מה מבשלים לשבת

bigjack

New member
../images/Emo71.gif מה מבשלים לשבת ../images/Emo187.gif

השרשור הקבוע
אצלי בתכנון כרגע קדירה כלשהי עם עוף בשר וירקות, נודלס מוקפץ עם ירקות אורז לבן שניצלים וכרגיל סטייקים במחבת לקרניבורים שבמשפחה. השבוע הכנתי נאגלה חדשה של חמוצים (לפת ומלפפונים) אחרי שהקודמת כבר נעלמה
שיהיה לכולנו סוף שבוע נהדר.
 
ריאות ממולאות לבקשת bigjack

ריאות ממולאות החומרים: סיר גדול רצוי 8 ליטר או יותר מחט עגולה גדולה לתפירה וחוט מתאים 1 ק"ג ריאות עגל חלב /בקר (חשוב מאוד ריאות טריות) 1/2 כוס שמן 6 שיני שום קצוצות דק 2 כפיות פפריקה מתוקה 1/2 כפית כמון (לא חובה) קורט מלח קורט פלפל שחור גרוס טרי 10 פלפלים יבשים קטנים חריפים, מושרים במים (לא חובה,אפשר אחד) מים רותחים לכיסוי הריאות אפשר קופסא של 100 גרם רסק עגבניות או יותר, לא חובה. שלב 1 בסיר גדול מרתיחים כמות גדולה של מים, מכניסים את הריאות ששטפנו היטב מתחת לברז. מבשלים כ-20 דקות. מוציאים את הקצף ומצננים. חורצים את הריאה שמחולקת לאונות,כל אונה לחוד בחלק העליון. יוצרים כיס עמוק ככל האפשר. כאשר נתקלים בגידים מוציאים אותם בעזרת סכין חדה וזורקים. ושמים בצד. למילוי הריאות: 1/2 ק"ג אברים פנימיים כמו: כבד,טחול,ריאות,כליות, קצוצים לקוביות קטנות. 1 -1/2 כוס אורז או סולת או קמח 1 תרמיל של זרעי היל (לא חובה) 1 כפית קינמון (לא חובה) קורט מלח קורט פלפל שחור טרי גרוס 1 בצל גדול קצוץ מטוגן בשמן או חמאה או עם שומן אווז 1 כפית עלי מנטה יבשה קצוצה דק דק (לא חובה) שמן לטיגון עדיף שומן אווז אופן ההכנה של הריאות: בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את השום והבצל, מטגנים מספר דקות ומוסיפים את הריאות, משחימים את הריאות מכל צד כ- 6 דקות בערך, להסיר את הקצף אם ישנו. להוציא מהמים ולצנן מעט. אופן ההכנה של המלית: מזהיבים את הבצל והשום בשומן האווז, מוסיפים את שאר האברים הקצוצים להשחמה מוסיפים את האורז או הסולת או הקמח, מתבלים ומשפרים טעמים. מצננים מעט, ממלאים את הריאות במלית ותופרים.בזהירות כדי לא להרוס את מקרם הריאות העדין. להניח את הריאות בסיר בו טיגנו את המלית מוסיפים מים רותחים עד לגובה הריאות, מתבלים בפפריקה, כמון, מלח, פלפלים חריפים, ופלפל שחור גרוס ומביאים לרתיחה, מבשלים על אש קטנה עם מכסה במשך שעתיים לפחות, מוכן כאשר הבשר רך מאוד והרוטב מצומצם. בתאבון
 

אחשל

New member
כל מיני דברים ../images/Emo9.gif...

לארוחת הערב היום:
פנצילין יהודי - מרק עוף מועשר בעצמות בקר וירקות שורש, עם אטריות.
חזה עוף עם תוספת פחמימות (כנראה תפ"א) למחר -
חמין כרעי עוף ואורז (לא טבית, אין לי כח למלא את עוף), עם כל מיני הפתעות באורז.
 

eliya-l

New member
אין לי שמץ בינתיים

קניתי רולדה של עוף - עוף מפורק מעצמותיו מגולגל ברשת. קניתי גם לא מזמן צנצנת של רוטב פילדלפיה אז אולי אחבר בין השנים לצליה בתנור. יש גם קשתית אז אולי אכין ממנה צלי עם תפו"א - הכל בתנור כמובן בחום נמוך למדי. אבל מצד שלישי קניתי גם פלטה מברזל יצוק גדולה שכזו אתמול אז............................... ומצד רביעי - לא יודעת עדיין מה להכין
 

Master Stav

New member
שבת ....

