תחרות המתכונים מסתיימת מחר בחצות

bigjack

New member
../images/Emo124.gif תחרות מתכונים בשריים לחורף ../images/Emo106.gif

תחרות מתכונים בשריים לחורף *התחרות תתקיים בפורום קרניבורים בתפוז, וכמובן שכולם מוזמנים להשתתף. *התחרות תהייה פתוחה למתכונים מיום חמישי 29.11.07 למשך שבוע עד יום חמישי 6.12.07 בחצות. *בתחרות ישתתפו מתכונים (ועדיף עם תמונה) של בישולים חורפיים שמכילים לפחות רכיב בשרי אחד. *אפשר מתכונים עם: בקר, עגל, טלה, כבש, עוף וחיות אחרות. *השיפוט ייעשה על ידי הגולשים שיעניקו ציון מ-1-5 נקודות לכל מתכון שאהבו במסר אלי (bigjack), בנוסף לניקוד הגולשים יהיה גם ניקוד של שופטים מהנהלת תפוז. *ניקוד הגולשים יהווה 50% וניקוד השופטים 50% הנותרים. *הפרס לזוכה יהיה ספר בישול ופרסום המתכון בערוץ האוכל בתפוז. *מקום שני ושלישי יזכו בכירבוליות לחורף מתנת תפוז. *בהצלחה לכל המשתתפים הערה: נא לא לשרשר בקשות ושאלות לשרשור התחרות....למטרה זו נפתח שרשור נוסף ואת כל הדיונים אבקש לעשות שם. אפשר להתחיל להעלות מתכונים כבר מעכשיו
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif תחרות המתכונים עדיין נמשכת ../images/Emo71.gif

כולם מוזמנים להמשיך ולהעלות מתכונים בשריים לחורף.
 

pirge

New member
גולש בקניידלך מבושל ואפוי לפני ההגשה

גולש בקניידלך מאת:פירגה 2\1 1 קילו בשר לגולש (כתף) חתוך לקוביות 5 בצלונים קטנים שלמים-מקולפים 5 שיני שום שלמות 3 כפות שמן 2 כפות סילאן 2 גזרים פרוסים סלסלת פטריות חתוכות שורש סלרי ארטישוק ירושלמי שורש פטרוזיליה קולורבי לפת כוס יין אדום מים רותחים מלח, טימין, אורגנו, פלפל שחור, הרבה פפריקה מתוקה . לטגן את הבצלים בשמן ולשקף אותם. להוסיף ולטגן את הבשר מכל הכיוונים,להוציא את הבשר. להוסיף את הסילאן והשום, ואת כל הירקות.לטגן ולבחוש כ-2-3 דקות. להחזיר את הבשר,להוסיף יין וכוס מים רותחים. לתבל. להוסיף מים רותחים כמחצית מגובה הבשר. לכסות את הסיר, להרתיח, להנמיך את האש לבשל כ-3 שעות. 2\1 שעה אחרונה להוסיף 2 בטטות שלמות קטנות חצויות--מקולפות ולהכין קניידלך קטנים .. לפני הארוחה להעביר לתבנית הגשה ולהשחים בתנור 10 דקות תהנו
 

שור3

New member
מרק זרגל של נתן ניסני

6 פרוסות רגל 6 חתיכות של כ- 10 ס"מ זנב 3 עצמות מח 3 עצמות סוכר 3 כוסות עגבניות טריות או פחית וחצי רסק טוב (ניתן להוסיף עוד לפי הטעם) 6 בצלים קצוצים שני ראשי שום קצוצים סלרי נאה קצוץ שומר ראש אחד קצוץ שורש 1 קצוץ גבעול יפה של פראסה פרוס בעובי 1 סמ 2 גזרים חתוכים לרבעים כוס שעועית לבנה מושרית 24 שעות ליטר וחצי 2 כוסות ציר בקר או עוף חצי כוס שמן זית 6 עלי דפנה 6 פלפל אנגלי מלח לפי הטעם פלפל צ'ילי אחד קטן 3 כפות פפריקה מתוקה איכותית כף סחוג למרק מטגנים את הירקות, ללא השום והרסק, עד שהעגבניות מתחילות לשנות צבע מאדום לחום מוסיפים את התבלינים והשום מטגנים אותם עוד 5 דקות מרתיחים את הרגל, הזנב והעצמות, מסירים את הקצף ושוטפים מחזירים לסיר מוסיפם את המרק מוסיפים את תערובת העגבניות והירקות והתבלינים מוסיפים את השעועית מרתיחים מורידים אש לקטנה ומחכים מינימום 4 שעות טועמים ומתקנים מה שצריך
 

