karnity

New member
ערפילית

שימי לב... סייגתי את דבריי - הטואטאליות שלי כוונה לאותם מקרים קיצוניים של נטישה! מסירה לאימוץ או העברה למוסד כלשהו אינם נטישה בעיניי - זה סוג של אי נטילת אחריות ועל זה אין לי שום ביקורת! קצפי יצא נגד הורים שעוזבים את הילד בבי"ח ומתכחשים לקיומו, נערות שילדו מותירות אותם למות בפחי אשפה... איך אפשר לא להיות טוטאלי????

Arfilit

New member
ראיתי בהמשך

מקבלת כמובן את התיקון. מי שמשאיר את ילדו למות - פושע פשע חמור ביותר. אגב - העברת ילד "קשה השמה" (למשל חולה מאוד, מפגר, בעל מום וכיו"ב) לרשויות הרווחה לאימוץ - כמוהו כנטישה - כי סיכויי ילד כזה למצוא משפחה מאמצת אינם גדולים. עם זאת - בעיני אין דין מי שעשה זאת כדין מי שהשאיר את ילדו בפח האשפה או בחניון.

Cat79

New member
מעניין מה יש לטרוליות להגיד בעניין

בעצם זה לא מעניין.

Kalla

New member
רגע, רגע...

אף אחד עוד לא ננטש. אולי הם ינטשו אותו ואולי לא, אנחנו עוד לא יודעים בודאות וזה קצת מוקדם מדי לשפוט ולעשות לינץ' תקשורתי. לפי הרופאים, התינוק עדיין חייב לשהות בבית החולים לקבלת טיפול רפואי כך שבכל מקרה הם לא יכולים לקחת אותו.

גם אני בפירוש חושבת שאפשר ואף

רצוי לשפוט אנשים אשר נוטשים את תינוקם. את הכתבה הזו אני לא מצליחה לפתוח אז לא מדברת ספציפית על המקרה הנ"ל. אני חושבת שכל אדם המחליט להביא ילדים לעולם חייב לדעת מראש את כל ההשלכות לכך. גם את אלה הפחות ורודות וחלומיות. עם כל שלל הבדיקות שנעשות היום עדיין ישנם מומים שלא ניתן לגלות, ולכן חייבת להיות השלמה שאם במצב והילד יהיה מיוחד הוא עדיין יהיה הילד שלנו. אני אישית לא עשיתי המון בדיקות מומלצות במהלך ההריון רק מתוך ההבנה שגם אם ימצא איזשהו מום זה לא ישנה אצלי דבר. אלה הילדות שלי מושלמות או לא מושלמות. הן פרי האהבה שלי. לכן שאני שומעת על מקרים של נטישה אני מזדעזעת כל פעם מחדש. מדהימה אותי השאיפה הזו לשלמות לילד שבפנטזיה. סבתי מתנדבת בבית חולים בפגיה והיא מספרת לי המון סיפורים על הורים שמשאירים שם את ילדם- סיפור נוראי אחד היה על נטישה של ילד עם שפה שסועה. אלוהים לאן הגענו?.... בקיצור קרניתי אני מסכימה איתך בהחלט- יש מקום לשפוט ואף להעניש!!!

XUXA141

New member
../images/Emo32.gif שפה שסועה..

מחקרים בחדרי תינוקות בבתי חולים העלו את הממצא הבא - תינוקות עם מומים קלים אבל בולטים לעין כמו שפה שסועה, נינטשו הרבה יותר מאשר תינוקות עם מומים קשים יותר אבל לא נראים לעין כמו בעיות לב למיניהן.

Kalla

New member
איך שאני מרגישה...

לא ייתכן לנטוש תינוק חולה. אני הראשונה שמודה שאני לא מאילו שמוכנים ללדת גם תינוק עם מום ושבטוח הייתי עושה הפלה אם היה מתגלה מום באולטרא סאונד, אך ברגע שפיספסו את זה (לא עקרוני באשמת מי) והתינוק כבר נולד - לא הייתי בחיים זונחת אותו. לא הייתי מסוגלת לזנוח לנפשו יצור קטן וחסר ישע שאני אחראית לקיומו. ברגע שמחליטים להביא חיים חדשים לעולם האחריות על החיים האלה היא קודם כל שלנו, לטוב ולרע.

