שאלות...

duram

New member
לא תאמינו מה עושים בבנק דיסקונט !!!

אני עומד לקחת משכנתא מבנק דיסקונט ואני ממש לקראת חתימה על המשכנתא. אחד הטפסים שהבנק מבקש ממני לחתום עליהם ע"מ לקבל את המשכנתא הוא טופס על ויתור הזכות לדיור חלופי. כולנו יודעים שלאחרונה יצא חוק האומר שדיירים שלא עומדים בתשלומים לא יזרקו לרחוב וימצא להם דיור חלופי לתקופה מסויימת. האם זו לא בעצם סחיטה באיומים. כלומר-אתה רוצה לקבל מאיתנו משכנתא?? בוא תחתום לנו על זה שאנחנו עוברים על החוק.... מה אתם אומרים??
 

האמיתית

New member
שאלה

לפני כ- 7 שנים הגשתי תביעה באמצעות עו"ד ובעקבותיה זכיתי בסכום כסף. משום מה, רק לאחרונה "התעוררתי, והבנתי שלא זוכתי בסכום הכסף ייתכן שלא קיבלתי את ההמחאה ממשרד עו"ד או שכן קיבלתי את ההמחאה אבל לא הפקדתי אותה. כמובן שניתן להוכיח זאת באמצעות תדפיסי הבנק האם אוכל לדרוש כעת את ההמחאה?
 

א Ron

New member
חישוב שעות במשמרות ליום עבודה

שאלה על מקרה קצה מסויים נניח מישהו עבד בתאריך 24\09\2003 משמרת ראשונה: 17:00-22:00 5 שעות משמרת שנייה : 00:00-04:00 4 שעות (מחצות הלילה עד ארבע בבוקר) בהנחה שאלו המשמרות היחידות שרשומות לאותו עובד בכל חודש ספטמבר(09) האם אפשר להגיד שבתאריך 24\09\2003 אותו אדם עבד 9 שעות סה"כ? או האם אפשר להגיד שבתאריך 24\09\2003 אותו אדם עבד 5 שעות סה"כ ובתאריך 25\09\2003 אוותו אדם עבד 4 שעות סה"כ? או אפשר להגיד שהעובד עבד 11 שעות שבתוכם הייתה הפסקה של שעתיים. כלומר כמו שאמרת 9 שעות עבודה נטו. (סעיף 21 לחוק שעות עבודה ומנוחה מחייב הפסקה של לפחות 8 שעות "בין יום עבודה למשנהו". לכן אם לא נתקיים התנאי הזה ניתן לטעון שהעובד עבד 11 שעות.) שאלתי פה http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=7&MessageId=130776803&r=1 ויעצו לי לשאול בפורום של עורכי דין.
 
הופנתי מהצרכנות.

לפני כמה ימים נסעתי לקניון באיזור מגורי והחנתי את הרכב בתוך החניה של הקניון. אחד הרכבים פגע לי רציני בדלת הרכב. פניתי להבטחת הקניון שם נאמר לי כי אינם יכולים לראות את הרכב שפגע. כי המצלמה לא מכוונת . פניתי לחברת הביטוח שלי אך הם מנסים להקשות וטוענים שמנסיון קשה להתמודד מול הקניונים. מה עושים??? ולשאלת חובב ציון : הקניון אחראי כן. כיוון שלדעתי פגעה בי משאית שהורידה באותו הזמן סחורה לסופר לש הקניון(הייתי בקניון בדיוק 20 דקות)
 

