ביקשת- קיבלת ../images/Emo70.gif
לפני די הרבה זמן הוצאתי אצלי בבלוג
פוסט מוצלח שמרכז כמה מהמרינדות שאני הכי אוהבת . בבקשה, הנה חלק מהן : רוטב צ`ימיצ`ורי ארגנטינאי אסלי: חומרים להכנת כ- 1.5 ליטר רוטב: 1 ק"ג פטרוזיליה קצוצה גס 1/2 ק"ג בצל לבן (רגיל) קצוץ 1/2 ק"ג גמבה אדומה קצוצה 400 גרם שום טרי כתוש 500 מ"ל שמן (לא שמן זית) 350 - 400 מ"ל חומץ בן יין לבן (להתחיל ב-350 ובתיקון טעמים אם צריך להוסיף) 30 גרם מלח דק 20 גרם פלפל שחור טחון טרי מעט אורגנו יבש מעט פפריקה מתוקה אדומה 3 על דפנה כתושים (לא חובה) אופן ההכנה: קוצצים את הבצל והגמבה בסכין ולא במעבד מזון (ההבדל בטעם משמעותי ) ומערבבים עם יתר החומרים.טועמים, מתקנים תיבול ומניחים ל-4 ימים. למי שאוהב חריף - ניתן לקחת חלק מהצ`ימיצ`ורי הרגיל ולהוסיף לרוטב 2-3 פילפלוני צ`ילי חתוכים (כל אחד לפי טעמו, רק לא לשכוח לרשום על הקופסא שזה חריף...). עיצה: את הבשר, רצוי להשרות 3-4 ימים ברוטב, לא לפחד זה רק יעשה להם טוב (עוף ודגים אפשר רק לילה). מרינדה מקסיקנית: חומרים: בצל אדום בינוני בשר של 2 עגבניות (ללא הגרעינים והנוזלים) 3 פלפל חריף חופן עלי כוסברה. מיץ מ-2 תפוזים או אשכוליות 1/4 כוס שמן זית מלח ופלפל שחור אופן ההכנה: טוחנים במעבד מזון עד למחית אחידה את כל החומרים היבשים. מוסיפים תוך כדי הפעלת מעבד המזון מיץ מ-2 תפוזים או אשכוליות, 1/4 כוס שמן זית ומלח. מרינדה פצצה: חומרים: 20 גרם גרגרי שומשום 1 בצל ירוק קצוץ דק 8 שיני שום קלופות וכתושות 30 גרם טחינה גולמית 120 מ"ל רוטב סויה 100 גרם סוכר לבן 60 מ"ל חומץ בן יין אדום שמינית כפית פלפל שחור כתוש אופן ההכנה: קולים את גרגרי השומשום על מחבת חם ויבש ללא שמן, במשך חמש דקות תוך ערבוב מתמיד. שמים בקערה את כל המרכיבים כולל גרגרי השומשום הקלויים ומערבבים היטב. מכניסים את נתחי הבשר ומערבבים אותם במרינדה, מכניסים למקרר לשעה לפחות. צולים את הנתחים על הגריל. מרינדה לדגים, בשר ועוף: חומרים: 55 גר` סוכר 55 גר` מלח 950 מ"ל מים אופן ההכנה: 1. מכניסים לקערה את כל המרכיבים ומערבבים היטב עד שהסוכר והמלח מתמוססים. 2. שופכים את המרינדה על הבשר עד לכיסוי מלא. 3. מניחים במקרר למספר שעות או למשך לילה 4. מוציאים את הבשר מהמשרה, שוטפים במעט מים ומייבשים במגבות נייר 5. צולים על הגריל. מרינדה חביבה: חומרים: 50 גרם סוכר 70 גרם מלח 7 גרם פפריקה 20 גרם אבקת חרדל שמינית כפית פלפל שחור כתוש שמינית כפית אורגנו יבש שמינית כפית טימין יבש אופן ההכנה: 1. מערבבים בקערה קטנה את כל החומרים 2. משפשפים את התערובת היטב על נתחי הבשר 3. צולים את הבשר על הגריל. מרינדה ים תיכונית: חומרים: 1 כוס יין אדום 1/4 כוס שמן זית , 1/4 כוס חומץ בלסמי, 1 כף סומאק, 1 כף עלי טימין טריים, מלח, מעט פלפל לבן ופלפל שחור גרוס. מערבבים הכל. מתאים במיוחד לסטייק פרגית. לסטייק אנטרקוט מומלץ להוציא את הסומאק. לכבדי עוף מומלץ להוסיף 2 כפות חרדל. משרה תאילנדי לסאטה עוף : חומרים: 3 כפות חמאת בוטנים מלוחה 1 פחית חלב קוקוס, 3 כפות רוטב סויה, 4 שיני שום כתושות, כף ג`ינג`ר כתוש, 1 כפית שטוחה שבבי צ`ילי, מלח ומעט פלפל לבן הכנה: מערבבים את כל החומרים, מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים לרוטב אחיד, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. משרה איטלקי לעוף: חומרים: חופן עלי בזיליקום, חופן פטרוזיליה, חופן עלי נענע, 8 שיני שום. 1/2 כוס שמן זית, פלפל לבן ומלח. הכנה: טוחנים במעבד מזון עד למחית אחידה:. את השמן מזליפים טיפין טיפין. אפשר להחליף את העלים הנ"ל בעלי זעתר מיובשים. מרינדה לילדים: חומרים: 3 כפות קטשופ, 1 כף חרדל, 1 