עשינו את בדיקת הרפלוקס היום

רות1974

New member
טוב שבדקתם ויש ממצאים, כי עכשיו

יודעים מה הבעיה ואיך לטפל בה. מקווה שסתיו לא תסבול יותר מדלקות ושתמיד תרגיש טוב.

שוש26

New member
בקשר לרפלוקס-

חייבת לשאול אותך משהו - כנראה שלבת שלי (בת חודש) יש רפלוקס, זה מתבטא בהמון פליטות במיוחד אחרי האוכל, האם זה קרה ככה גם אצלכם? אמרו לי בטיפת חלב וגם הרופא ילדים שכנראה יש לה בעיה של רפלוקס וזה עובר בגיל שנה הבעיה שעד גיל שנה יש עוד המון זמן והיא סובלת מזה וגם אני כי זה מעיר אותה שהיא פולטת וגם כל פעם שהיא פולטת היא רוצה אוכל אחר כך בלי שום קשר לזה שהיא לא אמורה לאכול כל המזן. היה לי יום איתה שכל חצי שעה היא פלטה - אכלה, היא עולה במשקל אבל לא באופן מדהים. האם ככה גם היה אצלכם וכך אובחן הרפלוקס ומה עשיתם בנידון? אשמח אם תשיבי לי, תודה. דרך אגב - אמרו לי לתת לה אוכל שנקרא סימילק טופ פרי והיא אכן אוכל את זה בייומיים האחרונים ואני גם משתמשת בבקבוק של בי-פרי אבל לא נראה שזה עוזר במיוחד. עיצות ורעיונות יתקבלו בברכה...

ענתש

New member
שוש לסתיו יש ריפולוקס בכליות ולא

בושט. מאחלת לכם החלמה מהירה...

T noki

New member
לבת שלך יש רפלוקס מהקיבה לושט

מה שנקרא בשפה רפואית GERD - Gastro Esophageal Reflux Disease_ - אם תרצי לעשות חיפוש ברשת). זוהי בעיה שכיחה יחסית אצל תינוקות קטנים כאלה ונגרמת עקב חוסר בשלות של הסוגר שנמצא בין הקיבה והושט שאמור למנוע מעבר של אוכל בחזרה מהקיבה לושט. (כמעט לכל ילוד יש ב-6 השבועות הראשונים לחייו רפלוקס קל). ככל שהזמן עובר התינוקות "מבשילים" יחד עם הסוגר והענין משתפר ובד"כ נפתר. הטיפול הוא בד"כ טיפול שמרני, כלומר, לא ניתוחי: מומלץ לשים בסלקל לאחר הארוחה (כ-45 מעלות) למשך כחצי שעה לפחות לתת ארוחות קטנות יחסית ולהסמיך את המזון (קורנפלור או מזון מיוחד סמיך יותר) אם גם זה לא עוזר - יש מספר תרופות שניתן לתת שמשפיעות לטובה (אבל עדיף בלי, כמובן...רק אם בהתייעצות עם רופא הוחלט על כך) רק במקרים מאד קשים שמתבטאים בחוסר עליה/ירידה במשקל, אנמיה (בגלל דימומים קטנים מהושט), שיעול ותופעות דמויות אסטמה בגלל שאיפת המזון לריאות שוקלים לעשות ניתוח - אבל כאמור, זה נדיר, וכמובן רק אחרי שעובר זמן רב והסימפטומים לא משתפרים. כאמור, הבת שלך קטנה מאד וצפוי שהמצב ישתפר. תנסי לראות מה גורם לה יותר לפלוט, לנסות לא לטלטל אותה אחרי האוכל. אם את מודאגת תתיעצי שוב עם רופא ילדים, ואם התשובה לא מספקת אותך ואת רוצה דעה נוספת - זהו תחום ההתמחות של גסטרואנטרולוג ילדים. תרגישו טוב!

שוש26

New member
תודה רבה על התשובה המורחבת

והמעניינת. נראה לי שזה באמת המצב, אבל המצב של הפליטות הוא ממש לא טוב וכן, יש לה שעול שלא יחסתי לו שום חשיבות. (ראה אותה רופא ילדים אבל כנראה שהוא לא משהוא, בלשון המעטה) אם יש לך המלצה לרופא גסטרו טוב (אפשר פרטי) או רופא ילדים מומלץ, אשמח לדעת. גם שאני שמה אותה בסלקל היא ממשיכה לפלוט למרות האוכל המיוחד (הסימילק טופ פרי) ולמרות הבקבוק של בי-פרי, ממש לא משנה לה, היא פולטת שלוליות ובקצב.

nush1

New member
שוש, בקשר לפליטות

גם זיו שלי פולטת ובכמויות אדירות אני שמתי אותה בסלקל אחרי כל ארוחה וזה לא תמיד עזר אולי הפחית קצת את הכמות היא אוכלת נובלאק סמיך ועדיין פולטת שמתי לב לא לתת לה תה בסמוך לארוחה וזה טיפה עזר עכשיו זיו בת 5 חודשים וקצת והתחלתי לתת לה ירקות בצהריים ועם הגיל והשינוי הזה הפליטות פחתו משמעותית אבל היא עדיין פולטת בכל מקרה כל עוד היא עולה יפה במשקל אין מה לדאוג, במיוחד אם זה לא גורם לה לבכי. אני מכירה הרבה תינוקות כאלה וזה בסדר!

