העבודה היא חיינו

wieci

New member
קראתי את ההודעה כבר

אתמול בערב, וכל הלילה חשבתי מה אני הייתי עושה. את מתארת מצב שנראה לי שלא יכול להימשך, אלא הגיע לאיזו נקודה בה צריך להגיע לאיזושהי החלטה ולהתחיל לפעול למימושה. קודם כל, את צריכה לבדוק האם האפשרות לחזור למסגרת של קופ"ח היא בכלל אקטואלית. לברר מה היקף המשרה המוצע, תנאים, שכר .... אני חושבת שבמקביל לבדיקה הזו, אני הייתי מנסה לפעול בשני מישורים: 1. בדיקת האופציה לחזור ולהפעיל את חוגי התנועה לגיל הרך בזמן שהתפנה מהמשרה כאחות פרטית, וזאת במקביל לעבודה שם. כתבת שהעבודה הזו שחקה אותך כי היתה במינון גבוה. אבל, אולי כדאי יהיה להפעיל את החוגים במינון נמוך יותר בהתחלה כדי לבדוק את השטח וכדי להשלים הכנסה. וכמובן, שבמקום עבודתך לא יהיו מודעים לפעילות הנוספת, על מנת שלא יפגעו במשרתך עוד יותר. אם החוגים יצליחו כמו פכם, אז את תמיד יכולה לקחת שותפה או להגביל את הפעילות כדי לא להגיע לשחיקה. 2. במקביל הייתי מחפשת עבודה אחרת, בין אם בקופ"ח או בכל מקום אחר (בית חולים, טיפת חלב, בית אבות...). כאופציה שניה לכל מקרה שלא תשתלבי בקופח, או שתחליטי לא להפעיל את החוגים. בכל מקרה, אני מאחלת לך המון הצלחה בדרך החדשה בה תבחרי, ואני בטוחה שתצליחי (את נשמעת לי אדם מאוד מאוזן שיודע לעשות סדר עדיפויות שפוי בחיים). בהצלחה

אז ככה

את כבר החלטת. עכשיו השאלה היא לא "האם" אלא "איך ומתי ולאן". את זה אני קוראת מתוך מה שכתבת. לא טוב לך שם. זה ברור. נראה גם שהשלמת כבר את התהליך של הפרדות והחלטת להמשיך הלאה. בגדול אני אף פעם לא בעד לחזור אחורנית אלא ללכת קדימה למקום אחר. האופציה של קופ"ח נראית שקורצת לך, ולדעתי את יכולה גם לפתוח את הראש לכיוונים אחרים כמו רפואה פרטית במקום אחר, או אפילו רפואה משלימה או חוגים להורים ותינוקות (עיסוי וכו'). מה שחשוב הוא לעשות את התהליך של המעבר בצורה חכמה, ככה שתוכלי לקבל מקסימום זכויות (פיצויים אבטלה וכו) ולא להסתכן באיבוד מקור ההכנסה העיקרי שלכם. ועל זה אני שולחת לך מסר. בהצלחה

עמית@

New member
אולי תנסי לחבור עם עוד אנשים

במרכז קיים או לפתוח יחד משהו חדש? שיהיה מי שיעישה את הצד הפיזי, ואת הכספים והתכנון, ואת תוכלי לעסוק במה שאת טובה בו/רוצה בו יש עכשיו פריחה בתחום- אולי זה הפתרון?

פיצהלה

New member
אז ככה

בתנאים אחרים הייתי אומרת לך, שימי פס ולכי לעשות משהו שטוב לך לעשות כל יום. אבל זו לא פנטזיה-לנד פה ואני מבינה את העול שיש עלייך עם הפרנסה והילדים וכו'. ואין מה לעשות גם הגיל שלנו מתחיל להיות בעייתי בחיפושי עבודה. גם גיל 30 הופך להיות פתאום פחות אטרקטיבי כי לילדות בנות 22 יש פחות מחויבויות וגם כנראה יותר נותנות שיטחנו אותם. אז אני בעד ללכת ולנסות כן לעשות משהו שעושה לך טוב אבל לא לשבור את הכלים. גם ככה הורידו לך היקף משרה בבית חולים? - סבבה. תעבדי שם פחות ובמקביל תתחילי עם החוגים (במקביל אני שולחת לך מסר בעניין), עד שתרגישי מספיק בטוחה עם החוגים ותיפטרי מבית החולים לשלום.

משוש30

New member
דעתי ../images/Emo24.gif

קודם כל הדבר הכי חשוב הוא פרנסת הילדים הבעל (והכלב כמובן) אז אל תעזבי לפני שיש לך משהו בטוח ביד. אם הורידו לך את היקף המשרה תראי אם את יכולה "לצמצם" אותה לכמה ימים ולהשאיר יום יומיים פנויים ואז להתחיל בהם עיסויים או הדרכה וכד'...כשתבני לך קליניקה ושם ותרגישי מספיק בטוחה תעזבי. לא הייתי עוזבת ישר אם בעלך לא עובד. יש סיכוי דרך אגב שהוא יחזור למעגל העבודה? המון בהצלחה ואני רוצה להגיד לך שמקומות כמו מקום העבודה הנוכחי שלך מרגיזים אותי בטירוף!! ממש חוצפה! ואני ממש לא מבינה את זה הרי מקומות כאלה עושים ים בכסף אז לא שווה שגם העובדים יהיו מרוצים?

