נוזלי השריה טרום בישול

Master Stav

New member
../images/Emo71.gifנוזלי השריה טרום בישול ../images/Emo71.gif

אתם משרים את הבשרים/עוף/דגים בנושלי השרייה(מרנינדה) לפני בישול/צלייה/אפייה/טיפול ? אם כן ....באיזה נוזלי השרייה ולמה ?..... אם לא ...למה לא ?
 

Master Stav

New member
תלוי לאיזה צורך

לעל האש .....1-6 שעות לבישול ....12 שעות לפסטרמה .....12 שעות עד 24 לכבישה קרה ....72 שעות .
 

gils33

New member
מרינדה לעוף - הכי טעימה שאכלתי

זה יוצא סוף הדרך - בהבטחה 5 שיני שום כתושות כף מיונז כפית חרדל כף דבש כף מרק עוף חצי כף מרק בשר כפית פפריקה אדומה בשמן מלח פלפל מעט כמון חצי כוס יין אדום למי שאוהב ואז יש לוותר על חצי כוס מיים כוס וחצי מיים חמים http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?EntryId=1448129&blogid=114650&prev=yes&passok=ok
 

BiggPoppa

New member
תלוי

בסוג הבשר וסוג הבישול. בקר: אף פעם לא. בלי קשר לצורת הבישול - אם זה לסטייקים, שיפודים, קדירות, מוקפצים. למה? כי כל הכיף הוא בטעם הבשר. עוף: אם זה מוקפץ אז לא. אם זה כרעיים בתנור או פרגיות על האש אז כן. מרינדות נפוצות אצלנו: שמן זית, שום ועשבי תיבול ברביקיו ביתי: צ'ילי מתוק, רכז רימונים, סויה ורסק עגבניות סילאן\דבש, שום, צ'ילי מתוק וסויה (קלאסי לפרגיות על האש) דגים: בד"כ לא, אבל יש לנו מרינדה מנצחת לסלמון: מיץ תפוזים, דבש, סויה, ג'ינג'ר, בצל ירוק. בתיאבון!
 

מIתר לי

New member
רק כי ביקשת יפה ../images/Emo8.gif

בדרך כלל לא משרה את הבשר כי אני אוהבת את הטעם הבסיסי שלו, ומרינדה דיי מכניסה את הטעמים שלה לבשר
 

סליפ

New member
תלוי במה..

עוף- כן, לרוב. בדר"כ אם יש לי זמן , ואני רוצה להדגיש את טעמי התיבול, אני משרה את העוף במרינדה ללילה שלם במקרר, ורק בבוקר- אופה. בשר- לרוב לא. אני רוצה לקבל את הטעם הבשרי האמיתי, לא את הטעם של המרינדה. דגים- לא ממש, אבל זו לא חכמה- אני לא מכינה המון דגים..
 

gils33

New member
עוד הרחבה קטנה../images/Emo13.gif

עוף - מרינדה שתכלול בד"כ אחד מהמרכיבים האלה או קומבינה שלהם ביחד שזה,שום,חרדל,מיונז,קולה,מלח גס,פפריקה,תבלין גריל עוף, אני משרה בד"כ לילה או 5 שעות. דגים - לימון תמיד,עשבי תיבול,חרדל,שום. בשר - מרינדות "קלילות" יחסית כדי לשמר את טעם הבשר,או בצירוף ירקות ואורז...
 

Master Stav

New member
השריה*מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

השריה היא דרך הכנה של מזון, לצורך הכנה מוקדמת של בשרים ועופות לבישול או צלייה או כהכנה יחידה למזונות מסוימים. הבשרים מושרים בנוזל הנקרא מרינדה (משרה, תחמיץ). מטרות ההשריה • ריכוך - המרינדה מכילה חומרים התוקפים את הג'לטין שבבשר ומרככים אותו. חומרים אלה יכולים להיות יין, חומץ, סויה, מיצי לימון, אננס ופפאיה או מרככים כימיים כגון סלפטר. • מתן טעם - ריכוך הבשרים מאפשר לטעמים לחדור עמוק יותר ולכן מוסיפים למרינדה חומרי טעם בנוסף לחומרים המרככים. • הרחקת ריחות לא נעימים - בעיקר רלוונטי לדגים המושרים במיץ לימון או חלב כדי להרחיק ריחות ים או ריחות של הקפאה. • הפגת מרירות - השריית זיתים או פירות הדר לא קלופים במים לפני הכנתם כדי להפיג את מרירותם. • השריה לפני הגשה - ישנם מאכלים שאינם דורשים בישול, אלא השריה קלה בלבד כגון סלטים או סביצ'ה שמשהים כמה דקות לפני ההגשה לשם ספיגת טעמים.
 