שור3

New member
עם הרסק חברה

מטגנים בתחילה ללא השום וכן עם הרסק סליחה
 

Master Stav

New member
4 עונות התרנגולת או קשרת הלול

חשבתי המון על מתכון מיוחד שיעורר את החיך כול שכן את הדמיון ..... מתכון שיגרום להרים גבה ולשאול האם הוא מטורף או אחד שפשוט אוהב לבשל חשבתי המון והנה התוצאה ..... החומרים הדרושים : 4 עופות צעירים קטנים ( מנוקים מהעור שלהם ושאריות של נוצות ) צריך שיכנסו 4 עופות בתבנית אחת !!! תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות שהושרו לילה שלם ביין אדום מתוק חצי ייבש מניחים על קרקעית התבנית ומכסים אותה יש להוסיף גם בצל טרי קצוץ וחצי כוס מים כוטס חרס ובתוכה יין אדום ו2-3 ענפי רוזמרין.... עכשיו בואו נעבור ללול שלנו .... עוף מספר 1 חומרים 1 ראש שום טרי כתוש בבלנדר 1 כוס מיץ לימון טרי 1 כפית מלח 200 גרם צימוקים לבנים אופן ההכנה : את כול החומרים שמים בבלנדר וטוחנים היטב באמצעות שיפוד מחוררים את העוף ומזריקים באמצעות מזרק את התערובת לתוכו בשארית הנוזל מורחים היטב היטב את העוף , מכניסים את הצימוקים לתוך העוף בחלל הגוף עוטפים בנייר כסף ומניחים בפינה של התבנית עוף מספר 2 חומרים 4 כפות דבש תמרים ( סילאן ) חצי כוס סויה 1 פלפל שחור גרוס קמצוץ ציפורן 10 שזיפים שחורים מיובשים אופן ההכנה: ערבבו היטב את כול החומרים עסו את העוף ( שירגיש טוב ) את שארית הנוזל מירחו היטב בחלקים הפנימיים והוסיפו לבפנים את השזיפים עטפו בנייר כסף והניחו ליד העוף הקודם עוף מספר 3 חומרים חצי כוס קולה 2 כפיות מלח גס שליש כפית כורכום חצי כוס יין לבן 4 כפיות קוקוס 1 כפית תמצית אפייה בטעם רום 1 בצל בינוני אופן ההכנה : מערבבים את כול החומרים למעט היין הלבן באמצעות בלנדר ומורחים את העוף ....מכניסים את הבצל קלוף ושלם לתוך עוף עוטפים בנייר כסף ומוזגים את שארית הנוזל יחד עם היין הלבן ומניחים ליד 2 העופות האחרים . עוף מספר 4 חומרים 2 כפות סויה 2 פלפלים חריפים קצוצים דק דק 2 שיני שום טרי כתוש 1 לימון טרי סחוט 1 קליפה מלימון טרי מגורר על הפומפייה ( רצוי לרחוץ קודם ) 2 כפיות חרדל גרגירים משובח ( אני משתמש בדיז'ון ) 1 עגבנייה בינונית אופן ההכנה: מערבבים את כול החומרים היטב ומורחים את העוף בפנים ובחוץ את העגבנייה מכניסים לתוך העוף עוטפים בנייר כסף ומוזגים את שארית הנוזל על העוף ומניחים ליד 3 העופות הקודמים .... בין העופות מניחים כוס קרמיקה או חרס ובתוכה יין אדום ואפשר להוסיף מעט רוזמרין . מחממים את התנור ל180 מעלות ומניחים במרכז לכשעה ..... אחרי שעה מורידים את החום ל120 מעלות ומניחים לו עוד כשעה ...... את תפוחי האדמה שמים על קערת הגשה גדולה מוציאים את העופות ושמים אחד ליד השני .... אפשר להגיש ליד סלט ירוק ....ואורז מלא ..... שיהיה בתיאבון חברים וחברות ....
 