חמין טריפוליטאי ..... קוסקוס מלא עוף בקולה בתנור ( שקית קוקי ) עוגת ספרא ולנישנושים כול מיני סלטים טריים ירקות ופירות .... אגב בצומת קדימה יש ירקניה שמוכרת הכול ב3.80 ש"ח .... ופירות הדר 4 קילו ב10 ש"ח .... עשיתי קנייה ענקית היום יצאתי עם איזה 90 ש"ח בלבד ....
 

Master Stav

New member
מוזר ....

אני קונה שם בעיקר בימי חמשיי אין לחץ והסחורה רובה בהחלט שווה
 

eliya-l

New member
הייתי שם לפני מספר חודשים

לאחר שכולם סיפרו לי ניסים ונפלאות. עברתי אחר הצהרים הסחורה לא היתה "טריה" - אולי היא הייתה טריה בבוקר, אך כשעברתי שם היתה לה צורה של הצרות שלי. המקום לא היה נקי. דוחק חבל"ז וגם לא היה מבחר מי יודע מה. כשאני מגיעה אחת לתקופה לנתניה אני הולכת לשוק ועושה קניה, רוב הזמן ובגלל שאנחנו רק שתיים אז הסופר למטה או מרקדו מספקים את הצרכים שלי ולעיתים אני קופצת לתל-מונד ליד הקצב שלך יש את חנות הירקות בחניה שם מאחור אצלם אני יכולה למצוא גרגר למשל שבמקומות אחרים לא אוכל למצוא חוץ מאשר בשוק כמובן.
 

Master Stav

New member
אין לנו ויכוח

גם אינ מעדיף תשוק בנתניה אבל לצערי זמן אין מספיק בכדי לרכוש שם בקביעות כולשכן במש]חה גדולה הקניות גדלות והחנות בקדימה מספקת את הסחור ה כאמור באמצע השבוע .... נכון מבחר אין ואנ צריך השלמות פה ושם .... אבל מעבר לזה ...בנתיים ...לא רע .... אגב בשישי היו להם כרוביות ממש צעירות עם העלים עשינו חמין ועל פי המלצת חברה טובה הוספנו את העלים של הכרובית עם השדרה הבשרנית יצא מעדן
 

pirge

New member
שישבת שלי../images/Emo82.gif

חמינצ'יק (בסמליות) מרק גריסים בירקות בניחוח ברוקולי (חדש) בתמונה המצורפת גבץ' ירקות עם זיתים וגרגרי חומוס - מחזיק נהדר במקרר כשבוע ויותר. עוגת השבוע שלי: עוגת ביסקוויטים בקרם גבינה בשכבות ובאמצע תותים מסוכרים. חדשה שבלולי מייפל יהיו סלט כרוב מגי'ק , טחינה וסלט חצילים בטחינה , פלחי סלק חמצמצים, סלט גזר באגוזים, חסה ברוטב הבית. שבת טעימה לכולם
בתמונה: עוגת הגבינה החדשה
 

pirge

New member
מרק גריסים בירקות

מרק גריסים,ירקות בטעם ברוקולי מאת:פירגה מתכון שחברה שלי מכינה בקביעות,הכנתי וטעים משהו..... בסיר גדול לשים: 2 בצלים קצוצים קטן מטוגנים לצבע זהוב להוסיף 2 שיני שום כתושות להוסיף: 3 גזרים מגוררים גס 3 תפוחי אדמה מגוררים גס (לא לשים בטטות) ראש סלרי מגורר גס 3 קישואים מגוררים גס מטגנים ביחד וממלאים את הסיר במים רותחים מוסיפים: שקית מרק ברוקולי מוכן מעורבב היטב ב-2 כוסות מים קרים ויוצקים לסיר. מערבבים כל הזמן שלא יהיו גושים. 2\1 כוס גריסי פנינה שטופים (לא מושרים) תיבול: כפית גריל עוף מלח ופלפל שחור מבשלים כשעה על להבה קטנה בודקים שהגריסים רכים והמרק מתובל היטב תהנו
 

pirge

New member
סלק בתחמיץ ושום

סלק בתחמיץ ושוםו pirge [מצורף קובץ jpg] ו 17:04 | 06/02/07 פרוסות סלק בתחמיץ ושום מאת:פירגה 4 סלקים מבושלים בסיר גדול עם הרבה מים--עד לריכוך--כ-35 דקות לבדוק בעזרת חוד של סכין שרך. לקלף ולחתוך כל סלק לרבעים לחתוך כל רבע לפרוסות לשים בקערה ולהוסיף: 4\3 כוס חומץ 2\1 1 כוסות מים כפית מלח סוכר לפי טעם אישי - לא חובה מקלפים ופורסים ראש של שום שלם טועמים ומחליטים על הטעם ומשבחים שומרים בצנצנצת סגורה במקרר. תהנו
 

pirge

New member
ביגוש,../images/Emo51.gifזו בדיוק עוגה שמיישרים כל הזמן../images/Emo3.gif

