נוזלי השריה טרום בישול

השרייה

לאחרונה אוכלים בעיקר עוף/הודו/דגים ..משתדלת להשרות מאחר והבשר יוצא עססי יותר . חזה עוף בטרם הקפצתו משרה בחלקחם שווים של שמן יין לב/חומץן סויה שום כתוש זנגוויל טרי קצוץ רכז רימונים /דבש/סוכר חום/ סילאן קורנפלור . לאחרונה זה המשרה האהוב . דגים לצליה. משרה בלימון שום מלח ופלפל .

צלעות טלה..

אותן אני "מרטיבה" מספר שעות לפני צלייתן. ל-12 - 10 יחידות: 2 כפות דבש 1 כף חרדל דיז'ון 5 כפות קטשופ 10 שיני שום פרוסות 1 צנצנת של קונפיטורת אוכמניות. ויאללה לתנור ל-20 דקות, בחום של 180 מעלות. לא צריך שום תוספת ליד...:) יש לי עוד אחד.. חזות עוף ברוטב תפוזים - משגעע. אבל, מפני שזה רשום לי בבית (ואני כעת במשרד), לא רוצה לפספס שום נתון, אז בערב אכנס ואמסור את המתכון.

CooknBake

New member
תלוי במתכון...

יש מתכונים שכן ויש שלא. הכי טעים לי עם עוף, מרינדה שעשויה מ: 1/3 כמות קטשופ 1/3 כמות סילאן 1/3 כמות רוטב סויה 1-2 כפות רוטב צ'ילי מתוק שניצלים אני שמה במשרה של: 2 ביצים 1 כפית גדושה חרדל דיז'ון כ-1/3 כוס רוטב סויה מלח פלפל שחור גרוס ושבבי צ'ילי בשר בדרך כלל אני לא משרה.

avi5199

New member
זה תלוי במתכון

אם יש מתכון מיוחד שדורש את זה, או אם נדרשת כבישה או ריכוך וכ"ד אז חייבים להשרות.. תמיד לפני אפיה בתנור או צליה אני משרה שעה שתיים באותם מרכיבים שבהם הוא יאפה\יצלה... אני בדרך כלל לא רואה צורך להבדיל בין נוזלי השריה "מרינדה" לפני והמרכיבים שבהם אופים\צולים, לדעתי ממילא הבשר מקבל את הטעם של הרוטב שבו הוא נצלה , ולכן אני מתבל ומכניס את הבשר ביחד עם כל המרכיבים לתבנית, מכסה, ומשאיר את זה כך שעה שעתיים במקרר למטה. עוף לפני צליה או בישול אני משרה במים עם מיץ לימון ו\או חומץ כדי להוציא את ה"מיזנח" ... (ריח לוואי שיש לפעמים בעוף שלא נוקה כמו שצריךאחרי השחיטה, הריח הזה בא כתוצאה מתכולת קרביים של העוף שלא מופרדים מייד מהבשר אחרי השחיטה).

תלוי בסוג הבשר כמובן...

בקר: אנטריקוט: לא משרה (מלח+פלפ"ש בסוף...) סינטה: לא משרה...מקסימום "מעסה" בשמן זית ושום. עוף+חזיר: חופשי משרה במרינדות המורכבות על בסיס שמן זית\רוטב סוייה ומשרה כמה שעות לפני צלייה ובמשך הצלייה(גריל\תנור\מחבת סטייקים) "מרטיב" את הבשר במרינדה.

rampelech

New member
אני משרה בעיקר עוף

ולפעמים גם בשר: 1. שמן זית, פלפל שחור, פלפל אנגלי, הל טחון 2. בירה (לאגר), שום, טימין 3. מנגו טחון, חלב קוקוס, סויה, שום, כוסברה. ואם כבר אני משרה בשר אז בבירה כהה.

בשר משומר קלאסי GEPOUKLT-FLEISCH

למיכל מים (כמות המים שתכסה את הבשר) מוסיפים מלח. מכניסים ביצה למים כשהיא מתחילה להתרומם (הביצה) סימן שכמות המלח מספיקה . שני ראשי שום חתוכים לרוחב עלי דפנה.פלפל אנגלי סודה לשתיה.אפשר מספר פלפלונים חריפים על הבשר לוח עץ קטן ועליו משקולת. לשמור במקרר.לפחות עשרה ימים סוגי הבשר 1.שפיץ צ'ך (פקניה) 2 שפיץ ברוסט (פינת החזה.הקצה התחתון) 3.כסלים.(פלדה)קשתית וזה לעשית רולדה. הבישול. מבשלים במים שבהם הושרה הבשר ללא כל תוספת טועמים לאחר מחצית השעה באם מלוח מדי מחליפים את המים למי ברז רגילים. בסעיף 3. רולדה לאחר שהבשר התבשל .מוציאים את הבשר כשהוא לוהט לתוך חיתול מגלגלים משני הצדדים ןסוחטים היטב את הבשר קושרים את שני הצדדים ולמקרר.לאחר שהבשר התקרר תמצאו גוש חזק ויציב בכל מקרה בשר משומר זה אוכלים קר פרוס דק. צ'י

