מה מבשלים לשבת

bigjack

New member
../images/Emo71.gif מה מבשלים לשבת ../images/Emo35.gif ../images/Emo187.gif

מצטער על ההעדרות שלי מכאן בימים האחרונים, אני פשוט הייתי עמוס בעבודה וסידורים ובקושי הצלחתי להתיישב ליד המחשב. וזה מה שקורה אצלי במטבח
עכשיו סיימתי להכין לבכור סטייק אנטריקוט מיושן עם טבעות בצל במחבת פסים. הצעיר והבררן יותר זולל עכשיו באגט עם נקניקיות וצ'יפס למחר אני מכין: שווארמה פרגיות בוואק שניצל עוף 'טירשי' חמוצים עיראקיים מניפות תפוחי אדמה בעשבי תיבול בתנור ובאדיבות הגיברת מחכה לנו סיר טבית ענקי למחר
שתהייה לכולנו שבת נהדרת וחמימה
 

bigjack

New member
לבנתיים עוד תמונה של הסטייק

שאר התמונות יגיעו במהלך השבת
 

bigjack

New member
../images/Emo9.gif ראיתי חגי ותיכף גם אגיב לך בחומרה ../images/Emo6.gif

בגלל שהשרשור שלך כל כך יפה ומגרה אני אשאיר אותו בנפרד משרשור השבת ואוסיף אותו לקישורים>ארוחות גולשים
 

ו שתי

New member
אצלנו:

פלפלים ממולאים ברוטב עגבניות, והמון קציצות בתנור. מחר? יש לנו נתח של אנטריקוט ומקומות מוזמנים בשתי מסעדות. נראה מה נחליט לעשות.
 

pirge

New member
שישבת שלי

שישבת שלי מרק שעועית עם ירקות סמיך ואדום אורז בשעועית לבנה ועשבי תיבול צלי עוף ואורז אדום-בישול על הגז בורקס קניש מלית תפוחי אדמה בבצק בטטה תוצרת עצמית חצילים קלויים קריספי קראנצ'י מאפינס וקרואסונים קמח מלא במלית טחינה+סילאן ואגוזים גלידה מהירה מאגוזים ושקדים שבת שלום וטעימה לכם
 

clcl

New member
מרק סלק

מרק סלק 4 ראשי סלק מבושלים וחתוכים לקוביות 4 תפו"א גדולים קלופים וחתוכים לקוביות 2 בצלים גדולים קצוצים דק צרור קטן קצוץ פטרוזיליה טריה מגש עצמות מח 4 שיני שום כתוש 3 כפות אבקת מרק עוף מלח, פלפל שחור סקוויז לימון סחוט טרי 5 כפות קטשופ שמן לטיגון קמח - לקימוח עצמות המח מים כדי כיסוי לטגן את הבצל עד הזהבה. לקמח עצמות המח ולטגן קלות יחד עם הבצל. להוסיף מים (כדי כיסוי כל המרכיבים). להוסיף את קוביות הסלק המבושל ואת קוביות תפו"א לבחוש. להוסיף את התיבול (בהתאם לטעם האישי). להביא לרתיחה... ואח"כ על להבה נמוכה למשך כ- 4 שעות. בתיאבון. מקור: עצמי
 

clcl

New member
כרוב מאודה חמוץ-מתוק

כרוב מאודה חמוץ-מתוק 1 ראש כרוב בינוני-קטן חופן נדיב צימוקים 3-4 כפות סוכר 2 כפיות קינמון מחוקות קטשופ נטרלי קורט מלח סקוויז מיץ לימון טרי לפרוס את הכרוב לרצועות צרות. להעביר לסיר רחב וליצוק מעט שמן. לאדות את הכרוב, תוך כדי בחישה לסירוגין, עד אשר נפח הכרוב קטן ל- 1/3 ומקבל גוון זהוב-שחום קל. להוסיף לסיר את שאר המרכיבים, לבחוש עד הבלעת כל המרכיבים ולבשל עוד כ- 10 דקות. להגיש: חם עד פושר (לא קר) מתאים כתוספת למנה בשרית. מקור: עצמי
 