Master Stav

New member
מרינדה לבשר בקר (סינטה ואנטרקוט)

מאת מסעדת המיטבר חומרים 1/2 כוס יין לבן יבש חצי כוס שמן זית חצי כפית מיץ לימון כפית מלח 1 בצל גדול מגורד חצי כפית פלפל שחור טחון אופן הכנה מכניסים את המרכיבים לכלי ומערבבים היטב. את הבשר משרים במרינדה בכלי סגור ללילה שלם.
 

in finity

New member
יש לי 2 קבועים

מרינדה לשיפודי עוף/הודו כמות לקילו שיפודים 3 כפות רוטב סויה 3 כפות דבש כפית שום כתוש רצוי להמיס על האש ולערבב היטב ואז להכניס את הבשר. מרינדה לבקר (צלעות או סטייקים על האש) כמות לקילו בשר חצי כוס קטשופ חצי כוס רוטב ווסטרשייר (worcestershire) כפית שום כתוש מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם לערבב כל החומרים יחד היטב ולהבריש על הבשר.
 

Master Stav

New member
מרינדה לעוף ולצלעות טלה

מקור המתכון: דרור פילץ, גיליון 148 מרינדה פשוטה, שעושה את כל ההבדל. שאריות אפשר לשמור עד חודש במקרר, מכוסות שמן. 10 שיני שום כתושות 1/2 כוס שמן זית 1/2 כוס מיץ לימון טרי 1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור גרוס + מערבבים את כל החומרים ומשרים את נתחי הבשר או העוף לשעתיים או למשך כל הלילה.
 

in finity

New member
../images/Emo45.gif זה עוד אחד אהוב שלי

אפשר להוסיף לו עשבי תיבול לפי הטעם... רוזמרין הולך עם זה מעולה, או תימין עם קצת יין לבן...
 

ללידי

New member
ואצלינו

עוף בדרך כלל מכינים מרינדה שמשתנה כל הזמן. השבוע הכנתי מרינדה לעוף כך: רכז רימונים תוצרת ביתית שיני שום שלמות שנפרסו לחצי שום גרוס דבש מלח גס שמן זית צ'ילי יבש פלפל מעט סויה לעיתים גם שניצלים מקבלים מרינדה וגם חזה הודו. בשר לרוב לא אלא אם כן אני מכינה בשר במרינדה לצלייה בקדירה ואז התיבול יהיה: עלי דפנה פלפל שחור גרוס גרגרי פלפל שחור אנגלי\מלח גס מעט סויה יין אדום חרדל דיז'ון שיני שום דבש מממ.. זה יוצא מעדן וכמובן מוכנסים פנימה קצת כרישה חתוכה לחתיכות ארוכות, בצל סגול חתוך גס, ועוד ירק או שניים. לסיר הקדירה ולתנור אחרי שהבשר עבר סגירה על הגז.
 
