inbal76

New member
בדיוק! ../images/Emo45.gif

מה הקשר לזה ששופטים אותנו? אנחנו עשינו משהו למישהו? איך את משווה?

Kalla

New member
../images/Emo45.gif אין כאן שום מקום להשוואה!

נהפוך הוא, אדם צריך לשאול את עצמו בכנות מה יעשה אם יוולד לו במקרה ילד מוגבל ואם התשובה היא שלא יהיה מוכן לקחת אחריות עליו, עדיף שלא יעשה ילדים בכלל. זה הרבה יותר אחראי מאשר לעשות ולנטוש.

אז תמשיכו לשפוט.

כנראה זה עושה לכן איזה תחושה שאתן יודעות טוב יותר, "טובות" יותר ומוסריות יותר ויותר..ויותר.... אבל אז,אל תבואו בטענות לאמיהות המיסיונריות שבאות הנה וטוענות שבגללכן העולם יעצור מלכת ושופטות אתכן על הנזקים האיומים שאתן עושות לאנושות. בוודאי שיש הקבלה: ההקבלה היא בזכות שאדם לוקח על עצמו לשפוט אחרים על מעשה -זכות כיבכול מוסרית שמה שמסתתר אחוריה זה התיימרות לדעת יותר טוב מאחרים מה הדבר הנכון בשבילם. וכל עוד אתן מוכנות ככה בהינף יד לשפוט אחרות ואחרים על בחירותשאין לכן שמץ של מושג ירוק מי האנשים האלה ולמה הןם נוהגים כך ומה קורה בתוכם- אל תתפלאו שאחרים עושים לכם את אותו דבר בדיוק. אז שפיטה נעימה, מקווה שנחמד לכם שם על כס האלוהים לכמה דקות, תאמינו לי- הנפילה לא תהיה נעימה כל כך.

והשיפוט שלכם

שבא לכן כל כך בקלות -פתאום שוכח לחלטטין את טובת הילד. חשבתן מה זה להיות ילד בלי ידיים שגדל אצל הורים שלא רוצים בו??? שונאים את עצם קיומו? מתענים כל רגע ??? כן, זה כמו להיות ילד לא רצוי- ועד היום חשבתי שזה טיעון חזק מאוד לאי הבאת ילדים לעולם. אבל מה, מסתבר שמוסר ושיפוט זה מחלה שלא קל להתנער ממנה.

Kalla

New member
טובת הילד היא עניין נפרד

ולא קשור להתנהגות ההורים. ליתר דיוק, התנהגות ההורים היא זו שעלולה לגרום לכך שלילד יהיה יותר טוב במקום אחר. אני אמא מאמצת לילדה שבילתה שנה מחייה במוסד ואני יודעת כמה זה נורא להיוולד לא רצוי ולחיות ולו מעט זמן ללא משפחה אוהבת ובית חם. זה העוול הגדול ביותר שניתן לגרום לילד.

Kalla

New member
קודם כל, אני בעצמי אמא ל-4

ואני יודעת בדיוק איזו אחריות עצומה היא ילדים ולכן אני בחיים לא אהיה אחת ה"אימהות המיסיונריות שבאות הנה וטוענות שבגללכן העולם יעצור מלכת ושופטות אתכן על הנזקים האיומים שאתן עושות לאנושות". לדעתי לא לקחת אחריות על נפש שאת אחראית להיווצרותה זה הרבה יותר חמור מאשר לא לעשות ילדים. אין שום דבר לא מוסרי או פוגע בזולת בזה שמישהו בחר לא להביא ילדים, וזה בניגוד גמור למישהו שלא מוכן לקחת אחריות על אדם שהוא הוליד. אלוהים אדירים, מדובר כאן בדיני נפשות, איך אפשר להגיד שלהורים יש זכות מוסרית לזנוח תינוקות שהם בחרו להוליד ועוד להעמיד את זה על אותו סולם של חומרה כמו להחליט לא להביא ילדים בכלל? לגבי אם צריך להעניש או לא צריך את האנשים האלה ואיך - לא יודעת ולא מתיימרת לדעת. לא שופטת אותם מהבחינה המשפטית ועדיין לא שופטת אותם בכלל כי כפי שציינתי עוד לא ברור לגמרי מה יבחרו לעשות, אבל באופן עקרוני מבחינה מוסרית לדעתי זה בהחלט מעשה שלא יעשה.