מרק גולש הונגרי

מרק גולש הונגרי סיר גדול 1.5 על 1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות של כ-4 ס"מ כפות שומן אווז או שמן רגיל 4 1 בצל גדול קצוץ דק 1 כף פריקה מתוקה 1-2 כפיות פפריקה הונגרית חריפה 2 עלי דפנה 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות קורט מלח קורט פלפל שחור גרוס טרי כפית גרגירי קימל שלמים1 מים רותחים לכיסוי להסמכת הגולש להוסיף 1 כף קמח מדולל במעט מים (ללא גושים) אופן ההכנה: שמים את השומן בסיר רחב וכשהוא חם מאוד מטגנים בו את הבצל עד שהוא זהוב מעט. מוסיפים את שני סוגי הפפריקה ומערבבים דקה. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים תוך ערבוב עד שהם משחימים מעט. מוסיפים את כל שאר החומרים ומים רותחים כדי כיסוי. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים מכוסה על להבה נמוכה כשעתיים וחצי-שלוש, עד שהבשר רך מאד.מוסיפים את הקמח המדולל במים מערבבים עוד כשלוש דקות, עד שהרוטב מסמיך. מגישים עם קרוטונים,אפשר נקניק חריף/ קבנוס ועוד. בתאבון
 
כנפי עוף, צלעות כבש, עגל, שוקי עוף בר-ב-קיו

כנפי עוף, צלעות כבש, עגל, שוקי עוף בר-ב-קיו נוצר ב- 01.03.99 לרוטב 2 כפיות סוכר 3 כפות דבש 1/2 1 כוסות מים 2 שיני שום קצוצות קליפת לימון 1/4 כוס חומץ 3/4 כפית מלח 4 כפות רוטב סויה קורט פלפל גרוס 3/4 ק"ג צלעות כבש או עגל או שוקי עוף או כנפיים אופן ההכנה מערבבים את כל התבלינים עבור הרוטב. יוצקים על הצלעות או הכנפיים ומשאירים לעמוד לפחות 1/2 שעה. צולים או אופים מכוסה עד אשר הנוזלים נספגים והבשר נראה שחור. אפשר לשים על שיפודים על אש לא גבוהה. צלעות לדאוג שיהיו מדיום ריר, אחרת מתייבשות ולא אכילות. בתיאבון
 

Master Stav

New member
בשר בקר עם ירקות שורש בקדרה ....

החומרים הדרושים : 2 קילו בשר בקר ( בקשו בשר לגולש לא שומני מידי ) 6 כפות שמן זית ( כתית קר ) 5 בצלים גדולים חתכים לרצועות דקות 2 ראשי שום חתוכים ל4 כל שן 2 סלסילות פיטריות שמפיון טריות 5 גזרים קלופים וחתוכים לטבעות 2 שורש סלרי קלופים וחתוכים לקוביות 1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות 8 תפ"א קלופים וחתוכים לקוביות 1 כפית מלח 1 כוס יין אדום 0.5 כפית פפריקה חריפה 1 שקית אפונה קפואה ( אני אוהב את הקטנה מאד ) ההכנה : מטגנים את הבצל ב2 כפות שמן זית כאשר הוא מתחיל להזהיב מוסיפים את השום וממשיכים לטגן מוסיפים את כל ירקות השורש למעט תפוחי האדמה ומטגנים מעט עכשיו נוסיף את הבשר ונצרוב אותו היטב היטב מכל הכיוונים נאפשר לו ל"הזיע" את כל המיצים שלו ונוסיף מלמעלה את התבלינים לאחר שהבשר צרוב כראוי מוסיפים את הפיטריות ואת האפונה מבשלים כ20 דקות ומוסיפים את התפ"א מעל להכול מוסיפים את היין מביאים הכול לרתיחה מחכים 20 דקות ואז מנמיכים את האש לאש נמוכה ( קטנה על הכיריים ) ומשאירים את התבשיל להתבשל לו עד 4 שעות …. **מפעם לפעם בודקים שעדיין יש מעט נוזלים אם אין גובה של 3 ס"מ לערך מוסיפים …יין …זהירות …ממכר ** ניתן להכין גם בתנור בתבנית עמוקה או בקדירת חרס על חום של 200 בהתחלה ואחר כך על 100 לכ6 שעות
 