 

bigjack

New member
אני אוהב לישר ../images/Emo3.gif

ביחוד עם כפית כי ככה לא אוכלים הרבה
 

clcl

New member
אח איזה ריח...כרגע נכנס לתנור וכבר יש ניחוחות

עוף אפוי עם אורז מטוגן ועשבי תיבול 1 עוף שלם 2 כוסות אורז 6 קוביות "דורות" תיבול אסייתי 5 קוביות "דורות" תיבול צרפתי 2 בצלים גדולים שמן לטיגון מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, שום גבישי אופן ההכנה: לקצוץ את הבצל ולטגן בסיר עד שקיפות, להוסיף את את האורז לערבב ולהמשיך לטגן תוך כדי ערבוב במשך כ- 10 דקות. להוסיף את קוביות התיבול ולערבב על הבלעה מוחלטת.... איזה ניחוח משגע. להפריד בזהירות את מעטה עור העוף (לא להסיר) לחצות באיזור חזה העוף (לא לפרק) ולתבל במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ושום גבישי. להחדיר את התיבול גם בין מעטפת העור לעוף. להעביר לתבנית המתאימה עם הגב כלפי מעלה לתנור. סביב העוף להניח את האורז המטוגן והמתובל. להוסיף במתינות על האורז 2 כוסות מים. לכסות היטב ברדיד אלומיניום ולהכניס לתנור בחום גבוה למשך 15 דקות ואח"כ להוריד לחום בינוני. לאחר כשעתיים להסיר את רדיד האלומיניום ולהשחים את העוף. מקור: עצמי
 

clcl

New member
עוף עם אורז מטוגן ועשבי תיבול - מוכן ומעודכן

עוף עם אורז מטוגן ועשבי תיבול - בתנור 1 עוף שלם 2 כוסות אורז 6 קוביות "דורות" תיבול אסייתי 5 קוביות "דורות" תיבול צרפתי 2 בצלים גדולים שמן לטיגון מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, שום גבישי לעיטור: 1/2 צרור שמיר טרי קצוץ אופן ההכנה: לקצוץ את הבצל ולטגן בסיר עד שקיפות, להוסיף את את האורז לערבב ולהמשיך לטגן תוך כדי ערבוב במשך כ- 10 דקות. להוסיף את קוביות התיבול ולערבב על הבלעה מוחלטת.... איזה ניחוח משגע. להפריד בזהירות את מעטה עור העוף (לא להסיר) לחצות באיזור חזה העוף (לא לפרק) ולתבל במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ושום גבישי. להחדיר את התיבול גם בין מעטפת העור לעוף. להעביר לתבנית המתאימה עם הגב כלפי מעלה לתנור. סביב העוף להניח את האורז המטוגן והמתובל. להוסיף במתינות על האורז 2 כוסות מים. לכסות היטב ברדיד אלומיניום ולהכניס לתנור בחום גבוה למשך 15 דקות ואח"כ להוריד לחום בינוני לשעה וחצי ושוב גבוה ל- 30 דקות. לאחר כשעתיים להסיר את רדיד האלומיניום ליצוק על האורז 3 כפות שמן ופלזר עוד כפית מלח. ליצוק עוד כוס וחצי מים להחזיר לתנור מכוסה ל- 30 דקות נוספות בחום גבוה. לאחר 20 דקות להסיר את רדיד האלומיניום ולהשחים את העוף עוד כ- 15 דקות. לקצוץ שמיר טרי ולפזר על פני האורז. מקור: עצמי
 

bigjack

New member
נראה נהדר חנה ../images/Emo9.gif

אני רואה שגם את גילית את נפלאות הקוביות הקפואות של דורות. זה פשוט משפר כל בישול בקלי קלות. אפילו הבן הגדול כבר למד להשתמש בהן כשהו מכין לעצמו אוכל לבד.
 
למעלה