All I Need

V e g

New member
../images/Emo79.gifAll I Need../images/Emo79.gif

לאט, אבל בטוח, אנחנו בשיר החמישי באלבום
I'm the next act waiting in the wings* I'm an animal Trapped in your hot car I am all the days that you choose to ignore You are all I need You are all I need I'm in the middle of your picture Lying in the leaves I am a moth who just wants to share your light I'm just an insect trying to get out of the night I only stick with you because there are no others You are all I need You are all I need I'm in the middle of your picture Lying in the leaves It's all wrong It's all right It's all wrong​
אני הפעולה הבאה מוכן בזמן הנכון אני חיה לכודה המכונית הלוהטת שלך אני כל הימים שבחרת להתעלם את כל מה שאני צריך את כל מה שאני צריך אני באמצע התמונה שלך שוכב בתוך העלים אני עש שרק רוצה לחלוק את האור שלך אני רק חרק מנסה לצאת החוצה מהלילה אני רק נשאר איתך כי אין אחרות את כל מה שאני צריך את כל מה שאני צריך אני באמצע התמונה שלך שוכב בתוך העלים זה לגמרי טעות זה לגמרי נכון זה לגמרי טעות * Waiting in the wings - מוכן לפעולה בזמן הנכון ____________________________________________________________________________________ השיר מתנהל באוירה קודרת, אפלולית, בלוזית משהו. צלילים כהים של בס, חריקות ברקע. הקסילופון שנכנס בהמשך, מוסיף נפח מאוד מסתורי, מיסטי בעיני לצליל. יש משהו מאוד אדיש (במובן הטוב), מיואש, ציני בצורה שת'ום שר אותו. הוא מדמה את עצמו לחרק שנשאר לכוד במכונית. "You're all I need" הוא שר בקול מיוסר, תלותי, חסר תקווה, בחלל ריק. הוא מנסה להסב את תשומת ליבה ע"י הוכחה מצולמת מזמנים אחרים, בהם הוא היה במרכז החיים שלה, כמו במרכז התמונה. הדימוי לעש, בעצם פרפר לילה (הם נמשכים לאור, לא?) שרוצה לחלוק איתה דברים, I'm just an insect ,trying to get out of the night - נדמה לי שפה יש אף רמיזות מיניות, שמתוארות כמו צורך. הוא מסיים שוב עם אותם שורות, של ייאוש, תלותיות, כמצב קבוע, ומשאיר אותנו עם אקורד מסקרן של פסנתר, שמתעצם עם התופים והאורגן הזה, לתוך מה שנשמע לי כמו סערת רגשות, איבוד עשתונות. בעיני, שיר עוצמתי. כוחו בעיני בעיבוד הפשוט והקולע להעברת התחושות, עיבוד פשוט מושלם.

השיר הכי יפה ששמעתי לאחרונה, ולא רק מרדיוהד

פשוט שיר ענק. מזכיר לי באווירה כמו שכבר אמרתי את climbing up the walls, עם הסוף העוצמתי שם, גם מעביר צמרמורות. פשוט חוויה צרופה!

FunkyMonk

New member
זה השיר שלוקח את מקומו של קריפ

אחד משירי האהבה הטובים ביותר, בו יורק מתאר את תסביך הנחיתות שלו לעומק.

Roy1232

New member
הכי טוב באלבום../images/Emo47.gif

אמרתי כבר תסביך נחיתות? זה בדיוק המצב של ת'ום כאן... מדהים איך שהליריקה קולעת, וכמוה ההלחנה. הכוח של השיר הוא בבאס המדהים, בסוף המיוחד, וכמובן באיך שהוא גורם לי לשמוע את climb up the אחריו
.

Karma Killer

New member
../images/Emo45.gifהוא אכן אחד היפים, אבל הכי טוב באלבום לדע

**לדעתי זה reckoner יחד עם faust arp

Pygmy puff

New member
אהבה אובססיבית

All I Nedd ממשיך את הקו של שירי האהבה של ת'ום, שעוסקים כמעט תמיד - אם לא תמיד, בעצם- באהבה אובססיבית, כשת'ום בצד שמתחנן לאהבה ומוכן להקריב הרבה מאוד עבורה. ראינו את כבר בפאבלו האני (דווקא לא בCreep, לדעתי) - ב-Thinking About You:
But I'm playing with myself, and what do you care when the other men are far, far better.​
ת'ום מודע לזה שהרגשות שלו חד צדדיים, ובכל זאת-
All the things you've got, she'll never need, all the things you've got. I've bled and I bleed to please you.​
זה ממשיך ב-True Love Waits. למרות ששם השיר הוא כביכול לא מה שהיינו מצפים מרדיוהד, אבל כשמסתכלים במילים- שוב, אותה אהבה אובססיבית מ-Thinking About you, כאילו לא עברו מאז כמה שנים טובות.
I'll drown my beliefs To have you be in peace I'll dress like your niece To wash your swollen feet​
ת'ום ממש מתרפס בפני אהובתו, הוא מוכן להקריב בשבילה את אמונותיו כדי שתתרצה, הוא מוכן להשפיל את עצמו כדי שלא תעזוב. Just don't leave, don't leave... ולבסוף, All I Need. ת'ום מדמה את עצמו לחיה שתקועה בתוך מכונית חמה- הוא תקוע במערכת היחסים עד למצב של חוסר אונים מוחלט. הוא מקטין את עצמו לכדי חיה או חרק, כדי לזכות בתשומת לב ובאהבה. I m the moth who just wants to share your light.
I only stick with you because there are no others
(השורות האלה מדברות בשם עצמן, לא?) שים מדהים. האווירה המחשמלת, הייאוש שהוא משדר, והקליימקס
- מישהו הזכיר את Climbing Up the Walls- ת'ום מאבד כאן את עצמו: הכל נכון, הכל לא נכון, הכל נכון... אחרי המיני תיאוריה שלי כאן, אני יכולה להמר שיכול להיותש זה השיר האחרון שנשמע מת'ום בזמן הקרוב שעוסק, לפחות ישירות, במערכת יחסים אובססיבית, חד צדדית. דווקא בגלל הקליימקס של השיר- נראה שהוא מנסה להגיע להחלטה, התפכחות- אולי (סוף סוף) לעזוב? (ואולי דווקא הקליימקס רומז שאין סוף לסיפור הזה?) אני מרגישה עמוקה.