baronm10

New member
עוף ממולא אורז כמו שאוכלים אצל הדרוזים

עוף ממולא במלית אורז כמו שאוכלים אצל הדרוזים , שילוב הבשר,הצנוברים והתבלינים יוצרים טעם מזרחי כמו שאוכלים במסעדות של הערבים והדרוזים מלית - מקור המתכון חוברת מתכוני שף של לאישה של דרוזית בשם דינה עם כמה שינויים שלי במרכיבים והכמויות חומרים 2 כוסות אורז 2 כוסות מים 250 בשר טחון 2 בצלים שמן זית מלח , פלפל שחור בהרט , קינמון צנוברים קלויים הכנת המלית להשרות את האורז לחצי שעה ,בינתיים לטגן את הבצל הקצוץ בשמן זית עד הזהבה ,להוסיף את הבשר הטחון ולפורר אותו היטב עד שישנה את צבעו . להוסיף את האורז ,לתבל לפי הטעם ,להוסיף את המים ולבשל על אש נמוכה כעשרים דקות . לערבב את האורז עם מזלג ולהוסיף את הצנוברים אשר קלינו קודם בנפרד לתת למלית להתקרר . הכנת העוף ומילויו משרה העוף שמן זית מלח ,פלפל שחור פפריקה מתוקה פפריקה חריפה לערבב את מרכיבי המשרה ולמרוח היטב את העוף מבפנים ומבחוץ עם משרה התבלינים אפשר להיעזר במברשת . למלא את פנים העוף במלית האורז ,אני מילאתי גם בחלקו החיצוני של העוף כלומר בין העור לחזה מה שנותן לעוף מראה תפוח ומלא. להכניס לשקית קוקי ואפשר לשפוך פנימה את שארית המשרה . לחורר את השקית בחלקה העליון ולהכניס לתנור ב180 מעלות לשעתיים . לאחר שעתיים להוציא את העוף בזהירות משקית הקוקי ,להפטר מעודפי הנוזלים שנותרו בשקית ולהחזיר את העוף להשחמה סופית בתנור לעוד כרבע שעה או עד השחמה .
 

shula23

New member
baronm10 ../images/Emo45.gif הכי טעים בעולם...

הכנתי את המתכון כמה וכמה פעמים ואנו מברכים אותך. תודה
.
 