ביקשת- קיבלת ../images/Emo70.gif

לפני די הרבה זמן הוצאתי אצלי בבלוג פוסט מוצלח שמרכז כמה מהמרינדות שאני הכי אוהבת . בבקשה, הנה חלק מהן : רוטב צ`ימיצ`ורי ארגנטינאי אסלי: חומרים להכנת כ- 1.5 ליטר רוטב: 1 ק"ג פטרוזיליה קצוצה גס 1/2 ק"ג בצל לבן (רגיל) קצוץ 1/2 ק"ג גמבה אדומה קצוצה 400 גרם שום טרי כתוש 500 מ"ל שמן (לא שמן זית) 350 - 400 מ"ל חומץ בן יין לבן (להתחיל ב-350 ובתיקון טעמים אם צריך להוסיף) 30 גרם מלח דק 20 גרם פלפל שחור טחון טרי מעט אורגנו יבש מעט פפריקה מתוקה אדומה 3 על דפנה כתושים (לא חובה) אופן ההכנה: קוצצים את הבצל והגמבה בסכין ולא במעבד מזון (ההבדל בטעם משמעותי ) ומערבבים עם יתר החומרים.טועמים, מתקנים תיבול ומניחים ל-4 ימים. למי שאוהב חריף - ניתן לקחת חלק מהצ`ימיצ`ורי הרגיל ולהוסיף לרוטב 2-3 פילפלוני צ`ילי חתוכים (כל אחד לפי טעמו, רק לא לשכוח לרשום על הקופסא שזה חריף...). עיצה: את הבשר, רצוי להשרות 3-4 ימים ברוטב, לא לפחד זה רק יעשה להם טוב (עוף ודגים אפשר רק לילה). מרינדה מקסיקנית: חומרים: בצל אדום בינוני בשר של 2 עגבניות (ללא הגרעינים והנוזלים) 3 פלפל חריף חופן עלי כוסברה. מיץ מ-2 תפוזים או אשכוליות 1/4 כוס שמן זית מלח ופלפל שחור אופן ההכנה: טוחנים במעבד מזון עד למחית אחידה את כל החומרים היבשים. מוסיפים תוך כדי הפעלת מעבד המזון מיץ מ-2 תפוזים או אשכוליות, 1/4 כוס שמן זית ומלח. מרינדה פצצה: חומרים: 20 גרם גרגרי שומשום 1 בצל ירוק קצוץ דק 8 שיני שום קלופות וכתושות 30 גרם טחינה גולמית 120 מ"ל רוטב סויה 100 גרם סוכר לבן 60 מ"ל חומץ בן יין אדום שמינית כפית פלפל שחור כתוש אופן ההכנה: קולים את גרגרי השומשום על מחבת חם ויבש ללא שמן, במשך חמש דקות תוך ערבוב מתמיד. שמים בקערה את כל המרכיבים כולל גרגרי השומשום הקלויים ומערבבים היטב. מכניסים את נתחי הבשר ומערבבים אותם במרינדה, מכניסים למקרר לשעה לפחות. צולים את הנתחים על הגריל. מרינדה לדגים, בשר ועוף: חומרים: 55 גר` סוכר 55 גר` מלח 950 מ"ל מים אופן ההכנה: 1. מכניסים לקערה את כל המרכיבים ומערבבים היטב עד שהסוכר והמלח מתמוססים. 2. שופכים את המרינדה על הבשר עד לכיסוי מלא. 3. מניחים במקרר למספר שעות או למשך לילה 4. מוציאים את הבשר מהמשרה, שוטפים במעט מים ומייבשים במגבות נייר 5. צולים על הגריל. מרינדה חביבה: חומרים: 50 גרם סוכר 70 גרם מלח 7 גרם פפריקה 20 גרם אבקת חרדל שמינית כפית פלפל שחור כתוש שמינית כפית אורגנו יבש שמינית כפית טימין יבש אופן ההכנה: 1. מערבבים בקערה קטנה את כל החומרים 2. משפשפים את התערובת היטב על נתחי הבשר 3. צולים את הבשר על הגריל. מרינדה ים תיכונית: חומרים: 1 כוס יין אדום 1/4 כוס שמן זית , 1/4 כוס חומץ בלסמי, 1 כף סומאק, 1 כף עלי טימין טריים, מלח, מעט פלפל לבן ופלפל שחור גרוס. מערבבים הכל. מתאים במיוחד לסטייק פרגית. לסטייק אנטרקוט מומלץ להוציא את הסומאק. לכבדי עוף מומלץ להוסיף 2 כפות חרדל. משרה תאילנדי לסאטה עוף : חומרים: 3 כפות חמאת בוטנים מלוחה 1 פחית חלב קוקוס, 3 כפות רוטב סויה, 4 שיני שום כתושות, כף ג`ינג`ר כתוש, 1 כפית שטוחה שבבי צ`ילי, מלח ומעט פלפל לבן הכנה: מערבבים את כל החומרים, מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים לרוטב אחיד, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. משרה איטלקי לעוף: חומרים: חופן עלי בזיליקום, חופן פטרוזיליה, חופן עלי נענע, 8 שיני שום. 1/2 כוס שמן זית, פלפל לבן ומלח. הכנה: טוחנים במעבד מזון עד למחית אחידה:. את השמן מזליפים טיפין טיפין. אפשר להחליף את העלים הנ"ל בעלי זעתר מיובשים. מרינדה לילדים: חומרים: 3 כפות קטשופ, 1 כף חרדל, 1 