leikin

New member
אני חייבת חייבת עזרה ../images/Emo10.gif

אשמח לכל עיצה - כי אני אובדת עיצות רקע: (קצת ארוך) וקצת מסובך היה לי כרטיס אקטיב שלא השתמשתי בו. התקשרו אלי מהחברה והציעו לי הלוואה על 10,000. בדיוק בזמן הזה (מיתון - פיטורים) הייתי חייבת הלוואה. היו לי שני חשבונות. חשבון אחד שפתחתי השנה. וחשבון אחד מאז שהייתי נשואה ויש לי שם בלאגן אחד גדול. יש לי שם הלוואה גדולה שלקחנו אני והגרוש שלי ולא הצלחתי לשלם אותה בחודשיים האחרונים. בקיצור אישרתי את ההלוואה ורק אחרי שהוא אמר לי ההלוואה מאושרת שאלתי לאיזה חשבון? הוא אמר לחשבון שיש לי שם בעיות!!!! אמרתי לו שיבטל את זה תכיף ומיד כי ההלוואה פשוט תיבלע שם! הוא אמר אין בעיה, ההלוואה מבוטלת. אמרתי שאני לא מעוניינת בשום הלוואה, ופה נסגר הסיפור. לאחר כמה ימים הבנק מתקשר אומר שיש לי 10000 ש"ח ש5000 כבר נבלעו בגלל הבעיה שהייתה לי.. התקשרתי עוד הפעם לאקטיב הם דיברו איתי במשך שבוע שלם ואחרי שבוע המנהל סניף שלהם אמר לי שהסיפור נגמר והכסף כבר אצלהם בחשבון. אחרי שבועיייייים מסתבר הכסף עוד לא היה שם, הכסף עדיין בבנק (אני לא מודעת לזה כי אין לי כרגע בכלל קשר לשם). בקיצור הבנק לא רוצה להחזיר את הכסף\ האקטיב רוצים לתבוע כי לא רוצים להחזיר את ה10000 ש"ח. מה אני יכולה לעשות??? האם יש לי עילה לתביעה של אקטיב? על הרשלנות שלהם? יש לי שיחה מוקלטת עם השירות לקוחות שלהם שהם אומרים לי שהכסף כבר אצלהם בחשבון והכל סודר.
 

thewhiteknight

New member
שאלה בנוגע פגיעה מכוונת ברכב פרטי.

שלום רב. יש לי שאלה, ואשמח מאוד לקבל עלייה תשובה. אני מתגורר כתושב בקיבוץ בצפון הארץ. בקיבוץ הנ"ל יש החלטה שאומרת שאסור להחנות רכבים בתוך הכבישים הפנימיים אלא אך ורק בכבישים ההיקפיים, במקומות חנייה מוסדרים מראש, או בחנייה הראשית (ליד חדר האוכל). בניגוד להחלטה הנ"ל, כל יום, אנשים מחנים את רכביהם הפרטיים, ואת רכבי הקיבוץ בתוך הכבישים הפנימיים, חוסמים גישה ומפריעים לתנועה. בקיבוץ הנ"ל אין גורם שאוכף את ההחלטה, ולכן כל אחד עושה מה שהוא רוצה. קניתי לאחרונה רכב והחניתי אותו במשך כשבוע בחנייה המרכזית של הקיבוץ. אתמול חזרתי מנסיעה בשעות הערב, ומכיוון שאשתי הרגישה לא טוב, החניתי את הרכב סמוך לבית, ותכננתי להוציא אותו למחרת אחה"צ, לצורך נסיעה. יש לציין, שהחניתי את הרכב בצידי הכביש, לא חסמתי אף אחד, לא הפרעתי לתנועה, לא מנעתי חנייה, לא מנעתי גישה לרכבי חירום כגון אמבולנס ומכבי אש, ובקיצור, לא הפרעתי לאף אחד. היום כאשר באתי לקחת את הרכב שלי ולנסוע לסידורים, נגלה לעיני המראה הבא: על הזכוכית הקדמית, בצד הנהג, היה מרוח בכתב גדול בצבע צהוב הכיתוב "כאן לא חניה". לקח לי יותר מ-30 דקות להוריד את הכיתוב שנעשה בצבע צהוב, מכיוון שככל הנראה נעשה שימוש בצבע מיוחד (משטרתי) לשימוש ספציפי זה. יותר מאוחר נודע לי שככל הנראה, האדם שעשה את המעשה הוא חבר הקיבוץ, המשרת כמתנדב במשטרת ישראל. מסתבר שהוא החליט לקחת את החוק לידיים, ולהיות השוטר של הקיבוץ, ולהחליט על דעת עצמו מה מותר ומה אסור, וגם להעניש בהתאם. כפי שנאמר לי, אותו בן אדם, עשה אותו מעשה למספר רכבים שונים בהזדמנויות שונות במהלך השנים האחרונות (והוא אפילו לא מתבייש בכך), ולפי השמועות אפילו פינצ'ר חלק מהרכבים (על רקע של חנייה על הכבישים הפנימיים של הקיבוץ). אני מודה שככל הנראה לא פעלתי כשורה, נכון. לא הייתי צריך להחנות הרכב שלי בתחום הכביש הפנימי של הקיבוץ, למרות שהוא לא הפריע לאף אחד. אבל זה לא מהווה אישור לאף אחד לבצע וונדליזם ברכושי הפרטי. אם אותו אדם היה שם לי פתק עם אותה הודעה, זה היה מתקבל בצורה הרבה הרבה יותר טובה וחיובית מאשר הדרך של ההרס והחבלה שהוא בחר לנהוג בה. עד כאן תיאור המקרה שקרה והשערות (די מבוססות) לגבי זהות המבצע. מכאן שאלות לגבי אפשרויות הפעולה שעומדות לרשותי. 1. האם יש עילה לתביעה נגד אותו אדם? לכאורה אין נזק ממשי לרכב. 2. אני מעוניין לדעת האם זה יהיה חוקי וקביל מבחינת בתי המשפט שאני יבצע הקלטה של אותו אדם בלי ידיעתו ובה הוא מודה בכך שהוא ביצע את המעשה, ואח"כ ישתמש בהקלטה הנ"ל בתביעה נגדו. 3. האם אותו אדם יכול להגיש כנגדי תביעה בהסתמך על החלטת הקיבוץ (החלטת שיחת הקיבוץ) שלא להחנות רכבים בתוך או בסמוך לכבישים הפנימיים של הקיבוץ. 4. האם קיימות אפשרויות פעולה נוספות מבחינה משפטית כנגד אותו אדם, כגון גרימת עוגמת נפש וכו'. אודה על תשובתכם בהקדם
 