pirge

New member
עוף ממולא באורז צימוקים וצנוברים -מתקתק

עוף ממולא אורז צימוקים שקדים קשיו מקור:פירגה. מכינים לעוף מרינדה-ומשרים לפחות 5 שעות מרינדה: 3 כפות סילאן 3 כפות שמן קנולה 3 כפות יין אדום –לילדים אפשר לוותר 3 שיני שום חתוכות גס כף רוטב סויה כף גריל עוף\פפריקה מערבבים ומורחים היטב את כל העוף. מדי פעם מורחים את העוף בנוזלי המישרה. לריפוד התבנית: 3 בצלים פרוסים 2 גזרים פרוסים סלרי כולל העלים- קצוצים גס 2 כפות שמן 2 כפות גריל עוף מערבבים היטב ומצפים את הירקות . מסדרים בתחתית התבנית. המלית: 2 בצלים גדולים חצויים ופרוסים גזר אחד מגורר 3 כפות שמן קנולה לטיגון הבצלים והגזר 2 כוסות אורז חופן צימוקים לבנים חופן צנוברים או שקדים שבורים\מולבנים –נהדר להוסיף גם חופן קשיו שלמים. אפשר להוסיף פירות יבשים שלמים מגולענים. 1 כף גדושה סילאן פלפל שחור כפית מרק עוף 2\1 1 כפות רוטב סויה -- או מלח לפי הטעם. אופן הכנת המלית: מטגנים בשמן את הבצלים והגזרים ומזהיבים. מוסיפים את הסילאן והתבלינים . מערבבים כדקה. מוסיפים את יתר החומרים . מערבבים ובוחשים ביחד כ-2 דקות. או עד שתכולת הסיר בלי נוזלים בכלל, ומתחיל טיפה להדבק. לא לשכוח לבחוש כל הזמן..... מוסיפים מיד 4 כוסות מים רותחים. (מכינים מראש). טועמים ומשפרים טעם. מבשלים על אש קטנה -20 דקות בדיוק. מכבים את הלהבה. מקררים. ממלאים בנדיבות את העוף. הערה: אם נשארה מלית שומרים לשלב הסופי של האפיה ולפני ההגשה מוסיפים לחימום. המלית כבר מוכנה-עסיסית וטעימה מאד. קושרים את הרגליים. מסדרים את הירקות בתבנית. מניחים את העוף הממולא, על הירקות. את המרינדה יוצקים מעל כל התבשיל. מכסים בניר אפיה ומעל בניר כסף. אופים בחום 180 מעלות 45 דקות מכוסה -בודקים במזלג שהעוף רך חלקי. אופים עוד 40 דקות בלי כיסוי . מדי פעם מרטיבים בנוזלים את העוף. כשאופים בסיר חרס-קדירה, בגלל שצפוף לעוף—אין צורך לקשור את הרגליים--- ואת כל המלית אפשר לפזר כבר מהתחלה מסביב ומעל לעוף. מצפים בכל המרינדה שנשארה. מכסים במכסה הקדירה ואופים כ-45 דקות. מכינים כוס ציר עוף ויוצקים מעל באופן שווה. מכסים וממשיכים לאפות עוד 20 דקות. תהנו.
 

pirge

New member
מפרום מושקע בתוספות ארטישוק וכרוביות

מפרום תפוחי אדמה בתוספת כרוביות וארטישוק מאת:פירגה מתכון משפחתי(מהצד הטריפוליטאי) קילו בשר טחון – אפשר בקר והודו 2 ביצים בצל שום3-5 תבלין לקציצות פלפל שחור אבקת מרק עוף 4 פרוסות לחם שחור רטוב –סחוט היטב לערבב הכל ביחד 6-8 תפוחי אדמה עגולים בינוניים מקולפים-חתוכים פרוסות דק כמו לסנדויץ' כל פרוסה נשארת מחוברת בצד אחד ממלאים כמה שאפשר בתערובת הבשר. ומיישרים את המלית מסביב (מהדקים) בקערה: 4 ביצים 2 כפות מים וכף גדושה רסק עגבניות לערבב בקערה גדולה אחרת לשים 2 כוסת קמח טובלים את הקציצות קודם ברוטב הביצים ואחר כך בקמח להדק היטב היטב בקמח לשים שמן בנדיבות במחבת גדולה ולטגן מכל הצדדים (אם צריך לסובב ולהעמיד את הקציצות שייטגנו מכל הצדדים) להכין רוטב: שמן, בצל מזהיבים קלות ומוסיפים:,סלרי עלים,גזר חתוך, קופסה עגבניות כתושות 800 גרם,קופסה קטנה רסק עגבניות,פפריקה חריפה ומתוקה,אבקת מרק עוף,קורט קינמון לערבב הכל ביחד להוסיף את הקצוות של תפוחי האדמה שנשארו , תחתיות ארטישוק ופרחי כרובית להוסיף מים כ_3 כוסות להרתיח ולהכניס את הקציצות לבשל כשעתיים על להבה קטנה. תהנו
 

