מה מבשלים לשבת

חתך ראשון

לטעמי הפנים (שלא נראה בתמונה) יצא אדום מדי, ולמעשה כמעט בלתי מוכן, אז הוא חזר לאפייה נוספת אבל החלקים הקיצוניים יותר היו ורדרדים ונימוחים
 

אחשל

New member
נראה פשוט מעולה ../images/Emo99.gif

כמה זמן צלייה לקח עד שהיה מוכן לטעמך
אני מכין מדי פעם נתח כזה שלם על גריל פחמים
התמונות נהדרות
(אין כמו ניקון
...)
 

ג יל י

New member
אז ככה,

אני רוצה ג'בטה חמה-חמה פרוסות דקיקות מהדבר הנפלא הזה חרדל חריף ובלי גרגירים בצל מטוגן שחום וגבינת צ'דר מגוררת. בא לי טוב עכשיו ככה לבראנץ'
זו הדרך שלי לומר שזה נראה מדהים! ממש!
 
תודה על התגובות ../images/Emo24.gif

אחשל - אני מתקשה לומר מה זמן הצלייה הראוי. לאחר הפריסה הראשונה גיליתי את הבשר בחלק הפנימי נא לגמרי. לא רייר, פשוט נא. הכנסתי אותו לעוד מכת חום בת 5 דקות, והוא עדיין לא הגיע לרמת המדיום שאני אוהב. יש לי אפילו הרגשה שמד החום בתנור לא אמין. אז ההערכה הכללית היא שדרושה צריבה ראשונית בת 20 דקות בחום של 250, ועוד 20-30 דקות בחום של 180. אני אנסה להכין שוב בקרוב, ואז אהיה חכם יותר אם יש למישהו המלצות על תיזמוני תנור נכונים יותר אני אשמח לשמוע!
 

אחשל

New member
התזמון שלך נכון ל- M ../images/Emo13.gif

אנטריקוט בד"כ עבה יותר מסינטה, ולכן דורש קצת יותר זמן צלייה. כשאני כמין על פחמים, זה בד"כ לוקח כשעתיים -
שלב ראשון - צריבה כשהרשת מונחת קרוב לגחלים הלוחשות, 5-10 דקות מכל צד.
שלב שני - מגביה את הרשת למרחק של כ- 30 ס"מ מעל הגחלים, וממשיך בצלייה איטית, כ- 15 דקות מכל צד (רבע סיבוב בכל פעם).
 

pirge

New member
חמינצ'יק בסיר ה"קטן" שלי ל-8 איש

"טיפ" ג'חנון אפוי תוצרת בית וגם קנוי מאת:פירגה את הג'חנון אני מניחה שעתיים לפני הארוחה כשהוא נוגע קלות ברוטב של החמין (רק בתחתית ולא בהרבה רוטב) לפני הארוחה אני הופכת אותו שלא ייגע ברוטב ומשאירה כ-5 דקות . הג'חנון יוצא עסיסי וסופג את כל הניחוחות מהחמין. תהנו
 

pirge

New member
ה"אלקה" האגדתי שאין חמין בלעדיו

"אלקה" את ה"אלקה" שמים באמצע הסיר כשהתכולה מתחתיו ומעליו. כך הוא סופח אליו את הרטיבות הדרושה והארומה המדהימה של החמין. אני מכינה "אלקה" ענק ואף פעם אין מספיק.חהחהחהחה תהנו
 

pirge

New member
חיטה בצנובר וצימוקים

את החיטה בחמין שלי אני שמה בשקית "קוקי" הפעם הכנסתי צנוברים וצימוקים את השקית אני הופכת בסיר אחרי כ-4 שעות לעוד שעה ומוציאה מהסיר. בודקת שהחיטה רכה. לפני הארוחה מחממת במיקרו ומגישה "טיפ" לריכוך חלקי של החיטה למלא חצי תרמוס עם מים רותחים. להוסיף כוס חיטה מלאה. להוסיף מים רותחים עד למלוי התרמוס ולפקוק. להשאיר 3 שעות על השיש. להוציא. לשטוף במים קרים, לסנן ולשמור במקרר. תהנו
 

pirge

New member
חמינצ'יק-פירגה

רסק העגבניות ששמתי הפעם בכמות מוגזמת בתוספת אבקה משקית רוטב צלי וגם סילאן---- עשה את הצבע לעז במיוחד. תהנו
 

pirge

New member
עוגת הקרם גבינה ותותים במתכונת תחליפי סוכר

גם הביסקוויטים של מרמלייט התחליף לסוכר בעוגה הוא "דיאטיפ" נוזלי אף אחד לא הרגיש שאין סוכר בעוגה. זללו כאילו אין מחר. תהנו
 

pirge

New member
כדורי שוקולד משמנת גם ללא סוכר

כדורי שוקולד ללא סוכר מאת:פירגה כדורי שוקולד ללא סוכר - אין צורך לשמור בקירור לשים בסיר בינוני: כף קקאו 100 גרם שוקולד ללא סוכר שבור לקוביות מיכל שמנת מתוקה קלה לבחוש בהתמדה על להבה בינונית --- עד שיימס היטב לסגור להבה ולהוסיף: ממתיק תחליף סוכר: "דיאטיפ" נוזלי "כמו סוכר" או שקיות סוכרהדיאט וכו'..... כמובן לפי הטעם. להוסיף ביסקוויטים "פתי-בר" ללא סוכר בחלקם מפוררים וחלקם שבורים גס במשקל של בערך 300 גרם – כדאי להתחיל עם פחות ולהוסיף תוך כדי לישה. ללוש היטב וליצור כדורים (כ-20 כדורים) לגלגל בקוקוס אפשר להוסיף: אגוזים כתושים כף טחינה כף סילאן תהנו אפשר להכין אותו דבר עם סוכר ולהוסיף ליקר/יין לטעם אפשר להוסיף 2-3 כפות ממרחים או סירופים מסוגים שונים לטעם.
 
למעלה