שבוע סתמרוח

עוד ציטוט שאני אוהב

נדמה לי שזה מ"אור", נטע בטח תרביץ לי, אבל גם תיתן את התשובה הנכונה לכולם. "אם אתה מתכוון שאני אנסה לקפוץ מטה בתוך מגדל חשוך בגובה חמישה עשר מטר אל שלוש מדרגות שמנוניות שספק אם עדיין נמצאות שם, אתה יכול לשכוח מזה." (ציטוט מהזיכרון, בטח אינו מדויק)

ויימס

New member
אח, איזה קטע משובח...

כמובן שזה מאור מופלא, אחרי שהיצור formerly known as טרימון נפל דרך הפתח של המדרגות וגרר את סתמרוח בדרך, הוא נשאר תלוי שם וזוגפרח מציע שבהתחשב בכך שזה גרם לולייני אולי הוא ינסה לנדנד אותו הצידה. התשובה של זוגפרח עוד יותר קורעת: זוגפרח- "יש עוד אפשרות." סתמרוח- "קדימה, בנאדם!" זוגפרח- אתה יכול ליפול דרך מגדל חשוך בגובה חמש מאות מטר אל שלוש מדרגות שמנוניות שללא ספק נמצאות שם." סתמרוח- "היי, זו הייתה עוקצנות!" ...ואז כוהן בא, והוא כזה- "אפשר לעזור במשהו?" וזוגפרח שומע את סתמרוח לוקח אוויר, ויודע שהוא הולך להגיד משהו כמו- "כן, אתה יכול בבקשה לגרד לי בגב?", אז הוא אומר במהירות, "כן, תעלה את סתמרוח." אויש, אור מופלא. איזה ספר, איזה ספר... מופלא...!

Nico Tine

New member
ציטוטים מאור מופלא

לא בדקתי בספר אז זה יכול להיות קצת לא מדויק
"אדם שפוי משתגע מהר יותר מכל אדם אחר" "בתוך כל אדם שפוי מסתתר אדם משוגע שרק רוצה לצאת החוצה". * ומאוד מבאס שטרי השתמש במימרה הזו גם אצל רג נעל (רק שהוא מתייחס בדבריו לאדם המת שמסתתר בתוכנו).

../images/Emo70.gifשבוע סתמרוח-יום שני../images/Emo70.gif

קיבלתי את הרעיון הזה מנטע, היא אמרה שצריך לתלות פוסטרים של סתמרוח ולסגוד לו. הנה כמה, אוף... למה אי אפשר לפרסם שלושה קבצים בהודעה??? טוב, אני אפרסם עכשיו אחד מאור מופלא ועוד שניים בתגובות להודעה הזאת. חלק כבר התחילו להשקיע בתחרות הציטוטים, אבל בבקשה, אם אתם כותבים ציטוט תכתבו מאיפה, ואפילו מאיזה עמוד. ומה עם תחרות "גם אני סתמרוח", עיינו בהודעה "
שבוע סתמרוח
" גרוני

ויימס

New member
אבל ג'וש קירבי עולה לי על העצבים

עם איך שהוא מצייר אותו, הוא מצייר אותו כמו שהוא מצייר את כל המכשפים, והוא לא אמור להיראות ככה. יותר לכיוון של איך שפול קידבי מצייר אותו.

ophler

New member
לא קשור לשירשור

אבל יש בסיטי סנטר במושבה הגרמנית, חיפה, את הספרים הראשונים בעברית במחיר מצחיק: 26 ש"ח. יום טוב אופלר

ויימס

New member
יאללה כולם לחיפה!

האמת שהספר היחיד שאני צריכה בעברית זה אור מופלא, וגם זה רק בשביל הרצף.

ויימס

New member
הממ... איפה היום השלישי?

פעמיים כי טוב? הזכירו בסקר סתמרוח את הציטוט "אם הברק היה השואה המושלמת והסופית..." אז משהו דומה לזה מאוד, גם כן מצבע הכשף, כשהחברים העליזים שלנו נמלטים מהעיר הבוערת וסתמרוח קולט שמה שגרם לשריפה זה הביטוח המיסתורי: הוא הביט בתייר. "אתה-" הוא התחיל, וחיפש בזכרונו את המילים היותר גרועות בשפה הטרובית, הטרובים הקטנים והשמחים בחלקם לא ממש ידעו לקלל כמו שצריך. "אתה חתיכת (אחד אשר בזמן שהוא לובש נזם מנחושת, עומד באמבט רגליים על הר רארוארואהה בזמן סופת רעמים קשה וצועק שלאלוהורה, אלת הברק, יש תווי פנים של שורש אולורואהה רקוב)!" חחח... בכלל קטעים עם הטרובים האלה. למשל הביטוי 'חמוד': "מוזרות נעימה זו של עיצוב המצוי בבתי האלמוגים הקטנים של הפיגמים אוכלי הספוג בחצי האי אורוהאי." (?????) לוקח חצי שנה להוציא משפט מהפה. וכל ה'רואראההארוא' האלה כל הזמן...