efroch99

New member
אני מקבלת את ההסתיגויות

אבל לא מקבלת את הסלחנות שלך. נטישה זה בגדר פשע. אני חושבת שגם יש איסור בחוק שאסור לנטוש בע"ח ששייך לך, אז על אחת כמה וכמה את ילדך. הרי הרבה מאוד פשעים מבוצעים מתוך מצוקה וכאב גדולים, ומתוך מצב נפשי קשה. זה לא משנה את זכותה של המדינה לעמוד על החוקים שלה ולהעניש במקרים של עבירות חמורות. (אני גם לא מתייחסת למקרה הספציפי אלא לעניין העקרוני).

gertrude

New member
סלחנות?

אני בכלל לא רואה את עצמי בעמדה של סולחת להם או לא. אני חושבת שהם אומללים ברמות שאני אף פעם לא ידעתי ובנוסף חושבת שלנטוש ילד זה מעשה לא מוסרי, שאני לא הייתי עושה. עם זאת אני מקבלת את זה שיש מצבים מורכבים (רגשית ומוסרית), במקרה הזה נראה לי שטובת הילד היא להיות במשפחה אחרת, שתרצה ותאהב אותו. יתכן שאם ההורים יקחו אותו בסוף הביתה, וכולנו ננשום לרווחה, נקיי כפיים ומצוחצחים מוסרית, לילד הספציפי הזה יהיו חיים פחות טובים מאשר אם היה אצל משפחה אומנת. ולגבי המדינה - זה נכון שלמדינה זכות לחוקק ולאכוף, אך לרווחתי אני לא רואה את עצמי עומדת בצד שלה בדרך-כלל או כמחויבת להגן עליה או על חוקיה.

עינת12

New member
סבתא אולגה, מסכימה אתך

לגבי כל מה שקשור לטיפה שונה בחברה הישראלית. ואכן בישראל מתבצעות הרבה יותר הפלות על סמך "ילד לא מושלם" מאשר בכל מקום אחר (מלבד סין, בגלל מדיניות הילד האחד + העדפת בנים כתוצאה ממצב זה). לגבי זה אומר עוד משהו: אהבת הורים היא כ-ן תלויה בדבר (לא אצל כולם כמובן), ואפילו היא תלויית תרבות.

karnity

New member
נראה לי

שגם את ונוס וניל לא חפה משיפוטיות והתנשאות... אם היית קוראת ביתר עיון את הדברים שנאמרו כאן אולי לא היית יוצאת נגד ה"שופטים".... מרבית מאיתנו (וזה כולל אותי) נשפוט הורים, שינטשו את ילדיהם וייעלמו כיוון שמדובר במעשה חמור ביותר... איזו סלחנות את רוצה לגלות כלפיהם? סלחנות כמו זו שנוהג בית משפט כלפי אנס ש"היתה לו ילדות קשה" ולכן מקלים בעונשו? סלחי לי, זה בולשיט!!!! לי, ואני מניחה לאחרות בפורום, לא היתה כוונה להפוך את ההורים האלה למפלצות... אני בטוחה כי גם להם קשה...אבל הם פחות מעניינים אותי – תינוק נטוש ללא ידיים נראה לי יותר חשוב כאן... אני בהחלט לא ממליצה לשלוח תינוק לא רצוי להורים שאינם רוצים בו – "מושלם" או "פגום" ... ואם היית שמה לב, סייגתי את דבריי כאשר דובר במקרה הספציפי הזה... וכך עשו גם אחרות.... מבקשת כי להבא לפני שאת מטיפה לאחרים – בדקי את עצמך... ועוד משהו ... כבר מישהי כתבה את זה - אבל ההשוואה שעשית של השיפוט לכאורה של חברות פורום בנושא הזה לעומת שיפוט היומיומי שעוברות חברות הפורום לא רלוונטית כלל וכלל – במי אני פוגעת כשאני לא עושה ילדים?! איזה נזק גרמתי בדיוק?! לעומת לנטוש תינוק.... בחייאת...

