שירים בהמשכים...

moran f

New member
אם משהו לא הגיוני לדעתך

למה להאמין בו? מה ההבדל בין סרט לבין חתול שחור? הרי בשני המקרים זה לא הגיוני לדעתך, נכון? אז למה אתה מאמין בכך שחתול שחור מביא מזל רע (תחושת העליונות שעדיין לא הבנתי ממה היא נובעת) אבל לא בכך שהסרט שכרגע ראית הוא אמיתי?

Motti19

New member
או.קיי

הבנתי מה לא הבנת בהודעה המקורית שלי. כשאמרתי שאמונות בד"כ לא מתבססות על הגיון לא התכוונתי לכך שהמאמינים עצמם מפקפקים בהגיון אמונתם אלא, שבעיני האחרים זה לא נראה הגיוני להאמין במה שאדם מסוים מאמין. כלומר, המחשבה על חוסר ההגיון מאחורי אמונה מסוימת לא באה מהמאמין עצמו (כפי שאמרת, הוא לא היה טורח להאמין במה שיש לו ספק בו) אלא מהסביבה שאינה נמנית בין המאמינים.

moran f

New member
זה כבר יותר הגיוני

אבל עדין - מה כאן גורם לתחושת עליונות?

Motti19

New member
העליונות באה לידי ביטוי

כשהמאמין מאמין בדברים בלתי ניתנים להוכחה. שום דבר לא יוכל לגרום לו להטיל ספר באמונתו ומכאן, תחושת העליונות ששום דבר לא יעמוד בדרכו.

0ne Man

New member
צריך לכבד כל אמונה של אדם

גם אם זה נראה לנו אמונה טיפשית ולא נכונה. מי אנו שנישפוט אנשים אחרים על אמונתם? אני מאמין שצריך להיות סובלני כלפי כל אמונה כזו או אחרת, ואז העולם שלנו יהיה מקום יותר טוב לכולנו. בהחלט אין מקום לכנות מישהו שמאמין שחתול שחור מביא מזל רע או מאמין באמונות טפלות אחרות "מטומטם"! אני עצמי למשל, למרות שאני לא מאמין בקמעות, תמיד נוסע עם קמע מיוחד שאימי ז"ל הכינה לי במו ידיה, ומסתובב עם "ברכת הדרך" בארנק. שבת שלום לכולם

למעלה