../images/Emo70.gifשבוע סתמרוח-יום שלישי../images/Emo70.gif

אכן, פעמיים כי טוב, לא היה לי פשוט מספיק זמן ולכן החלטתי, כיוון שזה הוזכר פה בשירשור, להכין לכם מילון קטן של טרובית נבערת סוף סוף, אדוני הטוב! זה יוצא מן הכלל! - משהו שיקרה רק פעם אחת במשך קיומה של סירת קאנו שהוכנה בשקדנות על ידי גרזן ואש מעץ יהלום הגבוה ביותר שגדל ביערות עצי היהלום הידועים במורדות הר אוואיאוואה, ביתם של אלי האש על פי השמועה חמוד - מוזרות נעימה זו של עיצוב שניתן למוצאו בבתי האלמוגים של הפיגמים אוכלי הספוג בחצי האי האורוהאי שכירי חרב - גיבורי מלחמה הנלחמים למען השבט בעל מירב מאגר אגוזי חלב נוסף לכך, ידעתם שסתמרוח יודע צ'ימרנית, מורפורקית, בורוגרבית גבוהה, אנגלמשטית, סומטרית, טרובית נבערת ואורוגו שחורה. ועוד משהו, שמתם לב שבהתחלה סתמרוח וזוגפרח מדברים אחד עם השני בשפה שאף אחד אחר כביכול לא ממש מבין, ושזוגפרח לא מבין מורפורקית, אך למרות זאת הוא אחר כך מדבר עם המון אנשים מורפורקית שוטפת ומבין מה שהם אומרים. חומר למחשבה? הה?

../images/Emo70.gifשבוע סתמרוח-יום רביעי../images/Emo70.gif

אוקיי, עד היום היה המתאבן (מתאבן ארוך במיוחד, לא?) ועכשיו למנה העיקרית: סתמרוח הוא מכשף. בעצם, זה יותר שהוא בדרך כלל מיוחס למושג "מכשף". סתמרוח הוא גבוה, רזה וצנום, עם זקן מרופט שנראה כמו זקן שלובשים אנשים שלא נולדו להיות מזוקנים. הוא גם לא מעשן (לא רגיל אצל מכשף). הוא ניצול. יש צלקות על כולו, בעיקר בגב. באופן מסורתי הוא לובש חלוק מיושן, עם ברדס, מקטיפה בצבע אדום כהה, אותו מקשטים סמלים קסומים ומוכתמים. חלוק זה נעשה במשך הזמן שחור. מתחת לחלוק סתמרוח לובש מכנסיים וסנדלים. על צווארו הוא לובש מדליה מתומנת מארד של בוגר האוניברסיטה (לא מובן למה, הוא מעולם לא עשה יותר מ2% בבחינות שלו, וזה רק בגלל שהוא איית את השם שלו כמעט נכון). על ראשו יש כובע קוסמים מחודד ומוכה עם שוליים, עליו כתוב "מחשף" באותיות גדולות וכסופות על ידי מישהו שיודע לרקום פחות טוב משהוא יודע לאיית. יש כוכב בקצה, הוא כבר איבד את רוב הפינות. הוא נולד במזל קבוצה קטנה ומשועממת של כוכבים מעולפים, מזל שבדרך כלל מזוהה עם מכיני לוחות שחמט, מוכרי בצלים, יצרנים של חפצים קטנים בעלי חשיבות דתית מועטה מפלסטיק, ואנשים שאלרגיים לעופרת. אימא שלו ברחה לפני שהוא נולד (מישהו מוכן להסביר לי למה זה הגיוני? זה כמו מפירמידות, "הרג את עצמו ואז ברח") וסתמרוח הצעיר גדל באנק מורפורק. יש לו כישרון טבעי לשפות, מה שמאפשר לו לצעוק "אל תהרגו אותי!" ולהיות מובן במאה מדינות שונות. הוא גם מאוד טוב בגיאוגרפיה מעשית, מה שאומר שהוא תמיד יודע בדיוק מאיפה הוא בורח. יש לו אינסטינקט חד כסכין להישרדות, שמשתווה רק ליכולת המדהימה שלו להגיע בסוף לסיטואציות שבהן הוא יזדקק לכל טיפה מהאינסטינקט הזה. מספק אותכם? (גם אם לא, זבשכ"ם) המשך מחר גרוני

sapirit14

New member
משום מה, תמיד כשאתה כותב "גרוני"

זה מזכיר לי את *טם טם טם*- חתכתי את גרוני שלי דיבלר, או בקיצור, גרון.

זהו משחק מילים מתוחכם, זה גם

ח.ג.ב.י דיבלר, גם דומה לגראני, הכינוי שלי, וגם דומה לשם שלי, רוני

sapirit14

New member
תיחכומיישן..

חגבי זה חתכתי גרוני במו ידי, או שאתה פשוט אוהב אוכל תאילנדי?... אכן סוגיה מעניינת. אני בעצמי חשבתי לקפוץ לעין גדי עם רשת פרפרים.

sapirit14

New member
חגבים זה לא בשרי, ככל שאני יודעת

זה הולך עם סלט פטריות. הזכרתי כבר שדצמבר הגיע?

כן, הזכרת, מה הקטע?

חוץ מזה, אני צמחוני מהבחינה שאני לא אוכל שום דבר שהיה פעם חיה, ותתפלאי, חגב הוא חיה

למעלה