ריאות ממולאות לבקשת bigjack
ריאות ממולאות החומרים: סיר גדול רצוי 8 ליטר או יותר מחט עגולה גדולה לתפירה וחוט מתאים 1 ק"ג ריאות עגל חלב /בקר (חשוב מאוד ריאות טריות) 1/2 כוס שמן 6 שיני שום קצוצות דק 2 כפיות פפריקה מתוקה 1/2 כפית כמון (לא חובה) קורט מלח קורט פלפל שחור גרוס טרי 10 פלפלים יבשים קטנים חריפים, מושרים במים (לא חובה,אפשר אחד) מים רותחים לכיסוי הריאות אפשר קופסא של 100 גרם רסק עגבניות או יותר, לא חובה. שלב 1 בסיר גדול מרתיחים כמות גדולה של מים, מכניסים את הריאות ששטפנו היטב מתחת לברז. מבשלים כ-20 דקות. מוציאים את הקצף ומצננים. חורצים את הריאה שמחולקת לאונות,כל אונה לחוד בחלק העליון. יוצרים כיס עמוק ככל האפשר. כאשר נתקלים בגידים מוציאים אותם בעזרת סכין חדה וזורקים. ושמים בצד. למילוי הריאות: 1/2 ק"ג אברים פנימיים כמו: כבד,טחול,ריאות,כליות, קצוצים לקוביות קטנות. 1 -1/2 כוס אורז או סולת או קמח 1 תרמיל של זרעי היל (לא חובה) 1 כפית קינמון (לא חובה) קורט מלח קורט פלפל שחור טרי גרוס 1 בצל גדול קצוץ מטוגן בשמן או חמאה או עם שומן אווז 1 כפית עלי מנטה יבשה קצוצה דק דק (לא חובה) שמן לטיגון עדיף שומן אווז אופן ההכנה של הריאות: בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את השום והבצל, מטגנים מספר דקות ומוסיפים את הריאות, משחימים את הריאות מכל צד כ- 6 דקות בערך, להסיר את הקצף אם ישנו. להוציא מהמים ולצנן מעט. אופן ההכנה של המלית: מזהיבים את הבצל והשום בשומן האווז, מוסיפים את שאר האברים הקצוצים להשחמה מוסיפים את האורז או הסולת או הקמח, מתבלים ומשפרים טעמים. מצננים מעט, ממלאים את הריאות במלית ותופרים.בזהירות כדי לא להרוס את מקרם הריאות העדין. להניח את הריאות בסיר בו טיגנו את המלית מוסיפים מים רותחים עד לגובה הריאות, מתבלים בפפריקה, כמון, מלח, פלפלים חריפים, ופלפל שחור גרוס ומביאים לרתיחה, מבשלים על אש קטנה עם מכסה במשך שעתיים לפחות, מוכן כאשר הבשר רך מאוד והרוטב מצומצם. בתאבון