QueenOfMagic

New member
אולי לא תקבלו את מה שאני אומרת

אבל יש לי אמפטיה מאוד גדולה כלפיי אותם הורים. מבחינתם הם ידעו על כך שהתינוק שלהם בכלל תינוקת בריאה ושלמה. הם לא ציפו בכלל בכלל לעוגמת נפש כזו. אני בטוחה שהם מרגישים מרומים ונבגדים ע"י הרופא שהם סמכו עליו שיגיד להם אם לילד שלהם יש מום כדי שיוכלו לעשות החלטה בעיניין. איננו חושבת שהם "נטשו" את הילד שלהם בכוונה...אלה היו המומים וכואבים מהאמת המרה..אישית הייתי תובעת עד הגרוש האחרון את הרופא הפושע הזה. את הרופא שלא ראה של"תינוקת" אין ידיים!! מאיפה אתה מסתכל?!?! כן, וגם הילד סובל...סובל המזנחה.. אך אנחנו לא יכולים לשפוט את הזוג שבוודאי המום וכואב. נכון, אנשים שנוטשים את הילד שלהם כשהם יודעים מראש שייצא להם ילד עם מום הם אנשים שחייבם לעמוד לדין.. אבל המקרה הזה אינו כך, המקרה הוא מקרה שונה...מקרה שאולי אם ההורים האילו היו מקבלים מידע נכון על תינוקם היו או מקבלים באהבה את ילדם או מפילים אותו או שולחים אותו לאימוץ במהירות האפשרית.. ולא משאירים אותו בביה"ח בצורה הזו.. ליבי איתם, למרות שלדעתי הם נהגו שלא נכון..

כולם פה נהיו אלוהים חיים עלי אדמות

שופטים, מכסחים, שולחים לכלא (אולי כדאי בכלל להרויד להורים את הידיים או אפילו להוציאם להורג?) מוזר איך דווקא מתוך קבוצה של נשים שנשפטות ומבוקרות כל כך הרבה ע"י החברה- יש מקום שיפוט כזה של אחרים שאף אחת לא עומדת במקומם. זה מלמד בדיוק איך קורבנות לשפיטה נעשים שופטים של אחרים בלי לחשוב פעמיים. וקוו'ין- אני מסכימה איתך מאוד!!!!

ט ו ש ה

New member
למה "כולם"

יש פה דעות לכאן ולכאן, וכן אני את דעתי (התקיפה והנחרצת, מודה) הבעתי, מותר לי לחשוב ככה. די עם ההכללות האלה.

inbal76

New member
יש לי המון רחמים והבנה להורים

ואף אחד לא יכול לומר שאין לי, כי גם להורי יש ילד מוגבל. ואני גם מדברת באופן כללי ולא על המקרה הספציפי כי אני לא יודעת אם הם נטשו. אבל עם כל ההבנה והרחמים למצבם של ההורים - זה לא מבטל את ההתחייבות שהם לקחו על עצמם כשבחרו להביאו לעולם. יש לי אח עם מגבלות מיוחדות. הורי גידלו אותו והשקיעו את חייהם ונשמתם ונפשם כדי לטפל בו, והרבה מעבר לזה (ואני לא אפרט), והחיים של כולנו היו (ועודם) כרוכים בהקרבות עצומות בגלל מצבו. אבל זה הבן שלהם. לא מוכנה בשום אופן לקבל את זה שיש להורים זכות לנטוש ילד שנולד עם מגבלות! זה כואב, זה קשה, אבל אלה החיים שלכם וכל אחד צריך להתמודד עם מה שהחיים נותנים לו. החיים זה לא פיקניק, ויש צרות גדולות יותר מאחרות, אפילו צרות גדולות מאוד. יש הרבה קשיים שאפשר לברוח מהם (עבודה לא טובה, מקום מגורים, בן זוג...). מילד שהבאתם לעולם - אי אפשר. הוא האחריות שלכם במאה אחוז. ילדתם - התחייבתם לתמיד! אין החזרות ואין תעודת אחריות.