interneti

New member
האם חשבוניות אלקטרוניות

שלום לכולם, לא מזמן החלפנו את מסוף הסליקה בחנות ולקחנו מסוף וירטואלי של חברת טרנזילה, שפועל במקביל לתהליכי סליקת האשראי במכירות דרך האתר שלנו. שני השירותים משלבים מודול של חשבוניות אלקטרוניות, הנשלחות אל הדוא"ל של הלקוח לאחר אישור העסקה. השאלה שלי, היא האם זה יכול "לסבך" אותנו, אם לקוח לא קיבל מסיבה כלשהי חשבונית בדוא"ל?
 

michalshiff

New member
תביעות קטנות

לפני כשנתיים וחצי רכשתי סלון ברהיטי אלקנטרה בנתניה. הסלון עלה לי כ6000 ש"ח. לאחר כחצי שנה הסלון החל להפרם, והתחילו להיות קילופים ב"עור" (שנאמר לי שזהו עור נפה איכותי מאוד) כאשר ניגשתי לחנות ודרשתי סלון חדש במסגרת האחריות נאמר לי כי כרגע אין במלאי וכשיהיה חדש יספקו לי. כך חלפה לה כשנה וחצי ועדיין לא הגיע המלאי של הסלון. כשראיתי שהמוכרים "מורחים" את זמני, החלטתי לגשת לחנות ולקחת סלון אחר במחיר הסלון שקניתי. כשביקשתי סלון אחר, נאמר לי ע"י המוכר ובעל החנות שאני צריכה לשלם כמעט את כל הסכום של הסלון החדש. וההחלפה אינה "ראש בראש". החלטתי לא לשלם סכום נוסף עבור סלון (שאולי עתידו להיות כעתיד הסלון שלי) ויצאתי מהחנות כעוסה ונפגעת. כל תהליך ההדברות עימם במהלך השנה וחצי האחרונות הייתה בעל פה ואין לי שום הוכחה לכך. המסמכים היחידים שיש לי הם הקבלה עבור רכישת הסלון לפני כשנתיים וחצי. האם יש עילה לתביעות קטנות? האם יש טעם להתחיל בתביעה נגדם בעבור הכסף ששילמתי? (כמו כן פניתי לתביעות הציבור - וטרם קיבלתי עצה יעילה). אשמח לעזרתכם בנשוא מיכל
 

