעלי עקב ושמלה כשאנחנו יוצאות בערב. כי נעלי עקב ושמלה זה משהו ששייך לנשים ממש ונשים ממש אולי לא מזיעות ולא קשוחות ולא מתחרות ועוסקות בספורט רק אם זה שיעור אירובי פעמיים בשבוע באולם ממוזג. אז מה אני? אני אשה שרצה. וכמו כל אשה אז יש כאלה שלובשות עקבים ויש כאלה שלא. יש כאלה שמתאפרות ויש כאלה שלא. יש כאלה שמורידות שיער בלייזר ויש כאלה שמבצבץ להם פה ושם ולא ממש אכפת להם. כשאני רצה, אני ספורטאית וזה לא שונה מספורטאי לצורך העניין כי אני שם כדי לרוץ. אבל בחיים, כמו בחיים, אני אשה ובן אדם. יש לי את הסגנון שלי, בוודאי. כמו לכל בן אדם באשר הוא. אבל כשאני עומדת מול הארון ב-7.30 ומחליטה מה ללבוש זה לא ממש קשור לעובדה שב-7.00 הייתי בגן סאקר ורצתי.....

למעלה