שוש26

New member
ועוד איזה בכי...חבל"ז.

וזה גם מעיר אותה מהשינה והיא ממש מבוהלת מזה, מתעוררת בתוך ים של ג'יפה וצריך להחליף לה את כל הבגדים והטטרות שמתחת לראש, ספור שלם כל פעם מחדש. גם לי לא עוזר הספור של הסלקל. איזה תה? היא בת חודש, מותר לתת לה תה? ואיזה ומה זה נותן??

שוש, יש פורום בשם גסטרו ילדים

בהנהלת ד"ר וסרמן שמישהי מפורום להיות הורים ממליצה עליו בחום. ממליצה לך גם לשאול אותו לגבי הריפלוקס. מה שאני יכולה לספר לך שגם מוריה כמעט עד גיל שנה פלטה המון והיינו אצל יועץ של מכבי וגם אצל רופא גסטרו ושניהם אמרו שזו בעיה של הריפלוקס ושזה יעבור. הגסטרו אמר לי שיש בדיקות שאפשר לעשות, אבל הן מאד לא נעימות והוא ממליץ לחכות בסבלנות וזה באמת עבר לגמרי.

T noki

New member
המלצה על רופא היא תלוית איזור

אני מכירה בצפון (חיפה) - ברמב"ם מרפאות חוץ (בי"ח מאייר לילדים) יש גסטרואנטרולוגים טובים, אבל אם את מהמרכז אני מניחה שיש גם בשניידר אבל אני לא מכירה אישית. השיעול לאו דווקא קשור לפליטות אבל לא ניתן לשלול קשר. חשוב לעקוב אחרי הגדילה. היא עדיין קטנה מאד ולא הייתי עושה לה בדיקות לא נעימות אם לא חייבים ואם זו בעיה שמשתפרת עם הזמן. אם זה מטריד אותך תבקשי דיעה נוספת מגסטרואנטרולוג ילדים.

טאש

New member
../images/Emo140.gifבעוד כמה חודשים כבר לא תזכרו

מזה כלום

אוי לימורי מחזקת אתכם

אני בטוחה שההתמדה תשתלם לכם בסוף וסתיו תהיה בריאה לחלוטין שולחת
דוב ענק ועוטף לך ולאסא ולסתיו היפה

ענתש

New member
לימור ואסא וסתיו ../images/Emo24.gif

תהיו אופטימיים - לפחות אתם יודעים מה קורה ויודעים עכשיו ממה להזהר עם סתיו ואיך לזהות את זה בהתחלה. מאחלת לכם שזה ישאר מאד קל או שיסתיר מאליו. אם תרצו לדבר עם מישהי שעוברת את אותו דבר (חברה שלי) תתקשרו ואני אתן לכם טלפון... כמו שסיפרתי לכם הבת שלה אמורה לעשות ניתוח כדי לטפל בזה, בינתיים הניתוח נדחה קצת מפאת מחלה וירלית שהיא תפסה במעון... מאחלת לסתיו המון המון בריאות !

תמרה*

New member
נשיקות וחיבוקים לסתיו

נסו להסתכל על חצי הכוס המלאה (על הבשורות הטובות)

מיקגאפ

New member
לימורי ואסא קבלו ../images/Emo24.gif מאיתנו

לא מבינה כלום בנושא הזה, אבל לדעתי מה שחשוב הוא שיודעים מה הבעיה ואיך לטפל בה. לפחות אתם לא במצב של חוסר וודאות . אז נכון, זה לא אידאלי שהיא תצטרך לקחת אנטיביוטיקה באופן קבוע - אבל העיקר שהיא תרגיש טוב. תרגישו טוב,

talsh

New member
אוי לימורי

גדול לסתיו שעברה כאלו הצקות היום ועוד
לך שהיית צריכה להתמודד עם זה. בתקווה שיעבור לו לבד ומהר.

טוטי30

New member
../images/Emo24.gif של בריאות לסתיו וגם ../images/Emo65.gif

לפחות עכשיו אתם יודעים איך להתמודד עם זה. מאחלת לכם בריאות ואושר. סתיו מהממת!!!

למעלה