לדעתי לשלב בין האופציות

מקום העבודה הנוכחי שלך נשמע מבאס כך שאם יש לך אפשרות לעבור למקום מסודר כמו טפ"ח נשמע לי אחלה ,וכדי להשלים את ההכנסה ולנסות לפתוח אפשרויות נוספות תנסי לדעתי להשתלב במינון נמוך בחוגים הפרטיים עד שתרגישי מוכנה להפוך אותם למקור הפרנסה היחידי .

תמי29

New member
כל התשובות היפות והממצות כבר ניתנו

רק דבר אחד נשאר לי להדגיש: קחי את המצב כמקפצה למקום חדש וטוב יותר. תראי את זה כיד מכוונת מלמעלה למשהו שתאהבי יותר תהני בו יותר וגם תוכלי לפרנס בכבוד וברווח. בהצלחה!!!

dorlim

New member
מסכימה עם דעת הרוב

נראה שהשאלה היא לא האם אלא מתי... והדרך האופטימלית במצב שציירת היא שילוב שבין העבודה הנוכחית לקורסים פרטים עד למצב שבו תוכלי לבסס את הכלכלה על הקורסים. ואני רק רוצה לציין שלדעתי דווקא בתחום הזה אין מיתון, בטח שלא להורים בפעם הראשונה

אפרת12

New member
נותר לי רק להצטרף לדעת הרוב...

גם אם המצב בטטה - אם יש אופציה נוספת כדאי לנצל אותה ולא להישאר במקום בעעעעעע... המשרה החלקית באמת מאפשרת לך להתפתח לכיוון נוסף, שחביב עליך יותר, כך עושה רושם. אני הייתי גם הולכת על הכיוון הזה.

../images/Emo140.gif../images/Emo41.gif../images/Emo39.gif../images/Emo79.gif

ק פ י ץ ק פ ו ץ לעוד... כי יש הרבה מה ללמוד...

../images/Emo63.gifהמשך... ../images/Emo92.gif לקרוא...

|בהמשל לשרשור שלי, " על פרשת דרכים" קודם כל אני רוצה להודות לכל הבנות שהתיחסו, קראו ולא התעצלו לרגע, לרשום. את כל מה שהן חושבות. בכלל , יש פה לדעתי קבוצת בנות אחת- אחת, שלא משנה אם את מבקרת בפורום בכל יום ושעה או פעם ב... תקופה, הן קונקרטיות וישירות ומתיחסות וזה ... אחלה. ובכן אני , כבר החלטתי , כפי שהבנתן בין השורות. גיבשתי לי " תוכנית מגירה" אני יודעת שמבחינת החוק, אני יכולה בתוך 9 חודשים להתפטר, לצורך טיפול בניבו"ש ומכיוון שאני עובדת באמת רחוק מהבית כ-80 ק"מ הלןך- חזור, ועובדת במישמרות, יש לי את כל הסיבות להגיש התפטרות ולקבל פיצויים. אבל... לא לפני שאני אמצע עבודה אחרת בקהילה, קפ"ח או טיפת- חלב כשהעדיפות היא ברורה, ל"טיפת חלב" או " מרכז לבריאות האשה, כי אלו נושאים שקרובים לליבי , וכמובן בחלקיות משרה ואז אני מתחילה לארגן לי את תיק " ההפעלות והדיסקים ומערכי- השיעור" שהיתי מעבירה בשיעורי ההורים ותינוקות ופעוטות וקדימה... לדרך... הכיף הכי גדול שלי יהיה, לבוא לבוס ה"חרא" שלי, סליחה על הביטוי שהוא גם הבעלים של המקום, לזרוק לו את המפתחות על השולחן, ולהגיד לו שאני שמחה לבשר לו שאני עוזבת... בוס שלא מסוגל לצ"פר את העובדים שלו ולהעריך את מה שהם עושים במקום שטובע ב"ים של כסף" זו פשוט תעשיית כסף משומנת ומדובר בנות בניתוחים פלסטיים שעלותן מאוד גבוה. היה לי ברור ,שאחרי חופשת הלידה, אין לי מה לדבר על העלעת שכר, כי הוא יפתח את הדלת ויקח אחרים במקומי. ואני לא יכולה כלכלית להרשות לעצמי לאבד את המקום עכשיו. ובכן אני טווה את התוכנית הזו, הזמן קצר, ניב כבר כמעט בן 4 חודשים ואני צריכה להודיע על עזיבה חודש מראש. אני בכלל חושבת, שאסור בשום פנים ואופן להשאר, במקומות עבודה עם אווירה " מורעלת" כי אנחנו משלמות בבריאות שלנו. עד היום באמת נהנתי מכל מה שעשיתי. בתפקידי כאחות ובחודים שהעברתי ותמיד כשהרגשתי שהתחום מתחיל להיות לי לעוס ושחוק, חתכתי והמשכתי הלאה. המון תודה לכולכן...

משוש30

New member
יופי! כל הכבוד נשמע טוב ../images/Emo45.gif

מחזיקה לך אצבעות שתצליחי למצא משהו טוב מהר!

אפרת12

New member
../images/Emo45.gif טוב מאוד../images/Emo70.gif

אני מחכה לחוויות מהאירוע
...

למעלה