שבוע סתמרוח

../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gifשבוע סתמרוח../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

והנה מתחיל שבוע סתמרוח, והפעילויות להפעם: 1. תחרות ציטוטים - אתם יכולים להציע ציטוטים נבחרים של סתמרוח, נעשה בסוף השבוע הצבעה מי זוכה 2. "גם אני סתמרוח" אם אתם חושבים שאתם דומים, או הייתם יכולים להיות סתמרוח, אנא כתבו לי על זה, נעשה בסוף השבוע הצבעה מי הוא/היא המקביל/ה של סתמרוח בעולמנו העגול אני אפרסם כל יום חלק קטן מפאזל דמותו של סתמרוח שיהיה לכם בכיף גרוני

../images/Emo70.gifשבוע סתמרוח-יום ראשון../images/Emo70.gif

החלטתי את היום הראשון להקדיש לדמות חשובה בסדרת ספריו של סתמרוח, שבלעדיה (אולי) לא היה כל כך אהוב, מרתק, וחי. אני מתכוון כמובן ל.......תיבת המטען
תיבת המטען במראה החיצוני שלה היא קופסת עץ עם חיזוקי מתכת, ובעלת היכולת להוציא מספר גדול של רגליים קטנות, עם כפות רגליים בעלות ציפורניים חדות, שעוזרות לה לזוז מפה לשם. היא עשויה מעץ הדעת, עץ קסום שגורם לה לקבל לעיתים תכונות אנושיות למדי. היא יכולה לשמש לעשיית משימות קטנות, כמו לקחת מים או לשמור על רכוש. כיוון שהיא עשויה מעץ הדעת, שמבוקש הרבה כדי לייצור מקלות של מכשפים, היא מסוגלת להחזיק קסם חזק פי עשר מכל העצים האחרים. במקרה של תיבת המטען, היא שימשה במקור כתיבת אחסון למסעות וכשומר ראש, מבין התכונות האנושיות שיש לה יש את "מאוד נאמנה" ו"כוונות רצחניות". כשהיא פותחת את המכסה שלה – בדרך כלל כדי להיסגר חזק על מישהו שהיא מחשיבה איום לבעליה – היא יכולה לגלות כביסה נקייה, או כמות מלכותית של זהב. למרות שרוב הפעמים, היא מגלה שיניים ולשון גדולה ואדומה כמהגוני. יש לה גם חור מפתח, שלא יכול להיפתח כשהיא במצב רוח נעול. התיבה תעקוב אחרי בעלה לכל מקום, ואני מתכוון ממש כל מקום. אחד מהשימושים לעץ הדעת באימפריה האגאטינית, הוא להכין דברים לקברים, כאלה שהמתים בטוח יקחו איתם. היא כרדע שייכת, או בוחרת לעקוב, אחרי המכשף סתמרוח. את התקדמותה לאורך הדיסק אפשר לזהות בעזרת מסלול של הריסות, אנשים שנעשים עצבניים לקול פסיעות רגליים ממהרות, וקהילות שנחמדות בצורה בלתי רגילה אל זרים. אף חפץ בהיסטוריה של חפצי הנסיעה רכש לעצמו כל כך הרבה היסטוריה של מיסתורין ונזק גופני חמור.

ויימס

New member
הצתה מאוחרת: המטען...

מערכת היחסים של סתמרוח והמטען רצופה עליות וירידות, בהתחלה זה בעיקר הסתכם בכך שהמטען מנע מהמכשפוף לברוח ולהשאיר את זוגפרח להסתדר לבד באנק מורפורק עם המגוון הרחב של האנשים שתכננו להרוג אותו (סתמרוח הרשה לעצמו רגע של עצבות. "זה יכל להיות גרוע יותר. זה יכל להיות אני.") לקראת סוף אור מופלא, כשההמון הזועם מאיים על סתמרוח לנוכח העובדה שלאחר שהקריא את כל הלחשים במטרה לעצור את הכוכב לא קורה כלום, המטען קופץ קדימה וסתמרוח חושב שהוא עומד להגן על זוגפרח אבל במקום זה הוא נעמד לפניו. כמובן, בסוף הספר זוגפרח משאיר את המטען בתור מתנה לסתמרוח בנימוק שהוא לא משתלב לא עם הריהוט. סתמרוח צועק על המטען לא ללכת אחריו, ואחרי כמה פעמים זה עובד והמטען נשאר לשבת מבולבל ועצוב באותו המקום, ואז סתמרוח חוזר אחורנית וכזה, "טוב, בסדר, אתה יכול לבוא." כל כך מרגש! באריק המטען גורם לשריפה ההיסטורית של המגדלים בטסורט על ידי כך שהוא נתקל בלוואלוס וגורם לו להפיל את המנורה שלו, וב-Interesting Times הוא נוטש את סתמרוח לטובת איזושהי מטענית וזה מוזר מאוד.

