מה מבשלים לשבת

ג יל י

New member
הפעם לא רק בישלתי, גם צילמתי

אז מה היה לנו היום; מרק קובה דלעת, שזו לי הפעם הראשונה שאכלתי והכנתי. קראתי ושמעתי כ"כ הרבה על המאכל הזה שהחלטתי שגם לטעום ולהתנסות בהכנתו. אחרי הפעם הזאת הבנתי שאין מה לפחד שהקובות יתפוררו במרק ואפשר להכין מעטפת דקה יותר, אני חושבת ששלי עבה מידי. אז הנה היא, הקובה.
 

ג יל י

New member
ניצחון הצמחונים? (קדרת עוף - מתכון)

שבוע שעבר אייל שני (אחד השפים החביבים עליי) פרסם טור שהכותרת שלו היה ניצחון הצמחונים (גוועלד!), לקחתי את המתכון והוספתי לו עוף שטוגן לפני ההוספה של ירקות השורש ב-50 ג' החמאה שמופיעים במתכון. אני בטוחה שעם עוף זה יותר טעים, אני עוד יותר בטוחה שכשאנסה עם בשר צלי זה יהיה אפילו טעים יותר.
 

ג יל י

New member
כרוב ממולא - מתכון

מתכון בערך. את הכרוב הממולא למדתי מאמא, היא מעולם לא בישלה בכמויות, לכן אין לי כל-כך כמויות. - ראש כרוב גדול ושטוח - מידי פעם יש כאלה בסופר, אז אני שועטת עליהם, הם הרבה יותר נוחים למילוי מהכרוב הרגיל. יש כאלה שמבשלים את הכרוב לפני המילוי, אנחנו מוציאים את הליבה ומכניסים למקפיא לילה לפני המילוי. כמה שעות לפני המילוי (בחורף, הרבה שעות לפני), מוציאים מהמקפיא ונותנים לו להפשיר וכשהפשיר ממלאים עלה עלה. מלית: - צרור שמיר - אורז עגול - עגבניות מרוסקות - מלח - פלפל רוטב: - פפריקה אדומה - מלח - פלפל - מעט לימון - רסק עגבניות קוצצים את השמיר, מערבבים עם האורז והעגבניות המרוסקות, מוסיפים מלח-פלפל. משמנים סיר ומסדרים את הכרובים בסיר. מניחים צלחת (שנים הייתי נכוות בתור ילדה קטנה מהצלחת הזאת, כשהייתי מנסה לגנוב איזה כרוב, בצל או עלי גפן כשההורים היו נחים לפני ארוחת שישי) בשביל שלא יזוזו ויצופו כשמוסיפים את המים. יוצקים רוטב שהוכן מרסק עגבניות, לימון, מלח, פלפל, פפריקה אדומה ומים חמים עד כיסוי. כשמגיע לרתיחה, אני מעבירה לתנור להמשך הבישול. כשמוכן, מרימה את הצלחת בזהירות (למדתי משהו מאז גיל 8, בערך
) ומגישים.
 

ג יל י

New member
וכמובן, מחר בבוקר יהיו תמונות של הג'חנון

שהכנתי. הוא מבלה את הלילה בתנור.
 

bigjack

New member
וואלה גילי מגיע לך ../images/Emo106.gif

שתי הקדירות נראות פשוט מעולה....הקדירות של מוטי הברון תמיד טעימות
וכל הכבוד על הקובה, לי פשוט אין סבלנות להתעסק עם קובות
אני רק אוהב לאכול אותן
 

ג יל י

New member
רגע, רגע, לפני ה../images/Emo106.gif, הנה הג'חנון+מתכון

ג'חנון - פוקסי 99. ותודה רבה
פעם ראשונה שאני מכינה קדרה של מוטי-ברון, ברגע שהוא פרסם אותה השבוע ידעתי שזו הולכת להיות מונחת על שולחן השישי שלנו. מעולה. עכשיו כל שנותר הוא לארוז הכל ולעשות סבב בסיסים לחלק לחברים ולחברים של חברים
 
סרטנים לא היו בשוק

חירפתי את נפשי בגשם של יום שישי בין חנויות הדגים, ונתקלתי רק במשיכות כתפיים. בהחלטה של רגע קניתי קילו וחצי אנטריקוט בדרך הביתה, ומשם ועד לרוסטביף עם תפוחי אדמה אפויים, דרכו היתה קצרה מאד. אני מצרף כמה תמונות של ההכנה
 

bigjack

New member
חגיגה קרניבורית אמיתית ../images/Emo106.gif

התמונות יצאו כמו מספר בישול
 
התוספת

בזמן שהבשר הושחם בתנור, הכננתי מגש של תפוחי אדמה ובטטות עם אורגנו, מלח גס ופלפל גרוס. בחיזוק של בצלים סגולים מקורמלים בסוכר חום. שמן זית מעל הכל, וצירפתי לחגיגה שבתנור
 
רוטב לרוסטביף

בגלל שזו הפעם הראשונה שאני מכין, לא רציתי לקחת סיכון עם בשר חסר תיבול, והכנתי רוטב על בסיס יין, ציר עוף וקמח להסמכה. מתובל בקצת טימין, בסלמי מצומצם ורבע כפית כמון. קוביית חמאה נדיבה בסוף העניקה לרוטב גוף נעים ונוכחות.
 
מוכן!

לא רציתי ללכלך רשת, אז העמדתי אותו על רבעי בצלים בתבנית. הטריק עבד נהדר הציפוי יצא שחום וקריספי
 
למעלה