הודו ממולא ../images/Emo71.gif
הודו ממולא - חג ההודיה האמריקאי המתכון הוא מתכון של חברה אמריקאית שלי מאוד מתאים לתקופה הזו שיש ערמונים. סביב המתכון הזה ישנה המון התעסקות ורצוי להתחיל עם זה לפחות יום אחד קודם. המצרכים הדרושים הם: 1 תרנגול הודו (תרנגולת) במשקל של כ-6 ק"ג. רצוי להזמין אותה כבר מספר ימים קודם אצל הקצב. ניתן להשיג גם במרכולים אך עדיין נחוצה הזמנה מראש. ההכנת המלית: א. מאדים ב- 200 גרם מרגרינה (חבילה) עדיף כמובן ללא מלח. 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות. 5 גבעולים של סלרי אמריקאי חתוכים לקוביות ומתבלים במלח ופלפל ב. 2-3 ביצים מוקצפות במזלג. 1.5 כוס של ערמונים אפויים קצוצים היטב לחתיכות קטנות (ניתן להשיג כיום ערמונים אפויים בוואקום) 1 - 1.5 שקיות של לחם יבש בקוביות (למעשה מדובר בקרוטונים אך ללא תיבול) במקום זה אני משתמשת בכיכר לחם שאותה אני חותכת לאורכה, מייבשת אותה בתנור ואז כותשת אותה בכל כוחי ומוציאה עליה את כל האגרסיות שלי עד שנוצרות לי חתיכות קטנות ויבשות של לחם. ג. בסיר גדול מרתיחים: ריאות (אם יש), לבבות וקורקבנים (בערך חצי קילו מכל אחד) של עוף או הודו וצוואר הודו עם בצל, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל כמו מרק. לאחר שהתקרר מפרידים בין המרק למוצרי הבשר. את המרק שומרים בצד. את הלבבות, הקורקבנים ובשר הצוואר קוצצים לחתיכות קטנות. ד. תבלינים: כפית פטרוזליה, כפית מרווה, כפית רוזמרין וכפית וחצי של טימין (כולם קצוצים). לתוך קערה ענקית מכניסים את כל המרכיבים למעט הביצים והמרק. לאחר שמערבבים את הכל היטב, מכניסים את הביצים ושוב מערבבים היטב. וכעת לאט לאט מתחילים להכניס את המרק (המקורר בטמפ' חדר) אל תוך התערובת תוך כדי ערבוב עד שמתקבלת עיסה דיסתית כזו בערך כמו של קציצות. כעת מתחילים לדחוף את המילוי אל תוך התרנגול וסוגרים בעזרת קיסמי מתכת וחבל. משמנים ומעסים את התרנגול בשמן מניחים בתבנית גדולה, עוטפים בנייר כסף עבה ומכנסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-4 שעות. בשעה האחרונה מורידים את נייר הכסף ועם מזלף מיוחד (רצוי) אוספים את הרוטב שנצבר בתבנית ויוצקים על העוף מספר פעמים בכדי למנוע ייבוש. ניתן להשיג מעין מתקן משולש שמניחים מעליו את העוף - מאוד נוח מכיוון שבכדי שבשר העוף לא יהיה יבש רצוי שהחזה יונח כלפי מטה ואז כל הנוזלים מרטיבים את החזה והוא איננו יבש. מאחר והכנו מלית שמתאימה לגדוד ולא רק לתרנגול אחד. לוקחים את כל המלית שנשארה, מכניסים לכלי עם מכסה שמתאים לאפייה בתנור (אני מכניסה לקערת פיירקס) ואופה את זה ב-180 מעלות כשעה לפחות. מאוד חשוב, לפני שמוציאים את ההודו מהתנור יש לוודא שהוא אכן מוכן וזאת עם מד חום מיוחד לבשר. בודקים את הטמפ' בחזה העוף והיא צריכה להיות 85-90 מעלות צלזיוס או 180 פרנהייט. מאחר ובארץ התנורים קטנים יחסית ולא ענקיים כמו בארה"ב, אני אופה קודם כל את המלית העודפת ורק לאחר מכן מכניסה את ההודו לתנור. את ההודו מגישים עם שני רטבים. האחד הוא רוטב חום שאותו אנו מכינים מהנוזלים שנשארו בתבנית. את הנוזלים אני מעבירה לסיר, מרתיחה ומעבה אותו לאט עם קמח תירס ומוסיפה גם מעט מהמרק שנשאר ובמידת הצורך מתבלת במעט מלח ופלפל. הרוטב צריך להיות מעט סמיך אך עדיין נוזלי. הרוטב השני הוא רוטב קראנברי (חמוציות) או באנגלית cranberry sauce מקווה שלא טעיתי באיות. בכל מקרה ניתן להשיג אותו במעדניות בקופסאת שימורים הוא מוצק ומגישים אותו כפי שהוא. את ההודו מביאים בשלמותו לשולחן עם כלי משחית (סכין בשר טובה) ויחד עם ההודו מגישים גם מהמלית שבתוכו וגם מהמלית שהכנו קודם. מאחר ובמלית יש ביצים טריות, חייבים אם נשאר עוף להפריד את המלית מהעוף ולאכסן בנפרד ולהשתדל לחסל את הכל ביום שלמחרת אך לא יותר מאשר שלושה ימים. המון עבודה - על זה נאמר "דם יזע ודמעות" אך שווה את המאמץ. אני מכינה את ההודו הזה בדרך כלל לארוחת ראש השנה שאליה מגיעים כל בני המשפחה. כך שבקלות זה מספיק לכ-12 איש.