bigjack

New member
הנה קצת טיפים ומרינדות לבשר פרגיות

וכמובן שכל מה שכתוב למטה מתאים גם לעוף אם לתנור או למחבת כל מה שהבשר הנהדר הזה צריך זו מרינדה שמכינים לפי מה שיש ולפי מה שאוהבים, והמרכיבים של המרינדה יכולים להיות שונים בכל פעם מחדש, לדוגמא: תבלינים, עשבי תיבול קצוצים, זרעי תיבול כתושים,.שמן זית, סויה, דבש, צ`ילי מתוק, רוטב מייפל, מיץ תפוזים, רוטב טרייאקי, רכז רימונים או תאנים. בדרך כלל רצוי שהיה במרינדה שילוב של שומן עם חומציות ומתיקות ועוד משהו לטעם......לדוגמא שמן זית=שומן+רכז רימונים=חומציות+דבש=מתיקות+שום=טעם... וככה אפשר לשלב בלי סוף, כמובן שיש גם אין סוף רטבים ומרינדות מוכנים שאפשר לקנות בכל סופר או מעדניה אבל באמת שזה לא סיפור להכין בבית. רצוי להשרות את הפרגיות לכל הלילה במרינדה אבל אם ממהרים גם שעה שעתיים יספיקו בהחלט. במשך הצליה מומלץ להבריש את הבשר במרינדה שנשארה אחרי כל פעם שהופכים אותו. השיפודים שבתמונה הושרו במרינדה של: שמן זית + סירופ מייפל + תבלין שווארמה + שום כתוש הצליה בתנור צריכה להיות מהירה וללא כיסוי בדיוק כמו שמכינים על האש. אני צולה את הפרגיות בתנור מחומם על מצב גריל ב-200-225 מעלות כשהתבנית באמצע התנור. זמן הצליה הוא בערך כ-10-15 דקות כאשר כל 3-4 דקות צריך לסובב את השיפוד רבע סיבוב. הבדיקה הכי טובה עד שמתרגלים היא להוריד קובית בשר מאחד השיפודים ולראות אם הבשר הלבין באמצע....אם כן אז אפשר להוציא מהתנור, ואם לא אז להוסיף עוד כמה דקות צליה. אם הבשר מוכן אבל הצבע עדיין חיוור מרימים את התבנית למסילה העליונה ל-4-5 דקות וכל דקה מסובבים את השיפודים. את השיפודים שנשארו מהארוחה אפשר לקרר במקרר ולחמם שוב בתנור חם על 200 מעלות (חס וחלילה לא במיקרו ) כ-8-10 דקות. סטייק - פילה פרגיות אפשר להכין באותה הדרך בתבנית התנור, או על מחבת פסים חמה כ-2-3 דקות לכל צד. לעוד כמה מרינדות.......אבל בעיקרון ההמלצה שלי היא להשתולל חופשי ובלי פחד עם התבלינים, הרטבים ועשבי התיבול. שמן קנולה + פפריקה מתוקה + חוואייג` למרק + שום כתוש + כורכום + דבש שמן קנולה + רוטב סויה + שמן שומשום + אבקת קארי + ג`ינג`ר קצוץ + שום קצוץ + סירופ מייפל שמן זית + מיץ תפוזים - קלמנטינות + רוטב סויה + שום כתוש + ג`ינג`ר קצוץ + דבש שמן זית + רוטב טריאקי + שום כתוש + דבש רוטב ברבקיו + צ`ילי יבש גרוס + תבלין שווארמה + שום כתוש שמן זית + רכז תאנים - רימונים + פלפל שחור גרוס + כוסברה קצוצה + שום קצוץ + סירופ מייפל עשבי תיבול קצוצים דק + שמן זית + שום קצוץ + רוטב צ`ילי מתוק + מיץ לימון + כורכום עשבי תיבול טריים מומלצים: פטרוזיליה, כוסברה, טימין, אורגנו, זעטר, בזילקום, רוזמרין, עלי סלרי, עשב לימון.....רק לערבב ממה שאוהבים ולקצוץ דק. וזה רק על קצה המזלג ממה שאפשר להכין כמרינדה....... אגב כל המרינדות מתאימות ונהדרות גם לעוף בגריל עם או בלי תפוחי אדמה.

bigjack

New member
את הסטייקים שלי אני מעדיף ללא מרינדות

כדי לא להקטין את טעמי הבשר עצמו. לעומת זאת אם הבשר מגיע בנתח גדול כמו סינטה או אנטריקוט בגוש אז מאד מומלץ לתבל במרינדה טובה לכל הלילה במקרר.

bigjack

New member
מרינדה מרככת לחזה עוף למוקפצים

רצועות חזה עוף במרינדה של: חצי כוס מים מעורבבים עם כף וחצי קורנפלור, 3 כפות רוטב סויה, 3 כפות טריאקי, 2 כפות דבש, כפית שום כתוש, מלח ופלפל 4 עונות גרוס. משרים את העוף לכמה שעות טובות בכלי סגור במקרר ומידי פעם מנערים לעירבוב. הקורנפלור תורם לריכוך חזה העוף ואת הטיפ הזה קיבלתי משכנה סינית.

כן ולא...

המרינדה נותנת רכות ועסיסיות לבשר, ולפעמים רוצים להשיג משהו אחר. בקר - סטייק לא צריך מרינדה לטעמי, אלא רק משיחה במעט שמן זית (ומלח פלפל כמובן) בשר בקר כמו גולש למשל אני מעדיפה לא להשרות במרינדה, אלא לבשל ברוטב. עוף - כנפיים אני תמיד משרה לילה במקרר במרינדה, גם אם זה מיועד למנגל (כנ"ל שיפודים מחזה עוף). דגים - יש דגים שטוב להם לספוג טעמים שונים ולכן מומלץ להשרותם במרינדות שונות. מצרפת 2 קישורים למרינדות שונות שאהובות עלי במיוחד :

למעלה