שרשור, יקירי, שרשור...

סקר בהודעה ראשית, שבוע סתם-רוח בהודעה ראשית, מלא הודעות של תפוז... חבל... חבל... כל עמוד פורום יכול להכיל 15 הודעות בלבד, וכל הודעה ראשית שכזו דוחקת דיונים חשובים (ואת הקומיקס שלי) מטה מטה... אל עבר תהום הנשיה...

ויימס

New member
אבל סקר סתמרוח ושבוע סתמרוח

זה לא אותו הדבר, אם הם היו באותו השירשור, ההודעות לא היו זוכות לתשומת הלב הראויה!

בשבוע סתם-רוח עושים סקר סתם-רוח

זה מאד הגיוני. חוצמזה עם כל הודעות 'תפוז אנשים' אין לנו תוכן בפורום. כל העמוד הראשי מרוח בהודעות 'תפוז אנשים' ובהודעות סתם-רוח.

ויימס

New member
אין שום דבר רע בעמוד ראשי מרוח,

על אחת כמה וכמה עמוד ראשי מרוח בהודעות סתמרוח, ולמה את מתעקשת לכתוב סתם-רוח כל הזמן?

OK, נראה לי שהבנו את הפרנציפ

ורק כדי לומר את המילה האחרונה: בערבות הנחל מלחשת הרוח שלכולם זה ידוע, נהיר ובטוח שעמוד ראשי עם הודעות סתמרוח הוא לא סתם, וממש לא מרוח

ויימס

New member
מבחר ציטוטים:

זוגפרח- "אבל תמיד רציתי לראות דרקון!" סתמרוח- "מבפנים?" "...ואתה יודע מה הדבר החשוב ביותר בקשר להלם תרבות??? שלא גורמים אותו לאדם שמטיס סלע במשקל מאות טונות!" "אני כל כך מפחד ממך עד שעמוד השדרה שלי הפך לג'לי, אבל כרגע אני סובל ממנה מופרזת של אימה, כלומר, יהיה לי זמן להיבהל ממך כמו שצריך אחר כך." "כולם אומרים את זה עד שהם שומעים את הרגליים הקטנות." ..."סלאמפ." זוגפרח- "מה נעשה?" סתמרוח- "ניכנס לפניקה?" "ואולי נשמע מה יש לסתמרוח להגיד? לא, תתעלמו ממנו, הוא אפס מוחלט, לא טוב לשום דבר, תבעטו בו כשאתם עוברים-" "אהפוך אותך לשיח ורדים!" "אסוניטי! קיורצה! ביזבלור!" "הדבר החשוב ביותר לזכור הוא שהשמועות על צבא של רוחות רפאים בלתי נראות מוצצות דם לא נכונות, ואין 2,300,006 מהם." "כל הכבוד לך, שומר עלינו בזמן שהחברים שלך נלחמים שם בחוץ, בטח יקימו לך פסל." "חשוב לזכור תמיד מי אתה, אל תתן לאנשים או דברים אחרים להחליט את זה במקומך, הם תמיד טועים. ועכשיו כדאי שתברח." טוב, לא בדקתי אף אחד מהציטוטים בספרים, אז אני מצטערת אם יש טעויות קלות, אבל העקרון הכללי בסדר... אתגר מחשבתי: מי זוכר את המילים של הלחש של סתמרוח בלי להסתכל בספר? (מוזכרות רק שבע מתוך כל השמונה)

בבקשה, זה חשוב שגם תכתבי מאיזה

ספר הציטוטים לקוחים, וגם מאיזה עמוד אם זה לא טרחה יותר מדי גדולה, כי הם באמת טובים

ויימס

New member
אוי, איזה חמוד אתה!