FunkyMonk

New member
לדעתי אין מדובר פה על אהבה

אלא על רגשי נחיתות, כמו בקריפ. פה הוא חרק, שם הוא חלאה/יצור.

לא מבין איך מסתדר לכם אהבה עם השורות

האלה שנתת, או אהבה אובססיבית. למרות שהשיר מדבר על זה, השורות האלה יוצרות לי מין מהפכה במחשבה. I only stick with you because there are no others נשאר איתה רק בגלל שאין אחרות.... מה האהבה פה? אולי תלותיות... אולי... אבל לגמריי לא אהבה.

שוב, למה אהבה..? בכלל לא. בכלל השיר הזה מוזר

לי, עוד לא הבנתי אותו לעצמי, אז בנתיים אני די תלוי באוויר בקשר אליו.

holo

New member
שיר נהדר

אמנם שירים על תלות ותחושת אפסיות לעומת מישהי הם לא דבר חדש כל כך אצל רדיוהד, אבל השיר הזה נפלא לדעתי. מלא בדימויים, לא נוטה להתפלספות מיותרת (מה שקצת לא אופייני לסגנון הכתיבה של יורק, שלרוב השירים שלו יותר חידתיים ופחות חשופים), וככה גם הלחן של השיר- פשוט ויפה. ליין של בס שלמעשה חוזר כל השיר, נדבק לראש על השמיעה הראשונה ופשוט לא יוצא משם.

ok computer

New member
כרגע הופתעתי לגלות שהשיר הזה...

...ניתן לדירוג החל מהשבוע במצעד של גלגל"צ :)

juventina

New member
../images/Emo2.gif

זה די מפתיע! האם גלגל"צ החליטו "להתלבש" על השיר הזה? אני לא יכולה להגיד שאני מרוצה...

אני לא מבינה את הסלידה הזו מפרסום..

אני חושבת שזה מעולה שאנשים נחשפים למוזיקה המדהימה הזו, גם אם זה דרך תחנת הרדיו הכי ממסוחרת בארץ.

juventina

New member
הסבר:

כבר אמרו פה כל מיני דברים לגבי ההסתייגות הזאת מרדיוהד+ גלגל"צ... אבל אני מרגישה שאני צריכה להסביר את עצמי גם: הדבר האחרון שאני רוצה שיקרה, זה שהשיר יכנס לפלייליסט של גלגל"צ, ברגע שדבר כזה קורה, זה הופך את השיר ל"להיט", למשהו נפוץ, למשהו גלגל"צי, זה כבר לא השיר שלי, זה השיר של כולם. אני יודעת שזה נשמע דבילי, אבל אחת הסיבות שאני כלכך אוהבת את אמנזיאק זה בגלל שאני מרגישה שהאלבום הזה לא שייך להמונים, הוא שייך לי, הוא אלבום אישי...טוב אני נשמעת משוגעת, בכל מקרה, רק להמחיש: תמיד כשאני מקשיבה לד'ה בנדז אני מדלגת על רצועות 3 ו-4. למה? אלו אולי השירים של רדיוהד שהושמעו הכי הרבה בגלגל"צ, והם פשוט נהרסו מבחינתי. אני לא מסוגלת לשמוע אותם כי הם כבר לא עושים לי כלום, הם לא מרגשים אותי כמו פעם בגלל שפשוט- שמעתי אותם ברדיו יותר מידי פעמים. אז נכון שאפשר פשוט לא להקשיב לתחנה הזאת (ולאחרונה באמת שכמעט והפסקתי) אבל עדיין, אני מרגשיה שרדיוהד פשוט לא שייכים לסוג הזה של תחנת רדיו, תחנה כמעט צינית שיכולה לקחת שיר ולהפוך אותו למאוס ולעוס עד שאי אפשר לשמוע אותו יותר. לכן אני מקווה ש-All I need לא יתחיל לרוץ בגלגל"צ ולפני שנשים לב כבר לא נוכל להקשיב לו יותר. עם כל זאת! אני רוצה לציין לטובה את אסף צ'רנילס ותוכניתו "המסור" שאתמול שידרו ספיישל רדיוהד מרגש. רואים שאסף באמת אוהב את הלהקה (במיוחד בסוף כשנפלט לו "תודה רדיוהד, עשיתם לי את החיים בערך!") ושהספיישל הזה בא ממקום אמיתי ולא בשביל למצוא להיטים חדשים לפלייליסט.

את שמה לב שאת סותרת את עצמך, נכון?

ו-come on, אלבום אישי? זה בחנויות בכל העולם..

למעלה