pirge

New member
פאי רועים במגוון רב אפשרויות

פאי בשר סגור פאי רועים – מגוון של 4 אפשרויות מאת:פירגה אפשרות ראשונה : להכין את המלית בשכבות בין אטריות ביצים מבושלות-כ-300 גרם לפני בישול- כמעט בישול מלא(פחות 2-3 דקות מהזמן שרשום על האריזה) . אחרי הבישול מיד מסננים (לא שוטפים) מערבבים עם שמן שלא יידבקו זו לזו. אני מוסיפה לשכבת האטריות בטטות אפויות/מבושלות/מטוגנות ומתובלות קלות. אפשרות שניה: אפשר להכין את המלית בין שכבות פרוסות דקיקות של תפוחי אדמה ובטטה מקולפות ומבושלות עד לפריכות (לא לבשל לגמרי שלא יהיה דייסה) (לתבנית בינונית:6 תפוחים אדמה ו-2 בטטות) לפני האפיה לצקת תערובת של רב רסק אדום בין השכבות ובעיקר לצפות את כל המאפה. יש לכסות בניר כסף את המאפה. לאפות כ-40 דקות בחום 180 מעלות ולפני ההגשה להשחים בלי הניר כ-5 דקות. אפשרות שלישית: אפשר להכין את המלית בין בצק"פירה" ----- את ה"פירה" תפוחי אדמה ניתן לשלב בכרובית מרוככת-מפוררת,או בטטה רכה ומעוכה, או תוסף זיתים קצוצים ובצל ירוק ----- או תוסף פלפלים קלויים קצוצים.--(לטגן לפחות 2 בצלים קצוצים ולהזהיבם קלות-- ולהוסיף ל"פירה" ) כמות לתבנית בינונית: 6 תפוחי אדמה גדולים+2 בטטות או + כרובית קטנה. אפשרות רביעית: אפשר להכין בין שכבות של בצק לבצק: 3 כוסות קמח 2 ביצים מלח 1/2 כוס שמן להוסיף לאט לאט מים תוך כדי לישה עד שיהיה בצק גמיש ונעים-לכסות ולקרר חצי שעה לפחות. מלית בשר שמתאימה לכל האפשרויות: קילו בשר טחון איזה שרוצים-עדיף מעורב 4-5 כפות שמן זית 3 שיני שום, קצוצות 2 בצלים, קצוצים גס 3 כוסות ירקות מעורבים לפי בחירה וחתוכים קטן: גזר,קישואים,תירס,פלפלים,בטטה,תפוחי אדמה,כרובית,ברוקולי,אפונה,שעועית, פטריות וכו'.... 1 כוס תערובת עשבי-תיבול או 2 תיבוליות 2\1 כוס יין אדום מלח, פלפל,פפריקה,צ'ילי,כמון. 3 ביצים טריות הכנת המלית: מטגנים בשמן הזית את השום והבצל, עד שהם משחימים מעט. מוסיפים את הבשר ומטגנים בבחישה מתמדת עד שמשחים. מוציאים את הבשר ומכניסים את הירקות ומקפיצים קלות 2 דקות מחזירים את הבשר מוסיפים את עשבי-התיבול והיין, ומבשלים עד שרוב הנוזלים מתאדים . כשהנוזלים מתאדים, מוסיפים תוך ערבוב את הביצים ומערבבים עד שהביצים נקרשות. מקררים. מרדדים שני-שלישים מן הבצק לעלה בעובי 0.5 ס"מ. מרפדים תבנית עגולה בעלה הבצק גם בדפנות שהבצק יצא טיפה מהתבנית . יוצקים על הבצק את כל המלית . מרדדים את הבצק הנותר לעיגול בגודל התבנית, ושמים על המילוי. מהדקים את 2 הבצקים התחתון והעליון- שיסגרו את המאפה. עושים חור בבצק במרכז או חורצים צורת X גדול ליופי וליציאת האדים בזמן האפיה. אפשר לקשט בשאריות בצק אם נשארו. מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום. אופים בחום בינוני 40-50 דקות. רב רוטב אדום בסיסי להרבה תבשילים לטגן 2 בצלים קצוצים דק ולהזהיב 4 שיני שום להוסיף כף סילאן – או סוכר כף פפריקה מתוקה כף פפריקה חריפה או 4\1 כפית פלפלצ'ומה – לילדים לוותר כוס עשבי תיבול- אני אוהבת פטרוזיליה אורגנו בזיליקום לפי טעם כף אבקת מרק עוף 4 כפות רסק עגבניות גדושות של טומטו מקס או אחר בריכוז גבוה לרסק 2 עגבניות בשלות במגררת גסה (בלי הקליפה-רק התוכן) כף רוטב צ'ילי – ופלפל חריף לפי טעם אישי (פלפלצ'ומה,גם נותן צבע מהמם לרוטב) להוסיף 3 כוסות מים רותחים ולערבב. להרתיח ולטעום ולהוסיף מלח ופלפל. לטעום ולשפר טעמים. רוטב שנשאר,להקפיא . הרוטב מתאים להרבה מתכונים. תהנו.
 