כף רוטב סויה, 4 כפות שמן זית, מעט פלפל שחור טחון ומלח. מעסים בשרים במרינדה עד לציפוי מושלם. מרינדה של רוזמרין, לימון ושום של השפית קלודין קנדינוף חומרים: 1 כוס שמן זית משובח ½ כוס מיץ לימון טרי 1 כף מלח ¼ כפית פלפל שחור טחון טרי 6 ענפי רוזמרין טריים 4 שיני שום קלופות פרוסות דק הכנה: 1. מערבבים היטב (אפשר בקערת הבלנדר) שמן, לימון, מלח, פלפל. 2. מועכים קלות את הרוזמרין בעזרת מכתש ועלי ומוסיפים לתערובת יחד עם שיני השום. הערה: ניתן לשמור במקרר לתקופה ארוכה. רוטב ברביקיו של מסעדת ה"מיטבר" חומרים ל-10 מנות: 60 גרם קטשופ חריף 1/2 כפית שטוחה שום כתוש כפית דבש כפית סויה רבע פלפל ירוק חריף קצוץ דק 1/2 כפית חומץ בלסמי 40 גרם צ`ילי מתוק הכנה: מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד. חלקי עוף שלמים יש להשרות כשעתיים לפני הצלייה. כמו כן, הרוטב מתאים לעגל חלב, פרגיות וחזה עוף, אך אז יש למרוח את הרוטב בזמן הצלייה. מרינדה צרפתית של מסעדת "קימל". חומרים: 1 בקבוק יין קברנה בוקה גרני-זר תבליני ריח 4 בצלי שאלוט חתוכים 2 שיני שום פרוסות 2 כפיות סוכר חום מלח/פלפל לפי הטעם הכנה: מערבבים את החומרים ומשרים את נתחי הבשר. שמן בזיליקום של ערן דונסקוי חומרים: ½ ליטר שמן זית 1/4 ק"ג בזיליקום טרי מעט מלח הכנה: 1. במעבד מזון טוחנים את הבזיליקום והמלח יחד עם השמן. אפשר להכפיל כמויות ולשמור. 2. מאחסנים במשך כמה ימים במקום קריר וחשוך ואז מסננים. מרינדה מיוחדת מתוקה-חריפה: של השף אנטוניו מנסה חומרים : 1 כפית פלפל חריף קצוץ 4 כפות דבש 4 כפות סויה 4 כפות מיץ לימון (מלימון טרי אחד) 1 כף שמן סומסום 1 כף ג`ינג`ר קצוץ מלח פלפל הכנה: מערבבים את כל חומרי המרינדה, משרים את השיפודים כשעה ברוטב. שמים על האש ומבשלים לפי מידת הצורך. מרינדה של יין אדום, שום ותבלינים של שף רונן דברת בלוך חומרים: 2 בצלים סגולים, קצוצים 1/2 זר טימין 1/4 זר מרווה 1 כף פלפל אנגלי 1 כף תרמילי הל 1 כף גרגרי כוסברה 10 עלי דפנה כף פלפל שאטה 3 מקלות קינמון 3/4 בקבוק יין אדום יבש 2 ראשי שום חצויים קורט מלח גס הכנה: 1. מערבבים את כל המרכיבים ומשרים את הבשר למשך לילה. 2. למחרת מכסים בשומן (שמן זית או שומן אווז) וצולים על הגריל מרינדת חרדל, חמאה ורוזמרין של שף טל הרשקוביץ` חומרים: 4 כפות חרדל דיז`ון גרגירים כ-100 גרם חמאה מומסת או שמן זית מלח, פלפל 1 ענף רוזמרין הכנה: מערבבים היטב את חומרי המשרה, מורחים על גבי הבשר או הדג וצולים. מרינדה של סויה עם יין לבן ודבש של רוני וטש חומרים: לכמות של 1 ק"ג עוף: 1/2 כוס סויה 1/2 כוס יין לבן 5 כפיות דבש הכנה: משרים את הבשר במרינדה שעתיים-שמונה שעות. מרינדת לימון ושמן זית של רוני וטש חומרים: ל-1 ק"ג בשר עוף/הודו: 1/2 כוס מיץ מלימון סחוט מלח לפי הטעם 1-2 כפיות פלפל שחור גרוס 5 כפיות שום כתוש 3/4 כוס שמן זית 3 כפיות רוזמרין 3 כפיות סוכר הכנה: מערבבים ומשרים את הבשר או העוף 2-8 שעות לפני הצלייה. רוטב ברביקיו לספריבס של אופיר ג`ובני חומרים: 2 כוסות קטשופ 2 כפות רוטב סויה כפות דבש 3 שיני שום כתושות כף שורש זנגביל מגורד 2 כפות דבש ½ כוס שרי הכנה: 1. מערבבים היטב את כל החומרים. 2. שמים את הספריבס בתוך סיר יחד עם הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ- 20 דקות נוספות. מזיזים והופכים את הספריבס כל כמה דקות בכדי לוודא בישול אחיד. 3. מעבירים בניילון נצמד. בזמן הצלייה על הגריל מברישים ברוטב הברביקיו הנותר. מרינדה לעוף חומרים: 4 כפיות מיץ לימון טרי ¼ כוס שמן 4 שיני שום כתושות 3 כפות שמיר קצוץ 1 כפית פפריקה מתוקה מלח פלפל שחור גרוס או טבסקו לפי הטעם 4 – 6 כרעיים עוף אופן ההכנה: לה
 