ספיידי1

New member
זקוק לעזרתכם

אשתדל לתמצת את הסיפור, לפני כשנה, ידידה שלי ביקשה ממני הלוואה על סך 1500 שקלים והבטיחה שתחזיר לי את הסכום תוך חודש. אני לא פטי ואומנם לא חשבתי שתחזיר לי אחרי חודש, אבל חשבתי שכעבור חודשיים-שלושה אני יקבל את הסכום מקסימום במספר תשלומים... היא הייתה צריכה את הכסף כדי לשלם את חשבון הפלאפון שהתצטבר לה. הסכמתי(לצערי קשה לי לסרב לאנשים שצריכים עזרה), ואורנג' התקשרו אלי, הסכמתי לשלם את חשבונה שעמד על 1500 שקלים!! ב-2 תשלומים של 750 שקלים. בדקתי בפירוט הבנקאי שלי ואכן הסכום הזה נוקה מהחשבון שלי, וכמו כן קיבלתי מספר אישור לכך ששילמתי. מאותו רגע אני ואותה "ידידה" התרחקנו, ניפגשנו פחות ודיברנו פחות, כעבור חודשיים-שלושה ששאלתי על הכסף היא הבטיחה שתדבר איתי וכמובן שלא דיברה... ככה המצב ניגרר לחצי שנה... טסתי לארה"ב וחזרתי לארץ, התקשרתי אליה מספר פעמים והיא לא ענתה לי אפילו פעם אחת! שלחתי אס אמ אס, וגם אז היא לא ענתה לי... היינו אמורים ללכת(בניפרד כמובן) למסיבה של חבר משותף, וכנראה היא הבינה שתראה אותי שם, היא יזמה והתקשרה אלי ושאלה אם אני מגיע, משהתברר לה שכן היא אמרה שאחרי המסיבה נלך אליה והיא תביא לי צ'ק, לצערי לא יצא לי להגיע, וקבענו בפעם אחרת, מאז(היה לפני שבוע) אני מתקשר אליה על בסיס יומי, כל יום בבוקר אנחנו קובעים להפגש בערב אחרי העבודה שלה, וכל ערב בסוף היא או לא עונה לטלפונים, או עונה ואומרת שתחזור אלי וכמובן לא חוזרת... השאלה שלי היא זאת: האם אני יכול לתבוע אותה? ז"א, ברור לי שכן, אבל האם אני יכול לקבל את כספי בחזרה באמת? בהנחה והחשבון שלה שולם עם האשראי שלי ויש לי הוכחות שאכן ירד לי הסכום הזה מהחשבון לזכות אורנג'(ואני לא משלם על אף פלאפון של שום חברה מאז ומעולם כך שזה דבר חריג), ובהנחה ויש לי גם את המספר אסמכתא של אורנג' שמאשר ששילמתי על החשבון שלה...? האם יש לי סיכוי לזכות במשפט? ואם כן, מה הסיכוי? ומה הפרוצדורה? מודה מראש לעוזרים!
 

boazt25

New member
שאלה

חבר שלי עובד כקונדיטור במסעדה יותר משנתיים. הוא עובד מסור שלא פעם עבד שעות נוספות כדי להשלים חוסרים. לאחרונה ביקש ממנו הבעלים שיעבור לעבוד בחלק של הכנת הספגטים והניוקי. הוא סירב לכך והבעלים דרש ממנו לחתום על מסמך שהוא מסרב. החבר שלי סירב והיום בנוכחות עדים הקליט אותו הבעלים אומר שהוא מסרב לעבור לעסוק בספגטים ורוצה להשאר בקונדיטוריה. שאלותיי: 1) האם זה חוקי שבעל המסעדה יכול לסרב לשלם פיצויי פיטורים באם יש לבעל המסעדה הקלטה שלו מסרב לעשות מה שמבקש הבוס? 2) האם בכל מקרה חובת המעסיק לתת לו מכתב פיטורים? ממתין לתשובותיכם.
 