במקום להודות לי על הטרחה הרבה שהשקעתי (מישהו שם לב שאני היחידה שהגיבה אתמול??? חוץ מקרני, והתגובה שלה לא נחשבת) אתה בא אליי בדרישות חצופות, שרירותיות, לא ריאליות, לא אקטואליות ולא אפקטיביות בכלל! בן נעוות המרדות! טוב, נו. נזכרתי בינתיים בחלק יותר גדול של כמה מהציטוטים. אבל אנ'לא כותבת מאיזה עמוד, אין לי זמן לחפש ואין לי את אחד הספרים, אני כותבת איזה קטע זה: (נמלטים מהדרקונים של ווירם בצבע הכשף): זוגפרח- "אבל תמיד רציתי לראות דרקון!" סתמרוח- "מבפנים?" (אור מופלא, לאחר שזוגפרח מספר לדרואיד שאחראי על מחשב עשוי מסלעים ענקיים מעופפים על נפלאות האלמנך שלו והדרואיד חוטף קריזה והולך לקצה השני של הסלע כשהוא מטלטל אותו ברקיעות רגליים עצבניות) "אתה יודע מה זה הלם תרבות? זה מה שקורה לאדם שמבלה שנים בהטסת סלעים מסביב לדיסק ואז בא מישהו עם ספר קטן שכתוב בו, !Early to rise, early to bed, makes a man healthy, wealthy and dead ו'עכשיו הזמן המתאים לשתול זרעים', ואתה יודע מה הדבר החשוב ביותר בקשר להלם תרבות??? ...הא??? שלא גורמים אותו לאדם שמטיס סלע במשקל מאות טונות!" (סתמרוח לבראבד איש הציר כשהנ"ל מנסה לשדוד אותו בדרך היוצאת מאנק מורפורק הבוערת, צבע הכשף) "אני כל כך מפחד ממך עד שעמוד השדרה שלי הפך לג'לי, אבל כרגע אני סובל ממנה מופרזת של אימה, כלומר, יהיה לי זמן להיבהל ממך כמו שצריך אחר כך." (אור מופלא, סתמרוח מציק לאחד משומרי הראש של הרנה בסיפורים על המטען) "כולם אומרים את זה עד שהם שומעים את הרגליים הקטנות." "...ואז יום אחד, תשמע את כפות הרגליים הולכות אחריך- סלאמפ סלאמפ סלאמפ, ואז אתה תברח, והן ירוצו אחריך- סלאמפסלאמפסלאמפ..." "סלאמפ. סתם כחכחתי בגרוני." (האמת...? אני לא זוכרת מתי בדיוק זה היה, סביר להניח אור מופלא, לא זוכרת באיזה הקשר...) זוגפרח- "מה נעשה?" סתמרוח- "ניכנס לפניקה?" (אור מופלא, בת'אן וזוגפרח מתלבטים איך לחלץ חבורה של מכשפים בכירים מהחדר שהם נעולים בו. בת'אן אומרת שלכוהן הברברי לא הייתה שום בעיה, זוגפרח אומר שהתיבה הייתה פורצת את הדלת בקלי קלות, אבל אף אחד מהם לא נראה בסביבה, אז אין מה לעשות) "ואולי נשמע מה יש לסתמרוח להגיד? לא, תתעלמו ממנו, הוא אפס מוחלט, לא טוב לשום דבר, תבעטו בו כשאתם עוברים-" (אור מופלא, סתמרוח באופוריה אחרי שהוא יירט איזה איש כוכב באמצעות הלחש) "אהפוך אותך לשיח ורדים!" (צבע הכשף, סתמרוח נתקל באיזה שודד או רוצח או משהו בסגנון בתוף השבור ומעמיד פנים שהוא עומד להטיל לחש, האיש מביט באימה לצדדים בציפייה לכשף שעומד להתרחש וההבנה ששום דבר כזה לא עומד לקרות בעתיד הקרוב מכה בו יחד עם סתמרוח, שבועט במפשעה שלו) "אסוניטי! קיורצה! ביזבלור!" (Interesting Times, סתמרוח זורע בהלה בקרב צבאות האויב על ידי ההכחשה הבאה) "הדבר החשוב ביותר לזכור הוא שהשמועות על צבא של רוחות רפאים בלתי נראות מוצצות דם לא נכונות, ואין 2,300,006 מהם." (אריק, סתמרוח לשומר שמשגיח עליו ועל אריק בטסורט- או שזאת אפבה? נו, הכאילו-טרויה שלהם) "כל הכבוד לך, שומר עלינו בזמן שהחברים שלך נלחמים שם בחוץ, בטח יקימו לך פסל." (מעשי קסמים, מילותיו הכמעט אחרונות של סתמרוח לקוין לפני שהנ"ל נמלט ממימד הצינוק וסתמרוח... לא) "חשוב לזכור תמיד מי אתה, אל תתן לאנשים או דברים אחרים להחליט את זה במקומך, הם תמיד טועים. ועכשיו כדאי שתברח."

היי, נו אופנס מינט

אמרתי שהציטוטים מאוד טובים ודווקא לכן אני רוצה לדעת מאיזה ספרים אלו, מה שכתבת עכשיו מעולה, תודה

Nico Tine

New member
היי היי

גם אני הגבתי אתמול! ..... ..... רק שזה היה חמש דקות אחרי שאתמול נגמר

למעלה