את אולי מנהלת פורום.

אבל את לא אלוהים. וכן, לט חסרות נשים וגם גברים שחושבים שנשים כמונו הן נזק עצום ונוראי לאנושות,תסתכלי סביב!!! וכן, בעיניהם את עושה נזק עצום אחרת לא היו שופטים,מבקרים,מקללים ומחרימים אותך כ"מטורפת,חולת נפש" ועוד כהנה וכהנה כינויים. ותינוק נטוש עדיף עשרת מונים על פני תינוק לא נטוש שהןריו שונאים ומקללים את עצם קיומו, לנטוש יש עוד סיכוי לחיים של אהבה איכשהו. אבל זה לא הפואנטה,הפואנטה היא שבעולם שלך,אנשיפ כואבים,המומים ושאין לך מושג מה עובר עליהם,נדלחים לכלא כי הם לא עומדיפ באמות המוסר שלך. זו הפאנטה.

וסליחה

על הטעויות,אני ממקלדת בעמדה אחרצ בעבודה והמקלדת הזו ללא אותיות עברית.

karnity

New member
ונוס

אנא קראי שוב מה כתבתי! אני מדברת באופן כללי על נטישת ילדים/תינוקות ולא על המקרה הספציפי העצוב הזה! המקרה הזה רק טריגר לעניין... את רוצה להגיד לי שאת לא חושבת שהורה שנוטש את ילדו ראוי לעונש??? ולא משנה מהי מצוקתו האישית?

אני חושבת

שלכל הורה שנוטש ילד יש סיפור וסיבות ועולם שלם מאחוריו שלא אני ולא את רשאים לשפוט כל עוד איננו עומדים במקומו. יש מיקרי נטישה "מוצדקים ולא מוצדקים"?? ע"פ מי? אם אישה נוטשת תינוק בריא לחלוטין כי אם היא תבוא הביתה עימו אבא שלה ישחט אותה? זה מוצדק? ומי את או אני שנחליט בשבילה מה הצעד הנכון? מישהי מאיתנו נמצאת בנעליים שלה?? נטישת ילשים זה ושא כאוב- אבל -להכריח אישה להישאר עם תינוק לא רצוי- כאוב ונוראי הרבה הרבה יותר מזה, לשני הצדדים.

ונוס יקרה!

אני יכולה לנסות להבין את החמלה שלך על אותם הורים המומים וכואבים. אני לרגע לא שופטת אותם על הרגשת האכזבה, התדהמה, ואף ה"אבל" אשר הם חשים לאחר לידה של ילד כזה. מותר ואף בריא לחוש תחושות כאלה. אבל מכאן ועד להגיע להחלטה של נטישת הילד הדרך ארוכה. אני כתבתי שאני יכולה לשפוט הורים שעושים זאת ואני עומדת מאחורי דברי. אין שום סיבה שבעולם שלנטוש ילד יהפוך לדבר לגיטימי- מה שאגב קורה בשנים האחרונות. לאכוף זאת היה ניתן רק עם נטישת ילדים היתה לא חוקית. זו היתה כוונתי. הפואנטה היא שבעולם שלך,אנשיפ כואבים,המומים ושאין לך מושג מה עובר עליהם,נדלחים לכלא כי הם לא עומדיפ באמות המוסר שלך. זו הפאנטה. כתבת אמות המוסר שלך (כוונתך לקרניתי), אך לא מדובר על אמות מוסר אישיות כאן. לנטוש ילד זה דבר לא מוסרי ועל זה אין כל ויכוח. בעניין הרגשות הן תקפות וכבודן במקומן מונח. אני לא חושבת שקרניתי או מישהי אחרת כאן אמרה שההורים האלה חייבים להיות חזקים. ובתור אמא לילדות אני גם חושבת שההשוואה שלך בנוגע לביקורת ולשפיטה היא לא ממש במקום. הבחירה שלך של לא לעשות ילדים משפיעה עליך ועליך בלבד. אך בנושא שאנחנו דנים לנטישה של ילד יש השפעה על ייצור קטן ותמים שלא בחר להגיע לעולם הזה.