אני 5551

New member
מעבר מקום של מקום העבודה

החברה בה אני עובדת מתעתדת להעתיק את מקום מושבה מרחובות לנתניה. ברצוני לשאול האם הנני זכאית לפיצויים ממקום העבודה כיוון שהתחלתי לעבוד בחברה ב10/09/08והחברה הצהירה על כך שהמעבר מתוכנן לאמצע אוגוסט 09' (עוד חודש וחצי). נוצר מצב בו חסר לי חצי חודש של עבודה להשלמת שנת עבודה בחברה. אך עם זאת מדובר במצב של "הרעת תנאים" כיוון שהמרחק עולה על 60 ק"מ.
 

bbenben

New member
שירותי עו"ד לא רשמיים

אני מעוניין להגיש קובלנא, מצד אחד חשוב לי מאוד שזה יהיה מקצועי וטוב. מצד שני אני לא רוצה שזה יהיה בעל "אופי משפטי" שמיד ייצור אנטגוניזם. האם ניתן ו/או מקובל לקבל שירות מעורך דין שכולל את כתיבת הקובלנא על כל המשתמע מכך מבלי להציג זאת כמכתב רשמי מעורך הדין? אם כן, מה הוא סדר הגודל המחיר של שירות זו? ולמי פונים (איזו התמחות?) כאשר אין לי עורך דין מוכר... אודה על עזרתכם
 

חריקת

New member
שלום שאלה

אולי פה יוכלו לעזור לי לפני כמה ימין נשפטתי ויצאתי אשם השופטת לא רצתה לפגוע לי בעתיד לכן לא הרשיעה אותי אבל שלחה אותי לתאריך של שנה לקצינת מבחן השאלה היא אני בתהליכי גיוס האם הגיוס שלי בגלל זה יתעכב? או שברגע הגגיוס זה מתבטל? תודה
 

yazam11

New member
למיטב ידיעתי החוק לא בתוקף עדיין

והבנקים מנסים בכח למנוע מאנשים לוותר על זכות שתוענק(בעתיד) בחוק.. סליחה , החוק כבר בתוקף : קישור אני חושב שתבקש מהם את המסמך הביתה לחשוב.. ותלך עם זה למפקח על הבנקים.. אני בטוח שיש מה לעשות בהקשר זה.
 

hutc10

New member
הבעיה היא

שלדעתך פגעה בך משאית שהורידה סחורה בקניון. אבל אם את לא יכולה להוכיח את זה אז מה דעתך עוזרת לך? השאלה היא לא מה את חושבת שקרה אלא מה את יכולה להוכיח לביהמ"ש שקרה. וחוצמזה נניח שזו משאית שפרקה סחורה בחניון. איך זה מטיל אחריות על הקניון? במה היא שונה למשל ממישהו שעשה קניות בקניון?
 
אפשר..

להיעזר בשירותי עו"ד ושאתה תהיה חתום על המכתב (אחרי שתאשר כי הנוסח עונה על דרישותיך). סדר גודל של מחיר, תלוי בשירות אותו אתה מבקש ומעו"ד עצמו. כדי להפנות אותך לעו"ד מהתחום המתאים אתה צריך לפרט באיזה נושא מדובר. בהצלחה!
 

bbenben

New member
תודה - הנושא קשור לקובלנא של מלש"ב בצה"ל

וההחלטות שהתקבלו שם לגבי המועמד לשירות מבירור טלפוני איתם הנושא ודרך הטיפול מצדיק קובלנא
 

hutc10

New member
השאלה היא

אם עברו כ-7 שנים או שעברו יותר מ-7 שנים או פחות מ-7 שנים. אם עברו יותר מ-7 שנים אז זו בעיה.
 

hutc10

New member
אז מהר

דברי עם הבנק תבקשי לקבל דפי חשבון. הבנק לא מחוייב לשמור דפי חשבון ומידע אחר למעלה מ-7 שנים. דבר שני מה את שוברת את הראש עם הארכת תוקף ההמחאה? דברי עם עוה"ד שלך שיוציא לך המחאה חדשה ומהר ואם הוא מסרב את יכולה לתבוע אותו. האחריות להעברת הכסף ללקוח חלה על עוה"ד שקיבל את הכסף בשם הלקוח (בהנחה שהוא אכן קיבל את הכסף בשמך). אם מסיבה כלשהי הלקוח לא קיבל את הכסף מעוה"ד ניתן לתבוע את הסכום מעוה"ד מצירוף הצמדה וריבית מיום שהיה עליו לשלם ועד יום התשלום בפועל.
 
למעלה