gertrude

New member
לפי "הארץ" זה לא מדויק

לפי עיתון "הארץ" הם עשו בדיקות אולטראסאונד (אפילו שתיים) ולא מתכוונים לזרוק את התינוק אלא למצוא לו משפחה אומנת (אני נוטה לסמוך יותר על הדיווח של "הארץ", משום שלרשת ידיעות יש אינטרס מובהק ללבות את הסיפור - זה היה סקופ שלהם מהתחלה). אבל לעניין העקרוני - אמנם אחת הסיבות שאני לא רוצה ללדת היא שאני סבורה שכל אשה/זוג שנכנסת להריון צריכה לשקול מצב בו יוולד לה ילד מיוחד והיא תצטרך לטפל בו לשארית חייו/חייה. אני לא רוצה לקחת סיכון, אני לא בטוחה שאוכל לעמוד בחיים כאלו. נדמה לי (אני מקווה) שהמצפון שלי לא היה מאפשר לי לעזוב ילד שילדתי, ולא משנה מה (על אף שבכנות, איני יודעת אם זה היה בשל רגש טהור או הרצון שלי להיות בצד הנכון של המצפון שלי, כלומר יתכן שההחלטה שלי היתה נובעת מהראש ולא מהלב. אני לא יודעת). עם זאת, אני ממש לא מבינה למי יעזור לשלוח את ההורים האומללים והשבורים האלו לכלא - להם? הם אמורים ללמוד משהו מזה? אהבה מהי? לשלושת הילדים האחרים שלהם שישארו לבד או ישלחו למשפחות אומנות? לתינוק המסכן שיגדל עם הידיעה המחרידה שלא רק שהוריו נטשו אותו, אלא גם שהוא, בעצם, שלח אותם לכלא? לציבור, שיראה וירא, ויעדיף לקחת הביתה תינוקות שהוא לא רוצה - מתכון בטוח להזנחה? לתינוקות הפגועים האחרים, שיגדלו בבתיהם הביולוגיים בהם הם אינם רצויים ואינם אהובים? ועוד משהו - אני לא מצדיקה, כמובן, את ההורים, אבל נראה לי שגוי להתעלם לחלוטין ממצבם הנפשי - תארו לעצמכן שחיכיתן וציפיתן לתינוק, ריהטתן לו חדר וקניתן צעצועים ובגדים ועריסה. הבדיקות הראו שהתינוק בריא ושלם. הלכתן לבית החולים וילדתן תינוק שכפות ידיו מחוברות לכתפיים. לא תחוו שום תחושה שלילית? אפילו לא לרגע? ההורים נשמעים לי בהלם, בהכחשה, בטראומה, שבורים לחלוטין. אני מרחמת עליהם מאד, הם צריכים טיפול וסיוע, שאולי יעזרו להם לקבל את התינוק באהבה, ולא משפט שדה. הבעיה האמיתית והשורשית, לדעתי, היא של המדינה שלא מסייעת מספיק לילדים מיוחדים ולמשפחותיהם. אותה הייתי שופטת ולא את הזוג האומלל.

בדיוק!!

אני נגעלת מהמתקפה המשפטית הגסה והנוקשה שנעשתה כאן. במיוחד מהעובדה שרוב השופטות הן כאלה שבעצמן נשפטות כל יום מחדש על הבחירות שלהם. קצת רחמים וקצת אמפטיה לעזאזל!!!! אף אחת לא עומדת פה במקומם- מאיפה הזכות והחוצפה לשפוט בצורה כזו?????? זה מין תחביב כאן להפוך אנשים שאתם לא מכירות ולא יודעות כלום על חייהם למפלצות? כמו שעושים לכם כל שני וחמישי ? באמת!

efroch99

New member
אני לא מבינה את ההקבלה!

זאת תשובה לגבי ההתקפה הקודמת שלך גם - זה שמשתתפות הפורום הזה נשפטות על בחירתן - הן נשפטות על משהו שהן בחרו לא לעשות אבל הבחירה הזאת אינה גורמת לאף אחד אחר נזק. מה הקשר בין זה לבין אנשים שנוטשים את הילד שלהם? אולי גם אסור לנו לבקר פושעים בפשעים אחרים, בגלל שאנחנו קבוצת מיעוט שזוכה לביקורת? זה ממש לא לעניין.

למעלה