אני באמת לא מבינה

טוב, אז נטישת ילדים תהיה לא חוקית. ואז מה? פתרתם את הבעיה??? בואי נדמיין חיים של מאות נשים ומשפחות עם ילדים שאסור לנטוש כי הם יילכו לכלא (ובכך ייגרם סבל נוראי לשאר הילידם והמשפחה כולה תתפרק) - אז מה כן??? להשאיר אותו במשפחה בה הוא נטל, שנוא,לא רצוי - מן הסתם מתייחסים אליו בהמון כעס וזעם וזה מוביל להתעללות. זה כאילו יותר טוב???? זה יותר מוסרי בעינייך? יותר"נוח" לך לחיות עם האופציה הזו?

אגב רק כדי להבהיר שוב את העניין...

אני בכל דברי לא אמרתי שהורים נוטשים מקומם בכלא. כן אמרתי שאני יכולה לשפוט אותם. לשפוט באמת מידה מוסרית- נטישה של ילד נתפסת בעיני כלא מוסרית! לא ממש מסכימה איתך עם כל תיאורי הסבל של ההורים שבתחילה לא רצו את ילדם. הרי דיברנו כבר על תחושות קשות בהתחלה. הכל מובן ולגטימי. אבל מפה לא רצים מיד לנטוש. אני מאמינה שעם טיפול צמוד ועזרה מקצועית ניתן לגשר גם על הקשיים הללו. כל זה לא קורה ברגע שהורים מחליטים מיד להרים ידיים, ברגע שמחליטים שהילד הזה הוא לא חלק מאיתנו. תראי מדובר על נושא לא פשוט כלל, על זה שתינו מסכימות. אני רק לא מסכימה עם הקלות הזו וההבנה של אותן משפחות שבוחרות לא להתמודד כי...כי זה נטל כלכלי...כי זו בושה...כי אנחנו לא מסוגלים.... אני די בטוחה שהשלמה בילד מיוחד לוקחת זמן. דברי עם משפחות לילדים כאלה וכולן יספרו לך על תהליך ארוך של "אבל" עם הידיעה. תהליך שבו בשלב הראשון ישנו הלם מוחלט אחריו בא שלב ההכחשה ורק בסופו של התהליך מגיע שלב ההשלמה והריאורגניזציה שבו ישנה קבלה מציאותית של המצב ופיזור חששות והאשמות ההדדיות. רק בשלב הזה הסופי מתרחש שיקום הדימוי העצמי של ההורה. אני רק חוששת שמשפחות שמרימות ידיים כל כך מהר לא מספיקות להגיע לשלב הזה. ואת בדברייך גם נותנת לגיטימציה לכך. פה בדיוק הבעיייתיות של הנושא!

כל זה יפה מאוד.

ואולי זה עובד אצל חלק מהאנשים ואולי אפילו אצלך. אבל לא אצל כולם. ולכן אי אפשר לשפוט את "כולם" ע"פ קנה מידה אחיד. אני מאמינה לאישה שאומרת לי שהיא לא רוצה ילדים כי היא מרגישה במאה אחוז שהיא לא מסוגלת ולא רוצה ולא יכולה להתמודד עם זה. אני לא אגיד לה להכריח את עצמה לנסות.אני גם מאמינה שלאישה או זוג שאומרים שדבר כזה (ילד נכה ) הוא מעל לכוחם, שהם לא מסוגלים לא רוצים ולא יכולים להתמודד עם זה. אני לא אכריח אותם לנסות. מי אני שאשפוט באיזה שלב מותר להרים ידיים? מי את שתשפטי? אי אפשר,פשוט אי אפשר לשפוט.

למעלה