clcl

New member
חצילים ועגבניות

חצילים ועגבניות מקור המתכון: תכנית בישול אוסטרלית עם שף בשם פרי ? חצילים עם עגבניות.... כל-כך פשוט וטעים-טעים... 3 חצילים בינוניים פרוסים לפרוסות די עבות.... אותן השרתי במים עם מלח למשך שעה 1 בצל גדול - קצוץ 1 פלפל אדום גדול - חתוך גס כ- 10 עגבניות תמר - אדומות וטעימות - חתוכות לרבעים 1 ראש שום - קלוף וקצוץ גס מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה שמן זית אופן ההכנה: 1) במחבת לטגן פרוסות החצילים בשמן זית (אין צורך להציף בשמן). 2) בינתיים ובמקביל סיר נמוך ורחב ליצוק ממש מעט שמן זית ולטגן קלות את הבצל... 3) להוסיף את השום לטיגון קצר.... 4) להוסיף את העגבניות והפלפל האדום.... 5) כך לבשל תוך כדי בחישה.... ולהוסחיף את התבלינים.... 6) בינתיים לסיים את טיגון פרוסות החצילים ולהוסיף אותן לסיר הבישול ולערבב בעזרת כף עץ .... 7) כך לבשל מספר דקות נוספות... 8) להסיר מהאש... להביא לטמפרטורת החדר.... 9) להכין חלה טרייה ..... וקדימה לטרוף. אפשר להגיש גם כתוספת. טעים מאוד בטמפרטורה פושרת ובטמפרטורת החדר. מומלץ בחום.
 

clcl

New member
תבשיל צלי עוף ברוטב - פשוט וטעים

במסגרת "ניקוי" תא ההקפאה.... תבשיל צלי עוף ברוטב 2 כרעיים + 2 ירכיים 1/2 ק"ג קורקבנים 1/2 ק"ג לבבות 1/2 ק"ג טחול 1/2 ק"ג פילה 2 בצלים גדולים קצוצים גס 6 שיני שום כתושות 1 שקית רוטב צלי 1 שקית רוטב פטריות מלח, פלפל, פפריקה מתוקה לסיר מתאים ליצוק מעט שמן ולטגן את הבצל עד שקיפות קלה להוסיף את הכרעיים והירכיים ולהשחים . להוסיף את חלקי הפנים. לפזר את רוטב הצלי ורוטב הפטריות, להוסיף מלח, פלפל ופפריקה. ליצוק מים כדי כיסוי ולהוסיף את שיני השום. לכסות, להביא לרתיחה אז להניח מעל להבת הבישול ומתחת לסיר דיסק למניעת חריכה, להוריד ללהבה נמוכה... ולשלוח לבישול של כשעתיים. איזה ריח התפשט לו בבית... מקור: עצמי
 
סאגת חיפוש הסרטנים נמשכת

בסיור חוזר בשוק הכרמל מצאתי סרטנים, אבל לא חיים. בעקבות ההמלצות החלטתי לוותר, ובחרתי בדיונונים ושרימפסים. ביחד עם צרור עשבי תיבול טריים וירקות שורש שקטפתי בשוק, הכנתי פסטת פירות ים משגעת וציר דגים לשימוש עתידי. העדויות המרשיעות לפניכם
 
חלק מעשבי התיבול

בתמונה מרווה, טימין שנחבא וצרור עירית מימי לא נגעתי בעשבים טריים וטעימים כל כך. זה היה מרגש מאד לעבוד איתם.
 
סיר המרק

זרקתי את המרכיבים לסיר עם 2 ליטר מים מינרלים. בלי אבקות ותבלינים מלבד מלח, פלפל ועלי דפנה. לקראת הסוף הוספתי כוס יין וכפית חומץ. מאוחר יותר יכנסו לכאן ראשי השרימפס ויתנו את הטון הסופי.
 
למעלה