כף רוטב סויה, 4 כפות שמן זית, מעט פלפל שחור טחון ומלח. מעסים בשרים במרינדה עד לציפוי מושלם. מרינדה של רוזמרין, לימון ושום של השפית קלודין קנדינוף חומרים: 1 כוס שמן זית משובח ½ כוס מיץ לימון טרי 1 כף מלח ¼ כפית פלפל שחור טחון טרי 6 ענפי רוזמרין טריים 4 שיני שום קלופות פרוסות דק הכנה: 1. מערבבים היטב (אפשר בקערת הבלנדר) שמן, לימון, מלח, פלפל. 2. מועכים קלות את הרוזמרין בעזרת מכתש ועלי ומוסיפים לתערובת יחד עם שיני השום. הערה: ניתן לשמור במקרר לתקופה ארוכה. רוטב ברביקיו של מסעדת ה"מיטבר" חומרים ל-10 מנות: 60 גרם קטשופ חריף 1/2 כפית שטוחה שום כתוש כפית דבש כפית סויה רבע פלפל ירוק חריף קצוץ דק 1/2 כפית חומץ בלסמי 40 גרם צ`ילי מתוק הכנה: מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד. חלקי עוף שלמים יש להשרות כשעתיים לפני הצלייה. כמו כן, הרוטב מתאים לעגל חלב, פרגיות וחזה עוף, אך אז יש למרוח את הרוטב בזמן הצלייה. מרינדה צרפתית של מסעדת "קימל". חומרים: 1 בקבוק יין קברנה בוקה גרני-זר תבליני ריח 4 בצלי שאלוט חתוכים 2 שיני שום פרוסות 2 כפיות סוכר חום מלח/פלפל לפי הטעם הכנה: מערבבים את החומרים ומשרים את נתחי הבשר. שמן בזיליקום של ערן דונסקוי חומרים: ½ ליטר שמן זית 1/4 ק"ג בזיליקום טרי מעט מלח הכנה: 1. במעבד מזון טוחנים את הבזיליקום והמלח יחד עם השמן. אפשר להכפיל כמויות ולשמור. 2. מאחסנים במשך כמה ימים במקום קריר וחשוך ואז מסננים. מרינדה מיוחדת מתוקה-חריפה: של השף אנטוניו מנסה חומרים : 1 כפית פלפל חריף קצוץ 4 כפות דבש 4 כפות סויה 4 כפות מיץ לימון (מלימון טרי אחד) 1 כף שמן סומסום 1 כף ג`ינג`ר קצוץ מלח פלפל הכנה: מערבבים את כל חומרי המרינדה, משרים את השיפודים כשעה ברוטב. שמים על האש ומבשלים לפי מידת הצורך. מרינדה של יין אדום, שום ותבלינים של שף רונן דברת בלוך חומרים: 2 בצלים סגולים, קצוצים 1/2 זר טימין 1/4 זר מרווה 1 כף פלפל אנגלי 1 כף תרמילי הל 1 כף גרגרי כוסברה 10 עלי דפנה כף פלפל שאטה 3 מקלות קינמון 3/4 בקבוק יין אדום יבש 2 ראשי שום חצויים קורט מלח גס הכנה: 1. מערבבים את כל המרכיבים ומשרים את הבשר למשך לילה. 2. למחרת מכסים בשומן (שמן זית או שומן אווז) וצולים על הגריל מרינדת חרדל, חמאה ורוזמרין של שף טל הרשקוביץ` חומרים: 4 כפות חרדל דיז`ון גרגירים כ-100 גרם חמאה מומסת או שמן זית מלח, פלפל 1 ענף רוזמרין הכנה: מערבבים היטב את חומרי המשרה, מורחים על גבי הבשר או הדג וצולים. מרינדה של סויה עם יין לבן ודבש של רוני וטש חומרים: לכמות של 1 ק"ג עוף: 1/2 כוס סויה 1/2 כוס יין לבן 5 כפיות דבש הכנה: משרים את הבשר במרינדה שעתיים-שמונה שעות. מרינדת לימון ושמן זית של רוני וטש חומרים: ל-1 ק"ג בשר עוף/הודו: 1/2 כוס מיץ מלימון סחוט מלח לפי הטעם 1-2 כפיות פלפל שחור גרוס 5 כפיות שום כתוש 3/4 כוס שמן זית 3 כפיות רוזמרין 3 כפיות סוכר הכנה: מערבבים ומשרים את הבשר או העוף 2-8 שעות לפני הצלייה. רוטב ברביקיו לספריבס של אופיר ג`ובני חומרים: 2 כוסות קטשופ 2 כפות רוטב סויה כפות דבש 3 שיני שום כתושות כף שורש זנגביל מגורד 2 כפות דבש ½ כוס שרי הכנה: 1. מערבבים היטב את כל החומרים. 2. שמים את הספריבס בתוך סיר יחד עם הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ- 20 דקות נוספות. מזיזים והופכים את הספריבס כל כמה דקות בכדי לוודא בישול אחיד. 3. מעבירים בניילון נצמד. בזמן הצלייה על הגריל מברישים ברוטב הברביקיו הנותר. מרינדה לעוף חומרים: 4 כפיות מיץ לימון טרי ¼ כוס שמן 4 שיני שום כתושות 3 כפות שמיר קצוץ 1 כפית פפריקה מתוקה מלח פלפל שחור גרוס או טבסקו לפי הטעם 4 – 6 כרעיים עוף אופן ההכנה: לה