Master Stav

New member
מרינדה של רוזמרין, לימון ושום

מתכון מאת השפית קלודין קנדינוף ממסעדת 'קלודין'. מתכון בסיסי ופשוט להכנה מתאים לדגים, בשר ועוף ומשדרג כל מנגל לסעודה אמיתית, חומרים: 1 כוס שמן זית משובח ½ כוס מיץ לימון טרי 1 כף מלח ¼ כפית פלפל שחור טחון טרי 6 ענפי רוזמרין טריים 4 שיני שום קלופות פרוסות דק הכנה: 1. מערבבים היטב (אפשר בקערת הבלנדר) שמן, לימון, מלח, פלפל. 2. מועכים קלות את הרוזמרין בעזרת מכתש ועלי ומוסיפים לתערובת יחד עם שיני השום. הערה: ניתן לשמור במקרר לתקופה ארוכה.
 

סמד13

New member
הכי בעולם שום ולימון

גרדת לימון + שום כתוש +רכז רימונים יין אדום שניצלים - קטשופ +סויה עוף לתנור- שום לימון רימונים יין סטקים לאחר צליה -מרוחת מסודי של בלוביי +לימון כבוש כבד- יין אדום מתוק + רכז רימונים והמון בצל כמובן עשתי ממרח עשבים עם שום וגרדת לימון לילה לפני אני מורחת את העוף למחרת לתנור
 

dudi4321

Active member
דגים קפואים מוציא נוזלים

והשריה בלימון שמן ומלח ולפעמים רוזמרין. סטקים לפני הניפנוף ב: רוטב סויה מיץ לימון חומץ פלפל חריף או בירה/יין/קולה תלוי במה שיש. ומתחשק. או כלום! ישר חורכים וצולים! חשוב להמסת הסידן מהעצמות אם יש להשתמש בהשריה בחומץ או מיץ לימון בכמות מזערית ולהשתמש בהם ושופכים על הסטק הנצלה בעדינות.
 
למעלה