קציצות ברוטב אננס וטריאקי

קציצות בקר או הודו-מומלץ חזה הודו טחון קילו בשר טחון 4 ביצים 4 כפות פירורי לחם בצל אחד קצוץ 6 שיני שום גדולות קצוצות פטרוזיליה קצוצה,4 כפות 1 כףמלח חצי כפית פלפל כף פפריקה מתוקה כף רסק עגבניות. לערבב הכל ביחד ולשים במקרר כשעה. ללוש קציצות קטנות ולטגן. אפשר לאכול בלי הרוטב. רוטב 6 שיני שום קצוצות חצי קופסא אננס (שימורים) גמבה אדומה או כל צבע חתוכים לרצועות 2 גזרים קצוצים 1 בצל חתוך לרצועות כוס רוטב טריאקי 3 כוס מים לטגן את הבצל ולהוסיף שום, להוסיף את הגמבה ולהקפיץ כמה דקות. כשהגמבה קצת מתרככת להוסיף חצי קופסא אננס + כוס מהמיץ אננס+ מים. לערבב היטב וכשמגיע לרתיחה להוסיף את הקציצות. לערבב בעדינות לכסות ולבשל על אש נמוכה - 10 דקות אם הקציצות טוגנו או 30 דקות אם לא טוגנו. לאכול בתוספת אורז או אטריות או פירה אפשר לגלגל את הקציצות ולשים אותם ברוטב ללא טיגון
 

pirge

New member
מצומה-- כבדי עוף ברוטב אדום חריףףףףףף

כבדי עוף ברוטב אדום חריףףףף - מצ'ומה מאת:פירגה חצי קילו כבדים נקיים 2 רסק עגבניות קטנים שום ובצל מטוגנים קורט סוכר---- או חצי כפית סילאן פפריקה חריפה או פלפלצ'ומה פפריקה מתוקה מעט מלח+כפית מרק עוף פלפל שחור כמון חומץ לטגן את הכבדים במעט שמן. רק לשרוף אותם מכל הצדדים. טיגון מהיר. להוציא ולטגן את השום והבצל להחזיר את הכבדים להוסיף 2 רסק עגבניות קטנים. לכסות את הכבד במים. בדיוק עד גובהו. לתבל : מלח:סוכר:פלפל שחור:פפריקה חריפה ומתוקה. מבשלים כ-רבע שעה. צריך להישאר הרבה רוטב. דקה לפני שסוגרים את האש להוסיף מעט כמון וכף או שתיים חומץ. לטעום. ניתן להוסיף מכל התבלינים עד לשיפור הטעם. להגיש עם חלה טרייה תהנו
 
למעלה